Csak nem a Mária-szakadékban mentél fel ?
Volt szerencsém pár hete a Mária-szakadékhoz... 1km válloncipelés
jobb a papír alapú térkép. az nem döglik be és másra is jó
Csak nem a Mária-szakadékban mentél fel ?úgy gondoltam, hogy ma a Vértes csárda után elindulok az erdöben, s az orrom után menve majd Somlón lyukadok ki. Hegymászás lett belöle. Most nézem a GPS adatokat.
Volt egy 300m-es szakasz, ahol 8 és 29% között váltakozott az emelkedés. Az éjjeli esö jól kimosta, helyenként sziklás. Kicsire nem tudtam leváltani. Szinte soha nem használom
de most kellett volna. Majd holnap beállítom. "Kellemes" gyaloglás volt. Persze nem Somlón lyukadtam ki, hanem az úton kb. 500m-re attól a helytöl, ahol betekertem az erdöbe. Egy kb. 5 km-es kanyart csináltam.
jobb a papír alapú térkép. az nem döglik be és másra is jóAzóta szedtem le gps alapú turistatérképet telefonra. de van egy térkép pdf is telefonon. Persze papíros is lenne nálam, ha úgy alakulna, hogy kimegyek egész napra csavarogni, biztos ami biztos.
Ez úgy általában igaz. Van is pl. a Vértesröl is de soha sem viszem. Ha néha kedvem tartja ismeretlen utakon menni, akkor tényleg szeretek csak érzés után.
Ebben a kis országban nagyon eltévedni nem lehet.
néha jó befektetés egy térkép...
néha jó befektetés egy térkép...
úgy gondoltam, hogy ma a Vértes csárda után elindulok az erdöben, s az orrom után menve majd Somlón lyukadok ki. Hegymászás lett belöle. Most nézem a GPS adatokat.
Volt egy 300m-es szakasz, ahol 8 és 29% között váltakozott az emelkedés. Az éjjeli esö jól kimosta, helyenként sziklás. Kicsire nem tudtam leváltani. Szinte soha nem használom
de most kellett volna. Majd holnap beállítom. "Kellemes" gyaloglás volt. Persze nem Somlón lyukadtam ki, hanem az úton kb. 500m-re attól a helytöl, ahol betekertem az erdöbe. Egy kb. 5 km-es kanyart csináltam.
maximalizálom a válaszaitokat, de nem is ezzel a szóval volt a bajom"két dologra hívták fel a figyelmem, hogy nem maximalizál, hanem maximál a helyes alak"
A 2 szó alapvetöen mást jelent. Szerintem.
Maximalizál: valamiböl a legtöbbet kihozni ( Amit pl. MJani is írt )
Maximál: valaminek egy felsö határt szabni ( pl. Ebben a tesztben 100 pontban maximálom az elérhetö pontszámot )
Én mindkét alakot használom a megfelelö helyen.
Maximalizálom a teljesítményemet.de Jani a gazdaságtan az eléggé szaknyelv, egyfajta szakzsargonnal, az nem éri, köznyelvbõl kell példát hozni
25.4 , a hozzá való fejcsapágy 1 1/8 méretû
A sebesség mindent megold.
25.4 a befogó átmérõje a hossza pedig 130 mm.
Mi van a körgyûrûvel az helyes?
Érdekes, a maximál igét még senkitõl nem hallottam, ennek ellenére biztos létezik és a helyesírás ellenõrzõ sem húzza alá , viszont mi a gazdaságtanokban folyamatosan maximalizálunk, mindenhol így használjuk.nem tanítják sehogy igazából..
két dologra hívták fel a figyelmem, hogy nem maximalizál, hanem maximál a helyes alak, valamit optimális van, és nincsen legoptimálisabb, hiszen az optimális már önmagában király.
nekem helyesnek tûnik mindkettõ. Jani?