Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Komárom-Esztergom megye bringásai ide!

- - - - -

• Please log in to reply
21661 replies to this topic

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,671 posts

...majd elküldtek a balesetire ahol végül nem varták össze mert annyira mély nem volt,

Egyéb kérdés Anett? :)
"Hogy soha többet ne fordulhasson elõ veled,hogy egy kapcsolatban elfogy a színes ceruzád! ":)

szmörre

szmörre

vendég

• fórumtag
  • 64 posts

Sziasztok!

Na akkor mesélek!
Elindultm nagy nehezen.Idõjárásra tekintve nem vittem esõkabátot.Mentem,mentem,felértem Dobogókõre,Majd indultam tovább Pomáz felé.Itt már borús volt az idõ,de legalább nem pirított elszenesedett piritóssá a nap.Beértem Pestre Budakalász felõl(Bp északi irányából) itt már láttam azt a rémcsúnya felhõt amibõl az özönvízet 2szer véve mennyiségû esõ kezdett hullani...bocs,ömleni!Mellette 80as szél és gyakran még erõsebb széllökés.Mind ez a házak között!!!Beálltam egy buszmegbe de ott is áztunk.Így gondoltam egyet és felpattantam a bringára,hogy nekivágjak az orkánszélnek és a felhõszakadásnak.1/3at tudtam hajtani a 10cm magas vízben a kocsik között.Jó oltári pofaszelem volt.Képzeljétek nem volt térerõ!!!!!!Rémísztõ volt mert ilyen csak a filmekben van ;)
Nagy dugó alakult ki az egyik keresztezõdésben így elindultam jobbra a dombnak hogy majd feljebb találok egy utcát ami tovább visz a város központja felé.padka magasságú víz zúdult lefelé és én az árral szemben bicikliztem fölfelé.300m után rájöttem hogy nincs arra út így visszafordultam.Lefelé gázosabb volt,mert nem az utcához viszonyítottam a sebességem hanem a 40nel lefelé zúgó vízhez.Mikor oldalra néztem láttam hogy száguldok lefelé.Egybõl fékeztem.Ki tudja hol van kátyú.Visszaértem az fõútra és a középen lévõ járdaszigetre felmentem,mert nem tudtam honnan jöttem.Félreértés elkerülése végett nem a "pest nem ismerésébõl" fakadt,hanem mert káosz uralkodott.Szerencsére megláttam egy hid körvonalát a szakadõ esõben.Elindultam arra.Szerencsére a Margit híd volt és innen síma út volt eljutni a virágboltig Finjámhoz.
Megjegyzés kép az egész út alatt az esõ kezdetétõl szakadt az esõ.Margít hídtól Moszkva térig kb 6 villamos állt egymás mögött közvetlen.
Kalandos volt.
A java még csak most jött.21:00kor elindultunk Finjával haza felé az ismét szakadó esõben.500m-rel lejebb elcsúztam a villamos sinen áthaladva.Hazaérve Finja lakhelyére észrevettem hogy egy 3cm hosszú és 5-6mm mély végés kelettkezett a bal combomon.Ügyeletre mentünk vele,majd elküldtek a balesetire ahol végül nem varták össze mert annyira mély nem volt,de az orvos nagyon õszinte volt : "Tamás,láttam márvágásos sérülést.Nagyon mélyet is,mint ez,de nem voltak ilyen csúnyák"
Nagyon csúnya sebem van.Tetanuszt meg is kaptam,annak rendje-módja szerint.CSütörtöki Bicajozást lemondom.SAJNÁLOM!
És mielött megszólnátok : Véletlen baleset volt.Nem felelõtlenségbõl adódott!

Itt a vége fuss el véle!

No comment! Én nem vagyok semmilyen kalandos dolognak az elrontója de ez tök fölösleges volt. Viszont egy olyan kalanban volt részed amibe senki másnak:)
Szóval kezdem elhinni, hogy szeretsz bringázni:))
Jó gyogyulást és mielõbbi kerekezést!

Üdv.,

Szmöre

Grolsch

Grolsch

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,323 posts

Gyengék vagytok! :lol1:

Igen belátom puding vagyok! :prosze:

De akkor sem szeretem az esõt, mert:
1. ha már szétázott a cipõm a bélés minden egyes pedálfordulatnál visszaengedi a tartalmát, vagyis olyan érzés, mintha vizes szivacson tapicskolnék.
2. A bicósgatyám betéte megszívja magát a dzsuvás(!) vízzel és órákon keresztül üdögélhetek a vizes-dzsuvás lében amit a szivacs magában tart. És nem hiszem csajoknak az olyan egészséges.
3. Nem csak esõvíz ami ér minket, hanem az összes piszkot tartalmazza amit az autók felhordanak az útra...és utálom amikor esõs tekerések után(alatt) mindenem tele van vmi homokos kosszal.
4. esõben fázok

