Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Komárom-Esztergom megye bringásai ide!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
21661 hozzászólás a témában

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.086 hozzászólás

"de a térdben nem fogod ezt rögtön érzni és úgy jársz hogy megfázik az izület"

Tényleg nem kötekedni akarok de ez szerinted mit jelent? Mi fázik meg egy izületben? Ami sok embernek fáj az az izületi felszín kopása miatt van. Csak ismételni tudom magam. Szeretnék egy arra vonatkozó tanulmányt olvasni, hogy a hideg milyen káros hatással van mozgás közben az izületeinkre. Nem találok. Én ma is rövid gatyában tekertem. És nem fáztam és a térdem részéröl sem volt negatív visszajelzés.

Mint többen írták itt már és az élet is ezt igazolja , hogy nem rögtön jön elõ ez a probléma. De van !! Mégha errõl nem is található normális írás.
A többit rád bízom . Én mindenesetre maradok annál, hogy 10 fok alatt hosszúnaci. Mínuszban meg egyre vastagabb hosszúnaci.

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás
Nagyon jó idö volt ma és szép a Vértes így lombok nélkül is. Söt...

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás
Melegben alszik téli álmot a kis drágaságom. :)
http://users.atw.hu/...n//DSC00195.jpg
Feltöltött kép
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.743 hozzászólás
Menjen a rossebb 5fok alatt tekerni,én biztos nem.:D

Max ebéd utáni órákban egy laza rugógyárkör azt kifujt,nekem már megvan az idei penzum bõven.

GT-Atee

wiloz

wiloz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.820 hozzászólás
Valaki holnap délelõtt egy TB-Környe-Kecskéd-Oroszlány-Kõhányás-Vérteskozma-Birkacsárda-Tb körre nem jön? Vidra kollégának nem tudom garantálni a végig nagytányért lehet lesz benne középtányér is. :)

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás
"de a térdben nem fogod ezt rögtön érzni és úgy jársz hogy megfázik az izület"

Tényleg nem kötekedni akarok de ez szerinted mit jelent? Mi fázik meg egy izületben? Ami sok embernek fáj az az izületi felszín kopása miatt van. Csak ismételni tudom magam. Szeretnék egy arra vonatkozó tanulmányt olvasni, hogy a hideg milyen káros hatással van mozgás közben az izületeinkre. Nem találok. Én ma is rövid gatyában tekertem. És nem fáztam és a térdem részéröl sem volt negatív visszajelzés.

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.743 hozzászólás
Szerintem jól emlékszel,elvileg úgy van ahogy írod.
GT-Atee

wiloz

wiloz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.820 hozzászólás
Jól emlékszem hogy a V fék az STX csoportnál 1998 ban jelent meg? Az 1998 elõtti cantilever fékkehez való fékkarok pedig nem jók a V fékhez ha nem csalnak az emlékeim. Rosszul emlékszem? Atee?

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.086 hozzászólás
10 fok alatt illik -de inkább kell- védeni az izületeket.Az hogy a láb többi része-bicósoknál a vádli-nincs fedve nem annyira probléma mert ott termelõdik a hõ.Viszont a szél és a sebesség meg a csapadék nagy mértékben befolyásolja a hõérzetet. Ami ugye bicózásnál fokozottan érzõdik.Izmoknál legfeljebb lefagysz a hidegtõl de a térdben nem fogod ezt rögtön érzni és úgy jársz hogy megfázik az izület. Ez szerintem nem a tûrõképességen múlik hanem anatómiailag. (az izület).Én futottam rengeteget télen is. Volt olyan január hogy 500 kilométerem volt futásilag.Futottam 7 fokban Berlinben maratont. Megfelelõen öltözködtem és a mai napig nincs izületi problémám. Ebben a szeles 10-15 fok körüli idõben 3/4-es nadrágban mentem, megyek.Térd védve vádlit meg mutogatom :).

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás

Nyilván egyén függõ is a dolog, hiszen a II Világháborúban is az orosz csapatok jobban bírták a hideget (igaz más felszereléssel rendelkeztek)mint a németek. :)

az acél szélálló :P
"...nem kurva Õ, csak megadatott neki minden pasi...":)

wiloz

wiloz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.820 hozzászólás
Nyilván egyén függõ is a dolog, hiszen a II Világháborúban is az orosz csapatok jobban bírták a hideget (igaz más felszereléssel rendelkeztek)mint a németek. :)

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás
Nem olyan egyértelmü ez a dolog. Persze, hogy mindenki azt tanulta, hallotta, hogy védje a izületeit hidegtöl, huzattól. Én még soha egy tanulmányt, értekezést nem olvastam arról, hogy pontosan hogyan és milyen mértékben hatna a hideg negatívan az izületek müködésére sportolás közben. És mi a hideg? Nekem az, amit annak érzek és ez tekerés közben testrészenként nagyon eltérö. Nyilvánvaló, hogy mondjuk hóban egy 5-6 órás vértes túrának nem indulok neki rövid gatyában és nyári cipöben. Városban viszont nem látom okát, hogy ne így tekerjek állandóan. Amint fázni fogok felöltözök.

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

"A térded nem tud fázni és hõt sem tud termelni"

Biztos vagy benne? Tény az, hogy míg -10C°-nál a statikusan kormányt tartó kezem nagyon fázna addig a térdem jól bírja, ha tekerek.

szerintem a vérkeringés tartja melegen, de attól még nem tesz jót neki a -10 fok. Egyik barátom fiatalkorában nagyon sokat motorozott, tavasszal, õsszel is Simsonnal, ma már nyáron se ül motorra, mert akkor is megfájdul neki annyira érzékeny lett a térdizülete.
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.743 hozzászólás
Régen eggyik télen úgy megfázotak a térdizületeim,hogy a következõ szezonom szinte rá is ment tekerés nélkül,örültem,hogy suliba el tudtam járni.Akkor majdnem abba is hagytam a tekerést végleg,még néha-néha érzem,de 98%-ban tünetmentes.Szóval azért óvatosan a hideggel.
GT-Atee

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Biztos vagy benne? Tény az, hogy míg -10C°-nál a statikusan kormányt tartó kezem nagyon fázna addig a térdem jól bírja, ha tekerek.

Biztos.

A sebesség mindent megold.

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

A térdem? Nem az az izület dolgozik állandóan tekerés közben? Nem vagyok mazochista és, ha fáznék úgy öltöznék, hogy ne fázzak. Hál Istennek semmi gond a térdemmel.

A térded nem tud fázni és hõt sem tud termelni, de az emberek nagy részének nem bírja a hideget és tönkremegy tõle. Ezért hordunk mindenféle membrános térdmelegítõt, jobban védjük, mint az izmokat.

A sebesség mindent megold.

wiloz

wiloz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.820 hozzászólás
Nekem is mindig javasolja a szomszéd néni a hosszú gatyát, mert anno régen minden télen szoknyát hordott és most nagyon fájnak a térdei. :)

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás
és nekem akkor miért szokott fájni a térdem néha egy-egy hûvösebb tekerés után? (nyáron sosem, szóval nem hiszem, hogy valamilyen beállítással lenne a gond)
"...nem kurva Õ, csak megadatott neki minden pasi...":)

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás
A térdem? Nem az az izület dolgozik állandóan tekerés közben? Nem vagyok mazochista és, ha fáznék úgy öltöznék, hogy ne fázzak. Hál Istennek semmi gond a térdemmel.