Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
16970 hozzászólás a témában

MG

MG

törzsvendég

• fórumtag
  • 970 hozzászólás
a szimeringet kell e kívûlrõl valamivel kezelni. Mondjuk szilikon sprayel. Milyennel?

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
csak a Cannondale gyárt ilyen telót, és mive la cég jelenleg éppen szorult helyzetben van késéges hogy egyáltalán fogunk e még hallani róluk :-\

Fibek

Fibek

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Hello, még új vagyok ezért elnézést hogy így váratlanul betörök de lenne pár kérdésem azzal kapcsoplatban hogy mostanában miért nem hallunk a féllábú telókról. Gyártás,kedv a gyártáshoz, érdektelenség vagy mi miatt nem hallunk rólunk?
Nem igazán erre van pénzem csak iszonyatosan érdekel mert az Extremen egy filmben láttam hogy egy Volvo-Cannondales vágtat le egy ilyennel.
Kösz majd még jövök
Üdv:Fibeid

U.I.:Ki lakik Vas megyéhez közel itt a forumon? 8)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás

Ja és Dani ugye nem fogsz haragudni, ha hangosan fogok röhögni amikor majd azt írod, hogy szájsebészhez mész?

csatlakoznek!

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
Az egyik német bike-ban volt egy frankó telóteszt.
Na ott repült ki a rugó az egyik telóból pont a rider arcába.10 öltéssel varrták össze.
Úgyhogy én maradnék az alu mellett ::)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
Akkor mit akarsz? 120 mm-t? Ne fárassz már kérlek.

vendég_vdani_*

vendég_vdani_*
  • vendég
Nekem most pont 100 milli a rugóutam, hogy kivettem a bekoppanásgátlót.
Mindig kitalálok valamit. Mindegy. :-X :-X :-X

VDaNi

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
Hát igen, az RST-k elõfeszités állitó müanyag csavarja eléggé kritikán aluli. Olcsóbban kijössz, ha csináltatsz aluból egy újat.

Amúgy küldheted neki szoftosan, de semmi biztositék nincs, hogy nem vág arcul.... Komolyan: biztonságosabb egy merev villa. :)

zsomi

zsomi

vendég

• fórumtag
  • 221 hozzászólás
ha megkockáztatod hogy szemenlõ:) az alatt közvetlen a rugo van.

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3.201 hozzászólás
Semmi baja nem lesz csak nem tudsz elõfeszitést állitaniazon az oldalon ahol eltört.
Viszon így dupla akkora erõ hat a másikra, így ha az be van tekerve lehet azt is kilõvi.
Nekem mondjuk egy nagyon lightos HHH túrán lõtte ki, úgyhogy nem egy massziv szerkezet szerintem.
Egyébként ha van eszetrgályo ismerösöd szedd ki és esztergáltas fémbõl egy ilyet és azt tutira nem fogja kilõni.

Winethoo

Winethoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 482 hozzászólás
Legnagyobb elõfeszítésnél volt,utána betekertem legkisebbre és visszament a helyére.Ettõl még küldhatem finoman,vagy életveszély?Max danival találkozok az intenzíven ;D ;D ;D

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3.201 hozzászólás
381 müanyag az elõfeszités allitó bizbaz kitört .
Kicserélik nagyjából 2500 ft -ért szerintem bárhol.
Nekem is volt ilyen a gamma tl-el aztán jól eladtam és vettem egy delta tl-t aminek a lábát törtem el. ;D
Ja és Dani ugye nem fogsz haragudni, ha hangosan fogok röhögni amikor majd azt írod, hogy szájsebészhez mész?

