Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Komárom-Esztergom megye bringásai ide!

- - - - -

• Please log in to reply
21661 replies to this topic

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,086 posts

Finom volt. :P

1350 méter szint, 73 km, -2600 kalória.

Nekem a Toronyra 614 métert mond. Feltekertem végig, mindenhol. Mintha valaki írta volna, hogy nem lehet mindenhol feltekerni. Most nem nézném vissza, mindjárt megyek aludni. :)

A kék útvonal lefelé fenomenális volt! :cool2: A zöldet nem ajánlom senkinek (Bikoltól). Az a rohadék végig emelkedett. :D Késõbb az erdõben találkoztam egy jó kedélyû bringással, aztán nem sokra rá meg két Trek-essel. Tõlük kis útbaigazítást kértem. Zsibbadt lábakkal már nem volt kedvem egyik utat sem kétszer járni. A Gorbára így is vissza kellett menni. :D

Feltöltött kép

ügyes vagy :)

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 posts

Nagyon szívesen, majd írd meg hogyan tetszett :)

Finom volt. :P

1350 méter szint, 73 km, -2600 kalória.

Nekem a Toronyra 614 métert mond. Feltekertem végig, mindenhol. Mintha valaki írta volna, hogy nem lehet mindenhol feltekerni. Most nem nézném vissza, mindjárt megyek aludni. :)

A kék útvonal lefelé fenomenális volt! :cool2: A zöldet nem ajánlom senkinek (Bikoltól). Az a rohadék végig emelkedett. :D Késõbb az erdõben találkoztam egy jó kedélyû bringással, aztán nem sokra rá meg két Trek-essel. Tõlük kis útbaigazítást kértem. Zsibbadt lábakkal már nem volt kedvem egyik utat sem kétszer járni. A Gorbára így is vissza kellett menni. :D

Feltöltött kép

Dragon1203

Dragon1203

vendég

• fórumtag
  • 11 posts

Dragon! Nagyon köszi a térképes linket (többieknek is), ennél szemléletesebben nem is lehet magyarázni. Külön köszönet a három útvonalért.

Kék útvonal: gyorsan végezzünk :P
Kék + Piros útvonal: azért lássunk is valamit :o
Zöld útvonal: mikor lesz már hétvége? :D

Kékesi csúcstámadás 4:00 - 4:10 :cool2:

Nagyon szívesen, majd írd meg hogyan tetszett :)

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 posts
Dragon! Nagyon köszi a térképes linket (többieknek is), ennél szemléletesebben nem is lehet magyarázni. Külön köszönet a három útvonalért.

Kék útvonal: gyorsan végezzünk :P
Kék + Piros útvonal: azért lássunk is valamit :o
Zöld útvonal: mikor lesz már hétvége? :D

Kékesi csúcstámadás 4:00 - 4:10 :cool2:

Dragon1203

Dragon1203

vendég

• fórumtag
  • 11 posts

Jó a piros útvonalad, azt is ismerem, azon is mentem már fel. A "Vörös-víz"-tõl indul és igazán élvezetes emelkedõ :)
De van egy ennél is jobb, ha nem az elõbb említett résznél, hanem kb. 1km-el korábban fordulsz be jobbra az erdõbe, akkor a Malom patakon átkelve, rövid réten át, egy igen csak szép völgyben találod majd magad, ami a kék +-re visz fel Tardos fölé. Végig tekerhetõ. Nagyon jó.
Én úgy szoktam erre menni, hogy Agostyánból a Szász Völgyön át, a Bikol-Tardosi útra érkezem, oda ahol a Honvédek zárni szokták az utat ( ha éles lövészet van úgy sem mehetsz be) s innen csak pár száz métert kell menni a patakig. És onnan irány a csúcs. Nekem olyan 45 perc kell a megmászásához. Ha gondolod egyszer szívesen megmutatom.

Mi Tatabányáról érkezünk, a Panoráma úton keresztül. A Sárga+ jelzésen érünk ki az Aggostyán-Tardos útra, ott átellenben bemegyünk az erdõbe, ami szintén a honvédségi terület része (Sorompó táblával, hogy éleslövészet van illetve nincsen), valahol szerintem ugyan ott jövünk le a végén ahol te is, egyszer megnézném azt az utat ami a patakon át vezet :)

EDIT:

Találtam egy tavaszi logot, itt ugyan nem mentem el a toronyig, mert még nagyon punnyadt voltam (télen elhagytam magam). De látszik az említett út.

gllo

gllo

vendég

• fórumtag
  • 146 posts
Piko Bike Maraton 2013!!!!

Jönni-jönni!!!

