Jelentkezz be Regisztrálj
Komárom-Esztergom megye bringásai ide!
Írta 2010. július 05. - 12:53
Írta 2010. július 05. - 11:40
Salz miatt gondolkodom a 100as távon, de 25nél többet nem mentem ezzel a bringával, nyereg nem biztos jól vizsgázna... Vagy ha nincs szintidõ a vasárnapot rááldozhatom
Marinát nem látom most itt, de odatette magát rendesen vasárnap a Dunán, grat neki!
(Sportcontact volt a Corazonon nekem (igaz, 28mm-es) de csakatommegaszûz é sima aszfalton jó, egy kis finom porocska vagy víz az úton és a kanyart igen nagy sebességgel hagyja el az ember - de nem a kívánt irányban...)
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Írta 2010. július 05. - 10:11
kb az autópálya hídig meredek, utána is emelkedik, de már lankásabb, S kanyar után meg síkba visz át.
mondjuk nem tudom lesz-e beleszólásom a végelszámolásnál, de turulig jó lenne elmenni a mezõnnyel.
más.. olyan melóm van, bringás közvilágítás ellenõr lettem :D:D
éjszakai meló, bringázni kell, fizetnek érte, kell ennél jobb?
Írta 2010. július 05. - 10:04
mi okosat mondott?
hátha nekem is segít
Az eleje a nagyon meredek, 10% fölötti, aztán a kanyarok is még meredekek, ideáig el kell dönteni a versenyt, mert ezután síkabb lesz és általában szembeszél van.
A Turulra ez az út visz föl? Kiindul
A sebesség mindent megold.
Írta 2010. július 05. - 08:17
hátha nekem is segít
Írta 2010. július 04. - 23:03
"meg a v"ersenykiírásban sincs ilyenrõl szó.
Egyre valószínûbb, hogy megyek. Ma kiokosított a Buzso a Turulból.
Írta 2010. július 04. - 23:00
Írta 2010. július 04. - 22:48
Írta 2010. július 03. - 21:19
van a schwalbinak egy szlik gumija, kb olyan széles mint maga a felni, GT-Atee azzal szokott menni és nem para.
1.3-as conti sportcontact tuti jó.
meg a v
Írta 2010. július 03. - 19:06
ha ismered Gortva László munkásságát, akkor segíthet, hogy Õ szokott nyerni általában, második Kuchta Attila, de utóbbi 1-2 évben Õ már nem indult, csak G. Laci.
Tudom ki õ. Próbálok majd mögötte menni amíg tudok. Nekem az feküdne, ha folyamatosan nagy tempó lenne.
De ez még mindig csak elméleti fejtegetés, mert még nem döntöttem. Egyelõre a holnapi versenyre koncentrálok.
Még egy kérdés. Gumi szélesség megkötés van mtb kategóriában?
Írta 2010. július 03. - 17:07
Írta 2010. július 03. - 09:41
A külön rajttal már érdekesebb lehet a verseny, valakinek majd elõl is kell menni.montisok országútisok külön vannak rajtoltatva úgy tudom.
szokott lenni szökés, a fordító után mert onnan azért van emelkedõ bõven. ((tavaly nem volt sprint a befutónál, a turul megrostálja a mezõnyt, ha egyben elér addig a mezõny:D))
hát ha nem sajnálod, hogy keresztbe megy a láncod, akkor turul is tekerhetõ nagytányéron.
mentem már fel 18%os emelkedõn nagytányéron, kb minden pedálfordulatnál megállt a kerék..
Középre van berakva a nagytányér, így rendesen végigváltható vele a teljes sor.
Írta 2010. július 03. - 08:04
szokott lenni szökés, a fordító után mert onnan azért van emelkedõ bõven. ((tavaly nem volt sprint a befutónál, a turul megrostálja a mezõnyt, ha egyben elér addig a mezõny:D))
hát ha nem sajnálod, hogy keresztbe megy a láncod, akkor turul is tekerhetõ nagytányéron.
mentem már fel 18%os emelkedõn nagytányéron, kb minden pedálfordulatnál megállt a kerék..
Írta 2010. július 03. - 01:17
Írta 2010. július 02. - 23:57
30ason megyek én is. a 100(?) km-eresen csak országútival lehet menni.
a legmeredekebb az a végén a turul hegy, az középtányéros, a többi megy nagytányéron lazán.
10% feletti emelkedõ szerintem nincsen. ((sokszor megtettem a távot, de hirtelen nem emlékszem hogy tábláznák. talán 1 emelkedõ 10%os, mondjuk 700 méter hosszú, de az utcsó 300 méter lankásabb... 40es átlagot mentem tavaly elõtt rajta a távon.))
