Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Komárom-Esztergom megye bringásai ide!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
21661 hozzászólás a témában

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

Csak nem a Mária-szakadékban mentél fel ?

Volt szerencsém pár hete a Mária-szakadékhoz... :) 1km válloncipelés :)
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

Nem, nem. Ez egy egészen más részen egy nem jelölt út volt.

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás

jobb a papír alapú térkép. az nem döglik be és másra is jó :D

és a papíralapú térkép böngészésének megvan a hangulata.. jobb, mint ha egy mobil kijelzõjét simogatja az ember :)
"...nem kurva Õ, csak megadatott neki minden pasi...":)

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.086 hozzászólás

úgy gondoltam, hogy ma a Vértes csárda után elindulok az erdöben, s az orrom után menve majd Somlón lyukadok ki. Hegymászás lett belöle. Most nézem a GPS adatokat.
Volt egy 300m-es szakasz, ahol 8 és 29% között váltakozott az emelkedés. Az éjjeli esö jól kimosta, helyenként sziklás. Kicsire nem tudtam leváltani. Szinte soha nem használom
de most kellett volna. Majd holnap beállítom. "Kellemes" gyaloglás volt. Persze nem Somlón lyukadtam ki, hanem az úton kb. 500m-re attól a helytöl, ahol betekertem az erdöbe. Egy kb. 5 km-es kanyart csináltam.

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.086 hozzászólás

Azóta szedtem le gps alapú turistatérképet telefonra. de van egy térkép pdf is telefonon. Persze papíros is lenne nálam, ha úgy alakulna, hogy kimegyek egész napra csavarogni, biztos ami biztos. :)

jobb a papír alapú térkép. az nem döglik be és másra is jó :D

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

Ez úgy általában igaz. Van is pl. a Vértesröl is de soha sem viszem. Ha néha kedvem tartja ismeretlen utakon menni, akkor tényleg szeretek csak érzés után.
Ebben a kis országban nagyon eltévedni nem lehet.

mondjuk ez tény, hogy ha a vértesben akármerre indulok onnan max 10-20km egy aszfaltút...

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

néha jó befektetés egy térkép...:)

Ez úgy általában igaz. Van is pl. a Vértesröl is de soha sem viszem. Ha néha kedvem tartja ismeretlen utakon menni, akkor tényleg szeretek csak érzés után.
Ebben a kis országban nagyon eltévedni nem lehet.

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

Azóta szedtem le gps alapú turistatérképet telefonra. de van egy térkép pdf is telefonon. Persze papíros is lenne nálam, ha úgy alakulna, hogy kimegyek egész napra csavarogni, biztos ami biztos. :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

úgy gondoltam, hogy ma a Vértes csárda után elindulok az erdöben, s az orrom után menve majd Somlón lyukadok ki. Hegymászás lett belöle. Most nézem a GPS adatokat.
Volt egy 300m-es szakasz, ahol 8 és 29% között váltakozott az emelkedés. Az éjjeli esö jól kimosta, helyenként sziklás. Kicsire nem tudtam leváltani. Szinte soha nem használom
de most kellett volna. Majd holnap beállítom. "Kellemes" gyaloglás volt. Persze nem Somlón lyukadtam ki, hanem az úton kb. 500m-re attól a helytöl, ahol betekertem az erdöbe. Egy kb. 5 km-es kanyart csináltam.

Hehe, ez olyan, mint amikor én elindultam a Mátyás-kúttól lefelé, azzal a célzattal, hogy megtalálom Várgesztest... Aha... lefelé 1 órát bolyongtam, és a somlói üdölõfalunál lyukadtam ki. Késõbb bátyámmal mentem az üdülõfalutól felfelé, és ami nekem lefelé 1 óra volt, azt fél óra alatt másztuk meg felfelé, úgy hogy bátyám lassú, és õ se ismerte az utat... :D csak szerencséje volt és jó fele kanyarodott :D

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás
én ma pestrõl a HármasHatárHegyen és a Pilisen át eltekertem Visegrádra, majd be pestre, és haza, 128 km lett a vége.
sok sok sok sár, vízmosás, és leszakadnak a lábaim :)
mármint haza vonattal jöttem :D

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.086 hozzászólás

"két dologra hívták fel a figyelmem, hogy nem maximalizál, hanem maximál a helyes alak"

A 2 szó alapvetöen mást jelent. Szerintem.

Maximalizál: valamiböl a legtöbbet kihozni ( Amit pl. MJani is írt )
Maximál: valaminek egy felsö határt szabni ( pl. Ebben a tesztben 100 pontban maximálom az elérhetö pontszámot )

Én mindkét alakot használom a megfelelö helyen.

maximalizálom a válaszaitokat, de nem is ezzel a szóval volt a bajom :)
a fokozásról pedig gut, besser, gösser....ez jó ?
egyébként meg mi van az outisokkal ?
senki sem volt a balatont megkerülni múlt szombaton ?
ejnye-bejnye
irgum-burgum

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás
"két dologra hívták fel a figyelmem, hogy nem maximalizál, hanem maximál a helyes alak"

A 2 szó alapvetöen mást jelent. Szerintem.

Maximalizál: valamiböl a legtöbbet kihozni ( Amit pl. MJani is írt )
Maximál: valaminek egy felsö határt szabni ( pl. Ebben a tesztben 100 pontban maximálom az elérhetö pontszámot )

Én mindkét alakot használom a megfelelö helyen.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

de Jani a gazdaságtan az eléggé szaknyelv, egyfajta szakzsargonnal, az nem éri, köznyelvbõl kell példát hozni :D

Maximalizálom a teljesítményemet.

25.4 , a hozzá való fejcsapágy 1 1/8 méretû

Pont akkora, mint a mostanim.

A sebesség mindent megold.

wiloz

wiloz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.820 hozzászólás
25.4 , a hozzá való fejcsapágy 1 1/8 méretû

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás
de Jani a gazdaságtan az eléggé szaknyelv, egyfajta szakzsargonnal, az nem éri, köznyelvbõl kell példát hozni :D

amúgy Imi eléggé lent lesz most a rajtközpont, egészen a Balaton partján, és szerintem az idei pályában több szintemelkedés lesz, mint a tavalyiban volt. :D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

25.4 a befogó átmérõje a hossza pedig 130 mm.
Mi van a körgyûrûvel az helyes? :)

A 22,2-t vagy a 25,4-et úgy értettem, hogy mekkora villába való.

wiloz

wiloz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.820 hozzászólás
25.4 a befogó átmérõje a hossza pedig 130 mm.
Mi van a körgyûrûvel az helyes? :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

nem tanítják sehogy igazából..
két dologra hívták fel a figyelmem, hogy nem maximalizál, hanem maximál a helyes alak, valamit optimális van, és nincsen legoptimálisabb, hiszen az optimális már önmagában király.

nekem helyesnek tûnik mindkettõ. Jani?

Érdekes, a maximál igét még senkitõl nem hallottam, ennek ellenére biztos létezik és a helyesírás ellenõrzõ sem húzza alá :) , viszont mi a gazdaságtanokban folyamatosan maximalizálunk, mindenhol így használjuk.
Optimális, valóban nincs ennél jobb, de nyomatékosíthatjuk a fokozásával. Vagy tudok példát is mondani, ahol értelmes a legoptimálisabb. Van több optimumunk, egyenként mindegyik optimális, de egymáshoz viszonyítva van jobb, az a legoptimálisabb a mi esetünkben.