Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Komárom-Esztergom megye bringásai ide!

- - - - -

• Please log in to reply
21661 replies to this topic

Hobbytka

Hobbytka

vendég

• fórumtag
  • 27 posts
Az igazság az, hogy nyár végén költöztünk ide Oroszlányra, elõtte Csákvári lakosok voltunk.
(a vértes túloldala)
Tehát a helyi bringásokat abszolúte nem ismerem.
Ezért is vettem a bátorságot, hogy itt keressek "társakat". :)

Szigorúan padavan vagyok XC terén, tehát esetedben nem húzó hanem visszatartó erõ lennék. :D
De ha erre jársz/jártok (wiloz)..... :)

További szép napot.

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts

Igen, igen! :)

Egy esetleges vértesi közös tekerésre próbáltam társakat keresni. :)
Bár most a gép sajnos nincs egyben, de nemsokára üzemkész és akkor....

További szép estét.

Jó ez a közös Vértesi tekerés gondolata ... :) ... jómagam már félek Buzsóval kerékpáros sportfoglalkozáson résztvenni :)
Hiába a helyi CX menõ tud haladni, és még nincsen bombaformában ... :D
(Persze õ is tud moderáltan menni)
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,086 posts

Na most már azért nincs túl meleg odakint. Hétvégén egy kicsit lefagytam bringázás közben.
Azért említettem meg a Buzsó nevét mert hátha felfigyel rá a helyi sajtó is. :) Nyáron nagy meglepetésemre egy maraton verseny után volt egy rövid cikk a sok foci hír mellett a bringás eseményrõl igaz csak egy vértesszõlõsi hölgyrõl írtak benne.:)

Helyi sajtó ? Tán csak nem a narancs által fizetett lapra gondolsz ?
vagy az axel-springeresre ?
Mind a kettõ igen lehangoló sport újságírás terén. Az 1000 éve kirúghatalan Sanyival meg feleségével ?
Ne álmodozzál.

wiloz

wiloz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,820 posts
Na most már azért nincs túl meleg odakint. Hétvégén egy kicsit lefagytam bringázás közben.
Azért említettem meg a Buzsó nevét mert hátha felfigyel rá a helyi sajtó is. :) Nyáron nagy meglepetésemre egy maraton verseny után volt egy rövid cikk a sok foci hír mellett a bringás eseményrõl igaz csak egy vértesszõlõsi hölgyrõl írtak benne.:)

Hobbytka

Hobbytka

vendég

• fórumtag
  • 27 posts
Igen, igen! :)

Egy esetleges vértesi közös tekerésre próbáltam társakat keresni. :)
Bár most a gép sajnos nincs egyben, de nemsokára üzemkész és akkor....

További szép estét.

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,086 posts

Sziasztok,

Van itt Oroszlányi fórumozó?

További szép estét.

Üdv.
Hobbytka

most már a Hobbytka is :)

wiloz

wiloz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,820 posts
Üdv. Tudtommal a Búr Zsolti oroszlányi õ néha szokott írni.

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7,603 posts
én nem tudok róla, tataiak és tatabányaiak vagyunk :)
"...nem kurva Õ, csak megadatott neki minden pasi...":)

Hobbytka

Hobbytka

vendég

• fórumtag
  • 27 posts
Sziasztok,

Van itt Oroszlányi fórumozó?

További szép estét.

Üdv.
Hobbytka

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts

az én elsõ fixis bicóm egy 28"-as csepel volt. :) Amíg kicsi voltam váz alatt nyomtam. Lehet néhányan nem is tudják mit jelent ez :). Aztán az elsõ "komolyabb" egy SR-26-os volt sportkormánnyal.( Budapesten a Bajcsy Zs. úton a Csepel mintaboltban vettem . ha jól emlékszem 1950 ft-ért). Ez nem a mostani versenykormány. Jól feltuningoltam azt ellopták. Aztán jött a fene tudja milyen anyagból készült orosz félverseny. Akkor még ilyen is volt. Ha árokba mentél tuti elhajlotta váz . valami igen hajlós anyagból volt. favoritra csak vágyakoztam mindig . Sose volt.Aztán nyertem ilyen-olyan csepel bicót csak mind elfogyott valahol :). Aztán itt nyaraló NDK-stól (Német Demokratikus Köztársaság polgárától ) vettem egy használt bicót. Az legalább nem hajlott .
üdv biketrigger a volt keravill-osok táborában :) majd 11 évig én voltam a tatai keravill vezetõje.

Én soha nem nyomtam váz alatt, de tudom mit jelent az.