Winethoo

Winethoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 482 hozzászólás
Ja!Had csinállja,ha jólesik ;D
Nekem viszont van egy problémám:kimegyek a géppel,küldök néhány ugratót,egyszer csak azt veszem észre,hogy a telómon(RST 381EL)a két elõfeszítésállító néhány centivel megemelkedett,és kikandikál a telóból(felül)."De akko' most mi van"-kérdeztem magamban:tehát ez a kérdésem.Hogy nem rendeltetésszerû használat azt elísmerem,márt hát 381-el rájdolni ;D

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
Ezt nem értem.
Az ember finoman tanácsokkal látja el miért kell elharapóznia a dolognak?
Azt csinál amit akar ,ugyse hallgat ránk...
Üdv.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
dani egyszer mar elismerted, hogy nem kell neked a telo tuning.
akko most mit sz@rakodsz?
nem csak a telo nem kedvelheti a dolgot, hanem a szuzies nunu is el fog verezni rajta.
eleve nem egy ugralos brinyo hat megha pofan vagod egy 100mm-is teloval!
HAGYD MAR ABBA!!!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
danika

Az, hogy ugyanaz a villa van 80 és 100 mm úttal is, az nem feltétlen jelenti azt, hogy a Te 80-asod, meg egyáltalán a 80-asok húzhatók 100-ig. Nem lehet szerinted, hogy nemcsak 2 féle nyomórudhosszal, hanem kétféle becsúszóhosszal árulják? Akkor azt is veszel? ;)

Felesleges foglalkozni az egésszel. Úgysem fogsz érezni semmi különbséget. Csak elrontja a geometriáját a váznak.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
Még valami.

Nem tudom, hogy most nitrogén, vagy levegõ van benne. Akkor eresszem le, és töltsem fel újra?
Hélium nem jó? Azt tudok szerezni... :)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Ezért van az hogy ha jó a tag, kiveszed a rugót és így nyomod be a becsúszót, az magától visszajön.
De van ennek egy másik elõnye is: nem kell egy plussz visszahúzó alkatrész a nyomórud belselyében lévõ visszacsili állító rudacska visszahúzásához, amikor a visszacsili gombot kitekered, mert azt a levegõ nyomása elvégzi.

Ez nálam nem megy. Levettem a rugót, tökig összenyomtam, és alig tudtam széthúzni, nemhogy magától visszajött volna....

A többihez meg:

Aha. Értem. :) Legalábbis úgy gondolom. Emléxem, amikor a tárcsafékedet megvettem, és magyaráztad, hogy a fenébe is kell légteleniteni, akkor azt gondoltam, értem, aztán meg mindenre magam jöttem rá otthon.... :)

A túlfolyó és a levegõ szerepét amugy értem, csak az a kis kütyü szerepével (sõt, egyáltalán meglétével) nem voltam tisztában. Magyarul az alapok megvannak. :) Mostmár akkor tudom mi a baj. Teleszkóppumpa nem jó?

Ezért gáz a nem felfújható túlfolyós tag mert abból ha elmegy a nyomás, vagy olajat cserélsz, akkor kampó, nem tudod felfújni. Ja ha ilyet szedtek szét és még nyomás alatt van, akkor vigyázat mert robban!
Azért van ráírva, hogy "don't remove!".
Hát én azért szétszedtem, hú nagyon csípi a szemet a telóolaj és az íze is rossz.

:) mindenki a saját kárán tanul?

Köszi mindenért (ezért tartalak a mesteremnek és tanitómnak), ha valami bajom van, még úgyis sikítok.

És nem kell elnézést kérni a többiektõl, végre valami tutira nem off ;) :D

TrollEmber

TrollEmber

törzsvendég

• fórumtag
  • 905 hozzászólás

vazze min gondolkozol mikor mindenki próbál lebeszélni :o

Ne izgulj, nemsokára végleg eltûnik így ;)

vendég_vdani_*

vendég_vdani_*
  • vendég
Szia Ras!

A teló szerintem bírja mert ugyanez a teló 1-2 centivel hosszabb útú becsúszóval is van. Az van a Scrapban. Meg Baginak.
Tehát Hajdú!

Kösz

Hi

VDaNi