Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Komárom-Esztergom megye bringásai ide!

- - - - -

• Please log in to reply
21661 replies to this topic

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7,603 posts
jó, akkor én elvonatozom, és akkor ott az állomáson találkozunk... :)
Télleg és melyiken megyünk, a hosszú vagy a rövid távon? és mennyi idõ alatt mehet le ez a szösszenet, lápmát hozzak?
"...nem kurva Õ, csak megadatott neki minden pasi...":)

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,150 posts
okés de lehet, hogy nem fogunk pontosan odaérni, mert elötte még haza kell jönni a cangáért is. Mi ha normális idõ lesz akkor megyünk.

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7,603 posts
Hotmaat!
15:50kor van egy vonat Tbálinton, ha mentek, akkor én is mennék...
és akkor 15:50kor találkozhatnánk a vasútállomáson.... :)

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,150 posts
Na itten van pár infó a holnapi tájbringázáshoz:)

Talalka 16:30 utan Cora Ny-i oldalan. Valoszinuleg majd latod a bicikliket. ;-)

Ha nem indultal meg ilyenen akkor a rovid palyat javaslom.

Kapsz egy terkepet, melyen lesz kb. 6-8 pont amit meg kell talalni. A pontokon egy 30x30cm narancs-feher boja van, s egy elektronikus dobozka.
Kapsz egy dugokat (chip) is, amit a pontokon levo dobozokon talalhato lyukba kell dugni 2 pasodpercre - ezzel igazolod, hogy megtalaltad a pontot.

A pontokra olyan utvonalon jutsz el ahogy akarsz, de a pontokat sorrendben kell fogni.
Bringas versenyrol leven szo erdemes utakon/osvenyeken haladni - de van amikor akar 2x nagyobbat is erdemes kerulni egy gyorsabban tekerheto ut kedveert.

Terkeptartot kapsz, ha eleg koran josz, s nem vittek el a tobbiek. A kormanyra erositheto, hogy tekeres kozben is nezhesse az ember a terkepet.
Hatranya, hogy nem latod az elso kereket, s van akit ez zavar erdei utakon torteno tekeresben.
Venni legkozelebb Becsben es Pragaban lehet 20-30 euroert - de tobben maguk eszkabalnak valamit, mint peldaul a VB 5. helyezett Anna is.
De hasznalata egyaltalan nem kotelezo. Ha nem a gyozelemre tor az ember, akkor megvan nelkule is.

Irj ha van kerdesed meg. Ha nem, akkor csutortokon talalkozunk!
Udv,
Sun

+++++++

A csütörtöki tájbringa sorozat elsõ fordulójának részletei

Találkozó: Törökbálint, Cora parkoló (a Cora Ny-i sarkánál)

Rajt: 17.00
Bontás: 19.00 indul

Elõzetes pályaadatok (légvonal / tekerve):
hosszú: 10km / 16km (edzõ kategória)
rövid: 5km / 8km (népszerüsítõ kategória)

Pontfelszerelés: Sportident - köszönet az UNITIS támogatásának!

Nevezés: Elõnevezés nem kötelezõ - de nagyban segíti a Rendezõség munkáját, és tiszta térképet biztosít.

Nevezési díj: Nincs - köszönet a BTFSz támogatásának!

Egyéb szolgáltatások:
- Biciklis térképtartót korlátozott számban lehet kölcsönözni.
- A Célban csomagmegörzést biztosítunk.

Biztonsági elõírások:
- Bukósisak használata kötelezõ.
- A pályák részben lakott területen haladnak, ahol a KRESz elõírásai kötelezõek.
- Az erdei útvonalak technikás, nehezen biciklizhetõ szakaszokat érintenek, ahol a fokozott figyelem ajánlott.

A Rendezõség fenntartja a jogot a pályák idõjárásnak és sárviszonzoknak megfelelõ átalakítására,
de a meterológia szerint csütörtökig nem lesz esõ. :-)

További információk
sandor_talasKUKACyahoo.com (20) 364 2734
marosffy.orsiKUKACmail.datanet.hu (20) 563 1262

Mindenkit szeretettel várunk!

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts

Ezek mind semmik, a dinamóhoz képest....:D Nekem is van egy Cateyem, azt hittam hogy az a legjobb lámpa a világon, aztán amikor bekapcsoltam a dinamót ketté állt a fülem. :) 30-nál már két sáv szélesen világít, de elég 20szal menned, hogy jól lássál. Sõt még villogni is lehet, csak faroltatni kell a hátsót. Unokatestvéremnek is olyan a lámpája mint nekem, és egyszer kipróbálltuk egymás mellet menve, marha jó. Amikor szembõl jöttek az autók nem tudták, hogy mik vagyunk, és sorba kapcsolták fel a refiket.:D (nem azért mert csak pislogott valami, az út szélén)

Halogén égõvel tényleg elég kraftos, outin nekem is az volt míg mûxött a dinamó...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,671 posts
Itt van az én lámpám is.Nekem ez a típus van:
http://www.mountex.h...1446&catalog=61

És a fényereje...Feltöltött kép
"Hogy soha többet ne fordulhasson elõ veled,hogy egy kapcsolatban elfogy a színes ceruzád! ":)

Kboy

Kboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 308 posts
Szilárd kûldtem privit !

