Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Komárom-Esztergom megye bringásai ide!

- - - - -

• Please log in to reply
21661 replies to this topic

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,086 posts
nem tököltem sokat, csináltam egy topikot errõl mert nem találtam sehol ilyet. látogasd meg.

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts

most hogy volt nálam egy okos teló többet is nézegettem. Pont a sports-tracker nem tetszett.

Nem mondtam, hogy az a legjobb :) Endomondot nézegettem, de annak a webes felülete számomra egy káosz volt, nem tetszett se a kinézete, se a kezelése (mintha a google designere csinálta volna... :D ) problémám még a sporttrackerrel nem volt, nekem úgyis csak arra kell, hogy megtett távot meg átlagsebesség körülbelüli értékét tudjam, azok után, hogy leszoktam a vezetékes km-órákról.
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,086 posts

Én a sportstrackert használom.

most hogy volt nálam egy okos teló többet is nézegettem. Pont a sports-tracker nem tetszett. A strava Strava | Running and Cycling GPS Tracker, Performance Analytics, Maps, Clubs and Competition és a google mytrack My Tracks volt fent. Az endomondo-t is néztem. https://play.google....domondo.android De a két elõbbinél maradtam. Egyszerre is ment mind a kettõ. Az endomondo majd ugyanazt tudja, ahogy néztem mint a mytrack. Akkor megkérdezem M janit meg ave-t.

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts

mindössze :)
van egy androidos kerékpár alkalmazás (Strava) használ valaki ilyet?

Szerintem ave-t kérdezd

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts

Na az többek közt arra jó, hogy bicózol erre-arra és ott van egy szakasz már bejelölve akkor itt automatikusan összeveti az idõt a többi arrajárójéval akik ezt használják.Itt is van de aki feltette az pöcs volt. Mert rosszul tette fel. Az még a fõútvonalon kezdi és a szerpentin végén véget ért. Most azon vagyok hogy rájöjjek ,hogy lehet feltenni új utakat. Akkor felteszek pár erre lévõ utat. Turul, Héreg mindkét felérõl,Hill top a Duna felöl, Szomód-Dunaszentmiklós stb.M Jani ha olvasod segíthetnél.

Én a sportstrackert használom.

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,086 posts

Jövõ héten ha lesz idõm teszek én is egy próbát. Érdekel mennyire vagyok lekvár :)

2.7km a táv?
https://maps.google....sp=1&sz=19&z=14

Na az többek közt arra jó, hogy bicózol erre-arra és ott van egy szakasz már bejelölve akkor itt automatikusan összeveti az idõt a többi arrajárójéval akik ezt használják.Itt is van de aki feltette az pöcs volt. Mert rosszul tette fel. Az még a fõútvonalon kezdi és a szerpentin végén véget ért. Most azon vagyok hogy rájöjjek ,hogy lehet feltenni új utakat. Akkor felteszek pár erre lévõ utat. Turul, Héreg mindkét felérõl,Hill top a Duna felöl, Szomód-Dunaszentmiklós stb.M Jani ha olvasod segíthetnél.

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts

szoktatok mérni idõt mikor támadjátok a madarat? montira készülvén mentem több turult az utóbbi két héten.Úgy hogy ma is mentem egy állatit. 9 perc 1 másodperc.Tatabánya tábla-célvonal a parkírozónál fent.Outival mentem természetesen.42/23-as áttétellel. A szerpentin végén ahol kezd laposodni ott azért már váltottam elöl , hátul :)
lesz ez 9 percen belül is

Jövõ héten ha lesz idõm teszek én is egy próbát. Érdekel mennyire vagyok lekvár :)

2.7km a táv?
https://maps.google....sp=1&sz=19&z=14

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,086 posts
szoktatok mérni idõt mikor támadjátok a madarat? montira készülvén mentem több turult az utóbbi két héten.Úgy hogy ma is mentem egy állatit. 9 perc 1 másodperc.Tatabánya tábla-célvonal a parkírozónál fent.Outival mentem természetesen.42/23-as áttétellel. A szerpentin végén ahol kezd laposodni ott azért már váltottam elöl , hátul :)
lesz ez 9 percen belül is

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts

Gratulálok! Tisztességes átlag montival, ebbõl is látszik, hogy a bringás teljesítményét leginkább a kerékpáron eltöltött edzés idõ befolyásolja...

