Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Legfrissebb szám

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
4161 hozzászólás a témában

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Írjak én is cikket arról, hogy hogy bringáztam a hétvégén itt Békés Megyében?
Szerintetek a gyõriek, soproniak érdekesnek fogják találni?
Elmeséljem nekik, ahogy egy helyi szakiskolás bringatúrásokkal százegynéhány kilómétert mentünk a Körösök mellett a gátok tetején, és hogy miket láttunk közben?
Nem hiszem, hogy érdekelni fogja õket,mert mocsok messze vannak innen.

Írjál cikket! Ha van felétek valami jó és érdekes útvonal és leírod, én szívesen elolvasom. Ha érdekes dolgokról írsz akkor nem baj, hogy "mocsok messze van" Bp-tõl. Én képes vagyok arra, hogy ha jó idõt mondanak, kora reggel bepakolom a Páromat és a bringákat a kocsiba, elmegyünk 100-150-200km-t, bringázunk az adott környéken, aztán este hazajövünk. Legutóbb Parádsasváron voltunk, de a környék adottságai miatt nem volt kedvünk hazajönni. Kerestünk a faluban kiadó szobát, és két be nem tervezett éjszakát ott töltöttünk. Bazi jó volt! Tehát soha nem tudhatod, hogy az adott túraleírás kit fog meg, hány ember "izgul be" egy érdekes cikket elolvasva.

Jábor

Jábor

törzsvendég

• fórumtag
  • 984 hozzászólás
750 forintért nemcsak a számodra unalmas túrákrol olvashatsz hanem megannyi érdekes tesztröl, cikkekrõl, stb.stb....

Azon véleményen vagyok, hogyha egyszer velem jönnének el egyet tekerni, az én kedvenc utamon, barátaimmal, megismernék az itteni légkört, hangulatot, és igen beülnénk 1-2 jó helyre ahol megpihennénk és ez számomra jó érzes lenne, hogy mutathattam vmi klassz, új utat.

Azért az örömmel töltene el szerintem téged is hogyha azon utat elemznék az újságban amerre te tekersz és sok-sok pozitiv véleményt olvashatnának róla a nem oda valósiak.

Szerintem kitûnõ ötlet ! Csak igy tovább !

Üdv.: Bence

Bükki Bringa Barát :rolleyes:
Bringáim

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Kicsit éni is belekotyognék.
Mindenkinek javaslom - pozitív/negatív kritika esetén is - hogy nézzen körbe a nagyvilágba!
Említettem már az angol Mountain Bike magazint, de ugyanz igaz a németre, a Bike magazinra is , stb... Forgatom ezeket a lapokat, és mindegyikben - évek óta - vannak különféle túra leírások. S bizony ezek sokszor igen részletesek, különféle stílusúak - sátrazós, többnapos, vagy hátizsákos, egy-két napos, zúzósabb, stb...
Ez számomra azt mutatja, hogy van igény ezen írásokra. Nekem eddig nem jött vissza a bringás baráti körbõl negatív kritika a cikkekkel kapcsolatban. Én azt mondom hajrá!
Késõbb vállaljatok be többnapos tereptúrát is! Az a fincsi! :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Nekem tetszenek a túra leírások meg a dh és cc edzõkörök. Találkoztam Füreden olyan sráccal, aki csak azért hozott magával a Balatonra dh gépet, mert olvasta az újságban a pályaleírást.
Számomra kicsit vicces, hogy milyen gépekkel mennek a túrákon, de ha valakinek nincs túragépe akkor ezek a hosszúutas freeride gépek is megteszik.
Egyébként 80%-ban a tesztek miatt olvasom az újságot, de ha csak tesztek lennének az újságban akkor sem lenne az igazi, mert hiányozna a többi, a mostanihoz képest lehetne benne több teszt, de ne az egyéb cikkek rovására.

A sebesség mindent megold.

