Jelentkezz be Regisztrálj
Legfrissebb szám
Posted 2006. June 26. - 22:01
Posted 2006. June 26. - 21:29
Én bevezetném az általános iskolában a kresz oktatást. mondjuk úgy 4-5. osztály magasságában. úgy gondolom az általános mûveltséghez már ennek igazán hozzá kéne tartoznia....
vagy on vagy mi....
Posted 2006. June 26. - 21:22
Szerintem simán jó lehetne ez a jogsi, bár túl sok hülyeség kapcsolódna hozzá, mint a láthatósági+eü csomag(izzókészlet:D)szóval ezt a 35 fokos nyári napon ki vinné magával a hegyre?
És ha bevezetnék a jogsit, a rendõrök nagyon finoman ránkszállnának.
Nincs láthatósági?10 ropi..
Posted 2006. June 26. - 21:01
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Posted 2006. June 26. - 20:56
vendég_pier_*
Posted 2006. June 26. - 20:03
A Kresz csak egy féle kerékpárost ismer, legyen az 20 vagy 80 éves.Mehet tanya bájkkal vagy karbonvázas montival.
Bármit akarsz/akarunk az a törvény szerint mindenkire vonatkozik.
Szóval csak okossan , mert még megvalósul:)
Posted 2006. June 26. - 19:20
sz*rok rá, ha kerékpárra ül, legyen tisztában a közlekedés szabályaival. nem azokra a kerékpáros futárokra gondolok, akik tudják, de nem csinálják, hanem a 80 éves mammerre, aki nem csak egyenrangú keresztezõdésben nem tudja hogy neki van-e elsõbbsége, hanem táblás keresztezõdésben sem. és sorolhatnám a példákat napestig, fõ hangsúlyt fektetve a mostanában öregek által felkapott elektromos kerékpárok tulajdonosaival, akik a 4 sávos fõútra ugy fordulnak ki kisivben, hogy balra nem néznek, de még csak nem is jeleznek...Meg még mit????
Jogsi: pénzbe kerülne , még a bringára is..
Bukó: boltba, postára sisakban?? Akkor a gyalogosoknak is!!!!
Lehetne még:kötelezõ nappali világítás , lásd motor , autó.Letámasztó kerekek kötelezõvé tétele , esések nagy %-a megakadályozható.
régen is volt kerékpáros jogosítvány, kérdezd meg a nagypapát/nagymamát, biztos volt neki is.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2006. June 26. - 18:45
"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"
Posted 2006. June 26. - 18:33
500 Ft és még oktatást is kérsz mellé.
hááááneeeeem?
ha arányaiban számolnád, hogy átlagautó-ár vs. jogsi ár
és átlagkerékpár-ár vs jogsi ár..
Posted 2006. June 26. - 18:06
"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Posted 2006. June 26. - 17:58
persze csakha adnak mellé valamilyen szintû oktatást
kresszcikket én is támogatom
vendég_pier_*
Posted 2006. June 26. - 17:08
ujra kötelezõvé tenném a kerékpáros jogosítványt, ahogy az már korábban is kötelezõ volt.
meg a bukósisak kötelezõ használatát.
Meg még mit????
Jogsi: pénzbe kerülne , még a bringára is..
Bukó: boltba, postára sisakban?? Akkor a gyalogosoknak is!!!!
Lehetne még:kötelezõ nappali világítás , lásd motor , autó.Letámasztó kerekek kötelezõvé tétele , esések nagy %-a megakadályozható.
Posted 2006. June 26. - 16:05
Hat, szerintem meg Pest nem igazan tamogatja a kerekparozast. Folosleges tudni a kreszt,.
Én mostanában úgy csinálom, hogy ahol nem életveszélyes sebességgel jön a kocsi (tehát ha ütköznénk akkor is remélhetõleg csak koccanás lenne) és nekem van elsõbbségem ott kihasználom. Kb 5 esetbõl egyszer majdem nekem jönnek. Ilyankor ideges leszek, mondok neki vmit. Ha visszaszól (és nekem van igazam - itt jön be a kresz alapos ismerete) akkor nagyon ideges leszek és elkezdek általában üvöltözni. Tök jó levezetés vizsgák után.:)Csak kínos lenne ha kiderülne, nem is nekem volt elsõbbségem.
Ha legközelebb arra megy a kocsis akkor már talán figyelni fog, mert emlékszik hogy múltkor vki majdnem kiszedte a kocsiból. Tudatosul, hogy némá ott nekik van elsõbbségük és azt bizony meg kell adni.
Amúgy ha nem vesznek észre/nem adják meg, de utána legalább intenek/biccentek, hogy elnézért az teljesen OK, azt viszont nem értem hogy a legtöbb miért szól vissza. Én legalábbis ha bemegyek a pirosba akkor meghúzom magam:)
Szóval jó lenne egy kis kreszcikk.
Posted 2006. June 26. - 15:43
Úgy van! A nõk 90%ban megismerhetõek arról, hogy padlógáz-satufék-padlógáz-satufék..
rvilike meg egy picit elgondolkodhatna a dolgokon, mert lehet, hogy gyorsabb, de te csodálkoznál a legjobban, ha valamelyik utánadindulna, ugyancsak leszarva a szabályokat. Legalább ne irogass ilyeneket.. inkább hazudj
Ja, OFF az OFF.
A szabalyokat nem szarom le, csak ahol kurva folosleges a betartasa, ott nem veszem figyelembe. De ezt a forgalom mindenfajta akadalyozasa, es mas veszelyeztetese nelkul termeszetesen. A Bach csomoponton nem szoktam atmenni a piroson, gondolhatod. Miert, ti hogy kozlekedtek??
Amugy pedig ki indulna utanam? Es mikor? Nem ertem.
Posted 2006. June 26. - 14:42
rvilike meg egy picit elgondolkodhatna a dolgokon, mert lehet, hogy gyorsabb, de te csodálkoznál a legjobban, ha valamelyik utánadindulna, ugyancsak leszarva a szabályokat. Legalább ne irogass ilyeneket.. inkább hazudj
Ja, OFF az OFF.
Posted 2006. June 26. - 14:42
Posted 2006. June 26. - 14:36
Amúgy kerékpáros jogsi az rull.
És menjetek más topicot szétoffolni fazzeg.
"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Posted 2006. June 26. - 14:24
Posted 2006. June 26. - 13:56
meg a bukósisak kötelezõ használatát.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2006. June 26. - 13:30
hát igen. mentség megtalálva, probléma kipipálva.
tipikus viselkedési formája az olyan embernek, akinek vaj van a füle mögött.
pont _így_ nem fog ez a téma megoldódni, de felháborodunk, sírunk mint a fürdõs kurva, Critical Mass-elünk, miközben szarunk a szabályokra.
ezért ha megpróbálom a másik oldalról (a közlekedés többi szereplõje - autósok, stb szemszögébõl) szemlélni a dolgot, gyakran tökéletesen megértem az indulataikat, mert úgy néz ki, hogy a bringások mindennemû következmény nélkül leszarhatják a szabályokat és erre gyönyörû ideológiát is gyártottak.
bocs az OFF-ért
Igazad van abszolut, bar szerintem ez nem ideologia, tenyleg gyorsabb ugy
Mellesleg ha en ulok autoban, engem is zavarnak a bicajosok.
A tema pedig egyaltalan nem fog megoldodni attol tartok, ahogy semmi sem szokott ebben az orszagban..Bar megoldodna.