Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Komárom-Esztergom megye bringásai ide!

- - - - -

• Please log in to reply
21661 replies to this topic

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts
Willoz
Az 1.3as conti gumikat hol szoktad beszerezni? és mennyiért?
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts

Tegnap edzés után 19 óra felé még eltekertem a Tesco-ba és valami olyasmi történt, mint még soha. Elfelejtettem rátenni a zárat a Rocky-ra. Én mindig a 2 nagy bejárati ajtó közt rögzítem de ez most valahogy elmaradt. A lényeg, hogy nem vitték el!

Én Környén nem szoktam a boltbajárós bicót lezárni ha sietek, de volt hogy a robogót hagytam kint a bolt elõtt kulccsal az ülészárban. :)

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,086 posts

Tegnap edzés után 19 óra felé még eltekertem a Tesco-ba és valami olyasmi történt, mint még soha. Elfelejtettem rátenni a zárat a Rocky-ra. Én mindig a 2 nagy bejárati ajtó közt rögzítem de ez most valahogy elmaradt. A lényeg, hogy nem vitték el!

rajtad kívül ki a franc akart tekerni arrafelé ilyen hidegben :)
na az a lényeg hogy ma még nyomjatok egy szavazást az extrém kategóriába a Poór Brigire
a para kategóriába a Boronkay Petire
aki megteheti az holnap 12-ig a meló vagy sulihelyen is nyomjon egyet mert addig tart a szavazás
a Poór Brigi jelenleg döntetlenre áll, jó lenne ha nyerne
Az Év Sportolója 2011

1233 km-rel zártam a januárt
a február az nem lesz ennyi szerintem messze 800- nak már örülnék

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7,603 posts
jajj Sysspo vigyázz ám!
ugye van spéci kriptonit u lakatod?
"...nem kurva Õ, csak megadatott neki minden pasi...":)

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts

wiloz

wiloz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,820 posts
Miután ezek meglesznek jöhet a másik oldal. :)
Viszont szerencsére találtam egy 68 as monoblokkot a garázsban.

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts

de ha a lehúzó nem tudja leszedni, mert annyira fogja, akkor az ki fog onnan pottyanni? :D
nekem mindegy végülis :)

Ugyanúgy meg kell melegíteni egy picit, és ha alul egy körön fekteted fel a kart majd rápöccintesz a tengely végére tetejére kalapáccsal sokkal kíméletesebben szerelted ki a tengelymaradvány, mintha a vázon lévõ hajtómûvet nekiállod két oldalról verni kalapácsokkal. Így legalább a kar nem is kap ütést. Axiálisan ütve úgy hogy a kar szépen fel van támasztva nem maradhat bent a tengelydarab. :) Ha igen akkor annak ez volt a sorsa, és béke poraira.

Persze még mindig kérdés, hogy a milis flexlap odafér-e, vagy vasfûrész elviszi e a tengelyt... Sajnos egyik se valószínû, de ha igen akkor szerintem jobb a tengelyt ütni ki a karból, mint a kart le a tengelyrõl.

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7,603 posts
de ha a lehúzó nem tudja leszedni, mert annyira fogja, akkor az ki fog onnan pottyanni? :D
nekem mindegy végülis :)

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts

a probléma az, hogy le kéne venni a tengelyrõl a hajtókart?
mert akkor ne vágd le, mint ahogy a gépészünk javasolta, mert hogy szeded ki a karból a bent maradt darabot? mert ugye a kar kell..
két kalapáccsal le lehet ütni, egyikkel betámasztod, másikkal meg ütöd a kalapácsot, jó lesz az :)

Ahogy a gépészünk javasolta... Feltámasztod a kart kilógó tengelymaradvánnyal lefelé egy csövön, vagy satun, és ott megkoccintod, úgy hogy a tengelydarab lefelé ki tudjon esni. :)