Szóval ez esõvel nincs bajom, ha kb fél, max egy órára vagyok az otthonomtól, mert 1 órát még kibírok esõben tapicskolva, de egy napot már nem.
És jelen pillanatban az a helyzet, hogy már 2 napja ratyi idõ van és mindenki azt mondja, hogy még ratyibb lesz...és így nem szívesen vágok neki egy kb 8 órás útnak. Mert tudom az lesz, hogy elindulunk és délig semmi különös, aztán amikor a legmesszebb vagyunk mindentõl egyszer csak jön a tájfun :piorun:
Legyél te is szerencse csomag! :icon_bigg

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7,603 posts
Jaj de jó, h. Te hoztad fel, sztem szombatra kellene halasztani, emrt akkor már jó idõ lesz, vagyis ne mmondanak esõt, meg kánikula sem lesz..
Én is Anett álláspontját tartom a helyesnek és követendõnek!
Csak akkor Hotmaatnak is szólni kellene, szegény ne jöjjön potyára!
"...nem kurva Õ, csak megadatott neki minden pasi...":)

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts

upsz Tamás ez gááz. Miért nem varták össze? Bár õk tudják...

Visegrádi túra: Szóval sajnálom,hogy nekem kell felhoznom, de nem kéne megerõszakolni a természetet. Be kell látnunk, hogy kiszámíthatatlan és ratyi idõ van! És holnap nem várható javulás.

Szó ami szó én nem akarok menni!

Gyengék vagytok! :lol1:

22órás biciklizés... ezalatt 18órát szakadt az esõ... 17°csúcshõmérséklettel. Simaügy...
Dunamaraton 06... na az nem volt ennyire sima, de lenyomható, elötte kell egy kis nyugtató... már ha nincs sárgumi. Tennap is az özönvízben simánnyomultam, bár alig láttam 5-6 métert szemüveg nélkül, szemüveggel kevesebbet, de hát ha menni kell, menni kell. Ennek is van feelingje :D

Pl úgy érzem a mai edzésem is feelinges lesz :-(
(Jajj, a fenébe, nem vízálló a headsetem... csöndbe nem akarok tekerni :()

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Grolsch

Grolsch

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,323 posts
upsz Tamás ez gááz. Miért nem varták össze? Bár õk tudják...

Visegrádi túra: Szóval sajnálom,hogy nekem kell felhoznom, de nem kéne megerõszakolni a természetet. Be kell látnunk, hogy kiszámíthatatlan és ratyi idõ van! És holnap nem várható javulás.

Szó ami szó én nem akarok menni! :(

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7,603 posts
Mikor leszek én ilyen kitartó??
amúgy rájdgörl20nak igaza van, Õ az adatlapja alapján fiatalabb nálam pár hónappal.... :)
Pedíg jó volt legfiatalabbnak lenni, de hát így jártam :D :D

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,671 posts
Sziasztok!

Na akkor mesélek!
Elindultm nagy nehezen.Idõjárásra tekintve nem vittem esõkabátot.Mentem,mentem,felértem Dobogókõre,Majd indultam tovább Pomáz felé.Itt már borús volt az idõ,de legalább nem pirított elszenesedett piritóssá a nap.Beértem Pestre Budakalász felõl(Bp északi irányából) itt már láttam azt a rémcsúnya felhõt amibõl az özönvízet 2szer véve mennyiségû esõ kezdett hullani...bocs,ömleni!Mellette 80as szél és gyakran még erõsebb széllökés.Mind ez a házak között!!!Beálltam egy buszmegbe de ott is áztunk.Így gondoltam egyet és felpattantam a bringára,hogy nekivágjak az orkánszélnek és a felhõszakadásnak.1/3at tudtam hajtani a 10cm magas vízben a kocsik között.Jó oltári pofaszelem volt.Képzeljétek nem volt térerõ!!!!!!Rémísztõ volt mert ilyen csak a filmekben van ;)
Nagy dugó alakult ki az egyik keresztezõdésben így elindultam jobbra a dombnak hogy majd feljebb találok egy utcát ami tovább visz a város központja felé.padka magasságú víz zúdult lefelé és én az árral szemben bicikliztem fölfelé.300m után rájöttem hogy nincs arra út így visszafordultam.Lefelé gázosabb volt,mert nem az utcához viszonyítottam a sebességem hanem a 40nel lefelé zúgó vízhez.Mikor oldalra néztem láttam hogy száguldok lefelé.Egybõl fékeztem.Ki tudja hol van kátyú.Visszaértem az fõútra és a középen lévõ járdaszigetre felmentem,mert nem tudtam honnan jöttem.Félreértés elkerülése végett nem a "pest nem ismerésébõl" fakadt,hanem mert káosz uralkodott.Szerencsére megláttam egy hid körvonalát a szakadõ esõben.Elindultam arra.Szerencsére a Margit híd volt és innen síma út volt eljutni a virágboltig Finjámhoz.
Megjegyzés kép az egész út alatt az esõ kezdetétõl szakadt az esõ.Margít hídtól Moszkva térig kb 6 villamos állt egymás mögött közvetlen.
Kalandos volt.
A java még csak most jött.21:00kor elindultunk Finjával haza felé az ismét szakadó esõben.500m-rel lejebb elcsúztam a villamos sinen áthaladva.Hazaérve Finja lakhelyére észrevettem hogy egy 3cm hosszú és 5-6mm mély végés kelettkezett a bal combomon.Ügyeletre mentünk vele,majd elküldtek a balesetire ahol végül nem varták össze mert annyira mély nem volt,de az orvos nagyon õszinte volt : "Tamás,láttam márvágásos sérülést.Nagyon mélyet is,mint ez,de nem voltak ilyen csúnyák"
Nagyon csúnya sebem van.Tetanuszt meg is kaptam,annak rendje-módja szerint.CSütörtöki Bicajozást lemondom.SAJNÁLOM!
És mielött megszólnátok : Véletlen baleset volt.Nem felelõtlenségbõl adódott!

