Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Komárom-Esztergom megye bringásai ide!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
21661 hozzászólás a témában

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

mikor még zsenge gimnazista voltam, és tanulás helyett bicikliztem minden nap, mentem 7.13at lámpától a célvonalig..
nem tudom mi lehetett velem, ja akkor még nem volt okostelefon meg ilyesmi, cateye enduro 8-cal mértem :)

Nem baj, ha nem hiszem el? :)

A sebesség mindent megold.

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás
mikor még zsenge gimnazista voltam, és tanulás helyett bicikliztem minden nap, mentem 7.13at lámpától a célvonalig..
nem tudom mi lehetett velem, ja akkor még nem volt okostelefon meg ilyesmi, cateye enduro 8-cal mértem :)
"...nem kurva Õ, csak megadatott neki minden pasi...":)

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.086 hozzászólás

Jani mondja a tutit! 5 éve használok mobilokat trackernek és kb 70%-a sikerül kisebb nagyobb pontossággal, itt is inkább a rövid távok és amik nyílt terepen voltak. Itt hozzátenném hogy 5-6 telefonnal próbáltam mint pl. Samsung S3,S2, Nokia 5230,Iphone s4 és jelenleg LG 4xHD. Ezekbõl a legstabilabb régi Nokia5230 a régi sportstrackerrel ami folyamat frissíteni szeretné magát de én nem engedem mert nem szeretném ha elb@szódna :)
Itt is látszik egy malõr a végén ahol nem csak a távot cseszte el, hanem a magasság is 2300m helyett 900m.
Sports Tracker

és ráadásul montival repültél 133-at? :)

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 hozzászólás

4xHD
Nem mész akkora katlanokba lehet azért mér nálad pontosan. De itt a Zengõn minden más mobil behülyül egy hosszabb távon.

Ami pontatlan volt, az egyenes szakaszon is mért nálam akár 100 km/h-t, nem kellett hozzá katlan (itt valóban nincsenek akkora katlanok).

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek
4xHD
Nem mész akkora katlanokba lehet azért mér nálad pontosan. De itt a Zengõn minden más mobil behülyül egy hosszabb távon.

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 hozzászólás

Jani mondja a tutit! 5 éve használok mobilokat trackernek és kb 70%-a sikerül kisebb nagyobb pontossággal, itt is inkább a rövid távok és amik nyílt terepen voltak. Itt hozzátenném hogy 5-6 telefonnal próbáltam mint pl. Samsung S3,S2, Nokia 5230,Iphone s4 és jelenleg LG 4xHD. Ezekbõl a legstabilabb régi Nokia5230 a régi sportstrackerrel ami folyamat frissíteni szeretné magát de én nem engedem mert nem szeretném ha elb@szódna :)
Itt is látszik egy malõr a végén ahol nem csak a távot cseszte el, hanem a magasság is 2300m helyett 900m.
Sports Tracker

És ezt melyik telefonnal mérted? Max Speed: 133 km/h. Hát nem csodálom, hogy mást sem mér jól. Nekem ilyenek nem szoktak kijönni. Mint mondtam, nálam alig van tévedés Nexus 4-el (Nexus 7 is jól mért). Magasság és meredekséghez nem tudok hozzászólni, mert azt nem tudom mihez viszonyítani. A lényeg: sosem szakad meg, átlagot és max sebességet is egész jól mér. Barometer egyébként egyik iPhone-ban sincs, a listádon csak S3, S4-ben van. Nem azt mondom, hogy Sagan cserélje le az SRM-t telefonra. :)

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek
Sports Tracker

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 hozzászólás

egy samsung galaxy s3 minit teszteltem. Note2-nek lehet mert az akkora, hogy elfér benne :)
akkor lehet tesztelni tovább. De ezt a két turulos mérést is valami nagyon pontatlan telóval mérhették mert brutál meredekségi adatok vannak.

Abban pedig van GLONASS és barometer is. Nekem Nexus 4 és sosem szakad meg, átlagot is elég közel méri a Cateye-hoz képest (1-2 tizeddel téved). Max sebességet hasonlóan jól szokta mutatni (~2 km/h tévedés). Stravát pedig nem kell leállítani ha pihensz, mert van time és elapsed time. Szóval azonnal megáll ha te is és az egy helyben töltött idõ nem fog rontani a mért átlagon (csak ne a mez hátzsebében, hanem a nyeregtáskában tárold :) ).

Mod: a Mini fölött elsiklottam. Abban nincs barometer. :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

na akkor most már tudjuk, hogy a telók gps-e mennyire pontatlan
jó mérés csak Garminnal
látod egy pár írogatás, okoskodás és kerek perec kiderült :) ne akarjon senki tökéletes útvonal rögzítést telóval. de tovább okoskodva akkor montira még ennél is vadabb értékeket tud produkálni

Terepfutás közben látszik nagyon, 10% fölötti tévedés is elõfordul távban. Nagy sebességnél már viszonylag pontos. Maga a gps eleve alkalmatlan pontos távolság és magasságmérésre, a jobb gps-es kilométerórák is mágneses sebességszenzorral mérik a sebességet és a gps hülyeségeit korrigálják barométerrel.

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.086 hozzászólás
egy samsung galaxy s3 minit teszteltem. Note2-nek lehet mert az akkora, hogy elfér benne :)
akkor lehet tesztelni tovább. De ezt a két turulos mérést is valami nagyon pontatlan telóval mérhették mert brutál meredekségi adatok vannak.
és milyen telód van ?

