Storm kivándorolt?!
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Teleszkópok - általános eszmecsere
Indította
Bikemag
, 2001. június 02. 02:46
Írta 2003. március 11. - 19:22
Írta 2003. március 11. - 19:22
akkor csak én vagyok/voltam láma a témához :-[ :-\
rob, Jorus: köszike a felhomályosítást :-* :-*
rob, Jorus: köszike a felhomályosítást :-* :-*
Írta 2003. március 11. - 19:21
Írta 2003. március 11. - 19:12
Hello Mindenki!
Nem követtem mostanában az eseményeket, lehet, hogy volt hasonló jellegû kérdés, de
A kérdés az lenne, hogy tudja-e valaki, hogyan lehet Magyarországon RS Boxxer Race telóhoz jutni.
-Forgalmazó elvileg nincs (Prokeró már nem, Biker még nem..)
-külföldrõl rendelést csinált-e már valaki?
-vagy van-e valaki (ilyent is hallottam) aki esetleg hoz be kintrõl.
A segítséget elõre is köszi, már azon vagyok, hogy elköltözök Izlandra, vagy Zimbabweba, azok is jobban állhatnak bringaalkatresz ellatas ügyileg, mint mi..
Nem követtem mostanában az eseményeket, lehet, hogy volt hasonló jellegû kérdés, de
A kérdés az lenne, hogy tudja-e valaki, hogyan lehet Magyarországon RS Boxxer Race telóhoz jutni.
-Forgalmazó elvileg nincs (Prokeró már nem, Biker még nem..)
-külföldrõl rendelést csinált-e már valaki?
-vagy van-e valaki (ilyent is hallottam) aki esetleg hoz be kintrõl.
A segítséget elõre is köszi, már azon vagyok, hogy elköltözök Izlandra, vagy Zimbabweba, azok is jobban állhatnak bringaalkatresz ellatas ügyileg, mint mi..
Írta 2003. március 11. - 19:06
Írta 2003. március 11. - 19:03
Jorus:
A Hajdúban minden megesztergálnak, amit akarsz, nagyon ügyes a bácsi és egybõl érti mit akarsz, mindenkinek tudom õket ajánlani, drágák de ügyesen esztergálnak.
A Hajdúban minden megesztergálnak, amit akarsz, nagyon ügyes a bácsi és egybõl érti mit akarsz, mindenkinek tudom õket ajánlani, drágák de ügyesen esztergálnak.
Írta 2003. március 11. - 16:42
Jorus: ilyesmit akarsz csináltatni ? Egyébbként a hamarabb kifáradó rugó is jobb a semmilyennél.
Írta 2003. március 11. - 16:16
Ras: a rugacsoknál a keménység után (legalábbis a SW-nél) az összenyomhatóságát adják meg mm-ben. Tehát a 65-ös rugó azt jelenti, hogy ennyit tud mozogni. Maga a rugó 20 centi körül van.
Írta 2003. március 11. - 16:09
Írta 2003. március 11. - 16:06
rob miért legyen 6 cm hosszú mikor a két rugó összhossza sacc 65mm ???, akkor hogy rugózza ki magát?
elég ha kb mindkét irányban 1,5 cm nem?
vagy csak én vagyok láma a rugóstagokhoz :-X :-[
elég ha kb mindkét irányban 1,5 cm nem?
vagy csak én vagyok láma a rugóstagokhoz :-X :-[
Írta 2003. március 11. - 15:07
Jorus
Bármelyik esztergályos csinál Neked olyan bigyót, amire gondolsz a két rugó közé.
Vagyis: szvsz az egy olyan csõ, aminek a külsõ átmérõje a rugó belsõ átmérõjével egyezik, a falvastagsága kb 2-3 mm, és a közepén van egy perem, kb a rugó belõ és külsõ átmérõje közti különbség (azaz olyan 5-8 mm) És az egész kb 5-6 cm hosszú.
Egy acélrúd, egy esztergályos, és vehetel is két db rugócskát.
Bármelyik esztergályos csinál Neked olyan bigyót, amire gondolsz a két rugó közé.
Vagyis: szvsz az egy olyan csõ, aminek a külsõ átmérõje a rugó belsõ átmérõjével egyezik, a falvastagsága kb 2-3 mm, és a közepén van egy perem, kb a rugó belõ és külsõ átmérõje közti különbség (azaz olyan 5-8 mm) És az egész kb 5-6 cm hosszú.
Egy acélrúd, egy esztergályos, és vehetel is két db rugócskát.
Írta 2003. március 11. - 13:47
mi is csinaltattunk egy rugot amikor havernak a nagy egy-et tuingoltuk.valtozo menetemelkedeseu! tehat prograssziv ~3eft! (miskolc)
Írta 2003. március 11. - 13:37
Ehh, már õsz óta járok utána, pár nap nem tétel. ;)Megköszönném az infót!
