Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
16970 hozzászólás a témában

lajos

lajos

törzsvendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás
Eric: Szerintem a Manitou vs. Marzocchi összehasonlítás most már aktuális mert a Marzónak annyira felment 2003-ban az ára hogy megközelíti a még drágább de egyesek szerint jobb Manitou-t! Én Marzó párti vagyok! ;) De lehet hogy mivel már a Manitou és a Marzó között nem akkora az árrés ezért többen fogják a (megbízhatóbb, jobb, szebb) Manitou-t választani! :-\

lajos

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.570 hozzászólás
mastif ma bocs , de ha a foxekkal felvetted a kapcsolatot miert nem cserelteted ki ..??

gondolom a posta nem kerul annyiba mint amit buksz rajta..

vagy nem vadi uj..?

mastiff

mastiff

vendég

• fórumtag
  • 148 hozzászólás
Akkor frankó, úgy tényleg megvan az út. :)
lor igazad lehet, csak beparáztattak a Kona topicba meg Kona tech is harsogta, hogy warranty will be voided.. dehat ha veszek ra egy picit finomabb rugót, és nagyobbra hagyom a sag-et akkor simán szinte ua. mintha egy 165-esel mennek.. :)
Ja ráadásul ez talán azt is kompenzálja valamennyire, hogy ebben egy 125mm et mozgo villa van a gyári gemoetria adatokhoz meg 100-as van írva.. rob majd megmondja a frankót, szerintem maradni fog... :)
Ja és Hajdúék felajánlották, hogy lehet röviditeni a rugóstagot, csak úgy kevesebbet mozog.. elvileg úgy pont annyi lenne mint egy 165mm es.

Thx mégegyszer. :P

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
mastiff

Igen, hozzá kell mérni azt a kis gumibakot is. Azzal jön ki a teljes út. Igaz, hogy nem mozogja ki tizedmilliméterre pontosan, de ha összekoppantod a rugóstagot, akkor az a gumibak elég minimális vastagságot vesz fel... ;)

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
Én is inkább az olajfürdõt választanám. Valahogy a Manitou nem szimpatikus annyira. Szerintem elég drágák ahhoz képest... És én amiket olvastam véleményeket az olajpatronjaik nem valami jók, mert eldurrannak. Tudom hogy vannak olajfürdõseik, de asszem azok már drágább kategóriában vannak, nem?

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
mastiff: a gumibak felet hozzaveheted az uthoz!
tobbet ne nagyon.
(de azert ha nem mozogja ki azt az utat amit mondtak 2mm hijjan azert ne kovess el harakirit!)
de miert veszel masik tagot 1/4" az ~6mm.
az aze nem vagja annyira haza a geometriat!
ha raulsz ugy is beul egy kicsit!

szlatmik

szlatmik

vendég

• fórumtag
  • 134 hozzászólás
Jr: Szerintem ha kb. 50kg vagy akkor nem hinném, hogy gáz lenne a Marzo hídjával, viszont ilyen súllyal kérdés, hogy mennyire fog finoman mozogni egy Manitou ami nem nyílt olajas mint például egy Marzocchi... ;) ::) ;D ;D

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
A bringa épülõben van, tehát kipróbálni még nem tudtam (viszont ajánlom kérdezd meg Boyscout-ot, neki is ilyen telója van és használta már :)).
Viszont: a 100mm-bõl ha nagyon rátehénkedsz :D kimozog 90mm-t. De engem ez cseppet sem zavar hogy nem mozogja ki. A mozgása elég finom (nem ízre ;D). A merevsége sztem jó, bár nincs viszonyítási alapom. Ja és állítható a csillapítása. Én használtan vettem 35e-ért. Eddig megérte (leszámítva hogy az elõzõ barbár tulaj miatt le kell festeni autófényezõnél). Majd továbbiakat a nyár folyamán tudok írni.

trakis

trakis

törzsvendég

• fórumtag
  • 410 hozzászólás
a marzonak aszongyák puha a híggya... bezzeg a mancsinak.... azonkívül lehet hozzá keményebb rugeszt kapni... ja: kb 49-54 kg vagyok és felénk nincs dh pálya...
de azon kívül tud valaki valamit a mancsiról: gyerekbetegségek...

szlatmik

szlatmik

vendég

• fórumtag
  • 134 hozzászólás
Meg vagy elégedve az MXC-vel? Ilyenekre gondolok, hogy kimozogja-e pl. a 100mm-t, elég érzékeny vagy, hogy elég merev. Csak, mert egy haverom mostanában fog telót venni és szeretném befolyásolni. Eddig úgy tûnik, hogy 2002-es JudyXC-t akar venni.

mastiff

mastiff

vendég

• fórumtag
  • 148 hozzászólás
Segítsen már valaki :) plz.

