Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
16970 hozzászólás a témában

Em-Tee

Em-Tee

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 hozzászólás
Hopsz az nem Leffty hanem Lefty... A Leffty egy bikemag cikkben volt (shiver) poénként :)
De akkor mik a konstrukció elõnyei, ha nehezebb is, mint egy normális xc teló. (gondolom a Carbon Lefty nem feltétlenül DH-ra készült, bár a doradoban is van karbon)?

b

b

törzsvendég

• fórumtag
  • 665 hozzászólás
Lefty kb 1.8kg, elektronyos lock is lehet benne, volt szerencsém próbálni. Azért azt nem mondanám hogy rossz a konstrukció  ;), és ha megszámolod a kis csapágyakat amiken mozog az egész négyszögkeresztmetszet ott bennt a csõben kb 300ig jutsz el...

maceee

maceee

vendég

• fórumtag
  • 163 hozzászólás
opiumpapa: ott van inkább akkor a mozo rm 500 . Abban legalább van anyag ,nem ugy mint a rst ben.Mert akkor már ottvan az enyim kicsavarod a csavarokat azt ojan mint a omega:vékony becsuszár és 100 mili . háááát te tudod

Em-Tee

Em-Tee

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 hozzászólás
A Leffty nem egy túl új konstrukció, inkább engem az érdekelne melyik mûholdas adón lehet dual versenyt nézni?
Egyébként engem a Lefftyvel kapcsolatban csak a súlyadatok érdekelnének, úgyselesz sose ilyenem, de jó lenne tudni, hogy lehet-e súlyt is csökkenteni, vagy csak állatabbul néz ki. Sok más elõnyét nem látom az egyszárú konstrukciónak.

FP

FP

törzsvendég

• fórumtag
  • 249 hozzászólás
Köszönöm szépen a kimerító válaszokat!  ;)

Más: Hétvégén volt dual verseny valamelyik mûhÓdas adón és olyat láttam amit még eddig nem! :o Egy szára volt csak a teleszkópnak és már induláskor is, nem csak esés után!  ;D Közben találtam ilyet a neten, gondoltam megosztom veletek! Bár lehet, hogy csak én nem láttam még ilyet?  ??? Headshok Lefty Carbon ELO névre hallgat ami a képen van.

Feltöltött kép

Nolan

Nolan

törzsvendég

• fórumtag
  • 537 hozzászólás
csak tömören ;D

b

b

törzsvendég

• fórumtag
  • 665 hozzászólás
annyié jó villa

Nolan

Nolan

törzsvendég

• fórumtag
  • 537 hozzászólás
Bocs, nemtudom ki akar telót venni, csak szerintetek megéri befektetni egy 30 e forintos RST Omega TL-be?
Mert minden szép és jó benne, csak csillapítás nincs. Egyébként 76-101 millit mozog, fokozatmentesen állítható, acélrugó+elasztomer, szal jónak tünik ennyi pénzért.
Vélemények?

Opapa

Gabo

Gabo

törzsvendég

• fórumtag
  • 255 hozzászólás
Fehérpárduc:
A nyílt olajfürdõs telok alsó szára fel van töltve bizonyos mennyiségû telo olajjal. Ez látja el a csillapítás feladatát közben folyamatosan keni a belsõ alkatrészeket, valamint a becsúszó szárakat is.
Elõnyei: Finom mozgás, egyenletes csillapítás. Megfelelõ korrózió elleni védelem a belsõ alkatrészek számára. Viszonylag alacsony karbantartási igény. (Bejáratás után olajcsere.)
Hátrányai: Nagyobb súly. A szigetelések sérülése esetén elfolyhat az olaj, bár ez az esetek többségében a szimeringek cseréjével javítható. (A Marzok hajlamosak erre a leginkább.)
Ajánlott felhasználási terület a rugóút függvényében: 63-80 mm túra, XC; 80-100 mm XC, light freeride; 100 mm-tõl freeride, dh.
XC versenyzés terén a könnyebb telok kiszorítják ezt a típust, de strapabíró mivoltuk miatt nem verseny szerû használatra jó választást jelentenek.

GerMan

GerMan

törzsvendég

• fórumtag
  • 445 hozzászólás
szerintem errõl már sokat irtak. de lényegében az, hogy a telóban az olaj a csillapitáson kivül a kenést is végzi és ez egy megbizható rendszer, nem durran el, jól mozog és kicsi a karbantartásigénye. hátránya, hogy elég sok olaj kell bele, ami nehéz.

FP

FP

törzsvendég

• fórumtag
  • 249 hozzászólás
Mit jelent az, hogy egy teló nyilt olajfürdõs? És milyen elõnyökkel/hátrányokkal rendelkezik?

FreeStyler

FreeStyler

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.036 hozzászólás
Nekem a Marzo áll a szívemhez legközelebb,egy MXC asszem hamarosan bevillan. Ez azért bírja az ugrikat is?? Nem kell állandó jelleggel ugratásokra gondolni,csak úgy,ha a terep megkívánja....

Szóval Marzo MXC jó???? ::)

Köszi az infókat,még azért megrágom,nem akarok bevásárolni...

ÜDV!

Major

Major

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.320 hozzászólás
NEM!!!

De szed szét egy saras menet után!!! Megelpõdsz majd!!!!! Míg egy Bomber...

kiscsango

kiscsango

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
Major, akkor nézz meg egy Hungary-t. Te képes lennél elrondítani azokat a  becsúszószárakat?

Andix

Andix

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.380 hozzászólás
A Judy SL gyárilag jön gumiharang nélkül. Nyílt olajos ez is, meg a bomber is. Freestyler, amit ajánlani tudok mindezek fényében: SrSuntour ULR, egybeöntött külsõ Mg szár, 80mm út, állítható nyílt olajfürdõ, gumiharang nélkül. Jó kemény > bírja a CCt is. Viszont az egész masszív (30as becsúszók stb), bírja az ugrást is, és még könyebb, mint a Judy, meg Z3asok.

Major

Major

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.320 hozzászólás
Hát akkor Bomber!!!

Más is csinál ilyet de egyedül a Bombernek van olyan komoly szimeringje hogy tényleg gond nélkül lehessen így használni!!! Bár mostanában láttam Judy XCt is gumiharang  nélkül de nem hogy simán telemegy trutyival, de még ronda is!!!

FreeStyler

FreeStyler

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.036 hozzászólás
A csupasz nálam azt jelenti,hogy a becsúszószár
nem gumiharangos,hanem csupasz,mert igy cool!!!

Mindenképpen ilyen kellene,magnézium vagy hasonló bevonatos....

Major

Major

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.320 hozzászólás
Hogy érted hogy csupasz ? ? ?

FreeStyler

FreeStyler

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.036 hozzászólás
Üdv!

Én is most vagyok választás elött,de nem tudom...
Amiket kinéztem:
RST OMEAGA TL
Marzocchi MXC vagy MXR

75kg vagyok,és kemény CC,néha freeride a stílus. SZóval olyan teló kell,ami 100-at mozog,nem esik szét,és viszonylag olcsó.Az is jó lenne,ha csupasz lenne....

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Csakis kék telót érdemes venni, mert csak az a komoooooooly, Komoly kék telók!!!!!!!