Útvonalak:

Útvonalak | PIKO-BIKE Maraton

gllo

gllo

vendég

• fórumtag
  • 146 posts

Sziasztok,

Én vizuális típus vagyok, ezért megrajzoltam azokat az utakat, amiken keresztül meg szoktuk közelíteni a Gerecse TV tornyot. Tardosi templon utáni elágazástól indítottam az útvonalakat. Két út van, amin felfelé szoktunk menni, a harmadikat csak legurulásra használjuk alkalomadtán.

Az egyik amit már montimi és gllo is említett, ezt kékkel jelöltem, aki járt már a Gerecse 50-en annak ismerõs útvonal.

A másodikat zölddel indítottam majd pirossal folytattam, a zöld aszfaltos rész (Tardos-Bikol közötti út), ahonnan piros onnan erdei út, aminek a fele egy jó kis mászás, nekem egyszer sikerült eddig egy szuszra végig tekernem, elég technikás nagyon jó gyakorló útvonal maratonokra.

A harmadik a végig zöld, ez 90%-ban aszfalt, a 10% szort köves, un makadam út. Ezen még nem jöttem felfelé, egy hosszú aszfaltos mászás.

Remélem segítettem az infokkal és mûködik a link: Gerecse torony

UI: Legközelebb megnézem a kék háromszöget lefelé, remélem megtalálom :)

Jó a piros útvonalad, azt is ismerem, azon is mentem már fel. A "Vörös-víz"-tõl indul és igazán élvezetes emelkedõ :)
De van egy ennél is jobb, ha nem az elõbb említett résznél, hanem kb. 1km-el korábban fordulsz be jobbra az erdõbe, akkor a Malom patakon átkelve, rövid réten át, egy igen csak szép völgyben találod majd magad, ami a kék +-re visz fel Tardos fölé. Végig tekerhetõ. Nagyon jó.
Én úgy szoktam erre menni, hogy Agostyánból a Szász Völgyön át, a Bikol-Tardosi útra érkezem, oda ahol a Honvédek zárni szokták az utat ( ha éles lövészet van úgy sem mehetsz be) s innen csak pár száz métert kell menni a patakig. És onnan irány a csúcs. Nekem olyan 45 perc kell a megmászásához. Ha gondolod egyszer szívesen megmutatom.

Dragon1203

Dragon1203

vendég

• fórumtag
  • 11 posts
Sziasztok,

Én vizuális típus vagyok, ezért megrajzoltam azokat az utakat, amiken keresztül meg szoktuk közelíteni a Gerecse TV tornyot. Tardosi templon utáni elágazástól indítottam az útvonalakat. Két út van, amin felfelé szoktunk menni, a harmadikat csak legurulásra használjuk alkalomadtán.

Az egyik amit már montimi és gllo is említett, ezt kékkel jelöltem, aki járt már a Gerecse 50-en annak ismerõs útvonal.

A másodikat zölddel indítottam majd pirossal folytattam, a zöld aszfaltos rész (Tardos-Bikol közötti út), ahonnan piros onnan erdei út, aminek a fele egy jó kis mászás, nekem egyszer sikerült eddig egy szuszra végig tekernem, elég technikás nagyon jó gyakorló útvonal maratonokra.

A harmadik a végig zöld, ez 90%-ban aszfalt, a 10% szort köves, un makadam út. Ezen még nem jöttem felfelé, egy hosszú aszfaltos mászás.

Remélem segítettem az infokkal és mûködik a link: Gerecse torony

UI: Legközelebb megnézem a kék háromszöget lefelé, remélem megtalálom :)

gllo

gllo

vendég

• fórumtag
  • 146 posts

A Templom térhez helyezett piros karikánál kell jobbra fordulni? És a fenti piros karika lenne a legmagasabb csúcs?

Feltöltött kép

Hali,

Majdnem jól írta Imi. Nem kell térkép.

Tardoson a templomnál kék+, ezen addig amíg rá nem csatlakozol az országos kékre, ( kb. 2km) kéken balra tartva, ezen egészen a Kis-Gerecsei gyermeküdülõig, innen a kék 3szög felvisz a Gerecse legmagasabb pontjára. Van ott fenn egy kilátó, nem tudod el rontani. Visszafele folytasd az utadat a kék 3szögön lefelé, érdemes :) igazán technikás kis lejtmenet....
Csak óvatosan :D

Fordítva csak gyalogosan vagy futva érdemes próbálkozni.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
A másik oldalon futottunk le, ott már fel lehet tekerni, végig széles helyenként aszfaltmaradványos, fõként köves út.

A sebesség mindent megold.

