Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Komárom-Esztergom megye bringásai ide!

- - - - -

• Please log in to reply
21661 replies to this topic

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7,603 posts
Olyanom nincs :zawstydzo
meg valahogy eszembe sem jutott....
"...nem kurva Õ, csak megadatott neki minden pasi...":)

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,150 posts

Sunset!
(elég gáz mindig táskával menni, h. tudjak mobilt vinni magammal....

Övtáskára még nem gondoltál? Nekem bevált, és pont belefér 1 mobil+ 1 multiszerszám+ 1 belsõ.

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,671 posts
Vizet nem viszel?Mondjuk pár köbméternyit ahogy én szoktam. :)

sziasztok!
Már itt se vagyok!
"Hogy soha többet ne fordulhasson elõ veled,hogy egy kapcsolatban elfogy a színes ceruzád! ":)

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7,603 posts
Sunset!
Remélem lassna lesz valmi elõre lépés mez ügyben, már nagyon kellene (elég gáz mindig táskával menni, h. tudjak mobilt vinni magammal....

SchnellT!
Jó utat Pécsre
"...nem kurva Õ, csak megadatott neki minden pasi...":)

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,653 posts
  • LocationCsömör
enduro ... hááát ... nem akarok hülyeséget mondani de szerintem az ilyen félig FR félig maraton gép akar lenni ...

szal erõs általában ösztelós és kényelmes gép ami kisebb durvulásokat is elvisel ... szerintem :chin:
Mert tekerni jó!

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,671 posts
Értem!

Mi az az enduro?
Na megyek készülõdöm pécsre!
"Hogy soha többet ne fordulhasson elõ veled,hogy egy kapcsolatban elfogy a színes ceruzád! ":)

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,653 posts
  • LocationCsömör
CC versenyen nem voltam még de a tavalyi Piliskupa pályabelyárásán ott voltam ... szerintem lehetetlen bojolni ... márcsak a keskeny nyomvonalak miattis, de leginkább azért mert hirtelen változnak a körülmények ... hirtelen fel ... hirtelen le ... hirtelen balra ... hirtelen jobbra ... és ezek kombinációja ...

maratonon elvileg nagyobb esély van bojolásra de igazából ott sem jellemzõ ...

szóval alapjában véve a válaszom "nem" ... vagy esetleg a "talán" , de az is inkább a maratonokra jellemzõ ... a lényeg az hogy totál másképpen vannak a dolgok montinál mint outinál!

szerk: már abban is más a 2 sportág hogy az outi az aszfalton megy leginkább nyilt részeken gyorsan ahol elõfordulhat nagy szél vagy széllökés ... na ott van értelme bojolni mert a boj sebessége effektive nagyobb lesz kicsi erõbefektetéssel mint ha egyedül mennél ...

de a montinál ilyen ritka esetekben van, mert leginkább lassan mennek (outikhoz képest) és terepen ahol legtöbbször szélvédett a hely ... így nincs értelme a bojolásnak csak a nyílt sík részeknél, ahol lehet elõnyt kovácsolni az összetartásból ... viszont általában mire olyan helyre ér az ember egy maratonon, addigra általában nagyon szétszóródik a mezõny és így nincs is kivel bojolni :)
Mert tekerni jó!

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,671 posts
Szentendrei versenyen lejtõn 86km/h jött össze.Hiába ha menni kell hát menni kell!

Ano! Egy ilyen cc versenyen is van üldözõboly meg szökevények csoport?

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,653 posts
  • LocationCsömör
és önerõbõl lejtõn ... esetleg kicsi hátszél?

mert nekem a 73 az lejtõn volt ... hátszelet nemtudom ... nem mértem :D
Mert tekerni jó!

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,671 posts
Hát azt valóban nem lehet elhajtani menetszélben 90ig.Mikor sprintelek egy egy versenyen(vagyis még tavalyi versenyen) akko is önerõbõl 60-65ig tudtam elmenni sík terepen.

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,653 posts
  • LocationCsömör
najólvan ... de az nem számít bele!

én normál "hagyományos" körülményekre gondoltam!!
Mert tekerni jó!

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,671 posts

nekem montival 73 volt a plafon eddig de már azt is nagyon problémás volt megtartani ... országútival lehet hogykicsit többet kitudsz hozni, de a 90-100km/h lehetetlennek hangzik ... mégpediglen azért mert ott már baromi nagy a légellenállás!!!

Valahol olvastam hogyha egy bringás 40km/h-val megy akkor ott a befektetett energia 80%-a vész el a légellenállás leküzdésére ... akkor 100km/h-nál ez a szám mennyi? 99,9% ?

kamion mögött nincs ellenállás. :)
egyszer a JET kútig száguldottam egy benzinszállító kamion mögött a 100as úton.86nál már nem kelett tekernem,mert többet nem is tud menni a kamion 90nél.vagyis tudna csak szabályzat szerint levan szabályozva a motor.A motor nem ad több gázt.

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,671 posts
Dehogy is!Francoséknak 56os tányérjuk van,ami 100fölé is elegendõ.

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,653 posts
  • LocationCsömör
nekem montival 73 volt a plafon eddig de már azt is nagyon problémás volt megtartani ... országútival lehet hogykicsit többet kitudsz hozni, de a 90-100km/h lehetetlennek hangzik ... mégpediglen azért mert ott már baromi nagy a légellenállás!!!

Valahol olvastam hogyha egy bringás 40km/h-val megy akkor ott a befektetett energia 80%-a vész el a légellenállás leküzdésére ... akkor 100km/h-nál ez a szám mennyi? 99,9% ?
Mert tekerni jó!

Grolsch

Grolsch

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,323 posts

Kamion nélkül is megyek 86,de csak ha lejtõ van és szökés egy pár fõs bollyal,mert volt már rá példa.Amúgy hiszed vagy sem elég az áttételem 90ig.talán 95ig is.

Valaki fogja a plafont?
Ezt még Petacchi is megirigyelné!
Legyél te is szerencse csomag! :icon_bigg

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,671 posts
Tomi,írtam privit és már látom is hogy május 1.én lesz.Nem tudok menni!Pedi mentem volna.

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,150 posts
Én is akar mez hogyan bír szerezni?
És mennyi?

sunset

sunset

törzsvendég

• fórumtag
  • 858 posts
Mezedhez egy kis ízelítõ:
http://www.kep.tar.h...9441/21427733#2
http://www.kep.tar.h...9441/21428320#2
http://www.kep.tar.h...9441/21429239#2
A legfõbb cél, hogy mindig célba érj!!
A Gödöllöi Yeti www.rmkse.hu
:love: Betty :love:

sunset

sunset

törzsvendég

• fórumtag
  • 858 posts

Na ennyi voltam megyek szunyíni, mert holnap koránkelés van.
Csüsssssz

Ennyi?

Jó pihizést
A hétfõt meg még megdumáljuk

sunset

sunset

törzsvendég

• fórumtag
  • 858 posts

A hát. De most nem "gyalogtúrát" rendezek. Azért készülj rá, hogy nehéz lesz, mert meg kell felelni a túra nevének.:D

Addig még letudunk egy-két gyalogos tt és menni fog a tekerés. Addigra 6-7 maraton is meglesz ha minden jól megy.