Ma csináltam rá bullhorn kormányt. Csak a féket kell kitalálni valahogy... Van két CX fékkarom, remélem elfér majd rendesen. Majd lehet valami olyasmit teszek rá mint ahogy Szilárdnak is van.
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,086 posts

Köszi a megfejtést.
Kicsit megcsupaszítottam :)
http://users.atw.hu/...i//DSC00204.JPG

az én elsõ fixis bicóm egy 28"-as csepel volt. :) Amíg kicsi voltam váz alatt nyomtam. Lehet néhányan nem is tudják mit jelent ez :). Aztán az elsõ "komolyabb" egy SR-26-os volt sportkormánnyal.( Budapesten a Bajcsy Zs. úton a Csepel mintaboltban vettem . ha jól emlékszem 1950 ft-ért). Ez nem a mostani versenykormány. Jól feltuningoltam azt ellopták. Aztán jött a fene tudja milyen anyagból készült orosz félverseny. Akkor még ilyen is volt. Ha árokba mentél tuti elhajlotta váz . valami igen hajlós anyagból volt. favoritra csak vágyakoztam mindig . Sose volt.Aztán nyertem ilyen-olyan csepel bicót csak mind elfogyott valahol :). Aztán itt nyaraló NDK-stól (Német Demokratikus Köztársaság polgárától ) vettem egy használt bicót. Az legalább nem hajlott .
üdv biketrigger a volt keravill-osok táborában :) majd 11 évig én voltam a tatai keravill vezetõje.

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts

Méghozzá Csepel Maraton vagy mi volt akkor a neve,nekem is volt ilyenem 10 sebességgel,még versenyen is mentem vele párszor.Szilárd is ilyesmibõl csinált fixit.

Köszi a megfejtést.
Kicsit megcsupaszítottam :)
http://users.atw.hu/...i//DSC00204.JPG
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7,603 posts
a mostani fiximet én is hajtottam 1-2 évig mikor még fiatal voltam, apámtól nyúltam le, elõtte is volt egy csepelem, 5 sebességgel, és valami 26-os és 630-as közötti kerékmérettel, nem tudtam elpusztítani. nem repedt el a kereke, nem koszolódott el a bowdenház, így könnyû volt váltani vele stb :)
az apolló elsõ kerekét csak azért kellett cserélni, mert egy gyerek síp csontja teljesen elgörbítette, amikor elgázoltam :( :D
hmmm azok a szárnyas anyák, amik megmetszették a srác lábát...

wiloz

wiloz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,820 posts
Már jóval késõbb 1993 ban kaptam egy Matai Bike-ot alap Shimano 18 sebességes váltórendszerrel.
Na az volt az a váltókar amit nem lehetett elrontani. :) ha nem ment indexes módban akkor át lehetett rakni frikciós üzemre. :) :) ja és persze Biopace hajtómûvem volt. :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

azt gondoltam, ez csak az új kor költség csökkentõ törekvése.. ejej de fiatal vagyok :P
ja tényleg a specirõl tudtam még, hogy ezt csinálja, mondjuk más gyártókat meg nem is követek annyira

amit momentán jórészt (alu vázak) a merida gyárt nekik :)
minden nagyobb cégnél így van ez már sok éve. pár széria van, ki számozza (trek pl) ki fantázinévvel (speci) látja el. sorozaton belûl meg csak festésben és szereltrségben különböznek.

most hogy mondjátok 88-89-ben pár 7ig volt egy apollóm. (legalábbis úgy rémlik az volt). aztán jött favorit amihez hozzá lehetett jutni (keravillban dolgoztam) a csepelt + gyakorlatilag árban el tudtam adni, annyira hiánycikk volt.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,743 posts
Hát nem,de jó rá visszaemlékezni.A mai suttyók nem tudják mi az ha egy ruszki versenyel kezdesz el tekerni,azt onnét mászol fel a szamárlétrán.A csepel tacskós korszakról már nem is beszélve.
GT-Atee

wiloz

wiloz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,820 posts
Ezek se tegnap történtek nem Atee? :):)

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,743 posts
A váz nagyon sokáig ugyanaz volt,apróbb változtatásokkal.Tesóm apollóját átalakítottuk kisfékesre azt elküldtük fényeztetni a schwinn-hez,majd szóltak,hogy elkeverték a vázat(biztos valakinek megtetszett a karosszérialakatos mestermûve,aki a kis fékhidat megcsinálta) és adtak helyette egy schwinn csepel laser sport-ot amin volt már rendes váltótartfül a papucson.Amit kaptunk,az viszont szintén nagyfékes volt így enyém lett,tesóm meg vett egy hercules vázat.Annak laser sportnak nagyon szép metál-lila fényezése volt,lehet nem is magyar piacra készült,jól mutatott egy hercules cróm villával.
GT-Atee

wiloz

wiloz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,820 posts
Nem hiszem hogyan sokat fejlesztettek ezeken a vázakon, meg az a hír járja hogy most is vannak olyan gyártók (matricázók) akik taiwani katalógusból rendelnek vázat. A villaváll gyárilag kék volt. :( Úgy emlékszem trekking kerék ment bele pont olyasmi amilyet most szeretnék a Caprine be rakni.

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7,603 posts
azt gondoltam, ez csak az új kor költség csökkentõ törekvése.. ejej de fiatal vagyok :P
ja tényleg a specirõl tudtam még, hogy ezt csinálja, mondjuk más gyártókat meg nem is követek annyira