Ezzel a jószággal sikerült összehozni. 1.75ös "slick" gumikkal.
remélem a face engedi linkelni:
Feltöltött kép

gllo

gllo

vendég

• fórumtag
  • 146 posts

Tegnap meló után elindultam haza 17.50kor Gyõrbõl, és annyira féltem a sötéttõl, hogy muszáj volt megállás nélkül eljönnöm. :D 29es átlagtempóval. Fejlõdök igen erõteljesen. Nagyon érzõdik, hogy idén végre normális mennyiségû km-t tudok tekerni.

Gratulálok! Tisztességes átlag montival, ebbõl is látszik, hogy a bringás teljesítményét leginkább a kerékpáron eltöltött edzés idõ befolyásolja...

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts
Tegnap meló után elindultam haza 17.50kor Gyõrbõl, és annyira féltem a sötéttõl, hogy muszáj volt megállás nélkül eljönnöm. :D 29es átlagtempóval. Fejlõdök igen erõteljesen. Nagyon érzõdik, hogy idén végre normális mennyiségû km-t tudok tekerni.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Piliscsaba- terepduatlont akartam írni :)
én megéltem a bolyozós és a nem bolyozós korszakot is. A nem bolyozós jobban tetszett. Ott volt értelme a jó futóknak megrántani a futást.Most nincs értelme.A második futásnál kezdõdik a verseny igazából.

Látod, te futó szemszögbõl nézed, én meg bringás szemszögbõl. Kibírom velük az elsõ futást, aztán rosszabb esetben kiosztok nekik 2 percet bringán, ami valószínûleg nem tart ki az 5 km futás alatt, de már a dobogó meglehet.

A sebesség mindent megold.

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,086 posts
Piliscsaba- terepduatlont akartam írni :)
én megéltem a bolyozós és a nem bolyozós korszakot is. A nem bolyozós jobban tetszett. Ott volt értelme a jó futóknak megrántani a futást.Most nincs értelme.A második futásnál kezdõdik a verseny igazából.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Ne akarj duatlonozni. Szabad bolyozni és ez már nem teszi lehetõvé hogy a jó bicós elhúzzon. Ha ki akarod próbálni akkor tereptriatlon. Szeptember 14 Piliscsaba.

Õk bolyban is lassabbak, mint én egyedül, 4-essel kezdõdõ sebességgel állóképességi zónában tudok menni. Ha meg rám teszik a kereküket, akkor vagy nagyon elfáradnak vagy összetörik magukat a kanyarokban (a bringakezelésem még az országútisok között is jónak mondható, a béna triatlonistákhoz meg nem lehet hasonlítani :) ). Tartós teljesítményben lehet csak 20-30%-kal vagyok erõsebb mint õk, de rövid idõtartamokra ennek minimum duplájával, hamar ki lehet õket végezni ha az én játékomat akarják játszani, jobban járnak ha úgy versenyeznek mintha ott sem lennék (ezt szokták tenni kerékpárosok ellen és bíznak abban, hogy jobban futnak).
Országúton sokkal jobb vagyok, mint terepen és bringásként nem tudok lefelé futni a megrövidült izmaim miatt. Annyi szólna a terep mellett, hogy fölfelé tudok úgy futni, mint a futók (elvileg ez az erõs bringás lábak miatt van). Az úszás érdekes lenne :) , 2007 óta nem úsztam.