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.715 hozzászólás
Én írom a cc, meg a dh edzõköröket, és már találkoztak soproni cimboráim ott tekerõ veszprémiekkel, akik a cikkek miatt mentek el Sopronba, de ugyanígy utaztam már a fogason vidékiekkel, akik szintén valamelyik edzõkörömet keresték, de még helyi fórumosok is mentek már ki a cikk alapján egy-két ösvényt megkeresni, tehát nem igaz, hogy nincs igény rá.

Mivel itt élek/élünk a fõvárosban - mint a montisok, de fõleg a déhások nagy része - ezért érthetõen inkább errõl a vidékrõl írunk, de idén azért volt Kõszeg, Sopron, Szombathely, Sátoraljaújhely, Szekszárd, Balatonfüred is a bemutatókban. Sajnos ennyi meló mellett nincs idõm, se pénzem minden hónapban utazgatni, és kizárólag vidéki helyeket bemutatni.

Edzõkörjavaslatokat viszont továbbra is szívesen veszek, és elõbb-utóbb be is mutatom.

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Ki kell adni egy Békés megyei Bikemaget.:)

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Sitti!
Senkit se bántasz meg, haragítasz magadra. Ez tényleg konstruktív jellegû javaslat/észrevétel. Nem csak a pozitív kritika a jó kritika :D
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

Szerintem engem mocsokmód nem érdekelne, ha azt az ösvényt írnák le, ami itt van mellettem 2km-re és már betéve tudom minden kavics helyét.
ellenben a mocsok messzi helyeken, közelse jártam még.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Sitti

Sitti

törzsvendég

• fórumtag
  • 259 hozzászólás

Én sem vagyok oda pl. a DH-ért, de eszembe nem jutna reklamálni, hogy az miért van benne! Van akit meg az érdekel és ezt tudomásul kell venni.

Elfogadom az érveléseiteket.
De szeretném kiemelni, hogy én is szoktam túrázni, és maratonokra járni.
Ennek ellenére elolvasom a DH híreket, elolvasom az országútis híreket,
elolvasom a külföldi túrákat.
Habár egyiken sem voltam még soha.
Élvezem, mert egy kicsit olyan világba kalauzol, ahol még nem jártam.
Elolvasom ugyanígy a DH/országúti/triál bringák tesztejeit.
Mert érdekes a kerékpárok fejlõdése.
DE....
Írjak én is cikket arról, hogy hogy bringáztam a hétvégén itt Békés Megyében?
Szerintetek a gyõriek, soproniak érdekesnek fogják találni?
Elmeséljem nekik, ahogy egy helyi szakiskolás bringatúrásokkal százegynéhány kilómétert mentünk a Körösök mellett a gátok tetején, és hogy miket láttunk közben?
Éppen ezért nem fogom továbbra sem elolvasni az ilyen túrákról/edzõkörökrõl szóló cikkeket.
De nem szeretném, hogy bárki ezért megharagudjon rám.
Ez csak az én szubjektív véleményem.

Köszönöm, hogy meghallgattatok.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

És végül bizony vannak olyan arcok is, akik így 30 felé nem szeretnének se megszakadni, se életveszélyes helyzetbe hozni magukat, csupán jólesik nekik a haverokkal hétvégente tekerni 40-50 km-eket, közben útbaejteni néhány kocsmát, délután kényelmesen megebédelni egy csárdában, majd hazavonatozni. Talán perverz, de ilyenek is vannak. Többek között nekik szól a mi rovatunk.

Én is egy ilyen kocabringás vagyok, aki szeret a Párjával vagy társasággal tekerni egy jót. Mindíg nagy érdeklõdéssel olvasom ezeket az írásokat,mert tetszenek és lehet tervezgetni, hogy mikor merre menjünk csavarogni.Sokan vagyunk ilyenek, tehát a néhány elégedetlenkedõ lapozzon tovább. Én sem vagyok oda pl. a DH-ért, de eszembe nem jutna reklamálni, hogy az miért van benne! Van akit meg az érdekel és ezt tudomásul kell venni.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
folytassátok Jorus, pl én nagyon bírom.....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Sitti: köszönjük az észrevételt, a negatív kritika is kritika! Nem vesszük úgy, hogy a postod ellenünk szólna, nyilván egy - saját szemszögedbõl - jobb magazin érdekében született. ;)