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,086 posts
Tavaly is lehetett venni a Lidl-be vagy a másikba( Lidl) téli-t is. 4000 ft körül. Az még zsebes is.Érdemes arra nézegetni.

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,086 posts

Múltkor Gerecse Trail-en (terepfutáson; tudom, szereted ezeket az angolos neveket :D ) itt futottunk fel. Egy része nem tekerhetõ, járni is nehéz rajta.

akkor lehet a másik oldalról próbálkozni.Pusztamarót felõl. Na arra még én sem jártam. Valameddig jelez a térkép aszfaltos utat valami egyházi üdülõ felé majd onnan kell letérni a kék háromszögre.De jobb ha van az embernél térkép.Bajót és Bajna között van egy leágazás Pusztamarót felé. Na onnan lenne érdekes megtámadni. Odáig autóval. Ott letenni azt csalinkázni egyet

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Tardos központban nem a Malom-völgy felé fordulsz hanem jobbra.Onnan aztán végig majd egyenesen túl a falun is.Kék kereszten, majd kicsit csak kék, aztán kék háromszög megy fel a csúcsra.Térkép szerint a kék háromszög elején van szint.
Cartographia turista térkép szerint 633 méter. A Bányász-kilátó kb. 365 méter

Múltkor Gerecse Trail-en (terepfutáson; tudom, szereted ezeket az angolos neveket :D ) itt futottunk fel. Egy része nem tekerhetõ, járni is nehéz rajta.

A sebesség mindent megold.

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 posts

Fuss el akkor gyorsan a lidl-be, én is ott vettem múlt héten 1800ért egy hosszú ujjú felsõt. Futó ruházatnak írják. Láthatósági színû is van belõle, elég jó minõség ennyi pénzért. Zsebe nincs, de úgyis aláveszem a normál mezt. szerintem 10-20 fok között ideális, 10 alatt talán már kevés, de én nem is szándékozok nagyon 10 fok alatt bringára ülni, mert hosszú nadrágot biztos nem fogok venni még idén (nincs $)

Köszi! Ha idõm engedi, holnap meg is néztem.

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts

Ha nem hagytok le. :) Vagy, ha nem nem csalnál slick gumival :D és nem ragaszkodnál a 30-as átlaghoz, már tekerhettünk volna egyet. :cool2:
A jó idõ múlására én is szomorúan reagálok. Csak nyári ruháim vannak. Voltam Decathlonba egy hete és már szállingóznak is az õszi felszerelések, de sajnos egy hosszú ujjú felsõ - ami tetszik is - 18 ezerbe került. :(

Fuss el akkor gyorsan a lidl-be, én is ott vettem múlt héten 1800ért egy hosszú ujjú felsõt. Futó ruházatnak írják. Láthatósági színû is van belõle, elég jó minõség ennyi pénzért. Zsebe nincs, de úgyis aláveszem a normál mezt. szerintem 10-20 fok között ideális, 10 alatt talán már kevés, de én nem is szándékozok nagyon 10 fok alatt bringára ülni, mert hosszú nadrágot biztos nem fogok venni még idén (nincs $)
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,086 posts

A Templom térhez helyezett piros karikánál kell jobbra fordulni? És a fenti piros karika lenne a legmagasabb csúcs?

Feltöltött kép

turistautak.hu

tudsz zúmolni és látod
vagy veszel egy gerecse térképet, az tuti biztos

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 posts

Jöjjünk össze a Turulnál mindannyian és akkor mehetünk együtt is. :-)
Mondjuk már lehet nem lesznek jó idôk.

Ha nem hagytok le. :) Vagy, ha nem nem csalnál slick gumival :D és nem ragaszkodnál a 30-as átlaghoz, már tekerhettünk volna egyet. :cool2:
A jó idõ múlására én is szomorúan reagálok. Csak nyári ruháim vannak. Voltam Decathlonba egy hete és már szállingóznak is az õszi felszerelések, de sajnos egy hosszú ujjú felsõ - ami tetszik is - 18 ezerbe került. :(

wiloz

wiloz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,820 posts
Gratula a csúcstámadáshoz.
Jó lehetett.
Jöjjünk össze a Turulnál mindannyian és akkor mehetünk együtt is. :-)
Mondjuk már lehet nem lesznek jó idôk.

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 posts

Tardos központban nem a Malom-völgy felé fordulsz hanem jobbra.Onnan aztán végig majd egyenesen túl a falun is.Kék kereszten, majd kicsit csak kék, aztán kék háromszög megy fel a csúcsra.Térkép szerint a kék háromszög elején van szint.

Feltöltött kép

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,086 posts

Tardos fölött van, az a hegy, amelyiken egy adóvevõ, tévé torony van, én úgy tudom