Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Komárom-Esztergom megye bringásai ide!

- - - - -

• Please log in to reply
21661 replies to this topic

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,086 posts
több dolog miatt nem jók a kerékpárutak
1.olyanok tervezik akik nem kerékpároznak rendszeresen és fogalmuk nincs hogy és mint kéne.
2.csak új kerékpárútra lehet az EU-t megvágni, ami a valóságban széles járda lesz.
Tatáról Tatabányáig szinte végig kilehetne szélesíteni az utat, de erre csak saját pénzt lehetne költeni. Akkor már rögtön nem fontos a kerékpáros.
A vasúti híd le és fel oldalát minimum 1 méterrel kilehetne szélesíteni (aszfaltozni) . Sokkal biztonságosabban tudnának ott a pancser bicósok is közlekedni.

feeder67

feeder67

vendég

• fórumtag
  • 120 posts

azt én is néztem szõlõsön, meg ugye az akadálymentesítés jegyében "hullámvasút" az egész, nem tudom, hogy akarom-e majd használni, inkább megnyomom és megyek végig 40nel a falun az autóforgalommal, tisztább, jobb érzés

Szerintem úgy kellene megoldani a kerékpár út kérdést mint a Szlovákoknál a 63-as fõ út, Jó széles és 1-1.5m le van zárva jobbról is és balról is a bicósok részére.

feeder67

feeder67

vendég

• fórumtag
  • 120 posts

Ha eddig nem lett volna elég az okos közutasok munkája,a tarjáni szerpentin kõfelszorása(igaz ott csaka szélirõl hordták fel az autók)után,most megszórták tarjánbó kifele Tata felé a vértestolnai elágazásig.A remeklésük olymódon jól sikerült,hogy az autósok csak úgy röpködtek örömükben az útról.Mikor ma délután arra jártam épp egy újszerü corsát húztak éppen mentõre hátsó futómû nélkül+körbe zúzva.Országútival nem igazán akaródzott ott kiálva menni,még ülve is meg-meg indult a hátulja.Szóval ha arra jártok óvatosan.Az elkövetõnek meg gratula,Szép munka.

Ma egy sárga Suzukit vontattak rendõri kísérettel. Most mondja a feleségem, hogy házunkbeli a hölgy, be repült az erdõbe. Szerencsére baja nem esett! Az autó totál. Az a gyöngy kavics nagyon veszélyes, még jó, hogy felfelé mentünk, így is a kollégám majd nem el esett.

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,086 posts

A tarjáni szerpentint már július végén leaszfaltozták,vagyis csak a kanyarokat,azóta is majdnem mindig ott egy narancssárga közutas autó seprüs emberrel.Az elsõ napokban ott is igen szar volt a helyzet,fõleg lefelé,azóta seprik,de most az utóbbi két hétben,hogy volt esõ,jobban összeállt a múrva,így kicsit jobb a helyzet.

:) régen jártam arra ezek szerint
viszont megnéztem a bicósút tervét. Szerencsére az Által-ér jó felére lett tervezve.Viszont arra nyáron csináltak egy kõgátat amire szerintem nem lett tervezve híd.Bár azon mi áttudunk menni azért mindenkitõl nem várható és szerintem nem is engedélyeznék úgy. Úgyhogy újra tervezés :).

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,743 posts
A tarjáni szerpentint már július végén leaszfaltozták,vagyis csak a kanyarokat,azóta is majdnem mindig ott egy narancssárga közutas autó seprüs emberrel.Az elsõ napokban ott is igen szar volt a helyzet,fõleg lefelé,azóta seprik,de most az utóbbi két hétben,hogy volt esõ,jobban összeállt a múrva,így kicsit jobb a helyzet.
GT-Atee

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7,603 posts
a szõlõsi bicajútnál már csak az oroszlányi viccesebb...
de oroszlányon nincs kitéve a bicajjal behajtani tilos tábla, szóval hajrá! :)
(ha kiteszik, akkor meg éjjelente levesszük :D )
"...nem kurva Õ, csak megadatott neki minden pasi...":)

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,086 posts
Mentem egy jó kis kört. Tata-Almásfüzitõi sorompó elõtt jobbra a Duna part felé-Dunaalmás-Nyergesen Bajót felé el a bicó úton-Bajna-Héreg-Tarján-Tatabánya-Vértesszõlõs-Tata 86 km 30.7-es átlag nem olyan sok de végig egy fokozaton mentem. A hegyekre fel is. 53/14 Láttam 2 autót az árokban. A tatabányai szerpentint a kanyarokban újraaszfaltozták. Nagyon jó lett. Csak a két oldalon apró köves és azt az autók felhordhatják és az gázos lehet.Vértesszõlõsön a kerékpárútnak nevezett nagy népi járdán 18 pukli van.Szerintem be kéne nevezni a rekordok könyvébe.A falu és Tatabánya között meg szerintem a senki föld felé a kerékpárút pénzen megcsinálják a közüzemi bevezetéseket is.Kerékpáros szemmel teli van hibával.De hát ez orbanisztán. A soha el nem készülõ Tata-Vértesszõlõs-Tatabánya kerékpárút meg még mindig sehol. Voltam arra de még a kimérés sem kezdõdött el.Viszont az jutott eszembe hogy ha a folyás irányos jobb oldalon jön Tatabánya felõl az nem jó ötlet.Ha a másik parton menne az elején akkor Tatabánya más részeire is lehetne leágazást csinálni.Ha montival jártok arra akkor lehet látni merre járnak már most is. A jobb oldal az járhatatlan a méteres gaztól.

wiloz

wiloz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,820 posts
Az a paripa lesz az egy sárga 7.5 környei mentõs vitte és ki volt törve még a bal hátsó kereke is.
A vértesszõlõsi kerékpárútnál már csak az oroszlányi lesz jobb. :):)
Járdára húzott sárga csík buszmegállókon át boltok elõtt. :):) Soha nem fogok rajta tekerni.
Lényeg az hogy aki felvette érte a pénzt már biztos egy új X5 ülésébõl nézi a munkáját.