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,086 posts
jól futottál. Gratula. Én már meg nem mondom , hogy anno mit futottam.Elöregedett a haveri körük de azt is tudni kell, hogy pár nemzedék teljesen kimaradt a sportolásból.A 23 km-nek meg brahiból már nem lehet nekiugrani. Ne akarj duatlonozni. Szabad bolyozni és ez már nem teszi lehetõvé hogy a jó bicós elhúzzon. Ha ki akarod próbálni akkor tereptriatlon. Szeptember 14 Piliscsaba.
én 1985-ben teljesítettem az elsõ duatlont.Mondjuk még nem is annak hívták mivel még erre felé neve sem volt.Skála Sztráda Fitt gála volt.7 km. futás (tatai tó körül) majd kb. 50 km.-es kör bicón (Tata-Vértesszõlõs-Tatabánya-Tarján-Gorbatetõ-Agostyán-Tata ) majd újra a tókör. Már pedzegetheted akkor hol is volt. Természetesen Tatán ! Tata a duatlon szülõhelye. Ha tudsz mondj régebbit , akár európai szinten vagy világszinten. De nekem gyanús hogy európában ez volt az elsõ.2 óra 28-at mentem. A gyõztes 2:22-õt.Az utolsó 98. helyezett 4 óra 29-et. De ez már történelem.Sok késõbbi duatlonos, triatlonos sõt quadriatlonos volt a mezõnyben.A gyõztes Balatoni József volt. Már õ is csak történelem sajnos.Igen. Ha van még a Balatoni József emlékverseny Gyõrben akkor az miatta van. Ott is van eltemetve.A GYõri MÁVDAC ban bicózott anno. A 2. (egyforma idõvel) Zakariás Géza. Talán már hallottál róla. Meg van a 4 oldalas eredménylista (3 legalább is itt a fiókomban).Születési évszámmal és lakcímmel együtt.Érdekes lista.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Gratulálok a teljesítéshez. Eredmény ? Ezt a mindenkinek adunk díjat Pacsmag Jani (Lamatsch János ) találta ki. Õ a Sprint jelenlegi tótumfaktuma. Most volt a Sprint Futókör megalakításának sokadik évfordulója (talán 30 ? ) Meghívott az akkori vezetõ de el sem mentem.Akkor még Jani sehol sem volt és nem errõl szólt az egész.Ez az õrület Jani találmány.Akkor versenyeket rendeztünk, találtunk ki.Pl. A Tatai Minimaraton,Maraton váltó (7 kör a tatai tó körül). A Minimaraton idén volt 30 éves.De vagy 2-3 éve semmi közöm hozzá.Futottam 24 vagy 25 alkalommal és szerveztem is sokat.Szpíkerkedtem többször is. Ott -ha tehettem-nem engedtem Jani hülyeségeit.Aztán jött a mélyvénás trombózis és megállt a futás . Persze nem könnyen mert akkor még fel tudtam újra készülni a duatlon vb-re ami Gyõrben volt.1 év volt rá. De elõbb el kellet indulni duatlonokon mert az volt a belépõ és végül a dunapart -rakpart OB . teljesítése.Ettõl függött a nevezés forintális része is.Te nem duatlonoztál ? Szóval a futásról leállás után kezdtem montizni.
Ma már -jó ideje-a sprint futókör-Lamatsch Jani -klubja.Engem még azelõtt kirúgtak mielõtt õ ott nagy ember lett volna. De az egy másik történet.

Értem. Valószínûleg nem véletlenül van kevés résztvevõjük és õk is inkább az idõsebb korosztályból valók.
Abszolút 6., kategória 4. lettem. 1:44:11-et futottam a kb 23 km-es távon, a végére nagyon elfáradtak a lábaim, nem hiányzott az a majdnem plusz 2 km. Várható volt, hogy a lábam lesz a gyenge pont, április óta heti átlag másfélszer futok és akkor is valahol az alapállóképességi zóna aljában. De legalább tudom, hogyha edzenék rá akkor egész jól menne a futás is, fõleg ahhoz képest, hogy bringás vagyok, nem pedig futó.
Nem duatlonoztam, de egy hónappal ezelõtt egy futóverseny után megfordult a fejemben és egy héttel ezelõtt beszélgettem errõl más bringásokkal. Ha futás közben 4 percre le tudnám vinni az ezreimet akkor akár keresnivalóm is lenne a duatlonosok között, mert bringán tudnék nekik adni annyit, amit nehezen hoznak vissza futás közben.

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,086 posts

Imi!
Voltam a futóversenyen. A két órán át tartó, mindenkinek adunk díjat (még a rendezõknek is) eredményhirdetés borzasztó volt, mindenki már ment volna haza a szervezõkön kívül. Ilyet szeretnél a monti versenyeken is? Mert szerintem a második versenyen a mezõny 90%-a már nem várná meg.
Beszélgettem egy idõsebb versenyzõvel, Palágyi Zsolttal, nem semmi ember.

