Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Komárom-Esztergom megye bringásai ide!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
21661 hozzászólás a témában

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.671 hozzászólás
Nem tudok menni.Széjje van kapva a kormányom a montimon mert outira cserélem le.Vaze,láttatok volna most.Úgy bealudtam a szõnyegen a net elött,mint valami részeg álat a homokban hemperegve.
"Hogy soha többet ne fordulhasson elõ veled,hogy egy kapcsolatban elfogy a színes ceruzád! ":)

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás
Anett nem jön, ismétlem NEM jön, tehát nem kell rá várni, bizti izgi a tour :D :D
"...nem kurva Õ, csak megadatott neki minden pasi...":)

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás
õõõ ma Vértes túrára megyünk, gyere SchnellTomi Te is, de holnap délelõtt nekem egészen jó lenne, ha Neked is...
"...nem kurva Õ, csak megadatott neki minden pasi...":)

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.671 hozzászólás
Nah végre ittvagyok újra neten.Szilárd.mikor érnél rá?Ma?
"Hogy soha többet ne fordulhasson elõ veled,hogy egy kapcsolatban elfogy a színes ceruzád! ":)

Kisvirág

Kisvirág

vendég

• fórumtag
  • 82 hozzászólás
Itt a Gerecsében Vszõlõs alatt van egy krosszos pálya, aminek folytán felhatalmazva érzik magukat, hogy a felette lévõ erdõben is száguldozzanak. Én próbálom pl. mindig visszacsukni a sorompókat, stb., de ez semmit nem ér.

Az erdész engem többször próbált már kizargatni az erdõbõl, és arra is volt már példa, hogy a vadászbácsik puskával fenyegettekmeg, hogy arra ugyan ne merjek futni. Szóval az én tapasztalatom általánosságban az, hogy csak a gyenkébbet merik piszkálni.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás
idõnként itt próbálkoznak, "csapdát állítani" a quados, crossmotoros-os társaságnak a term. õrõk de amig az egész pilis visegrádi hg ben 10 õr van, 3 autóval addig sok esély nincs.....

az erdészek meg kb pont leszarják....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

mxpro

mxpro

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.453 hozzászólás

Mindig a gyengébbet szekálják :( Kíváncsi lennék az erdészek hogyan futnak egy krossz motoros után! :D

Az õröket én rühellem, mert a barátomat meg akarták vágni 50 ezer Ft-ra, mert a vonuló libákat fotózta a tatai Öregtón!

Tényleg inkább azok után kéne. Valamelyik nemzeti parkban próbálnak is, de nem sok sikerrel. Sokkal több kárt okoz egy krosszmotor mint egy bringás.
1-2-szer találkoztam még csak erdésszel de senki sem szólt még semmit.

A puskás emberekkel mi a baj?

Az hogy lelõhetnek, ha rossz helyen vagy.:D

Grolsch

Grolsch

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.323 hozzászólás

Mondjuk amíg az erdõben autóval és motorral száguldozók ellen semmit nem tesznek, sztem nem szép dolog a kerékpárosokat csesztetni pusztán azért, mert õk könnyebb prédák, fõleg, ha egy lányról van szó.

Mindig a gyengébbet szekálják :( Kíváncsi lennék az erdészek hogyan futnak egy krossz motoros után! :D

Az õröket én rühellem, mert a barátomat meg akarták vágni 50 ezer Ft-ra, mert a vonuló libákat fotózta a tatai Öregtón!
A puskás emberekkel mi a baj? :)
Legyél te is szerencse csomag! :icon_bigg

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Ez igaz. Én is úgy tudom, hogy a kijelölt kerékpárút kivételével mindenhol tilos, és eddig ilyet csak Szilvásváradon láttam meg Pesten. Vagyis a környéken akármerre megyünk az erdõben, elvileg akárhol meg is büntethet az erdész.

az erdész nem, ahhoz nincs joga,,,,aki büntethet az a természetvédelmi õr, és ha van erdõrendész akkor az........

kijelölt erdei krkp utak a budai hg - pilisben vannak, kb 2 terep út, és 2-3 erdészeti aszfalt út, (május 1tõl aug 31-ig 7végén és munk szün napokon 9-18-ig használhatók, max 30 km/h és kresz) valamint ha jól tudom a bükkben valamennyi

Mondjuk amíg az erdõben autóval és motorral száguldozók ellen semmit nem tesznek, sztem nem szép dolog a kerékpárosokat csesztetni pusztán azért, mert õk könnyebb prédák, fõleg, ha egy lányról van szó.

