Bicó nélkül a bicós elnök
A napokban a komáromi kerékpáros szakosztály elnöke bicikli nélkül maradt. Ellopták 550 ezer forintos kerékpárját.
Komárom A Komáromi Kassák Sportegyesület számos sportágat magába foglal. A kerékpáros szakosztály két éve mûködik aktívabban, élükön Buzás Tamással. Elõször csak páran járták az országot, de idõvel egyre többen csatlakoztak a csapathoz. Ahogy duzzadt a szakosztály, a nevük is megváltozott: Tekerõcsigák néven járják az országot. Azaz, járnák. A napokban ugyanis az elnök félmillió forintot érõ bicóját ellopták. - Délben érkeztem a munkahelyemre, lezártam a jármûvet. Fél kettõre már nem volt meg - meséli Buzás Tamás, majd beszámol a fejleményekrõl is: - Azonnal megtettem a szükséges lépéseket a rendõrségnél: feljelentést tettem, nem csak a városban, hanem az egész országban, sõt még Szlovákiában is. Bringám országos körözés alatt áll. Fogalma sincs a tolvajnak, hogy mit tett: az anyagi káron kívül, kerékpárom nélkül, veszélybe került a szakosztály munkája is. Pedig a közelmúltban a Freesty extrém sport kedvelõinek is segített az egyesület. Összefogtak a város lakói és a Kassák Sportegyesület tagjai, és szereztek a célnak megfelelõ területet. Itt most már nem zavarják a lakókat, az utcán sétáló embereket. Összefogásra szólít a szülõ Az eset után szerkesztõségünkbe egy szülõtõl érkezett levél. Ismeri Tamás a szakosztályért végzett munkáját, és úgy vélte, muszáj tollat ragadnia. Idézet a levélbõl:....Sok mindenkin segített az elnök úr csendben, névtelenül... Fogjunk össze, fogjon össze a bringás világ... De szervezhetünk gyûjtõ akciót is, hogy új bringára tegyen szert.... A kerékpár szakosztály elnöke bicikli nélkül elég fura látványt nyújt... Rendõrségi felhívás Az eltûnt, lakkfekete kerékpár egy összteleszkópos Kelly''''s Toxic típusú MTB, alvázszáma: UV5240681. A Kelly''''s név a váz alsó csövére, a Toxic a felsõre van felfestve. Elõl és hátul tárcsafékkel volt felszerelve, sárvédõ és csomagtartó nem volt rajta. Hátul, a nyereg alatt ún. ledes lámpa, elõl és hátul a kerékagyon villogók, a kormány jobb oldalán króm csengõ volt. Információt a Komáromi Rendõrkapitányságon, a 34/541-020 vagy a 107, 112-es segélyhívón várnak. A bejelentõ személyét bizalmasan kezelik.
Vizer Helga
24 óra