Mindazonáltal azt hallottam, hogy az ily módon készült rugók jóval hamarabb kifáradnak, mint gyári társaik, és a szakik elég nehezen tudják õket belõni a megfelelõ keménységûre.
Mindazonáltal azt hallottam, hogy az ily módon készült rugók jóval hamarabb kifáradnak, mint gyári társaik, és a szakik elég nehezen tudják õket belõni a megfelelõ keménységûre.
Írta 2003. március 11. - 13:25
Lehet csináltatni is rugót. Nem tudom, hogy hol, de biztos lehet, mert az egyik ismerõsöm most épít egy villát és õ is csináltatta a rugókat. Ha jól emlékszem 4000 forint volt, de erre nem esküszöm meg. A héten meg tudom tõle kérdezni, ha addig nem tudnál utána járni.
Írta 2003. március 11. - 10:49
A problémám az lenne, hogy nem találok rugót a kerékpáromba. Amire szükségem lenne, az egy 1000/65-ös SW rugó. De persze lehetne 850/68-71-es is, stb. Csakhogy nincs. Szinte mindenfajtakeménységben megtalálhatók rugók 58 mm-ig. Ami kicsi. Jelenleg 400-750/65-ös van benne, ami puha. Ha elõfeszítem, akkor még kicsi is.
A rugókészítõs 5letet elvetettem. Esetleg, ha vki olyat ismer, aki már csinált bicóba is rugót, és jó lett, az érdekelne, de nincs benne nagy bizodalmam.
Jött a gondolat, hogy, ha egy rugó nem mozog eleget, akkor teszek bele 2 kisebbet. Mondjuk egy 30 és egy 40 mm-t mozgót. Ilyesmiket tesznek a 160-as, 185-ös nem DH tagokba. Mindkettõnek közel azonos keménységûnek kéne lennie, mondjuk 850-esnek. Ami kéne a megvalósításhoz, az egy olyan basz (közömbösítõ, közösítõ, közbetét, csõszájfék, mittoménmianeve), amit a két rugó közé teszek. Lerajzolni le tudom mit szeretnék, akár modellezem is, a kérdés, hogy ki tudná megcsinálni. Illetve, hogy kinek, mien 1éb 5lete van a témával kapcsolatban.
THX és üdv!
A rugókészítõs 5letet elvetettem. Esetleg, ha vki olyat ismer, aki már csinált bicóba is rugót, és jó lett, az érdekelne, de nincs benne nagy bizodalmam.
Jött a gondolat, hogy, ha egy rugó nem mozog eleget, akkor teszek bele 2 kisebbet. Mondjuk egy 30 és egy 40 mm-t mozgót. Ilyesmiket tesznek a 160-as, 185-ös nem DH tagokba. Mindkettõnek közel azonos keménységûnek kéne lennie, mondjuk 850-esnek. Ami kéne a megvalósításhoz, az egy olyan basz (közömbösítõ, közösítõ, közbetét, csõszájfék, mittoménmianeve), amit a két rugó közé teszek. Lerajzolni le tudom mit szeretnék, akár modellezem is, a kérdés, hogy ki tudná megcsinálni. Illetve, hogy kinek, mien 1éb 5lete van a témával kapcsolatban.
THX és üdv!
Írta 2003. március 10. - 16:36
arra a telora azthittem,hogy valami Suntour átmatricázva... de a bal lábának az alján vagy egy sárga matrica és azon van az eredeti cég
Írta 2003. március 10. - 13:57
Értem én. Mentem is azzal a bicóval. A "cucc" esetében a gyári felszereltségére gondoltam a váznak....
Írta 2003. március 10. - 13:48
MG arra gondolt, hogy miért nem az említett telóval dörtözött. Mert Gizi term. az UMF-fel tolta, csak merev villával.
Írta 2003. március 10. - 13:38
Az egész gyári Merida UMF merev gép egy belépõ szintû bicó. Valószínûleg gizmó azért nem ezzel a cuccal nyomja, mert Õ már nem belépõ szinten ûzi az ipart....
Írta 2003. március 10. - 09:09
Ide tartozik szerintem:
A Merida UMF gépben gyárilag valami TGS 2002sa /80mm/ -es teló van. Az mit tud? Gizmo miért nem azzal dirtözött? Félt hogy kitörik? Elég jó volt az a merev villa benne 1ébként.
A Merida UMF gépben gyárilag valami TGS 2002sa /80mm/ -es teló van. Az mit tud? Gizmo miért nem azzal dirtözött? Félt hogy kitörik? Elég jó volt az a merev villa benne 1ébként.