ügyes vagyFinom volt.
1350 méter szint, 73 km, -2600 kalória.
Nekem a Toronyra 614 métert mond. Feltekertem végig, mindenhol. Mintha valaki írta volna, hogy nem lehet mindenhol feltekerni. Most nem nézném vissza, mindjárt megyek aludni.
A kék útvonal lefelé fenomenális volt! :cool2: A zöldet nem ajánlom senkinek (Bikoltól). Az a rohadék végig emelkedett. Késõbb az erdõben találkoztam egy jó kedélyû bringással, aztán nem sokra rá meg két Trek-essel. Tõlük kis útbaigazítást kértem. Zsibbadt lábakkal már nem volt kedvem egyik utat sem kétszer járni. A Gorbára így is vissza kellett menni.
Jelentkezz be Regisztrálj
Komárom-Esztergom megye bringásai ide!
Posted 2013. September 04. - 22:00
Posted 2013. September 04. - 20:28
Nagyon szívesen, majd írd meg hogyan tetszett
Finom volt.
1350 méter szint, 73 km, -2600 kalória.
Nekem a Toronyra 614 métert mond. Feltekertem végig, mindenhol. Mintha valaki írta volna, hogy nem lehet mindenhol feltekerni. Most nem nézném vissza, mindjárt megyek aludni.
A kék útvonal lefelé fenomenális volt! :cool2: A zöldet nem ajánlom senkinek (Bikoltól). Az a rohadék végig emelkedett. Késõbb az erdõben találkoztam egy jó kedélyû bringással, aztán nem sokra rá meg két Trek-essel. Tõlük kis útbaigazítást kértem. Zsibbadt lábakkal már nem volt kedvem egyik utat sem kétszer járni. A Gorbára így is vissza kellett menni.
Posted 2013. September 03. - 23:05
Dragon! Nagyon köszi a térképes linket (többieknek is), ennél szemléletesebben nem is lehet magyarázni. Külön köszönet a három útvonalért.
Kék útvonal: gyorsan végezzünk
Kék + Piros útvonal: azért lássunk is valamit
Zöld útvonal: mikor lesz már hétvége?
Kékesi csúcstámadás 4:00 - 4:10 :cool2:
Nagyon szívesen, majd írd meg hogyan tetszett
Posted 2013. September 03. - 22:01
Kék útvonal: gyorsan végezzünk
Kék + Piros útvonal: azért lássunk is valamit
Zöld útvonal: mikor lesz már hétvége?
Kékesi csúcstámadás 4:00 - 4:10 :cool2:
Posted 2013. September 03. - 21:37
Jó a piros útvonalad, azt is ismerem, azon is mentem már fel. A "Vörös-víz"-tõl indul és igazán élvezetes emelkedõ
De van egy ennél is jobb, ha nem az elõbb említett résznél, hanem kb. 1km-el korábban fordulsz be jobbra az erdõbe, akkor a Malom patakon átkelve, rövid réten át, egy igen csak szép völgyben találod majd magad, ami a kék +-re visz fel Tardos fölé. Végig tekerhetõ. Nagyon jó.
Én úgy szoktam erre menni, hogy Agostyánból a Szász Völgyön át, a Bikol-Tardosi útra érkezem, oda ahol a Honvédek zárni szokták az utat ( ha éles lövészet van úgy sem mehetsz be) s innen csak pár száz métert kell menni a patakig. És onnan irány a csúcs. Nekem olyan 45 perc kell a megmászásához. Ha gondolod egyszer szívesen megmutatom.
Mi Tatabányáról érkezünk, a Panoráma úton keresztül. A Sárga+ jelzésen érünk ki az Aggostyán-Tardos útra, ott átellenben bemegyünk az erdõbe, ami szintén a honvédségi terület része (Sorompó táblával, hogy éleslövészet van illetve nincsen), valahol szerintem ugyan ott jövünk le a végén ahol te is, egyszer megnézném azt az utat ami a patakon át vezet
EDIT:
Találtam egy tavaszi logot, itt ugyan nem mentem el a toronyig, mert még nagyon punnyadt voltam (télen elhagytam magam). De látszik az említett út.
Posted 2013. September 03. - 20:25
Posted 2013. September 03. - 20:18
Sziasztok,
Én vizuális típus vagyok, ezért megrajzoltam azokat az utakat, amiken keresztül meg szoktuk közelíteni a Gerecse TV tornyot. Tardosi templon utáni elágazástól indítottam az útvonalakat. Két út van, amin felfelé szoktunk menni, a harmadikat csak legurulásra használjuk alkalomadtán.