Itt a vége fuss el véle!
"Hogy soha többet ne fordulhasson elõ veled,hogy egy kapcsolatban elfogy a színes ceruzád! ":)

ridergirl20

ridergirl20

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,188 posts

ha jól emlékszem akkor Szilárd a legfiatalabb 17-el

ejj.azért én még nem vagyok öregebb Szilárdnál, nem is leszek:Dkikérem magamnak: én vagyok a legfiatalabb!

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7,603 posts
jah pulcsi lesz nálam, meg száraz ruha is, biztos ami biztos, a hátamon elfér és a gravitáció könnyebben lehoz a dombról :D
ha elkezdene esni, akkor pulcsi le, be a tatyóba és meg van oldva ahelyzet :D
Anettne károgj magadban, az olyan öregasszonyos, Te meg még messze állsz attól :)

Grolsch

Grolsch

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,323 posts
Na jó de tegnap se esett reggel 5-kor, meg ma sem. És szerintem ma sem ússza meg senki zuhé nélkül.
Na jó csak úgy károgok magamban, mert jó.
De az tuti én viszem a dzsekim, mert a boltig megfagytam, pedig farmerban voltam.

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7,603 posts
Ha reggel 5kor esik az esõ, akkor Hotmaat kollegának ugye mondhatom, h. felselegesen jön, vagy jöjjön akkor is és legfeljebb beszedi a zsét?? :D

Grolsch

Grolsch

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,323 posts

Holnap mikor találkozunk a tarjáni keresztezõdésben??

Jujj most voltam boltban bicóval...elég cudar idõ van!!
Mi lesz holnap? :cry:
Szerintem 7 óra kézenfekvõ...úgyis késnek a vonatok az esõ miatt...biztos szegény vonatok ilyet még nem láttak :D

Jajj én elkezdtem parázni...

MC Pite...én tuti nem megyek mostanában erdei túrára...Outi Forevör :)

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,653 posts
  • LocationCsömör

Ano bácsi!
Nem bicózol ma du a hegyen?

Sajna nem ... szerintem legközelebb hétfõn fogok ráérni egy kis tekerésre ... :(
Mert tekerni jó!

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts

MC Pite! Miért akarod te fékezésnél mindig blockkolni a kerekeket? :chin:

Én csak azt akarom, hogy mindig fogjon a fék. Ha esik, ha nem.
Ezt az eddigi fékemmel nem igazán tudtam megvalósítani. HA _akarnám_ akkor blokkolásig tudom a tök vizes felnin/tárcsával fékezni.

A betonon elsõ keréken csúszás tök véletlen volt, fel sem merült bennem hogy blokkol, nem szoktam hozzá hogy blokkoló elsõ kerékkel csúszok betonon :D .

Szal a lényeg, hogy ha szitáló esõ, ha szikrázó napsütés, ha szél, akkor is tart... õõõ fog a fék :D

Naaa, senki nem jön ma Gerecsében tekerni egyet?! Faca pedig.. .aszfalton felmászunk, lesz erdei aszfalt is ahol lehet 60-65tel zúzni, lesz erdei út, tört köves út; minden! És persze szép helyeken...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7,603 posts
nem kell olyan komolyan venni, ez is csak egytekerés lesz, csak a végén majd jobban fog esni az amior leszállsz a bicóról, meg a km órádban a napi tekerés alatt egy picit nagyobb számot fogsz látni :D
Szerk!
Holnap mikor találkozunk a tarjáni keresztezõdésben??

Grolsch

Grolsch

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,323 posts

így sokkal könnyebben fog menni a mai és a holnapi szösszenet is

Szösszenet?
A szétázós-megfagyós-nemtudok lefele megállós bulira gondolsz? :D

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7,603 posts
ma nem volt meg a reggeli 60as :D :D
így sokkal könnyebben fog menni a mai és a holnapi szösszenet is :D

mxpro

mxpro

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,453 posts

most akartam feltenni a kérdést, már megtudtam...
valaki binyigli délután betonon? akár egy tegnapi kör??? :)

Nem tartasz ma pihenõ napot?:)

Grolsch

Grolsch

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,323 posts

most akartam feltenni a kérdést, már megtudtam...
valaki binyigli délután betonon? akár egy tegnapi kör??? :)

Szilárd szerintem délután megint szakadni fog! Szerintem.
De sajnos mivel felázott a föld ideális a terep a gazoláshoz :(