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7,603 posts
a probléma az, hogy le kéne venni a tengelyrõl a hajtókart?
mert akkor ne vágd le, mint ahogy a gépészünk javasolta, mert hogy szeded ki a karból a bent maradt darabot? mert ugye a kar kell..
két kalapáccsal le lehet ütni, egyikkel betámasztod, másikkal meg ütöd a kalapácsot, jó lesz az :)

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts

68 as nak néztem a csapágyház szélességét. :(
A bal kart szerintem majd le tudom vágni a jobbos a kérdéses, legjobb lesz ha haza hozom a gázmelegítõt. :)
Csak el ne csöppenjen. :)

A fûrész nagyon hülye ötlet? :) Mondjuk a puch-om gyári tengelyébõl kiindulva talán még a flex is megszenved majd rajta...

wiloz

wiloz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,820 posts
68 as nak néztem a csapágyház szélességét. :(
A bal kart szerintem majd le tudom vágni a jobbos a kérdéses, legjobb lesz ha haza hozom a gázmelegítõt. :)
Csak el ne csöppenjen. :)

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7,603 posts
melegítsd meg, és üsd le...
Nekem Atee egyszer két kalapáccsal szedte le melegítés nélkül...
szerintem ha rámelegítesz csak segít a folyamaton..

DE az octalinkes aliviomból a leszedõ csak a menetet húzta ki, Mx-szel megmelegítettük és királyul lejött :)

persze nem kell vörösre izzítani :D

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,743 posts
Megvan még,de az 73mm-es ha nem gond.

Gondolom flex nemfér a hajtókar és váz közé.Én megpróbálnám belülrõl egy tompa fejû merev acélrúddal+egy 2kg-os kalapácsal rábeszélni,hogy jobb ha lejön.

GT-Atee

wiloz

wiloz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,820 posts
Bizonyos körülmények között bizonyos embereknek lehet jobb a két tányér de az átlag felhasználónak nem biztos hogy érdemes váltani.
Így jól megfogalmaztam a dolgot? :):)

Atee meg van még az LX középcsapágyad is?
Továbbra is várom a kreatív ötleteket egy monoblokk kiszedésére.
A hajtókarban már nincs menet a lehúzó szerszámnak (nem én csináltam) viszont úgy áll középcsapágy tengelyén mint Katiban a gyerek.
A középcsapágy feláldozható, a hajtókar és a váz nem. :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Egy szó is mint száz,biztos,hogy jók amiket Jani ír,de enyím igymarad az qrvaisten.:D

Ezt már az elején tudtam. :)

A sebesség mindent megold.

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,743 posts
Egy szó is mint száz,biztos,hogy jók amiket Jani ír,de enyím igymarad az qrvaisten.:D
GT-Atee

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Semi-slick gumikat használok.A 44 alatti tányérok nem tetszenek,az újak közül is csak az XT treking hajtómûve tetszik a 44-32-24-el.Többi meg randa mint bûn.:D

:) .

A sebesség mindent megold.

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7,603 posts

Crosskovácsin 38/11 55km/h síkon mezõnyben.

jó Jani, de Te egy gép vagy :D
55tel én még csak lefelé mentem, vagy busz után... persze az én "karrierem" nem összemérhetõ másokéval :)

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,743 posts
Semi-slick gumikat használok.A 44 alatti tányérok nem tetszenek,az újak közül is csak az XT treking hajtómûve tetszik a 44-32-24-el.Többi meg randa mint bûn.:D

44/11=52/13=országúton 30éve még sprintáttétel volt. Biztos, hogy kell egy bütykös gumis bringára? Montin eredetileg 48/13 volt a legnagyobb áttétel, csak fejlõdtek a sorok, a hajtómûveket meg nem optimalizálták hozzájuk. A jelenlegi 42-32-24 az elsõ értelmes kiosztás a shimanotól, ami mögött racionális modell áll.
Crosskovácsin 38/11 55km/h síkon mezõnyben.

GT-Atee