Hosszú ideig nem voltak túraleírások az újságban, ezt sokan hiányolták. Volt néhány nagyon élvezetes, érdekes, külföldi úti beszámoló, de ezzel kapcsolatban jöttek azok a kritikák, hogy minek írják le, milyen Zanzibárban a fõtt rizs, és merre érdemes oroszlánkuckót keresni, amikor õ sosem jut el oda, viszont miért nem közlünk itthoni túrákat, is... Ez egyrészt rossz, szûklátókörû hozzáállás, másrészt kifejezi az itthoni tájakon vezetõ útvonalak iránti igényt. Mivel a "túra" alatt sok mindent lehet érteni, úgy gondoltuk, hogy nekünk is valamelyest szeparálódni kell. Hiszen van, akinek a túra abból áll, hogy felküzdi magát a legnagyobb hegy ormára, és lefelé csorgó nyállal nekiereszti a vasat, amíg csak kéken nem izzanak a tárcsái. Hova menjen, merre induljon, hol tud fejlõdni, ha esetleg lassan megkockáztatna egy hobbi kategóriás indulást egy itthoni DH versenyen? Nekik született a DH edzõkörös rovat. Aki inkább több ezer méter szintet szeretne megmászni 160 km-en, és a következõ maratonon az elsõ 30 hely egyikét célozza meg, nyilván nem a hétvégi, kocatúrásoknak szóló oldalt lapozza fel, hanem a CC edzõköröket. És végül bizony vannak olyan arcok is, akik így 30 felé nem szeretnének se megszakadni, se életveszélyes helyzetbe hozni magukat, csupán jólesik nekik a haverokkal hétvégente tekerni 40-50 km-eket, közben útbaejteni néhány kocsmát, délután kényelmesen megebédelni egy csárdában, majd hazavonatozni. Talán perverz, de ilyenek is vannak. Többek között nekik szól a mi rovatunk.

A továbbiakban csupán a túra rovatról írok, mivel abban van aktív szerepem. Mint az eddigiekbõl is láthattad, a túrák nem szûkülnek le egy kisebb régióra, igyekszünk az ország minden tájára eljutni a kocaútvonalainkkal. Az eddigi hozzászólások, észrevételek (akár itt a fórumon, akár privát módon, e-mailben, stb.) alapján úgy gondoltuk, hogy van rá igény, nem rossz, amit csinálunk. Természetesen az indulás óta csiszoljuk, finomítjuk a koncepciót, hogyan, merre lehetne nyitni annak érdekében, hogy minél szélesebb olvasótábort fogjanak meg ezek az írások. A negatív vélemények sorában (akár a mi szintünket, akár a fõszerkesztõi szintet nézzük) a tiéd volt az elsõ ilyen jellegû megnyilvánulás, amit még egyszer köszönünk! Amint megszaporodnak az ehhez hasonló tartalommal bíró levelek, kommentek, akármik, azt nyilván akként fogjuk értékelni, hogy nincs valós igény ezen írásokra, s a rovat természetesen megy a süllyesztõbe. ;)

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás

Szeretnék egy szubjektív véleményt leírni.
Ha már volt korábban is szó róla elnézést.

Szóval azt nem értem, hogy minek kell az újságírók túráit leírni?
(Legalábbis gondolom az övéik.)
Miért kéne érdekelni engem azt, hogy õ(k) merre teker(nek)?
Mint például az utolsó számban elmennek ketten bringázni - kocsmázni.
Elolvastam - nem kötött le.
Elõször az jutott eszembe, hogy talán tippet ad az embereknek, hogy merre érdemes bringázni.
De engem száz kilóméternyire onnan ez hogy érint?
Ugyanúgy, mint az edzõkörök.
A legtöbb edzõkör és túra Budapest környéki.
Elfogadom, hogy sok olvasó van a fõvárosban....
De a többiek ezt átlapozzák.
Dumáltam több környékbeli elõfizetõvel és egyik sem olvassa el soha.
Érdemes ilyenekre értékes oldalakat pazarolni?
Szerintem sokkal izgalmasabb témákat lehetne találni.
Mondom ezt most részrehajlás nélkül.
Lehet az országúti, maraton, DH bármi!
De miért kell 750 forintot kiadnom azért, hogy két haver hétvégi bringázázát olvassam?
Ha arra lennék kíváncsi rákeresek itt a fórumban - ingyen...