Gratulálok a teljesítéshez. Eredmény ? Ezt a mindenkinek adunk díjat Pacsmag Jani (Lamatsch János ) találta ki. Õ a Sprint jelenlegi tótumfaktuma. Most volt a Sprint Futókör megalakításának sokadik évfordulója (talán 30 ? ) Meghívott az akkori vezetõ de el sem mentem.Akkor még Jani sehol sem volt és nem errõl szólt az egész.Ez az õrület Jani találmány.Akkor versenyeket rendeztünk, találtunk ki.Pl. A Tatai Minimaraton,Maraton váltó (7 kör a tatai tó körül). A Minimaraton idén volt 30 éves.De vagy 2-3 éve semmi közöm hozzá.Futottam 24 vagy 25 alkalommal és szerveztem is sokat.Szpíkerkedtem többször is. Ott -ha tehettem-nem engedtem Jani hülyeségeit.Aztán jött a mélyvénás trombózis és megállt a futás . Persze nem könnyen mert akkor még fel tudtam újra készülni a duatlon vb-re ami Gyõrben volt.1 év volt rá. De elõbb el kellet indulni duatlonokon mert az volt a belépõ és végül a dunapart -rakpart OB . teljesítése.Ettõl függött a nevezés forintális része is.Te nem duatlonoztál ? Szóval a futásról leállás után kezdtem montizni.
Ma már -jó ideje-a sprint futókör-Lamatsch Jani -klubja.Engem még azelõtt kirúgtak mielõtt õ ott nagy ember lett volna. De az egy másik történet.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Imi!
Voltam a futóversenyen. A két órán át tartó, mindenkinek adunk díjat (még a rendezõknek is) eredményhirdetés borzasztó volt, mindenki már ment volna haza a szervezõkön kívül. Ilyet szeretnél a monti versenyeken is? Mert szerintem a második versenyen a mezõny 90%-a már nem várná meg.
Beszélgettem egy idõsebb versenyzõvel, Palágyi Zsolttal, nem semmi ember.

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,086 posts

Csúcstámadás:18km,kb 800m emelkedés,és a környékünkön nem hasonlít semmi hozzá,legközelebb csak Dobogókõ.Az elsõ 3km Mátrafüredig majdnem sík,egész enyhe emelkedésû,Mátrafüredtõl kezd izgalmasabb lenni,ahol majdnem Turul meredekségû,itt azért még lehet 20-22km/h-val közlekedni,valahol 3/4 távnál még egy kis lejtõ is akad benne,vagy csak annak érzi az ember,azt elérve a Kékestetõi elágazást,na onnét bedurvul az utolsó 3km,helyenként 12-14% és a lendület elfogy az garantált.Nekem nagyon bejön,kár hogy messze van,de szívesen megyek mindig,mert mégiscsak a mi legnagyobb hegyünk.

én már voltam 2x-er. éles rajt Gyöngyös végétõl tehát a mért szakasz kb. 16 km.Tényleg van egy 150 méter ahol lejt.Az elágazás utáni kanyar rögtön durva amit Atee is ír.Aztán folyamatosan olyan meredek amihez ilyen hosszan csak a Dobogó-kõn lehet hozzászokni.Végül is majdnem hasonló csak a Kékesen az utolsó pár száz méter is meredek.Míg Dobogó-kõ ellaposodik.Meg talán érezhetõ fent hogy kevesebb az oxygén.

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,743 posts
Csúcstámadás:18km,kb 800m emelkedés,és a környékünkön nem hasonlít semmi hozzá,legközelebb csak Dobogókõ.Az elsõ 3km Mátrafüredig majdnem sík,egész enyhe emelkedésû,Mátrafüredtõl kezd izgalmasabb lenni,ahol majdnem Turul meredekségû,itt azért még lehet 20-22km/h-val közlekedni,valahol 3/4 távnál még egy kis lejtõ is akad benne,vagy csak annak érzi az ember,azt elérve a Kékestetõi elágazást,na onnét bedurvul az utolsó 3km,helyenként 12-14% és a lendület elfogy az garantált.Nekem nagyon bejön,kár hogy messze van,de szívesen megyek mindig,mert mégiscsak a mi legnagyobb hegyünk.
GT-Atee