Azt hiszem még ma elmegyek és szerzek egy állandó engedélyt, hogy mehessek az erdõbe, akkor elvileg nem bánthatnak, ugye?

olyat nekem is plz.....sztem nem fogsz kapni...
1ébként nem szeretem az erdészeket, a puskás embereket még jobban rühellem, de nekem itt felénk, még az utóbbi 3évben nem volt konfliktusom velük...../term, véd õrõk meg jó fejek egyébként általában/
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Kisvirág

Kisvirág

vendég

• fórumtag
  • 82 hozzászólás

Azt hiszem még ma elmegyek és szerzek egy állandó engedélyt, hogy mehessek az erdõbe, akkor elvileg nem bánthatnak, ugye?

mxpro

mxpro

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.453 hozzászólás

és pont ezért a kijelölt krkp. útvonalakat kivéve mindig mindenhol tilos......

ha keresgélsz még, valahol megtalálod, hogy a jármûforgalom tilos /kivéve erdészet, nemzeti park, és egyéb engedélyesek/ .....a kerékpár pedig jármû.....

Ez igaz. Én is úgy tudom, hogy a kijelölt kerékpárút kivételével mindenhol tilos, és eddig ilyet csak Szilvásváradon láttam meg Pesten. Vagyis a környéken akármerre megyünk az erdõben, elvileg akárhol meg is büntethet az erdész.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás
és pont ezért a kijelölt krkp. útvonalakat kivéve mindig mindenhol tilos......

ha keresgélsz még, valahol megtalálod, hogy a jármûforgalom tilos /kivéve erdészet, nemzeti park, és egyéb engedélyesek/ .....a kerékpár pedig jármû.....

Kisvirág

Kisvirág

vendég

• fórumtag
  • 82 hozzászólás

csak a bibi az hogy a szóban forgó erdei út az sajna nem túrista útvonal ... ilyen esetre mit ír elõ a szabályzat vagy törvény?

Az erdõterületen - annak rendeltetésétõl függetlenül - üdülés és sportolás céljából gyalogosan bárki saját felelõsségére ott tartózkodhat, melyet az erdõgazdálkodó tûrni köteles, kivéve, ha az arra jogosult a látogatás korlátozását az e törvényben foglaltak alapján elrendelte.

Az erdõterület látogatója az erdei életközösségben, az erdõ talajának és az erdészeti létesítményekben kárt nem okozhat, az ott tartózkodók pihenését, valamint a rendeltetésszerû erdõgazdálkodási tevékenységet nem zavarhatja.
Az erdõterület üdülési, illetõleg sportolási célból - a kijelölt út kivételével - nem vehetõ igénybe, amennyiben az
a) az erdõsítés területe, amíg a rajtalévõ faállomány a két méter átlagos magasságot el nem éri;
B) az erdészeti szaporítóanyag termelését szolgáló földterület (csemetekert);
c) az erdõrezervátum területe; továbbá
d) ha az erdõterületre való belépést az erdészeti hatóság erdõvédelmi, a természetvédelmi hatóság természetvédelmi okból, illetõleg az illetékes katonai, határrendészeti vagy nemzetbiztonsági szerv megtiltotta.

Az erdõgazdálkodó a gyalogos turizmus érdekeinek figyelembevételével jelölhet ki kerékpározásra és lovaglásra erdészeti magánutat. Kerékpározásra és lovaglásra az arra alkalmas erdészeti magánút jelölhetõ ki, amelynek szélessége legalább két méter.

Ennyi röviden és teljesen szakszerûen a törvénybõl.Igaziból nem mondja azt, hogy csak a túristaúton lehet bicózni, csak annyit, hogy az erdészeti magánútból is lehet kijelölni kerékpározásra alkalmas utat, amenyiben az legalább 2 m széles.