Ha az érintettek olvassák bocsánat. Nem ellenük szól a véleményem.

lapozd át!
sokakat érdekel.
és meg is oldottad.

én most tudok neveket is modnani akár, akik elolvassák, és le is akarják követni.
6-8 oldalt kibírsz, reklám több van benne mint ez a pár cikk.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Ugyanakkor van, akit érdekelnek ezek az edzõkörök, még akkor is, ha 200 km-re vannak (pl. volt a soproni, ha jól emlékszem). Mert jó elolvasni beszámolókat útvonalakról, hátha tényleg egyszer arra jársz.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Sitti-nek!

Ezen az alapon akkor semmirõl se kéne írni, mert egy-egy témának vannak érdeklõdõi, és vannak, akik számára érdektelen.:chin:

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
ha egyszer ara járnál, akkor tudd merre kell menned.
vagy ha egyszer arra vetemednél, hogy nem csak a határban biciklizel, hanem érdekes és/vagy kihívásokkal teli túraútvonalat keresel, akkro legyen mit elõvenni, amibõl válogathatsz, hogy merre induljatok el.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Sitti

Sitti

törzsvendég

• fórumtag
  • 259 hozzászólás
Szeretnék egy szubjektív véleményt leírni.
Ha már volt korábban is szó róla elnézést.

Szóval azt nem értem, hogy minek kell az újságírók túráit leírni?
(Legalábbis gondolom az övéik.)
Miért kéne érdekelni engem azt, hogy õ(k) merre teker(nek)?
Mint például az utolsó számban elmennek ketten bringázni - kocsmázni.
Elolvastam - nem kötött le.
Elõször az jutott eszembe, hogy talán tippet ad az embereknek, hogy merre érdemes bringázni.
De engem száz kilóméternyire onnan ez hogy érint?
Ugyanúgy, mint az edzõkörök.
A legtöbb edzõkör és túra Budapest környéki.
Elfogadom, hogy sok olvasó van a fõvárosban....
De a többiek ezt átlapozzák.
Dumáltam több környékbeli elõfizetõvel és egyik sem olvassa el soha.
Érdemes ilyenekre értékes oldalakat pazarolni?
Szerintem sokkal izgalmasabb témákat lehetne találni.
Mondom ezt most részrehajlás nélkül.
Lehet az országúti, maraton, DH bármi!
De miért kell 750 forintot kiadnom azért, hogy két haver hétvégi bringázázát olvassam?
Ha arra lennék kíváncsi rákeresek itt a fórumban - ingyen...

Ha az érintettek olvassák bocsánat. Nem ellenük szól a véleményem.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
sztem meg tök elég ha leírja melyik turistaúton megy /600 forintja legyen má minjdenkinek egy térképre/ legfeljebb ha letér a jelöltrõl vmi dózerútra (vagy vadcsapásra:) ) akkor az legyen 1értelmûen azonosothatóan leírva...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Támogatom az ötletet! Kukkantsatok bele az említett angol lapba, és nézd meg milyen téképeket nyomnak Õk. Olyat nem lehet nagy kunszt összedobni - beszélek itt tudatlanul :) - de egy biztos, sokat nyomna a túrázóknak, tekergõknek.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Én? Írni sem tudok billentyûzet nélkül, nemhogy térképet rajzolni. :D

Mondjuk van ismerõs, aki a Földtani Intézetnek rajzol térképeket... lehet meg kellene környékeznem...

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"