Jelentkezz be Regisztrálj

Komárom-Esztergom megye bringásai ide!
Posted 2007. March 17. - 23:55

Posted 2007. March 17. - 21:50

Üdv Hotmaat-nek és mindenkinek. Nagyon király volt a hétvégém és iszonyatosan elfáradtam.-tunk
Bécsbe sajnos nem tudtunk kimenni,mert mikor közölte velünk a Gysev-es néni a pénztárba,hogy kettõnknek 48 euró oda-vissza a jegy akkor úgy döntöttünk,hogy inkább keresztbe-hosszába bejárjuk Sopront! Tegnap a belvárost és a környékét ismertük meg, (amit én már 5 éve ismerek sajnos, mint a tenyeremet) és a mai nap pedig felmentünk a Lõvérekbe sétálni.
A mai nap találtunk olyan helyeket és turista utakat, amiket álmomba se gondoltam volna.
A Lõvérek egyik kis zugába megtaláltuk a Taródi várat,amit az útról sehonnan nem lehet látni,mert körbenõtték már a fák, de séta közbe találtunk egy táblát ami jelezte az odavezetõ utat.
Mikor odaértünk a várhoz, nagyon csodáltuk,hogy mikét tudott ilyen állapotban megmaradni. A bejáraton belépve egy kb 70 és a halál közötti mama elõlépett az elöttünk haladókhoz és a két felnött plusz két gyerekre elakart kérni 2000 forintot amitõl egy kicsit megtántorodtunk. Ekkor párommal úgy döntöttünk,hogy nem nézzük meg belürõl a várat,hanem majd körbe járjuk. Én fényképeztem 3-4-et. Visszafordultunk és a bejárati õsvény elött elkanyarodtunk egy kis útra ami a vár körül ment körbe. Az útra a vár vonalába egy kétszárnyas kerités odavolt támasztva,de azon kívül semmi. Körülõtte ki volt taposva a növényzet ezért bátorkodtunk mi is bemenni. Mikor fél úton haladtunk akkor az a néne aki a bejáratnál szedte a lovét utánunk jött és kioktatott minket:
Milyen iskolába jártak maguk? Nekem csak egy általános végzetségem van,de van annyi illemtudásom,hogy mégkérdezzem szabad-e fényképezni, illetve ha ki van téve egy kerítés akkor az magánterületre utal.
Nem mondtunk semmit,hanem megfodultunk és eljöttünk.
1: nem volt kitéve,hogy ki üzemelteti a várat és, hogy mennyibe kerül a belépõ x-y-nak. Semmi erre utaló tábla 1 km-es környezetben nem volt. Sehova egy árva tábla nem volt kítéve,hogy magánterület,illetve egy várnak a külsõ fala körül sétálni nem tiltott magyarországon. Ja és a vár körül kb 10 konténerre való lom volt félbevágott kocsiktól kezdve traktorgumikig minden. Abszolút nem feltételeztük,hogy magán terület, pontosabban magán szemét telep ahol fényképezni tilos és akár birtokháborításért fel is jelenthetnek.
2:Szerintem ha elmész valamerre és meglátsz vmit,ami nem egy hétköznapi dolog, azt általában lefénykéezi az ember. De ezek szerint,ha legközelebb emegyek túrázni,akkor majd megkérdezem az elsõ szemejövõ túristát,hogy lefényképezhetem-e az arra lévõ virégot vagy fát,mert nem vagyok kellõképpen egyetemista létemre illemtudó........ (:wallbange :no_tak: :hair: :hair: )
Ezt leszámítva nagyon jóléezetük magunkat és szép idõnk is volt!
Ja a Lõvérek tetején jó volt látni a bringások hadseregét és szonyatosan fájt a szívem,hogy én sajnos nem tekerhetek ott. De ami késik nem múlik!!!
A Gödöllöi Yeti www.rmkse.hu
:love: Betty :love:
Posted 2007. March 17. - 21:38

RG!
adj egy kis idõt, h. ideérjek a géphez, a képeket minnyá feltöltöm és mennek a linkek priviben

Posted 2007. March 17. - 20:43

Üdv újra itthon! Segítek a visszaolvasáshoz. Sok fontos dolog nem történt egyet leszámítva. Sunset visszatért!Visszatértem.
Még nem kezdtem bele a nagy végigolvasásnak, de ami késik az a Vonat
Posted 2007. March 17. - 20:38

Még nem kezdtem bele a nagy végigolvasásnak, de ami késik az a Vonat

Posted 2007. March 17. - 20:31

Posted 2007. March 17. - 18:57

akkor jövõhét végén nyakig összesarazzuk magunkat
én is :clap: :cool2: :sloneczni :hehe: :klony::love1:sár:openarms: :dance2:
jó ez a sok szmájli:-)a mai tekerés is jóó volt...:-)
Posted 2007. March 17. - 17:54

akkor jövõhét végén nyakig összesarazzuk magunkat, találtam itthon egy 1,95ös gummát, valami obi bájkról szedtem le...