Az egyik amit már montimi és gllo is említett, ezt kékkel jelöltem, aki járt már a Gerecse 50-en annak ismerõs útvonal.
A másodikat zölddel indítottam majd pirossal folytattam, a zöld aszfaltos rész (Tardos-Bikol közötti út), ahonnan piros onnan erdei út, aminek a fele egy jó kis mászás, nekem egyszer sikerült eddig egy szuszra végig tekernem, elég technikás nagyon jó gyakorló útvonal maratonokra.
A harmadik a végig zöld, ez 90%-ban aszfalt, a 10% szort köves, un makadam út. Ezen még nem jöttem felfelé, egy hosszú aszfaltos mászás.
Remélem segítettem az infokkal és mûködik a link: Gerecse torony
UI: Legközelebb megnézem a kék háromszöget lefelé, remélem megtalálom
Jó a piros útvonalad, azt is ismerem, azon is mentem már fel. A "Vörös-víz"-tõl indul és igazán élvezetes emelkedõ
De van egy ennél is jobb, ha nem az elõbb említett résznél, hanem kb. 1km-el korábban fordulsz be jobbra az erdõbe, akkor a Malom patakon átkelve, rövid réten át, egy igen csak szép völgyben találod majd magad, ami a kék +-re visz fel Tardos fölé. Végig tekerhetõ. Nagyon jó.
Én úgy szoktam erre menni, hogy Agostyánból a Szász Völgyön át, a Bikol-Tardosi útra érkezem, oda ahol a Honvédek zárni szokták az utat ( ha éles lövészet van úgy sem mehetsz be) s innen csak pár száz métert kell menni a patakig. És onnan irány a csúcs. Nekem olyan 45 perc kell a megmászásához. Ha gondolod egyszer szívesen megmutatom.
Posted 2013. September 03. - 14:33
Én vizuális típus vagyok, ezért megrajzoltam azokat az utakat, amiken keresztül meg szoktuk közelíteni a Gerecse TV tornyot. Tardosi templon utáni elágazástól indítottam az útvonalakat. Két út van, amin felfelé szoktunk menni, a harmadikat csak legurulásra használjuk alkalomadtán.
Az egyik amit már montimi és gllo is említett, ezt kékkel jelöltem, aki járt már a Gerecse 50-en annak ismerõs útvonal.
A másodikat zölddel indítottam majd pirossal folytattam, a zöld aszfaltos rész (Tardos-Bikol közötti út), ahonnan piros onnan erdei út, aminek a fele egy jó kis mászás, nekem egyszer sikerült eddig egy szuszra végig tekernem, elég technikás nagyon jó gyakorló útvonal maratonokra.
A harmadik a végig zöld, ez 90%-ban aszfalt, a 10% szort köves, un makadam út. Ezen még nem jöttem felfelé, egy hosszú aszfaltos mászás.
Remélem segítettem az infokkal és mûködik a link: Gerecse torony
UI: Legközelebb megnézem a kék háromszöget lefelé, remélem megtalálom
Posted 2013. September 03. - 08:10
A Templom térhez helyezett piros karikánál kell jobbra fordulni? És a fenti piros karika lenne a legmagasabb csúcs?
Hali,
Majdnem jól írta Imi. Nem kell térkép.
Tardoson a templomnál kék+, ezen addig amíg rá nem csatlakozol az országos kékre, ( kb. 2km) kéken balra tartva, ezen egészen a Kis-Gerecsei gyermeküdülõig, innen a kék 3szög felvisz a Gerecse legmagasabb pontjára. Van ott fenn egy kilátó, nem tudod el rontani. Visszafele folytasd az utadat a kék 3szögön lefelé, érdemes igazán technikás kis lejtmenet....
Csak óvatosan
Fordítva csak gyalogosan vagy futva érdemes próbálkozni.
Posted 2013. September 01. - 22:31
A sebesség mindent megold.