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 hozzászólás

jó mérés csak Garminnal
látod egy pár írogatás, okoskodás és kerek perec kiderült :) ne akarjon senki tökéletes útvonal rögzítést telóval. de tovább okoskodva akkor montira még ennél is vadabb értékeket tud produkálni

Milyen telefonod van? Nem minden telefon pontatlan. Egy Samsung Galaxy S legendásan sz.r volt (tele volt vele az internet), a hegyekben szó szerint használhatatlan. De amelyik telefonban van az A-GPS mellett GLONASS support is, az nem fogja elveszteni a jelet. Az én telefonomban barométer is van és a lakásban is találok vele GPS jelet. Egy Note 2-nek speciel brutálisan erõs GPS-e van. Ez csak egy példa volt. Nem szabad egybõl egy Galaxy Mini-vel hasonlítani. Ahogy bicikli és bicikli között is van különbség, úgy a telefonok között, akár ilyen téren is.

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.086 hozzászólás
jó mérés csak Garminnal

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

na lehet hogy az lesz a tuti ha Tata irányából támadok. Majd ezt kipróbálom . Vagy bárki próbálja ki és kiderül melyik listára kerül.Ettõl függetlenül totál rosszak a meredekségi mutatók.
De mégsem. MJani a nyári verseny egy felfutásával mind a kettõn rajta van. Na persze az élen. :) szóval innen kezdve lehet találgatni.

Egyszerre több szegmenst is mér, nem ezért nem kerültél fel a másik listára. A válasz egyszerû, a telefonok gps-e nagyon nagyon pontatlan és rengetegszer elveszíti a jelet, így születnek ezek a furcsa százalékos emelkedõk és a szegmensre sem kerülsz fel, ha éppen elveszíti a jelet, én is már buktam el emiatt elég sok szegmensen legjobb idõt. Garmin gps-es kilométerórát kell használni erre a játékra, az szinte mindig jól mûködik.
Egyébként lehet 7 percen belüli idõt is menni a Turulra, csak nem egy verseny legvégén szökésbõl kell odaérni a lábához. :)

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.086 hozzászólás
na lehet hogy az lesz a tuti ha Tata irányából támadok. Majd ezt kipróbálom . Vagy bárki próbálja ki és kiderül melyik listára kerül.Ettõl függetlenül totál rosszak a meredekségi mutatók.
De mégsem. MJani a nyári verseny egy felfutásával mind a kettõn rajta van. Na persze az élen. :) szóval innen kezdve lehet találgatni.

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 hozzászólás

Strava Segment | Turul befutó

most már csak az a kérdés hogy miért nem tett fel engem

csak ide tett fel

Bike Ride Profile | Turul tâmad

Ezen én is rajta vagyok, elég pocsék idõvel. Egyszer mentem Turult arról az irányról. Emlékszem azon a napon kaptam enyhe napszúrást. Szerintem ott lehet a gond, hogy te is arról mentél és a szegmens már az 1-es úton megkezdõdik (nem értem miért), így a "Turul befutó" szegmenst (amit keresel), ami késõbb indul, talán azért nem mutatja, mert már egy másik szegmenst mér. Egymáson van a kettõ fölöslegesen, ráadásul nem is a célvonalig mér. Csak tipp. Én mindig szembõl megyek fel. Néha Tata irányából az 1-es útról.

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.086 hozzászólás
egyébként szerintem valami nem stimmel.Ha a 2. linket behozod és húzod a kurzort a zöld emelkedõn akkor látod az emelkedés százalékát illetve azt hogy épp az merre van.Elég érdekes adatokat hoz fel.Szerintem az elején a hídig a legmeredekebb.Nézd meg milyen százalékot hoz ott fel illetve nézd meg 1.4 után milyen értékeket hoz fel. Az marhaság.

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.086 hozzászólás
Strava Segment | Turul befutó

most már csak az a kérdés hogy miért nem tett fel engem

csak ide tett fel

http://www.strava.co...6273#1553035832

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.086 hozzászólás
akkor irány a 9:59 :)
megnézem azt a Turul szegmenset. Én nem kerültem oda fel?

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 hozzászólás
Éreztem, hogy ma tekernem kell. Turul befutó 10:06 :cool2:

Feltöltött kép

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 hozzászólás
Véleményem szerint messze a Strava a legösszetettebb / legjobb, utána jön az Endomondo és úgy a többi, nagyjából egy csokorban. Összetettség nem jelenti, hogy bonyolult is. :)

montimi: amire gondolsz azt szegmensnek hívják. :) Kreálhatsz saját magad is, de még nem próbáltam. Majd egyszer. Nekem a legjobb Turulom 10:47, montival. Fent van a Strava táblán a Turul szegmensnél az idõm. 13. vagyok a 26-ból. :D Valamikor tavasszal csinálhattam. Azóta sem volt jobb. :cool2:

Nem olyan rég szóba kerültek montis átlagok. Nekem a legjobb 37 km-en 28.8 km/h volt, 26-os montival, 2.10-es terep gumikkal. Valószínûleg az átlagot idegeneknek nem mutatja, de a távolság - idõbõl ki lehet kalkulálni. Nem álltam meg sehol. Strava activities.