Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
16970 hozzászólás a témában

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
valaki már árul MZcompot a fórumon ;)

mittu

mittu

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 hozzászólás
Elsõ teló, jó a traktorrugó is, csak legyen mán vmi :)
Nemmellesleg 100kila vagyok, szal mint írtam, ideális a córesz... a kérdés csak az, h várjak még egy picit (mikortól lehet kapni az MZ-t???), or szaladjak és vételezzek eikszert?

Köfi

gorgo

gorgo

törzsvendég

• fórumtag
  • 649 hozzászólás
Ha katapultot akarsz akkor biztos hogy k,iváló az exr,de szerintem nézz körüll a csillapítással rendelkezõ telók között ;)

mittu

mittu

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 hozzászólás
Hi All!

Nincs idõm mostanság fórumolni... :'(
Szal csak így bele a közepébe:
Újabb -számomra hatalmas- dilemma györöt: Marzo EXRcomp v MZcomp? Olvasgattam a Hoss tesztet, éshátizé... nekem találták ki ;D
Szal aki tud, adjon tanácsot...

Thx:
mittu

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Saccperkábé:
3-as szorzó, 70 kg-os mandró: 550 lbs
4-es szorzó, 70 kg-os mandró: 850 lbs
5-ös szorzó, 70 kg-os mandró: 1000-1100 lbs

David007

David007

törzsvendég

• fórumtag
  • 970 hozzászólás
eléggé... meg ez a ööö.. grafitos se tesz neki jot állitolag!
de ha xx forintért veszel egy kis rockshoxot, az elég lesz életed végéig (kivéve,ha ugy használod ahogy én ;D )

tudtok valahol 1000-1200-as rugostagot :o)
olyat lehet, hogy a pálcára elasztomert teszek, hogy keményebb legyen ???
a 850-es olyan,hogy ráülök és még 1 centi és bemozogja a 23-t azaz beleér a kerékbe.
hogy kell kiszámolni,hogy hányas rugo kell, ha 5-ös szorzo van rajta?
mondjuk van egy 500 lbs/inch-es rugostag ,az kb 250kg/inch ? és mondjuk egy 2-es szorzoval(nyeregnél nézve) 125kg kell a nyeregre ahhoz,hogy 2,54 cm-t bemozduljon a rugostag vagy mi?

aki nem tudja elmagyarázni,pedig tudja, az mondja meg,hogy 70 kg-hoz hányas rugo kell, ha a pálca 5 cm-t mozog ( utána beleér a gumiba) és 5-ös szorzo van???????

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.292 hozzászólás
a litiumost tényleg ennyire gáz?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

kifejezetten telóra vannak specifikálva

Fontos lenne az olcsó ár

Ez a kettõ dolog sztem üti egymást. Mertugye ottvan a Rock Shox Judy butter, ami ócsenyfasza telózsír, de arany árban van. Szal... :-\

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.292 hozzászólás
okosokhoz egy kérdés: úgy tudom a lítiumbázisú zsírok szétfonnyasztják a teló tömítéseit. Ez tényleg így van (most azzal van kenve a telóm, ezek szerint akkor dobhatom kukába 8))? Ha igen, akkor l.o.sz. ajánlani zsírmárkákat, amik kifejezetten telóra vannak specifikálva, mint pl. prep-m. Fontos lenne az olcsó ár. Köszi!

vendég__*

vendég__*
  • vendég
mászik a halál.... nem köll lokáut. na mind1, mondom engem nem izgat ennyire a tma, amit gondolok elmontam, uffff
de az uj NS akkor is csak 100at mocorog és ez nem jo...

-NoVa-

-NoVa-

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás
Lenne egy kérdésem. 2004-es Suntour XC-Pro telót készülök venni, és eléggé meglepõdtem a suntour oldalán látottakon. Ugyanis amit a kezemben tartottam, egyrészt nem úgy volt feliratozva (tehát nem nagy suntour felirat, hanem XC-PRO felirat volt a lábán), másrészt tudásban kissé más. 13 centit mozog, amit az oldalon egyik sem tud, rugó + nyílt olajfürdõs, gyakorlatilag mint a tavaji NS, csak ráadásképp kormányról blokkolható+állítható. Egyedi mutáns lenne? (a boltnak is csak 1 db van belõle, a többi 10 centit mozog)

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás

vagy az eta vagy az ecc kb 3cm-t mozog meg

ETA

the new Extension Travel Adjustment locks down the rebound damping like the standard ECC, but still allows 25 - 30 mm of travel.

ECC5

the new Extension Control Cartridge offers on-the-fly adjustment of the rebound damping with a 5-position clicker. Use the fast rebound position for downhilling, the 3 middle positions for race start sprints and rough climbing and the fully closed ECC position for steep dirt switchback climbs or Marathon style road climbs.

tehát ETA

-kisvajda-

-kisvajda-

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.269 hozzászólás
akkor inkabb azt veszem.. :P ;D
namost ebböl leszamolva...

1095$ MONSTER T - 200 mm
1099$ SUEPR MONSTER - 300 mm

nekem a telomba kene 3cmer ut...itt 10cm 4$..
namost ebbol a 3centi az 1,2$ ami 280 forint..na ha ilyet tuttok privi ;D ;Djo-jo.koszonom..faradt vagyok :Pes ez kellett...

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Jensonusa-nál kereken 4 dolcsi a különbség a Monster és a Super Monster között. 8)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
Elõször is: jó az a lockout. Ha überfreeride arc vagy, akkor nem tesz be neked az a 40 gramm, ha meg mászni is szeretsz, akkor meg jó ha van...

Suntour villa:
Van egy projekt, a neve Bionicon. Két német csóka találta ki, és egyfajta szintkiegyenlítés az elsõ és hátsó rugózó elem között, és õket támogatta meg a Suntour egy kis anyagi és gyártási kapacitással, ebbõl született ez a villa is (többek között). És tényleg inkább az Acros Mamba-ra hasonlít, mivel a német csávók elõször nem maguk csináltak villát, hanem vettek egy Mamba-t, és azt alakították át. ;)

kiscsango

kiscsango

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
Kérdés:
Mi a különbség a két szimplavállas Hungary-A Orkan villa között (I kontra II)? Merthogy árban sem ugyanannyi.

Mickey2

Mickey2

vendég

• fórumtag
  • 37 hozzászólás
Nem értem ezt a lock out vitát komolyan. Én az új suntour telókról szóltam. Kormányról állítható út meg blokkolás. Ha cc-re használod akkor leszabályozhatod az útját és felfelé menet blokkolhatod is. Ha FR-ra használod, akkor beállítod 120-ra és nem kell lock out. Ez egy univerzális villa szerintem ezzel akar most tarolni a suntour. Nem értem Fruitfly-t, én kimegyek az erdõbe szeretek mászni és akkor jó ha nem mozog a teló, de lefele is szeretem kicsit megküldeni és akkor meg jó ha mozog. Én amúgy bükk környéki vagyok és a turista utakat szeretem, ahol vannak jó meredek fel és le ösvények. Na mindegy mindenki úgy biciklizik ahogy akar.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
hja!
ha +6-os szemuvegre lenne szuksegem es anelkul neznem akkor inkabb azzal kevernem ossze!

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
De ha már hasonlítgatjuk akkor inkább Acros mint H/G:a (külsõre)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
kb annyi a hasonlosag, hoyg mindketto bringa telo es dupla valas!
a hungary:a meg egy nemzetkozi szabvany szerint keszul igy van pl germany:a is....