Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
16970 hozzászólás a témában

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Storm kivándorolt?!

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
akkor csak én vagyok/voltam láma a témához :-[ :-\
rob, Jorus: köszike a felhomályosítást :-* :-*

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
1.: BombrideR (amcsibú)
2.: D-Fox (németbû)

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6.961 hozzászólás
Hello Mindenki!

Nem követtem mostanában az eseményeket, lehet, hogy volt hasonló jellegû kérdés, de

A kérdés az lenne, hogy tudja-e valaki, hogyan lehet Magyarországon RS Boxxer Race telóhoz jutni.

-Forgalmazó elvileg nincs (Prokeró már nem, Biker még nem..)

-külföldrõl rendelést csinált-e már valaki?

-vagy van-e valaki (ilyent is hallottam) aki esetleg hoz be kintrõl.

A segítséget elõre is köszi, már azon vagyok, hogy elköltözök Izlandra, vagy Zimbabweba, azok is jobban állhatnak bringaalkatresz ellatas ügyileg, mint mi..

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
Mennyiért csinálnak meg egy V-féktüskét telóba kb?

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
Jorus:

A Hajdúban minden megesztergálnak, amit akarsz, nagyon ügyes a bácsi és egybõl érti mit akarsz, mindenkinek tudom õket ajánlani, drágák de ügyesen esztergálnak.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
Jorus: ilyesmit akarsz csináltatni ? Egyébbként a hamarabb kifáradó rugó is jobb a semmilyennél. :)

Feltöltött kép

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Ras: a rugacsoknál a keménység után (legalábbis a SW-nél) az összenyomhatóságát adják meg mm-ben. Tehát a 65-ös rugó azt jelenti, hogy ennyit tud mozogni. Maga a rugó 20 centi körül van.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
A 190-es rugóstagomban 116 mm hosszú a rugó. ...

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
rob miért legyen 6 cm hosszú mikor a két rugó összhossza sacc 65mm ???, akkor hogy rugózza ki magát?
elég ha kb mindkét irányban 1,5 cm nem?

vagy csak én vagyok láma a rugóstagokhoz :-X :-[

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
Jorus

Bármelyik esztergályos csinál Neked olyan bigyót, amire gondolsz a két rugó közé.
Vagyis: szvsz az egy olyan csõ, aminek a külsõ átmérõje a rugó belsõ átmérõjével egyezik, a falvastagsága kb 2-3 mm, és a közepén van egy perem, kb a rugó belõ és külsõ átmérõje közti különbség (azaz olyan 5-8 mm) És az egész kb 5-6 cm hosszú.
Egy acélrúd, egy esztergályos, és vehetel is két db rugócskát. :)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
mi is csinaltattunk egy rugot amikor havernak a nagy egy-et tuingoltuk.valtozo menetemelkedeseu! tehat prograssziv ~3eft! (miskolc)

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Ehh, már õsz óta járok utána, pár nap nem tétel. ;)Megköszönném az infót!

Mindazonáltal azt hallottam, hogy az ily módon készült rugók jóval hamarabb kifáradnak, mint gyári társaik, és a szakik elég nehezen tudják õket belõni a megfelelõ keménységûre.

CURTISPAPI

CURTISPAPI

vendég

• fórumtag
  • 197 hozzászólás
Lehet csináltatni is rugót. Nem tudom, hogy hol, de biztos lehet, mert az egyik ismerõsöm most épít egy villát és õ is csináltatta a rugókat. Ha jól emlékszem 4000 forint volt, de erre nem esküszöm meg. A héten meg tudom tõle kérdezni, ha addig nem tudnál utána járni.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
A problémám az lenne, hogy nem találok rugót a kerékpáromba. Amire szükségem lenne, az egy 1000/65-ös SW rugó. De persze lehetne 850/68-71-es is, stb. Csakhogy nincs. Szinte mindenfajtakeménységben megtalálhatók rugók 58 mm-ig. Ami kicsi. Jelenleg 400-750/65-ös van benne, ami puha. Ha elõfeszítem, akkor még kicsi is.

A rugókészítõs 5letet elvetettem. Esetleg, ha vki olyat ismer, aki már csinált bicóba is rugót, és jó lett, az érdekelne, de nincs benne nagy bizodalmam.

Jött a gondolat, hogy, ha egy rugó nem mozog eleget, akkor teszek bele 2 kisebbet. Mondjuk egy 30 és egy 40 mm-t mozgót. Ilyesmiket tesznek a 160-as, 185-ös nem DH tagokba. Mindkettõnek közel azonos keménységûnek kéne lennie, mondjuk 850-esnek. Ami kéne a megvalósításhoz, az egy olyan basz (közömbösítõ, közösítõ, közbetét, csõszájfék, mittoménmianeve), amit a két rugó közé teszek. Lerajzolni le tudom mit szeretnék, akár modellezem is, a kérdés, hogy ki tudná megcsinálni. Illetve, hogy kinek, mien 1éb 5lete van a témával kapcsolatban.

THX és üdv!

David007

David007

törzsvendég

• fórumtag
  • 970 hozzászólás
arra a telora azthittem,hogy valami Suntour átmatricázva... de a bal lábának az alján vagy egy sárga matrica és azon van az eredeti cég ;)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
Értem én. Mentem is azzal a bicóval. A "cucc" esetében a gyári felszereltségére gondoltam a váznak.... ;)

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
MG arra gondolt, hogy miért nem az említett telóval dörtözött. Mert Gizi term. az UMF-fel tolta, csak merev villával.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
Az egész gyári Merida UMF merev gép egy belépõ szintû bicó. Valószínûleg gizmó azért nem ezzel a cuccal nyomja, mert Õ már nem belépõ szinten ûzi az ipart.... ;)

MG

MG

törzsvendég

• fórumtag
  • 970 hozzászólás
Ide tartozik szerintem:
A Merida UMF gépben gyárilag valami TGS 2002sa /80mm/ -es teló van. Az mit tud? Gizmo miért nem azzal dirtözött? Félt hogy kitörik? Elég jó volt az a merev villa benne 1ébként.