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7,603 posts
Hotmaat, mennyiért fénymásolsz le egy könyvet?? :D
húú már ki is próbáltam, igaz esõ nem esett, de este 8körül már jó volt, h. rajtam volt, 5kor meg melegem volt benne, nélküle meg fáztam... :)

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,150 posts
Kicsit félreolvastam láma vagyok:D

STibi

STibi

vendég

• fórumtag
  • 42 posts

Az olyan a lámpálya mint neked azt melyikre érteted?

A dinamósra.

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,150 posts

Ezek mind semmik, a dinamóhoz képest....:D Nekem is van egy Cateyem, azt hittam hogy az a legjobb lámpa a világon, aztán amikor bekapcsoltam a dinamót ketté állt a fülem. :) 30-nál már két sáv szélesen világít, de elég 20szal menned, hogy jól lássál. Sõt még villogni is lehet, csak faroltatni kell a hátsót. Unokatestvéremnek is olyan a lámpája mint nekem, és egyszer kipróbálltuk egymás mellet menve, marha jó. Amikor szembõl jöttek az autók nem tudták, hogy mik vagyunk, és sorba kapcsolták fel a refiket.:D (nem azért mert csak pislogott valami, az út szélén)

Az olyan a lámpálya mint neked azt melyikre érteted?

STibi

STibi

vendég

• fórumtag
  • 42 posts

Mindent szabad
Cateye HL-EL500
Petzl Myo XP fejlámpa

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,150 posts

Aham köszi szépen,én ezzel szemezgettem :
http://www.mountex.h...6022&catalog=61

Aszt is néztem tejesen jó fénye van szerintem sokkal többre mész vele, mint bármelyik Cateyel vagy hasonló kormánylámpával.

Más:
Gyerekek olyan fasza kis bringás könyvet vettem
A címe: Mountain Bike RIDER és nagyon jó nem ez az álltalános bicikliskönyv hanem minden bennevan, hogy hogyan kell szerelni stb.....

Már itt is leszakatt az ég pont amikor a kocsiba pakoltam a Coránál nagybavásárlás után mit is mondjak, isteni volt:)

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,150 posts

Hotmaat! És élesben is kipróbáltad már? mert szép és jó, hogy ekkora fénye van a fejlámpának, de a fejed kevésbé fix mint a bicaj. Aztán lehet mindent világítsz csak az utat nem :P
De ha már volt teszt élesben és mûkszik, akkor tárgytalan.

Proszáltam teljesen jó.
Mellesleg hülyeség a fejed jobban ring elgondolás(bocsi ne vedd személyes sértésnek) mert ha mész erdöben akkor ugyis mozog a canga is elég rendesen fel-le-jobra-bllra lehet hogy országutinál tényleg számit, de ösvényen tökmindegy meg ugye ez a fejemhez van rögzitve a szemeim felett 3 cm-re ugyhogy ha jól belövöd indulás elõtt akkor mindig oda világit ahova kell.

Kboy

Kboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 308 posts

Mindent szabad:D
Cateye HL-EL500
Petzl Myo XP fejlámpa

Aham köszi szépen,én ezzel szemezgettem :
http://www.mountex.h...6022&catalog=61

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,150 posts

hotmaat és megszabad kérdezni,hogy milyenek ezek a lámpák ? Cateyen és Petzen belûl?mármint a tipusra gondolok,mert én is szándékozom lámpát venni és még vacilálok hogy milyet .
Most amim van az egy Cateye HL-EL 510-es és ez mellé kéne még valami .
elõre is köszi

Mindent szabad:D
Cateye HL-EL500
Petzl Myo XP fejlámpa

Grolsch

Grolsch

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,323 posts
Szerintem jó ár...a dechatlon meg amúgy se gagyi.

Szmörre írta, hogy a szüleinél lesz Erdélyben és ott is van net!!!

:nonono:

Ifibiker

Ifibiker

vendég

• fórumtag
  • 58 posts

Szilárd! Szmörre Erdélyben van!

Milyen a dzsekid, és mennyiért boltoltad?

Grolsch, Erdélybe is hamar eljut az esõfelhõ..elég hamar:) Amikor esett,akkor beszéltem egy ismerõsömmel msn-en,aki Debrecenben lakik és nem telt el 5 perc,hogy ott is elkezdjen esni.

Viszont annak örülök,hogy MÁR nem esik és derült az ég...hamarosan megyek is bringázni!:) Valami Gorbakört(SchnellTomi..és nem Tata felõl:D )

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7,603 posts
dekatlanos thermo vízálló dzseki (ki is próbáltam a csap alatt és télleg vízálló :D) 18ezer helyett 7500ért boltoltam, plusz 248 ft vonatjegy volt az ára, mert nem volt lelki erõm 40 kmt pofaszélben egyedül tekerni :)....
de az árleárazás lehet, csak üzleti fogás, h. a naív gyerekek megvegyék a cuccot :D
De Szmörrét láttam egyik nap fórumon!

Grolsch

Grolsch

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,323 posts
Szilárd! Szmörre Erdélyben van! :)

Milyen a dzsekid, és mennyiért boltoltad?
Legyél te is szerencse csomag! :icon_bigg