Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Legfrissebb szám

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
4161 replies to this topic

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3,201 posts
És a cikket meg sem kell írni elég csak engedélyt kérni

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 posts
ha már off akki ki nem maradok...

Én bevezetném az általános iskolában a kresz oktatást. mondjuk úgy 4-5. osztály magasságában. úgy gondolom az általános mûveltséghez már ennek igazán hozzá kéne tartoznia....

vagy on vagy mi....

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
Ja, ha autóval jársz a pályához, egyébként meg kell.
Szerintem simán jó lehetne ez a jogsi, bár túl sok hülyeség kapcsolódna hozzá, mint a láthatósági+eü csomag(izzókészlet:D)szóval ezt a 35 fokos nyári napon ki vinné magával a hegyre?
És ha bevezetnék a jogsit, a rendõrök nagyon finoman ránkszállnának.
Nincs láthatósági?10 ropi..

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
motorra se kell jogsi (tudtommal) ha mondjuk a crossmociddal jársz pályára húzni a gázt.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

rvilike_2

rvilike_2

vendég

• fórumtag
  • 181 posts
Szerintem hulyeseg ez a kerekparos jogsi, meghozza azert, mert ha autoba ulsz, akkor forgalomban mesz, de ha bicajozol, mi szamit forgalomnak? Ha a kissrac lemegy a jatszoterre bicozni kell neki jogsi? Vagy ha a Pilisben nyomatod? Nem lehetne meghuzni a hatart.

vendég_pier_*

vendég_pier_*
  • vendég
Van igazságod , csak...
A Kresz csak egy féle kerékpárost ismer, legyen az 20 vagy 80 éves.Mehet tanya bájkkal vagy karbonvázas montival.
Bármit akarsz/akarunk az a törvény szerint mindenkire vonatkozik.
Szóval csak okossan , mert még megvalósul:)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Meg még mit????
Jogsi: pénzbe kerülne , még a bringára is..
Bukó: boltba, postára sisakban?? Akkor a gyalogosoknak is!!!!

Lehetne még:kötelezõ nappali világítás , lásd motor , autó.Letámasztó kerekek kötelezõvé tétele , esések nagy %-a megakadályozható.

sz*rok rá, ha kerékpárra ül, legyen tisztában a közlekedés szabályaival. nem azokra a kerékpáros futárokra gondolok, akik tudják, de nem csinálják, hanem a 80 éves mammerre, aki nem csak egyenrangú keresztezõdésben nem tudja hogy neki van-e elsõbbsége, hanem táblás keresztezõdésben sem. és sorolhatnám a példákat napestig, fõ hangsúlyt fektetve a mostanában öregek által felkapott elektromos kerékpárok tulajdonosaival, akik a 4 sávos fõútra ugy fordulnak ki kisivben, hogy balra nem néznek, de még csak nem is jeleznek...
régen is volt kerékpáros jogosítvány, kérdezd meg a nagypapát/nagymamát, biztos volt neki is.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
Nem ünneprontó akarok lenni, de ez itt baromira nem érdekes már.

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

500 Ft és még oktatást is kérsz mellé. :D

hááááneeeeem? :D

ha arányaiban számolnád, hogy átlagautó-ár vs. jogsi ár
és átlagkerékpár-ár vs jogsi ár.. :D

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
500 Ft és még oktatást is kérsz mellé. :D:D 500 Ft-nál a papír többe kerül, amire nyomtatnák. De mivel hightech ország vagyunk, és minden kártyás, ezért ugye 8.000 Ft-os illeték bélyeg, és 30.000 Ft-os tanfolyam lenne szükséges, mely utóbbi a rutin- és forgalmi vizsgát is magába foglalja. :D Persze marhaság az egész, rengeteg érv szól a megvalósítás ellen.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
nekem megérne teszemazt 500Ftot (netán 1000-et), egy kerékpáros "jogsi".
persze csakha adnak mellé valamilyen szintû oktatást

kresszcikket én is támogatom ;)

vendég_pier_*

vendég_pier_*
  • vendég

ujra kötelezõvé tenném a kerékpáros jogosítványt, ahogy az már korábban is kötelezõ volt.
meg a bukósisak kötelezõ használatát.

Meg még mit????
Jogsi: pénzbe kerülne , még a bringára is..
Bukó: boltba, postára sisakban?? Akkor a gyalogosoknak is!!!!

Lehetne még:kötelezõ nappali világítás , lásd motor , autó.Letámasztó kerekek kötelezõvé tétele , esések nagy %-a megakadályozható.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,350 posts

Hat, szerintem meg Pest nem igazan tamogatja a kerekparozast. Folosleges tudni a kreszt,.

