Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Komárom-Esztergom megye bringásai ide!

- - - - -

• Please log in to reply
21661 replies to this topic

Balage_

Balage_

törzsvendég

• fórumtag
  • 290 posts
http://www.schladmin...er/bike/runden/

Szilárd kedvéért németül (angolul nem is találtam, de a számok elég infót adtak...).
Az oldalon 21 MTB útvonal található, amelyek schladming-ramsau régióból indulnak.
Megnéztem, a dachstein túloldaláról is van egy "dachstein-kör", csak az bad goisern-bõl indul és oda is érkezik, míg a másik ramsau-ból indul és oda érkezik (két irányból kerüli meg a hegyet).
Szerintem a szállás jó helyen van, ha Tominak van tapasztalata az külön jó. Számtalan bringás útvonal indul innen, emellett Schladmingban meg lehet ejteni bevásárlás stb dolgokat, az egy kisváros.
Én mindenképp javasolnék min. 4 (5?) nap montizást, itt a lehetõségek végtelenek. Ami külön nagy élmény lenne az megcsinálni a dachstein kört (pont Ramsau-ból indul!). Ez nekünk valszeg 2 nap lenne (legalább:) ), így gondolkozni kéne a logisztikáról (sátor?).
Most ennyi, nem ezzel kéne foglalkoznom, hanem a szakdogámmal.. :))

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7,603 posts
Öreg osztrák tulajokkal elég jó a viszony, gondoljon Mx és Tomi a gti golfos a4es audis öreg nénire és bácsira, akiknek a kertjében sátraztunk duna menti túrán :)

kurva jóóóó kedvem van most :):):):):):) (megajánlott 4es közgázból, 4 kredites!)
"...nem kurva Õ, csak megadatott neki minden pasi...":)

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,150 posts

szinte biztos h fejenként.
Jó lenne még tudni h várostól/falutól mennyire van, hegyen van-e, vagy a völgyben, van-e kertje (grill), stb :) Neten van esetleg oldaluk?

Ramsau faluban van, ami a völgy egyik oldalában van félúton egy fennsíkon. Ha oda kell feltekerni, az kb egy 45 perces mászás, elég meredeken a völgy aljától(Schladmingtól)

Kerti grill nem tudom, hogy van e mi még nem használtuk.

Neten nincsenek, mert elég öregek a tulajok.

Balage_

Balage_

törzsvendég

• fórumtag
  • 290 posts

Lehet, hogy hülye kérdés, de fejenként annyi vagy az apartman?:)

szinte biztos h fejenként.
Jó lenne még tudni h várostól/falutól mennyire van, hegyen van-e, vagy a völgyben, van-e kertje (grill), stb :) Neten van esetleg oldaluk?

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,743 posts
Atee! holnap 4 körül kiállok a sarkora az elsõváltóval jó?[/QUOTE]
OK,rendben és köszi.
GT-Atee

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7,603 posts

Szilárd az, hogy hó van nyáron is az nem gond. Úgyis nagy gyakorlatunk van már a hóbringázásban, fõleg neked.:lol1:

ne szóójjjjjjjááááááááááááá beeeeeeeeeeeeeee :D:D

Atee! holnap 4 körül kiállok a sarkora az elsõváltóval jó?

mxpro

mxpro

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,453 posts

Aszt hiszem a szállás ahova szoktunk járni. Síszezonban volt 20 Euro, és valami 15 körül van nyáron. 4 személyes apartmanok minden szoba külön fürdõvel.

Lehet, hogy hülye kérdés, de fejenként annyi vagy az apartman?:)
Idõpont nekem egyelõre mindegy, csak augusztusban legyen.

Szilárd az, hogy hó van nyáron is az nem gond. Úgyis nagy gyakorlatunk van már a hóbringázásban, fõleg neked.:lol1:

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7,603 posts
Annak örömére, hogy tartósan 160-nal töltök lapos tanszéken (bahnhof.hu), eldöntöm, hogy menjünk Dachsteinbe! de augusztusban, nyáron még összeszedem rá a pénzt :D:D:D:D mondjuk aug.20 környéke?? csüt.pént.szomb.vas? vagy mehetünk szerdától is? nekem egál, full várom már :)
kezdem beleélni magam a montizásba, bízom benne, hogy bursa hungarica is megjön lassan és akkor egy 60%-ban új bicajjal megyek már :)

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7,603 posts
azt vágjátok nem, hogy Dachsteinben télen nyáron lehet sízni??? vajon bicajozni is?:)
szóval csak óvatosan azzal a tervvel, hogy átkelünk azon a pici hegyen és már a másik faluban vagyunk, lehet hogy kelleni fog karmelegítõ is :)