Szóval a Fox Vanilla R-em szemtávolsága 171mm ami pontosan 6,75". Ez idáig oké. Elvileg a vázamba 6,5" kellene ezért akarom eladni. Namost beszéltem ma a Fox tech support-jával és õk azt mondták, igen csináltak ekkora méretû rugóstagokat és ezek 1,75"-ot mozognak. Hirtelen felindulásból szétkaptam a rugóstagot, hogy megmérem ez mennyit mozog.
Elméletileg ugye a 1,5" az 38,1mm a 1,75" az olyan 44,x mm. Szóval azt mondjátok meg, hogy pontosan mit kell mérni. Mert 44,1mm csak úgy jön ki, ha azt a gumibakot is hozzámérem a teló útjához ami a teló végénél van ..de hát annyit sohasem mozdulhat, nem?. Viszont a Fox szerint olyan rugóstagjuk ami 6,75" eye to eye de 1,5" mozog soha nem készült most akkor mi a fene van ? Mit és hogyan mérjek, hogy a pontos !!!! utat kapjam meg.
Köszi mindenkinek a segítséget.

Bombrider a rugóstag egy 800*183-as rugóval van.

Ma láttam olyan Float RL-t mint amilyen nekem is van 89.000 ért. Merthogy lehet, hogy azt is el akarom adni.. Még nem tuti. Ennél ofkóz olcsobban, pedig vadi új 0 km-es .

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
Még egy ajánlat MXC-re...lol... ilyen jó telót sikerült vennem?! :)

szlatmik

szlatmik

vendég

• fórumtag
  • 134 hozzászólás
Bocsi, de szerintem az Axel elég gagyi. A sprotkiállításon ki volt rakva egy és 75 kilóval úgy koppantottam le ahogy akartam, még elõfeszítve is. Egyébként pedig nem mozgott valami finoman a Marzómhoz képest. Ennyiért vehetnél inkább MXC-t vagy esetleg, Judy SL, Pilot XC,SL

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
Annyi pénzért lehet venni egy Marzocchi-t is. Pl olyat mint az enyém, MXC-t. :)
Persze ezzel nem azt akarom hogy rohanj és vegyél olyat... :-X

trakis

trakis

törzsvendég

• fórumtag
  • 410 hozzászólás
be *kakiltam* én is tavaszi szutyoktalanítottam... és megfogtam a villám lábát... és minden irányba egymástól függetlenül 1-2 cm-t mozog... áááááá!

szoval újjítok
az rst-rõl azt hallottam hogy bítja a kiképzést
én mancsi axell-t szeretnék a nyuszitól kapni ;D
a maga 60 rókájáér király

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.570 hozzászólás
mastiff enkem lehet erdekel .. mennyi a e2e tavolsag,es a rugo erosseg..?

vendég__*

vendég__*
  • vendég

Hi all,

Nincs valakinek 5lete, hol lehetne eladni egy Fox Float RL vadi új rugóstagot, meg egy Fox Vanilla R-t ami szintén vadi új? Valamint, hogy ezek kb. mennyit érnek Kishazánkban? USA-ban Float RL 350$ a vanilla olyan 250$ körül van.
Thx

szerintem meg add be egy megbízható pesti bótba, ahol használt cuccokat is adnak, pl. Bergusson, BigBike, oszt õk elpasszolják néked ha tuggyák.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
Rugfóstgaot itthon eladni, ha nem dh-s méretû? szerintem lehetetlen vállakozás. Az újságban hirdetted már?

mastiff

mastiff

vendég

• fórumtag
  • 148 hozzászólás
Hi all,

Nincs valakinek 5lete, hol lehetne eladni egy Fox Float RL vadi új rugóstagot, meg egy Fox Vanilla R-t ami szintén vadi új? Valamint, hogy ezek kb. mennyit érnek Kishazánkban? USA-ban Float RL 350$ a vanilla olyan 250$ körül van.
Thx

vendég__*

vendég__*
  • vendég
.... s a levegõsek felszisszentek, az olajosak fellágyultak....:D