Jelentkezz be Regisztrálj
Komárom-Esztergom megye bringásai ide!
Írta 2009. május 12. - 19:31
Szilárd kedvéért németül (angolul nem is találtam, de a számok elég infót adtak...).
Az oldalon 21 MTB útvonal található, amelyek schladming-ramsau régióból indulnak.
Megnéztem, a dachstein túloldaláról is van egy "dachstein-kör", csak az bad goisern-bõl indul és oda is érkezik, míg a másik ramsau-ból indul és oda érkezik (két irányból kerüli meg a hegyet).
Szerintem a szállás jó helyen van, ha Tominak van tapasztalata az külön jó. Számtalan bringás útvonal indul innen, emellett Schladmingban meg lehet ejteni bevásárlás stb dolgokat, az egy kisváros.
Én mindenképp javasolnék min. 4 (5?) nap montizást, itt a lehetõségek végtelenek. Ami külön nagy élmény lenne az megcsinálni a dachstein kört (pont Ramsau-ból indul!). Ez nekünk valszeg 2 nap lenne (legalább:) ), így gondolkozni kéne a logisztikáról (sátor?).
Most ennyi, nem ezzel kéne foglalkoznom, hanem a szakdogámmal.. )
Írta 2009. május 12. - 12:06
kurva jóóóó kedvem van most :):):) (megajánlott 4es közgázból, 4 kredites!)
Írta 2009. május 12. - 11:08
szinte biztos h fejenként.
Jó lenne még tudni h várostól/falutól mennyire van, hegyen van-e, vagy a völgyben, van-e kertje (grill), stb Neten van esetleg oldaluk?
Ramsau faluban van, ami a völgy egyik oldalában van félúton egy fennsíkon. Ha oda kell feltekerni, az kb egy 45 perces mászás, elég meredeken a völgy aljától(Schladmingtól)
Kerti grill nem tudom, hogy van e mi még nem használtuk.
Neten nincsenek, mert elég öregek a tulajok.
Írta 2009. május 12. - 08:37
Lehet, hogy hülye kérdés, de fejenként annyi vagy az apartman?
szinte biztos h fejenként.
Jó lenne még tudni h várostól/falutól mennyire van, hegyen van-e, vagy a völgyben, van-e kertje (grill), stb Neten van esetleg oldaluk?
Írta 2009. május 11. - 21:19
OK,rendben és köszi.
Írta 2009. május 11. - 20:17
ne szóójjjjjjjááááááááááááá beeeeeeeeeeeeeee :DSzilárd az, hogy hó van nyáron is az nem gond. Úgyis nagy gyakorlatunk van már a hóbringázásban, fõleg neked.:lol1:
Atee! holnap 4 körül kiállok a sarkora az elsõváltóval jó?
Írta 2009. május 11. - 15:58
Lehet, hogy hülye kérdés, de fejenként annyi vagy az apartman?Aszt hiszem a szállás ahova szoktunk járni. Síszezonban volt 20 Euro, és valami 15 körül van nyáron. 4 személyes apartmanok minden szoba külön fürdõvel.
Idõpont nekem egyelõre mindegy, csak augusztusban legyen.
Szilárd az, hogy hó van nyáron is az nem gond. Úgyis nagy gyakorlatunk van már a hóbringázásban, fõleg neked.:lol1:
Írta 2009. május 11. - 15:17
kezdem beleélni magam a montizásba, bízom benne, hogy bursa hungarica is megjön lassan és akkor egy 60%-ban új bicajjal megyek már
Írta 2009. május 11. - 14:32
szóval csak óvatosan azzal a tervvel, hogy átkelünk azon a pici hegyen és már a másik faluban vagyunk, lehet hogy kelleni fog karmelegítõ is
Írta 2009. május 11. - 13:31
Aszt hiszem a szállás ahova szoktunk járni. Síszezonban volt 20 Euro, és valami 15 körül van nyáron. 4 személyes apartmanok minden szoba külön fürdõvel.
Írta 2009. május 11. - 13:13
Akkor a picike hegyen keresztül le lehet vágni az utat.laktátküszöb!!!
megnéztem térképen schladming-rohrmoos-t és hallstatt-ot, közel vannak egymáshoz légvonalban, csupán csak egy havas tetejû, picike hegy van közöttük sztem az a dachstein gleccser.
Nem-nem, kívülrõl és belülrõl hûtjük magunkat. Szóval lógatjuk a lábunkat a tóba és közben egy nagy korsó hideg sört iszogatunk.akartad mondani, biciklizünk és ordítom, hogy átlag alatt megyünk?:D:D
A klettersteig nekem is felejtõs de gleccser túrában benne lennék mindenképpen.
Írta 2009. május 11. - 13:06
akartad mondani, biciklizünk és ordítom, hogy átlag alatt megyünk?:D:D
laktátküszöb!!!
megnéztem térképen schladming-rohrmoos-t és hallstatt-ot, közel vannak egymáshoz légvonalban, csupán csak egy havas tetejû, picike hegy van közöttük sztem az a dachstein gleccser.
Írta 2009. május 11. - 10:28
akartad mondani, biciklizünk és ordítom, hogy átlag alatt megyünk?:D:DKirándulás is jó ötlet, meg ha már van autó, el tudunk menni a környéken. Kletter nekem nem aktuális, addig mi lógatjuk a lábunkat valami tóban és integetünk neked
B
Írta 2009. május 11. - 10:00
Írta 2009. május 11. - 09:35
Kirándulás is jó ötlet, meg ha már van autó, el tudunk menni a környéken. Kletter nekem nem aktuális, addig mi lógatjuk a lábunkat valami tóban és integetünk neked
Balu jönne egyébként? Rég találkoztunk.
Egy kis olvasnivaló dachstein montizásról:
http://www.dachstein...steinrunde.html
B
Írta 2009. május 11. - 09:11
Bár kicsit outsidernek érzem magam, mert mostanába nem nagyon írogatok, de a nyári mókában feltétlen benne lennék!!!
Nekem van egy olyan javaslatom, hogy SLADMING-RAMSAU mi ide járunk sielni télen, meg már többször voltam nyáron is kirándulni, elég barátságos környék és tudok viszonylag olcsón apartmant ami nagyon fullos az erdõ közepén!
Plusz kis extra, hogy müködnek a liftek, és van iszonyat jó pálya lefele, plusz tudok nagyon-nagyon-NAGYON jó egy napos kirándulást+ közel van a Dachtein gleccser, amit meg lehet mászni Klettersteigel.
Nekem egy olyan lenne a fejembe, hogy egy ilyen multi sport móka, amiben a fõ a bringázás, delehet kirándulni is, illetve aki válalkozik (én tuti) az megmászhatja a dachsteint!
KB 450 km ha jól emlékszem a távolság
Dátumra én meg gondolnék egy Aug 5-9-et ez egy szerda-vasárnap.
Írta 2009. május 10. - 23:03
Írta 2009. május 10. - 21:00
jó egyszer voltam eddig olaszban, szóval lehet nem kéne általánosítanom..
ja igazi olasz pizzeria (így írják?) pincére nem tudta a német nyelvet. sebaj, én meg az olaszt nem tudtam/tudom.
Írta 2009. május 10. - 20:56
Írta 2009. május 10. - 20:45
ja angolul nem bírok, a digók meg nem beszélnek németük, tapasztalat