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,150 posts
Szilárdnak meg viszünk ducktapet (szigszallag) és ha nagyon elégedetlenkedik, hogy lusták, és lassúak vagyunk akkor rászigszallagozuk a kezeit a szájára :)

Aszt hiszem a szállás ahova szoktunk járni. Síszezonban volt 20 Euro, és valami 15 körül van nyáron. 4 személyes apartmanok minden szoba külön fürdõvel.

mxpro

mxpro

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,453 posts

:) laktátküszöb!!!

megnéztem térképen schladming-rohrmoos-t és hallstatt-ot, közel vannak egymáshoz légvonalban, csupán csak egy havas tetejû, picike hegy van közöttük :D sztem az a dachstein gleccser.

Akkor a picike hegyen keresztül le lehet vágni az utat.:D

akartad mondani, biciklizünk és ordítom, hogy átlag alatt megyünk?:D:D:D

Nem-nem, kívülrõl és belülrõl hûtjük magunkat. Szóval lógatjuk a lábunkat a tóba és közben egy nagy korsó hideg sört iszogatunk.:)

A klettersteig nekem is felejtõs de gleccser túrában benne lennék mindenképpen.

Balage_

Balage_

törzsvendég

• fórumtag
  • 290 posts

:) laktátküszöb!!!

megnéztem térképen schladming-rohrmoos-t és hallstatt-ot, közel vannak egymáshoz légvonalban, csupán csak egy havas tetejû, picike hegy van közöttük :D sztem az a dachstein gleccser.

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7,603 posts

Kirándulás is jó ötlet, meg ha már van autó, el tudunk menni a környéken. Kletter nekem nem aktuális, addig mi lógatjuk a lábunkat valami tóban és integetünk neked :)

B

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,150 posts
Link:
http://www.schladmin...ohrmoos/summer/

Balage_

Balage_

törzsvendég

• fórumtag
  • 290 posts
Tomi, a hallstatt-i régió asszem szomszédos a schladmingival, közel vannak egymáshoz. Küldj linket, infót a szállásról, környékrõl.
Kirándulás is jó ötlet, meg ha már van autó, el tudunk menni a környéken. Kletter nekem nem aktuális, addig mi lógatjuk a lábunkat valami tóban és integetünk neked :)
Balu jönne egyébként? Rég találkoztunk.
Egy kis olvasnivaló dachstein montizásról:
http://www.dachstein...steinrunde.html
B

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,150 posts
Halihó

Bár kicsit outsidernek érzem magam, mert mostanába nem nagyon írogatok, de a nyári mókában feltétlen benne lennék!!!

Nekem van egy olyan javaslatom, hogy SLADMING-RAMSAU mi ide járunk sielni télen, meg már többször voltam nyáron is kirándulni, elég barátságos környék és tudok viszonylag olcsón apartmant ami nagyon fullos az erdõ közepén!

Plusz kis extra, hogy müködnek a liftek, és van iszonyat jó pálya lefele, plusz tudok nagyon-nagyon-NAGYON jó egy napos kirándulást+ közel van a Dachtein gleccser, amit meg lehet mászni Klettersteigel.

Nekem egy olyan lenne a fejembe, hogy egy ilyen multi sport móka, amiben a fõ a bringázás, delehet kirándulni is, illetve aki válalkozik (én tuti) az megmászhatja a dachsteint!

KB 450 km ha jól emlékszem a távolság

Dátumra én meg gondolnék egy Aug 5-9-et ez egy szerda-vasárnap.

mxpro

mxpro

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,453 posts
Szilárd az angol nem gond. Balage is elég jól beszéli, majd õ lesz a tolmácsunk.:) Salzkammergut jól hangzik, és az csak kb 5 óra autóval.:) Szóval egy szavazat Salz mellett.:)

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7,603 posts
Andaloban nem nagyon...
jó egyszer voltam eddig olaszban, szóval lehet nem kéne általánosítanom..
ja igazi olasz pizzeria (így írják?:D) pincére nem tudta a német nyelvet. sebaj, én meg az olaszt nem tudtam/tudom.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
érdekes, nekem eddig sehol sem volt gond, megértették a németet.

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7,603 posts
nem tudom számít-e, de én nem nagyon akarok 8 óránál többet autózni, szóval vagy salz, vagy semmering vagy nem tudom mi, leeht szlovákia, esetleg maribor is.

ja angolul nem bírok, a digók meg nem beszélnek németük, tapasztalat :D