Gondoltam vannak olyan ügyesek ezek a fiúk, hogy csinálnak Õk maguk is, de igazad lehet. Ha valamire való, használható térképet szeretnénk kapni, amit örömmel veszünk a kezünkbe, akkor az profi munka kell legyen! Ahhoz pedig térképész kell, vagy, egy már kész térkép. Szóval, mennyi is lehet az a jogdíj..? Vagy csak ugattam a holdat..Eredeti szerzõ enté
A térképek jogdíjasak!
Jelentkezz be Regisztrálj
Legfrissebb szám
Posted 2006. October 20. - 17:32
Posted 2006. October 20. - 16:41
Eredeti szerzõ Dante
Jah, csak a "Meghaltok túra" nevet is kaphatná.
Szerénykedik a lelkem!
De valóban kemény túra, viszont vannak ilyenre is igények! Egy-két bringás havernak meséltem róla, patakokban csorgott a nyáluk!
loser66
Azért, mert egy útvonal nem járható - végig - és ezt közlik, még nem baj, hiszen veszed a kis térképedet, és megnézed, hogy merre ne menj! Gondolj bele! Ez is nagy segítség!
Posted 2006. October 19. - 23:17
Ha még nem voltál Vele, akkor kérdezd a pokoltúráról. Az bizony tollvégre termett kis út! Komolyan!
Jah, csak a "Meghaltok túra" nevet is kaphatná. Szóval az úgy, teljes hosszábban azért nem egy kezdõ túra, eléggé szivatos, bazi sok a szint, s olyan mászások vannak benne, hogy csak nah. (terminátorok tömkelegével)
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Posted 2006. October 19. - 21:34
Posted 2006. October 19. - 18:35
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Posted 2006. October 19. - 17:09
Pilisben tudok egy pár útvonalat ajánlani. Mátra is van, illetve vannak gyöngyösi bennszülöttek, akik elkalauzolnak bárhová.Daci: lehet, hogy te voltál, nem tudom már, de végülis mindegy. Mindenesetre szívesen veszem, ha ti is ajánlotok, esetleg mutattok valami új pályát. Fõleg a vidékiek, mert itt a fõváros körül lassan kifogyok a témákból, ugyanis már csak egy max. három hónapra/számra elegendõ pálya vár bemutatásra.
örülök, ha tetszik!
Posted 2006. October 19. - 16:48
Kukkantsatok bele az angol Mountain Bike Riderbe. Ott tuti kis térképek vannak, ráadásul olyan, ami nem ázik szét, és színes. Egy költségszámítást megérne, mert sokan örülnénk neki.de Jorus, ha már csináltok ilyen túrákat, legalább egy térkép lehetne mellé, nem? mármint bele az ujságba.
Posted 2006. October 19. - 16:39
- Egy kis túraleirás, semmi plusz, esetleg a váltósok kicsit lesajnálása.
-Cikk a merevillákról; 3 példány csak úgy random módon kiválasztva, nem tudom milyen szempontok alapján. Mindenesetre mindegyik benne volt vmelyik korábbi nagy villatesztben. Kb. mintha internetrõl lenne összevágva a cikk. Nem nagy segitség és nem is túl érdekes.
-Egy váz szomorú története. Semmit nem tudunk meg róla, még csak azt sem, hogy mekkora király lenne. Az egyedüli ami kiderül, hogy kb nem kell senkinek, mindenki elõbb-utóbb tûlad rajta.
Szal ez igy sen nem túl ss, se nem túl jó.
- .(ékezethibákért elnézést, angol billentyûÖ
Posted 2006. October 19. - 15:35
meg én az eddzõkörös térképek rajzait sem szeretem, olyan mintha egy ötéves gyerek rajzolná õket, szeritnem gáz.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2006. October 19. - 13:34
Posted 2006. October 19. - 13:10
örülök, ha tetszik!
