Jelentkezz be Regisztrálj
Komárom-Esztergom megye bringásai ide!
Posted 2012. January 26. - 21:10
Lehet találsz a Decathlon nál olcsóban is pulzusmérõt.
A Shimano termékek pl csillagászati áron vannak a Decathlon ban.
Posted 2012. January 26. - 18:32
tegnap átléptem az 1000-etKm ben még nem állok olyan jól mit az Imi kolléga (850).
Magas pulzussal akarsz menni és autó mentes helyen akkor ajánlom az erdõt, a rugógyár felõl ha bemész az erdészeti útra Vérteskozma felé, na ott azért lehet erõsíteni.
Posted 2012. January 26. - 18:01
Km ben még nem állok olyan jól mit az Imi kolléga (850).
Magas pulzussal akarsz menni és autó mentes helyen akkor ajánlom az erdõt, a rugógyár felõl ha bemész az erdészeti útra Vérteskozma felé, na ott azért lehet erõsíteni.
Ha lesz kis pénzem beszerzek egy pulzusmérõs órát a decathlonban, de egyelõre a szobabringára vagyok még utalva. Én nem akarok kimenni tekerni márciusig.
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9
Posted 2012. January 26. - 17:31
Posted 2012. January 26. - 16:16
Nehéz lehet SP-tõl lopni mivel szinte semmit nem õ írt.ahol szükséges, ott használok idézõjeleket
Posted 2012. January 26. - 16:13
mielõtt félreértenéd, az intervall egyzésben elõbb fárad el az ember minthogy megunnáNagyon hamar képes vagyok megunni dolgokat Lehet, hogy 10perc után leesek a szobabringáról, de még nem próbáltam. Este majd megnézem mire vagyok képes.
én már vígan szaladgáltam a 3 órás maratonokat (futás 42 km) mikor egyszer a Rózsavölgyi Pista bánál intervallos edzést csináltam. Mondtam magamba, hogy mi az a 40X200 méter , közte 50 joggal. Azt majdnem taxival kellett hazamennem. Természetesen a 200 méter keményen elindulva és nem csak ímmel-ámmal.Mindig azt mondtam és vallom, hogy intervallos edzést csak az csináljon akinek már van valami kis alapja. Anélkül csak LSD.
| Hosszú távú állóképességi edzéshez történõ adaptáció
Az LSD nem összetévesztendõ hogy elesdé (elestél) vagy a poros változattal.
Az LSD edzsmdszer
én addig nem igem megyek hegyre míg nincs 1000-1500 km a lábamba. Ez már nálam most bicóra értendõ.
Posted 2012. January 26. - 14:58
Posted 2012. January 26. - 14:44
Vidra!
mikor még fiatal voltam, és volt idõm bicajozni és nem a szakdogámat ollóztam össze, akkor én kimentem a turulra ilyent csinálni... tán 3at tudtam, utána nem már nem tudtam annyira felpörögni... aztán meg is untam és inkább krúzoltam tatán a tóparton
de akkor én nem kinéztem egy pontot magam elõtt ~80-100 méterre és addig sprinteltem, majd visszaváltottam könnyebb fokozatba és próbáltam pihenni, aztán megint, szóval azok csak 10-20-25 másodperces intervallumok voltak, nem 4 percesek.
ja 6 után nem szoktam enni, nekem az is segít, most 82-rõl 80ra visszamentem, ugyan úgy eszek kenyeret, tésztát mindenfélét
Smitteled a szakdogádat?
Posted 2012. January 26. - 14:44
Meg nem unod ???? próbáld ki hogy mennyit tudsz belõle így megcsinálni
Nagyon hamar képes vagyok megunni dolgokat Lehet, hogy 10perc után leesek a szobabringáról, de még nem próbáltam. Este majd megnézem mire vagyok képes.
Posted 2012. January 26. - 12:16
mikor még fiatal voltam, és volt idõm bicajozni és nem a szakdogámat ollóztam össze, akkor én kimentem a turulra ilyent csinálni... tán 3at tudtam, utána nem már nem tudtam annyira felpörögni... aztán meg is untam és inkább krúzoltam tatán a tóparton
de akkor én nem kinéztem egy pontot magam elõtt ~80-100 méterre és addig sprinteltem, majd visszaváltottam könnyebb fokozatba és próbáltam pihenni, aztán megint, szóval azok csak 10-20-25 másodperces intervallumok voltak, nem 4 percesek.
ja 6 után nem szoktam enni, nekem az is segít, most 82-rõl 80ra visszamentem, ugyan úgy eszek kenyeret, tésztát mindenfélét
Posted 2012. January 26. - 10:21
Meg nem unod ???? próbáld ki hogy mennyit tudsz belõle így megcsinálniKöszi
Ezt a váltogatós módszert mennyi ideig? Minden nap addig amíg meg nem unom? vagy van valami min. idõ ami alatt nem érek el semmit?
Posted 2012. January 26. - 09:00
Szia Vidra!