Én mostanában úgy csinálom, hogy ahol nem életveszélyes sebességgel jön a kocsi (tehát ha ütköznénk akkor is remélhetõleg csak koccanás lenne) és nekem van elsõbbségem ott kihasználom. Kb 5 esetbõl egyszer majdem nekem jönnek. Ilyankor ideges leszek, mondok neki vmit. Ha visszaszól (és nekem van igazam - itt jön be a kresz alapos ismerete) akkor nagyon ideges leszek és elkezdek általában üvöltözni. Tök jó levezetés vizsgák után.:)Csak kínos lenne ha kiderülne, nem is nekem volt elsõbbségem.
Ha legközelebb arra megy a kocsis akkor már talán figyelni fog, mert emlékszik hogy múltkor vki majdnem kiszedte a kocsiból. Tudatosul, hogy némá ott nekik van elsõbbségük és azt bizony meg kell adni.

Amúgy ha nem vesznek észre/nem adják meg, de utána legalább intenek/biccentek, hogy elnézért az teljesen OK, azt viszont nem értem hogy a legtöbb miért szól vissza. Én legalábbis ha bemegyek a pirosba akkor meghúzom magam:)

Szóval jó lenne egy kis kreszcikk.

rvilike_2

rvilike_2

vendég

• fórumtag
  • 181 posts

Úgy van! A nõk 90%ban megismerhetõek arról, hogy padlógáz-satufék-padlógáz-satufék..

rvilike meg egy picit elgondolkodhatna a dolgokon, mert lehet, hogy gyorsabb, de te csodálkoznál a legjobban, ha valamelyik utánadindulna, ugyancsak leszarva a szabályokat. Legalább ne irogass ilyeneket.. inkább hazudj :D

Ja, OFF az OFF.

A szabalyokat nem szarom le, csak ahol kurva folosleges a betartasa, ott nem veszem figyelembe. De ezt a forgalom mindenfajta akadalyozasa, es mas veszelyeztetese nelkul termeszetesen. A Bach csomoponton nem szoktam atmenni a piroson, gondolhatod. Miert, ti hogy kozlekedtek??
Amugy pedig ki indulna utanam? Es mikor? Nem ertem.

Andrew Wolf

Andrew Wolf

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,844 posts
Úgy van! A nõk 90%ban megismerhetõek arról, hogy padlógáz-satufék-padlógáz-satufék..

rvilike meg egy picit elgondolkodhatna a dolgokon, mert lehet, hogy gyorsabb, de te csodálkoznál a legjobban, ha valamelyik utánadindulna, ugyancsak leszarva a szabályokat. Legalább ne irogass ilyeneket.. inkább hazudj :D

Ja, OFF az OFF.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
és a hímsovinisztákkal mizujs? ;)

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Én viszont a nõket kategórikusan nem engedném kormányhoz. 10-bõl 9-nek gõze nincs arról, hogy hol van, mit csinál és miért. :) Ha jön egy pacák, azon látszik, hogy erõszakos, tökös gyerek, nem fog beengedni, le fog szorítani, nem ended ki, bevág elém, stb., szal ezekkel számol az ember. De a nõk... ahogy kovályognak az utakon mint vmi holdkóros ebihalak, na az félelmetes. :D (Respect for da ekszepsönz.)

Amúgy kerékpáros jogsi az rull. :)

És menjetek más topicot szétoffolni fazzeg.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
én is :)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
ujra kötelezõvé tenném a kerékpáros jogosítványt, ahogy az már korábban is kötelezõ volt.
meg a bukósisak kötelezõ használatát.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

rvilike_2

rvilike_2

vendég

• fórumtag
  • 181 posts

hát igen. mentség megtalálva, probléma kipipálva.
tipikus viselkedési formája az olyan embernek, akinek vaj van a füle mögött.
pont _így_ nem fog ez a téma megoldódni, de felháborodunk, sírunk mint a fürdõs kurva, Critical Mass-elünk, miközben szarunk a szabályokra.

ezért ha megpróbálom a másik oldalról (a közlekedés többi szereplõje - autósok, stb szemszögébõl) szemlélni a dolgot, gyakran tökéletesen megértem az indulataikat, mert úgy néz ki, hogy a bringások mindennemû következmény nélkül leszarhatják a szabályokat és erre gyönyörû ideológiát is gyártottak.

;)

bocs az OFF-ért

Igazad van abszolut, bar szerintem ez nem ideologia, tenyleg gyorsabb ugy :)
Mellesleg ha en ulok autoban, engem is zavarnak a bicajosok.
A tema pedig egyaltalan nem fog megoldodni attol tartok, ahogy semmi sem szokott ebben az orszagban..Bar megoldodna.