Posted 2013. September 01. - 22:28
Posted 2013. September 01. - 22:25
akkor lehet a másik oldalról próbálkozni.Pusztamarót felõl. Na arra még én sem jártam. Valameddig jelez a térkép aszfaltos utat valami egyházi üdülõ felé majd onnan kell letérni a kék háromszögre.De jobb ha van az embernél térkép.Bajót és Bajna között van egy leágazás Pusztamarót felé. Na onnan lenne érdekes megtámadni. Odáig autóval. Ott letenni azt csalinkázni egyetMúltkor Gerecse Trail-en (terepfutáson; tudom, szereted ezeket az angolos neveket ) itt futottunk fel. Egy része nem tekerhetõ, járni is nehéz rajta.
Posted 2013. September 01. - 21:00
Tardos központban nem a Malom-völgy felé fordulsz hanem jobbra.Onnan aztán végig majd egyenesen túl a falun is.Kék kereszten, majd kicsit csak kék, aztán kék háromszög megy fel a csúcsra.Térkép szerint a kék háromszög elején van szint.
Cartographia turista térkép szerint 633 méter. A Bányász-kilátó kb. 365 méter
Múltkor Gerecse Trail-en (terepfutáson; tudom, szereted ezeket az angolos neveket ) itt futottunk fel. Egy része nem tekerhetõ, járni is nehéz rajta.
A sebesség mindent megold.
Posted 2013. September 01. - 20:43
Fuss el akkor gyorsan a lidl-be, én is ott vettem múlt héten 1800ért egy hosszú ujjú felsõt. Futó ruházatnak írják. Láthatósági színû is van belõle, elég jó minõség ennyi pénzért. Zsebe nincs, de úgyis aláveszem a normál mezt. szerintem 10-20 fok között ideális, 10 alatt talán már kevés, de én nem is szándékozok nagyon 10 fok alatt bringára ülni, mert hosszú nadrágot biztos nem fogok venni még idén (nincs $)
Köszi! Ha idõm engedi, holnap meg is néztem.
Posted 2013. September 01. - 17:35
Ha nem hagytok le. Vagy, ha nem nem csalnál slick gumival és nem ragaszkodnál a 30-as átlaghoz, már tekerhettünk volna egyet. :cool2:
A jó idõ múlására én is szomorúan reagálok. Csak nyári ruháim vannak. Voltam Decathlonba egy hete és már szállingóznak is az õszi felszerelések, de sajnos egy hosszú ujjú felsõ - ami tetszik is - 18 ezerbe került.
Fuss el akkor gyorsan a lidl-be, én is ott vettem múlt héten 1800ért egy hosszú ujjú felsõt. Futó ruházatnak írják. Láthatósági színû is van belõle, elég jó minõség ennyi pénzért. Zsebe nincs, de úgyis aláveszem a normál mezt. szerintem 10-20 fok között ideális, 10 alatt talán már kevés, de én nem is szándékozok nagyon 10 fok alatt bringára ülni, mert hosszú nadrágot biztos nem fogok venni még idén (nincs $)
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9
Posted 2013. September 01. - 14:43
A Templom térhez helyezett piros karikánál kell jobbra fordulni? És a fenti piros karika lenne a legmagasabb csúcs?
turistautak.hu
tudsz zúmolni és látod
vagy veszel egy gerecse térképet, az tuti biztos
Posted 2013. September 01. - 14:16
Jöjjünk össze a Turulnál mindannyian és akkor mehetünk együtt is. :-)
Mondjuk már lehet nem lesznek jó idôk.
Ha nem hagytok le. Vagy, ha nem nem csalnál slick gumival és nem ragaszkodnál a 30-as átlaghoz, már tekerhettünk volna egyet. :cool2:
A jó idõ múlására én is szomorúan reagálok. Csak nyári ruháim vannak. Voltam Decathlonba egy hete és már szállingóznak is az õszi felszerelések, de sajnos egy hosszú ujjú felsõ - ami tetszik is - 18 ezerbe került.
Posted 2013. September 01. - 13:53
Jó lehetett.
Jöjjünk össze a Turulnál mindannyian és akkor mehetünk együtt is. :-)
Mondjuk már lehet nem lesznek jó idôk.
Posted 2013. September 01. - 12:52
Tardos központban nem a Malom-völgy felé fordulsz hanem jobbra.Onnan aztán végig majd egyenesen túl a falun is.Kék kereszten, majd kicsit csak kék, aztán kék háromszög megy fel a csúcsra.Térkép szerint a kék háromszög elején van szint.
Posted 2013. September 01. - 11:18
Tardos fölött van, az a hegy, amelyiken egy adóvevõ, tévé torony van, én úgy tudom