Posted 2007. March 17. - 17:51

Most jelenleg nincs. Kivétel a hegytetõn, ami elég furcsa, mert elég régen esett az esõ. De jövõ héten esni fog, úgyhogy lesz.van sár?? ha nincs, akkor nem vagyok hajlandó megismételni a tavalyi tekerést

Posted 2007. March 17. - 17:49

Posted 2007. March 17. - 17:32

Látom azért a szél ellenére voltatok. Az sms-edre nem tudtam válaszolni mert nem volt annyi pénz a telefonomon. Azért én is voltam ma tekerni a baji erdészház felé. Szerintem vissza fogok térni a terepen tekerésre. Ma jöttem rá hogy mi hiányzott.nos... hát izé.. szóval.. jó nagy szél volt hazafelé, de megérte, még ma felteszem a képeket gépre és majd küldöm a linkeket is

Posted 2007. March 17. - 17:08

Posted 2007. March 17. - 00:16

akkor már hárman vagyunk, de ha hozod bátyádat is, akkor már négyen

Posted 2007. March 17. - 00:15

Ha minden OK akkor holnap ott leszek 14:00-kor a majdnem körforgalomnál.nos akkor holnap 2kor az ellipszis forgalomban kire számíthatok??
Terv ki Várgesztesre, fel a várhoz, majd haza, még nem tudom, h. környe vagy a rugógyár felé, de lehet szó egy tatai kiegészítésrõl is... én ott leszek.
bazz unatkozom, nem kicsit. kispált hallgatok youtube-on.. hogy miért nme megyek tekerni?? mert akkor délután edzésen meghalnék, és nem tudnék felugrani a labdáért, meg ilyenek.. de azért ma edzés elõtt felmegyek a madaramhoz![]()
Posted 2007. March 16. - 14:20

RG!
én fórumfüggõ vagyok
sorry, de nagyon bánccsák a szemem azok a hejesírási hibák, amiket nem én követekel...
álltalában nem teszem szóvá, csak most unatkozom, és ezért...
ez most ugye!:scratchhe nem nekem szól?!!!
most az jutott eszembe, hogy nekifutnék az év 2.Gorbájának...hümm...majd még eldõl...
holnap meg 9-tõl vagyok titben, szóval úgy elvileg mehetek.ja, feltéve ha túlélem:)
Posted 2007. March 16. - 12:19

Terv ki Várgesztesre, fel a várhoz, majd haza, még nem tudom, h. környe vagy a rugógyár felé, de lehet szó egy tatai kiegészítésrõl is... én ott leszek.
bazz unatkozom, nem kicsit. kispált hallgatok youtube-on.. hogy miért nme megyek tekerni?? mert akkor délután edzésen meghalnék, és nem tudnék felugrani a labdáért, meg ilyenek.. de azért ma edzés elõtt felmegyek a madaramhoz

Posted 2007. March 15. - 23:16

én fórumfüggõ vagyok

sorry, de nagyon bánccsák a szemem azok a hejesírási hibák, amiket nem én követekel...

álltalában nem teszem szóvá, csak most unatkozom, és ezért...

Posted 2007. March 15. - 22:27

Nah látom klasszul végzõdött a tekerés!
Én kõkemény Felsõgalla-Bánhida távot nyomtam délelött.
Ha holnap gyalogtúra helyett kerékpárzásra kerülne a sor számíthatok valakire/valakikre a topickból?
persze:D(merre?, mikor?...)de akkor Bringa Baba is számíthat Rád?!szegénykén kezd kijönni valami csúnya hangú betegség..

és ha kérhetném, sms-t plíz, mert én nem vagyok fórum függõ

Posted 2007. March 15. - 22:10

amúgy holnap edzésem van és nem akarom leamortizálni magam elõtte...
oldal hátszelem volt. Ateeék átmentek a szlovákokhoz és ahhoz már nem volt kedvem...
ja és ami a legviccesebb, h. lelazult a kormányomés a stucniban pörgött a maga a kormány rúd, köszönet Árpi meridás országútis barátjának az imbuszkészletért!!

Posted 2007. March 15. - 21:42

Én kõkemény Felsõgalla-Bánhida távot nyomtam délelött.

Ha holnap gyalogtúra helyett kerékpárzásra kerülne a sor számíthatok valakire/valakikre a topickból?