Most olvastam az "edzéselméleti" kérdésed. Ellentmondok más véleményeknek de az nem baj. Egy mozgás energiáját a náhány sec.-os sprint számok kivételével a szervezet több depoból oldja meg. A sokat hangoztatott alacsony pulzus és azt sokáig az arra vonatkozik, hogy kb. 2 óra elmúltával a szervezeted csak a zsírégetés útján nyer energiát. Gondolom ennyi idöd nincs. Ha van kövesd ezd a módszert. Ha nincs, akkor az intervall edzés az, amivel a leghatékonyabban használod fel az energiáidat. Melegíts be és utána 2 perc 130-as pulzuson és 4 perc 180-190-en. Ezt váltogasd. A max. szívritmus egy megfoghatatlan "egység", amivel nem is foglalkoznék. Szubjektív és bizonytalan a meghatározásában.
Köszi
Ezt a váltogatós módszert mennyi ideig? Minden nap addig amíg meg nem unom? vagy van valami min. idõ ami alatt nem érek el semmit?
Posted 2012. January 26. - 01:00
Most olvastam az "edzéselméleti" kérdésed. Ellentmondok más véleményeknek de az nem baj. Egy mozgás energiáját a náhány sec.-os sprint számok kivételével a szervezet több depoból oldja meg. A sokat hangoztatott alacsony pulzus és azt sokáig az arra vonatkozik, hogy kb. 2 óra elmúltával a szervezeted csak a zsírégetés útján nyer energiát. Gondolom ennyi idöd nincs. Ha van kövesd ezd a módszert. Ha nincs, akkor az intervall edzés az, amivel a leghatékonyabban használod fel az energiáidat. Melegíts be és utána 2 perc 130-as pulzuson és 4 perc 180-190-en. Ezt váltogasd. A max. szívritmus egy megfoghatatlan "egység", amivel nem is foglalkoznék. Szubjektív és bizonytalan a meghatározásában.
Posted 2012. January 25. - 19:20
van valakinek 26os kontrás hátsó kereke? jó állapotú csapágyazással, meg valami olyan felnivel ami elbírna engem?
Posted 2012. January 25. - 00:31
közben kellett volna inni
nem csoda hogy kikészültél
ittam én, csak az erõmmel készültem el nagyon, meg meleg is volt... ha húztam a pedált görcsöltem, ha toltam akkor is, volt baj rendesen..
emlékszem Jani kitett fehérvár közepén a meki parkolóban leültem egy parkolóhelyre a darabokban levõ bicajommal.. aztán a vevõk csak néztek rám, hogy mi bajom
Posted 2012. January 24. - 23:43
12deka? Egy félmaraton után 2,5kg-val kevesebb szoktam lenni.
most cikizel bár úgy is tudod hogy nem rád/rátok értettem/gondoltam.
A tök amatõrökre akik inkább nem isznak az 1 órás edzés alatt mert látni akarják, hogy fogytak-e .
A másik véglet az amikor sétálnak a tó parton azt 10 méterenként nyalogatják a vizet.
Most figyuszoljatok . Ha holnap tudok menni 22 kilométert akkor meg lesz az idei 1000 kilcsim.
Posted 2012. January 24. - 23:38
közben kellett volna inniBalaton kör után, amire Jani is biztos élesen emlékszik, mert nagyon kikészültem, akkor -4 kilóval szálltam le a bicajról, majd visszaittam
nem csoda hogy kikészültél
Posted 2012. January 24. - 18:24
Posted 2012. January 24. - 17:22
még egy fontos dolog. A szobában izzadsz mint a ló. Folyadékot igyál nyugodtan !! Nem attól fogsz fogyni. Amennyi folyadék kell a szervezetnek annyi úgy is kell. A fölösleg meg kijön. A vízháztartásnak meg kell lennie. Persze nem alkoholt .Sokan azt a téves dolgot csinálják, hogy az edzésen (fõleg zárt teremben) izzadnak és a végén ugranak a mérlegre és örülnek mikor a vízveszteségtõl látnak 12 deka fogyást. Ez marhaság.
12deka? Egy félmaraton után 2,5kg-val kevesebb szoktam lenni.
A sebesség mindent megold.
Posted 2012. January 24. - 12:42
mád infó forrás ? táv, szint ilesmi
s, a gulyáslevest zsírral vagy olajjal fõzik ?
amúgy Szilárd ha már itt vagy szakmai kérdés (bár nem vasúti, de mégiscsak közlekedés) , autópályák mellett itt ott van olyan (fehér alapú) tábla hogy "szakaszhatár" az mit jelent ?
köszi
MTB Piknik Vértesboglár | MTB piknik
a helyi tûzoltó egylet fõzi a gulyást, abszolút ápdét a kaja
az autópályás kérdés passz, nem telik pályamatricára, nincs elõttem a tábla
de nem lehet, hogy az autópálya fenntartóknak jelzés, hogy meddig kátyúzzon az egyik mérnökség, meddig sózzon a másik?
a versenyen a szint kb annyi, hogy 50 km-t lenyomtam én is fénykoromban 24-es átlaggal, nem tudom mennyi tényleg