Szóval nem eszik olyan forrón a kását, mint azt az erdészbácsik gondolják.))
Bocsi, ez kicsit hosszúra sikerült.

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.653 hozzászólás
  • LocationCsömör

Egyébként a túristaútvonalon mindig szabad bringázni, kivéve amikor egyébként sem mehetsz az erdõbe. Persze könnyû mindig a lányokat piszkálni.:((

csak a bibi az hogy a szóban forgó erdei út az sajna nem túrista útvonal ... ilyen esetre mit ír elõ a szabályzat vagy törvény?
Mert tekerni jó!

Kisvirág

Kisvirág

vendég

• fórumtag
  • 82 hozzászólás

Sziasztok ! Sajnos én holnap (is) dolizom,úgyhogy nem tudok menni.De folyamatos megfigyelés alatt vagytok,úgyhogy vigyázat mert egyszer megjelenek!:) Ma voltam reggel a Westel toronynál,el is kapott egy erdész bácsi,10 perces oktatást kaptam h hol szabad bicózni meg hol nem,stb.Nagyon "ari" volt!De tényleg legalább egyszer szeretnék elmenni veletek túrázni.Nagyon tetszettek a képek a szombati kirándulásról!!

Ilyenkor meg kell kérdezni az erdész bácsitól, hogy õ vajon gyalog került-e fel a hegyre, amennyiben pedig nem, ( elõre megmondom, hogy mindig autóval szántanak az erdõben õk is ) tájékoztatni arról, hogy akkor nem fogsz bicózni az erdõben, amennyiben õ kizárólag gyalog fog ott közlekedni. Egyébként a túristaútvonalon mindig szabad bringázni, kivéve amikor egyébként sem mehetsz az erdõbe. Persze könnyû mindig a lányokat piszkálni.:((

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.653 hozzászólás
  • LocationCsömör
Szóval ... a lényeg az hogy én mindenképpen meg akarom járni azt az utat és kb 3 - 3 és fél óra alatt meg is lehet járni ... szal ha 5kor indulok akkor még világosban érek haza ... vagy ha mégsem akkor meg van lámpám :P

szal ha valaki jönni akar velem akkor 5kor indulnék szal 5 után 10 perccel a turul aljában (ahol múltkor taliztunk) ott várjon/várok ... ha nem írja senki hogy jön akkor megyek egyedül ... sajna kell az edzés szombati Gázló 90-re és a Vértes aszfaltúra sajnos erre nem alkalmas ...

lényeg a lényegben, hogy: aki bújt, akinem ... én megyek :)
Mert tekerni jó!

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

Ezt kinek írtad, nekünk? Tarján-Bajna-Esztergom...át megyünk a hegyeken...a 10-es út túl forgalmas

MX kérdezte hogy merre csatlakoznék be.

Jelentem idáigi egyik legjobb befektetésem volt a veri tuning project, már csak le kell esztergálni kicsit a rugós csõbõl, és fullkomfort lesz :D . A fékhatásra is elég pozitívan hat hogy már V-Fék van a verin is (elöl). Munkábajövet volt az elsõ éles teszt, és a *** *** *** ******** **** bicikli úton remekül teljesített a féltõl 3 centis úthibákig. Sokkal puhább mint a montin (montié nekem elég kemény), nagyon fini.

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Grolsch

Grolsch

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.323 hozzászólás

Hát, attól függ merre mentek. Ha hátul, akkor Bajnán csatlakoznék, ha elöl akkor itt Nyergesen...

Ezt kinek írtad, nekünk? Tarján-Bajna-Esztergom...át megyünk a hegyeken...a 10-es út túl forgalmas

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Hát, attól függ merre mentek. Ha hátul, akkor Bajnán csatlakoznék, ha elöl akkor itt Nyergesen...

Fúúú, majd rakok fel képeket hogy mit csináltam ma :D...
30éves verin teló :D Nagyon finom :)

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Grolsch

Grolsch

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.323 hozzászólás
nem én olyan finom idõt akarok, mint amilyen a szombati Budai Hg túrán volt :)

Ma is a motoron majd megsültem, pedig 120-al mentünk. Fekete rövid újjú volt rajtam és égetett a nap mint állat. Mi lesz a bicón?