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7,603 posts
azt én is néztem szõlõsön, meg ugye az akadálymentesítés jegyében "hullámvasút" az egész, nem tudom, hogy akarom-e majd használni, inkább megnyomom és megyek végig 40nel a falun az autóforgalommal, tisztább, jobb érzés

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
a kerékpárút építések 90%-ban, nem kis pénzek lenyulásáról szól, semmi másra nem jók.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,086 posts

azért kíváncsi lennék, hogy ki lehet az az okos a közútkezelõnél, aki rábólint az ilyen kiváló ötletekre, na meg arra is, aki kitalálja..
azt hittem, hogy az a szakasz már nem lehet rosszabb.. most újra azt hiszem, hogy már ennél az új állapotnál nem lehet rosszabb, kíváncsi vagyok a kreatív osztályon most mit találnak ki.

Tatán az Ady Endre úton-ami fõ út-a T-mobil elõtti parkolóból ha Tatabánya felé indulsz , van több jó nagy gödör is az úton.Már feltettem a képeket az újharangláb ( Hírek - Tankcsapdás utak - olvasói levél) online újságba.A lefolyórácsos kép és a mellette levõ. A többi az a Kocs felöl bejövõ út a Május 1. útra.A képeket juniusban tettettem fel de már elõbb is ilyen volt. Gondoltam , hogy a tél után megcsinálják. A mai napig szarnak rá. Tata kerékpár barát városnak hirdeti magát ill. benne van a Charta a biztonságos közlekedés projektben. Ennyit jelent az egész. Vagyis semmit. Címlap | Tata Város Hivatalos Honlapja Ha legörgeted akkor a lap alján megtalálod.
Akkor miért vársz itt normális útkezelést ?
Nézd meg a Vértesszõlõsön most épített "kerékpár utat". Az valójában egy szép új járdaként fog funkcionálni. Babakocsi tolás, emberek egymás melletti andalgása, görkorizás stb. Ha az autók nem állnak be a akkor belelóg a fele a "kerékpárútba".Ha a kapuig beáll akkor a keskeny járdát fogja elállni így kénytelen kimenni a "kerékpárútra".Szóval kerékpár út címszóval megoldják a belsõ gyalogos közlekedést. Csak éppen kerékpárral nem tudunk majd normálisan közlekedni a faluban. Fõleg ha az útról le lesz tiltva a bicózás. Szóval ez olyan magyaros találmány. Na ja EU pénzbõl megy 90%-a.

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7,603 posts
azért kíváncsi lennék, hogy ki lehet az az okos a közútkezelõnél, aki rábólint az ilyen kiváló ötletekre, na meg arra is, aki kitalálja..
azt hittem, hogy az a szakasz már nem lehet rosszabb.. most újra azt hiszem, hogy már ennél az új állapotnál nem lehet rosszabb, kíváncsi vagyok a kreatív osztályon most mit találnak ki.

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,743 posts
Sötétkék vagy fekete volt,napszemcsiben meg enyhe szürkületben láttam.
GT-Atee

wiloz

wiloz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,820 posts
Nem egy sötét kék vagy szürke D corsa volt? Láttam hogy cincálják egy autómentõvel. :)
Lehet van a kavics szórónak kasznis ismerõse akinek éppen nincs melója.
A környebánya és vértessomló közötti szakaszon a kidõlt villanyoszlop mióta készül? :):)

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,743 posts
Ha eddig nem lett volna elég az okos közutasok munkája,a tarjáni szerpentin kõfelszorása(igaz ott csaka szélirõl hordták fel az autók)után,most megszórták tarjánbó kifele Tata felé a vértestolnai elágazásig.A remeklésük olymódon jól sikerült,hogy az autósok csak úgy röpködtek örömükben az útról.Mikor ma délután arra jártam épp egy újszerü corsát húztak éppen mentõre hátsó futómû nélkül+körbe zúzva.Országútival nem igazán akaródzott ott kiálva menni,még ülve is meg-meg indult a hátulja.Szóval ha arra jártok óvatosan.Az elkövetõnek meg gratula,Szép munka.
GT-Atee

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7,603 posts
nagy kerekûje eddig is volt, legalábbis 24H-n azzal ment pl

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,743 posts

Buzsó új csapatban versenyzik, és nagy kerekûvel?

Alpinbike Team Giant.
GT-Atee

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts

Jók a képek Vidra. Az én sztorim legalább 10 éves, azóta biztos nem olyan szigorúak a kallerek.

Jah, nem azért írtam, mert neked ellent akartam mondani :) Csak megjegyeztem, hogy régen ezért álltak 2 órát a vonatok, most meg xarnak rá...
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

wiloz

wiloz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,820 posts
Jók a képek Vidra. Az én sztorim legalább 10 éves, azóta biztos nem olyan szigorúak a kallerek.

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts

késés ? miért ? a menetrend az tájékoztató jellegû
nem azt jelenti, hogy akkor jön a vonat. körülbelül jön akkor
hóakadály, görbe lett a sín,ellopták a kábelt stb. ezernyi probléma fordulhat elõ. Tessék örülni ha az adott idõ +- 10 percben arra jár valami vonat.Nem kell túlzásokba esni.Örülni kell hogy jön a vonat és nem rozsdásodik a sín.

Posted Image
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9