nevezz elõre, ha jössz, mert úgy csak 2500 forint. (( Hegyi ker ))
hogy mennyire hegyes? az elsõ 8-10 km genyó módon emelkedik, belenézel nem látod, inkább visszafelé érezni, hogy lejt, majd jön egy szerpentin, végig nagytányéron megy (középre szoktam tenni a láncot a soron) aztán hosszú egyenes, ami emelkedik, de ez még lankásabb, mint a szerpentin, 42:13-mal szoktunk itt menni, majd lejtõ-emelkedõ (ezt lendületbõl szoktuk kitekerni, az alján szar az út!!) majd innen végig a fordítóig lejtmenet, vagy sík, végig 42:11 (vagy 44:11-12)... eddig mindig tarjánban volt a fordító. tarjánból egy S kanyarral lehet kijönni, nagytányéron megy, de hátul fel kell tenni középre (nekem), majd sík szakasz, kis emelkedõ majd a hosszú (kb 700 méteres), majd jön megint a lejtmenet-emelkedõ (lendületbõl) szerpentin visszafelé, itt meglódul a mezõny, mert végig lejt, vagy sík az út a turul aljáig. turul emelkedõ középtányéros mászás (150 méter szint van 2 km-en talán?? nem tudom pontosan), majd a befutó 800 méteres sík szakasz, fel is van festve az aszfaltra hogy "már csak 800 méter" ez is síknak tünik, de picit emelkedõsnek érezni, vagy csak fáradt vagyok mindig, nem tudom... de ma 42:11gyel mentem az utcsó 500 méteren...
kellemes a táv szerintem.
Köszi a sok információt. Azért kérdeztem a 10%-ot, mert azon még normálisan fel tudok menni nagytányéron és csak nagytányérom van.
Még azt szeretném kérdezni, hogy az országútisok és a montisok egyszerre szoktak indulni? Ha igen akkor általában végig együttmennek és a Turulon dõl el minden vagy szoktak szökni is? Nem mintha engem az veszélyeztetne, hogy el tudnék menni egy országúti mezõnytõl...
Írta 2010. július 02. - 21:51
a legmeredekebb az a végén a turul hegy, az középtányéros, a többi megy nagytányéron lazán.
10% feletti emelkedõ szerintem nincsen. ((sokszor megtettem a távot, de hirtelen nem emlékszem hogy tábláznák. talán 1 emelkedõ 10%os, mondjuk 700 méter hosszú, de az utcsó 300 méter lankásabb... 40es átlagot mentem tavaly elõtt rajta a távon.))
nevezz elõre, ha jössz, mert úgy csak 2500 forint. (( Hegyi ker ))
hogy mennyire hegyes? az elsõ 8-10 km genyó módon emelkedik, belenézel nem látod, inkább visszafelé érezni, hogy lejt, majd jön egy szerpentin, végig nagytányéron megy (középre szoktam tenni a láncot a soron) aztán hosszú egyenes, ami emelkedik, de ez még lankásabb, mint a szerpentin, 42:13-mal szoktunk itt menni, majd lejtõ-emelkedõ (ezt lendületbõl szoktuk kitekerni, az alján szar az út!!) majd innen végig a fordítóig lejtmenet, vagy sík, végig 42:11 (vagy 44:11-12)... eddig mindig tarjánban volt a fordító. tarjánból egy S kanyarral lehet kijönni, nagytányéron megy, de hátul fel kell tenni középre (nekem), majd sík szakasz, kis emelkedõ majd a hosszú (kb 700 méteres), majd jön megint a lejtmenet-emelkedõ (lendületbõl) szerpentin visszafelé, itt meglódul a mezõny, mert végig lejt, vagy sík az út a turul aljáig. turul emelkedõ középtányéros mászás (150 méter szint van 2 km-en talán?? nem tudom pontosan), majd a befutó 800 méteres sík szakasz, fel is van festve az aszfaltra hogy "már csak 800 méter" ez is síknak tünik, de picit emelkedõsnek érezni, vagy csak fáradt vagyok mindig, nem tudom... de ma 42:11gyel mentem az utcsó 500 méteren...
kellemes a táv szerintem.
Írta 2010. július 02. - 21:20
Én is gondolkozom, hogy elindulok a 30ason mtb kategóriában. Te is azon indulsz, igaz? Mennyire hegyes és milyen emelkedõk vannak? Van 10% fölötti tartósan?ünnepélyesen szeretném bejelenteni, hogy jövõhéten vasárnap, bizonyítván jó erõnlétemet, elindulok a mezõnyversenyen, elõnevezésemet a mai nap folyamán el is küldöm.
turul aljáig jó lenne a mezõnnyel elmenni...
Írta 2010. július 02. - 10:06
turul aljáig jó lenne a mezõnnyel elmenni...
Írta 2010. június 29. - 22:48
Buki köszönöm a felajánlást de a duna marcira jövünk szval hétvégén már nem jo:)
Szerintem megpróbálkozom dobogókövel szimpinek tünik lefele meg vmi kis teknikás ösvény ha van:P
Írta 2010. június 29. - 12:57
Ola!
Nem nagyon ismerem a környéket, de most több napot is ott leszünk ,merre érdemes elindulni esztergomból tekerni??
egy kicsit off de nem tudjátok van-e wifi valahol a városban:)?
Irj be a Turak Magyarorszagon topicba, ott biztosan tudnak segiteni. Elsore azt mondanam, hogy irany a Vaskapu (ha ez egyaltalan mond neked valamit ), majd onnan el lehet jutni Dobogokore (es meg rengeteg helyre) es ahogy Szilard irta akar Visegradra is. A Duna tuloldalan meg nem voltam terepen, csak aszfalton, azt nem ismerem. (Gondolom montizas lenne a terv)
Wifi talan a var kornyeken, de googlemaps nem tul segitokesz.
A hetvegen mar elvileg Esztergomban leszek (szombat-vasarnap), esetleg osszefuthatunk, tudok terkeppel szolgalni, ha netan kellene, stb...