Posted 2006. October 19. - 11:04
Posted 2006. October 19. - 09:18
Eleinte gondoltunk arra, hogy a kapcsolatainkat, ismeretségeinket felhasználva helyi bringakluboktól, baráti társaságoktól érdeklõdünk jól bevált útvonalak felõl, de aztán eszünkbe jutott, hogy ezt nem mindenki teheti meg egy turista térképpel a kezében. Ebbõl kerekedett ki a rovat szellemisége (a kocsmázás mellett), vagyis hogy a térképen szimpatikusnak, teljesíthetõnek ítélt útvonalat nyomjuk végig, lesz ami lesz, s ebben persze benne van a cumizás is.
"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Posted 2006. October 19. - 08:50
De ha valóban a vakon bele a hegyekbe volt a fõ szempont, úgy érthetõ, ha belefut az ember egy-egy járhatatlan útba. Ezen egy túristatérkép sem változtat nagyon sokat, hiszen, na tudjuk miért. Ezért nem fáj a szívem, ha azokat az utakat is megírjátok, ahol fennakadtatok.
De az elképzelés nagyon jó, szerintem ebben van fantázia, hiszen rengetetgen tekerünk így, a "felfedezem a világot" elhatározással, és rengeteg utat bejártunk már.
(Möndjuk a Mátrában én is tudok jó néhány tekerhetetlen utat)
Úgyhogy csak így tovább!
Posted 2006. October 19. - 08:04
A Mátrát megszívtuk, nincs mese.
Igazából a rovat alapvetése az, hogy különösebb helyismeret nélkül vágunk neki az adott tájegység találomra kiválasztott részének, és ebben sokszor benne van az, hogy járhatatlan utakra keveredünk, vagy csak simán elfogy alólunk az út. Természetesen lehetne kicsit optimistábbra venni a figurát, de szerintem jobb, ha azt írom, hogy az adott szakaszt kerüljétek ki, mert nem tekerhetõ, mintha azt írom, hogy "nekünk túl technikás". A szóban forgó szakaszon egyébként a bringákat tolni sem tudtuk magunk mellett, nemhogy tekerni. Atomot emlegettük, hogy bizonyára élvezné a böhöm köveken, meg keresztben kidõlt fákon való triálozást. A további túrák egyébként sokkal kellemesebb körülmények között zajlottak.
"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Posted 2006. October 18. - 23:09
jorus cikkei továbbra is etalonszámba mennek.
Kivéve a túrabeszámolósokat. Ne haragudj Jorus Mester, de nem sok kedvet érez az ember egy ilyen cikk után, hogy nekiessen, akár a Börzsönynek, akár a Mátrának. Nem lehetne picit pozitívabban hozzáállni? Pl a "tekerhetetlen patak" lehetne "nekünk picit túl technikás" vagy ilyesmi. Pl a Mátra meg a Börzsöny szerintem tök jó montis terep, ami (nekem) majdnem mindig tekerhetõ! (na Valeriának erre lesz egy beszólása, amikor a Mátrai kék-3-szögön toltuk/cipeltü fél órán át...)
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Posted 2006. October 18. - 22:35
UK = Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királysága
A tagolódás érdekes történet, hiszen a részek önállóan is képviselik magukat bizonyos nemzetközi fórumokon, önálló parlamentel rendelkeznek, stb...
Posted 2006. October 18. - 22:22
Ország: Nagy-Britannia,
mely áll Angliából, Wales-bõl és Skóciából.
ha már igazán pontosak akarunk lenni akkor Egyesült Királyság a hivatalos neve az országnak:)
és Anglia, Wales, Skócia és Észak-Írország ha jól tudom:-)
nade ON
Posted 2006. October 18. - 20:53
bár lehet h csak paranoia de én voltam aki ezt szóvá tette
de örülök h szaporodnak a dh edzõkörök, így tovább!
nekem továbbra is az a kedvenc rovatom:)
Posted 2006. October 18. - 20:36
Ország: Nagy-Britannia,Ország: Anglia
Tartomány: Wales
Azért ezt egy velszinek nehogy megmutassátok!
mely áll Angliából, Wales-bõl és Skóciából.