Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
16970 hozzászólás a témában

-kisvajda-

-kisvajda-

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.269 hozzászólás
nemtom mi van benne, de a rugo elsztomer paros igen ezrekeny a hidekre, es a levego rugozas se szereti a hideget...
az olaj az egyetlen ami ugy ahogy birja es muxik mint nyaron... ;)

polarxjudysl

polarxjudysl

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Sziasztok,
pár hónapja vettem egy judy SL-t (2004-es) olajcsillapított, rugós. eddig tök jól mûködött, de mostanában a hidegben nem nagyon akar mozogni. Ez mennyire normális/nemnormális?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
ez nem teljesen igy megy ;D legyartottak egy mennyiseget, majd kidobtak a 2003-asokat... ami van meg raktaron, azt aruljak olcsobbert.. amikor elfogy, akkor slussz.... szal ha kell, akkor szaladj erte sztem... sajat meglatas....

mittu

mittu

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 hozzászólás
De ugye kehet még kapni karácsonyig '02 Duke C-t pl. ProBikeban???
Használtan nemnagyon kéne... :-[

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
hat, igen, ugy egy honapja meg fenn voltak.. mar nincsenek.. hisz mar jon a 2004es szezon... :-\

mittu

mittu

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 hozzászólás
Bocs, h közbevágok, de csak én nem találom a 2002es RockShox modelleket, v azon a gennyedék lapon??
Thx

rebelis

rebelis

vendég

• fórumtag
  • 20 hozzászólás
Azért gondoltam, hogy rugót is kell cserélni, mert a DH1-ben csak a jobb szárban van rugó, a DH3-ban mind a két szárban van rugó és elasztromer is.Ezért ebben az esetben egy kétszer erõsebb és hosszabb rugó kellene.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
szerintem csak a bal becsúszószárat kell, úgy tudom mindenben kompatibilisek egymással, de igaz annyiért már egy leharcolt DH1-et is tudsz talán szerezni... :-\

rebelis

rebelis

vendég

• fórumtag
  • 20 hozzászólás
A nyilt olajpatronos DH1-es villát ismerem én is(volt már).Ez nagyon bevált, de ahoz hogy a DH3-ba is nyilt patron legyen ahoz a rugót is ki kell cserélni. Így már vehetek ezér az árért egy használt és még mûködõ DH1-et villát.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
létezik egy nagyon jól mûködõ levegõcsillapításos rendszer az RST MOZO PRO ill. a HI-5-ben, még full acél rugós belsõvel is tökéletes volt (nekem és a Szilvimnek is ilyen volt).

rebellis: hívd fel a hajdu-t van e nekik DH1/DH3-ba való nyílt olajpatronos full szár és vegyél, de lehet drágának találod 23-25ezer.

rebelis

rebelis

vendég

• fórumtag
  • 20 hozzászólás
Lehet, hogy az lesz. Azért ha olajosra meg lehetne csinálni az jó lenne.És ha már olajos akkor nyilt olajfürdõsre kéne.Ezt azért megprobálom megoldani valahogy.Ezt a telomat télen ugysem lehet használni mert 0°C alatt nem akar rendesen mozogni.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
ja ;D szedd ki belole a jelenlegi csillapito egyseget, es holnap tegyel egy kort a varosban... csak lesz valami ;D

rebelis

rebelis

vendég

• fórumtag
  • 20 hozzászólás
Az utánajárás az ténleg elég sz_pás, de megprobálok tenni valamit!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
persze, ez igy mar nem fog menni.. de a motorosboltokban sztem mutatnak ra valami hajlandosagot.. illetve van par ceg, akik gumi forgacsolassal foglalkoznak... szal odamesz, es kersz egy akkora gumidarabkat... megoldhato, csak kicsi utanajarast igenyel... ; (ezt a reszet en is utalni szoktam a szerelesnek... futkosni a varosban)

rebelis

rebelis

vendég

• fórumtag
  • 20 hozzászólás
Van benne valami, hogy inkább szökik mint összenyomódik!!
Sajna új gumit nem tudtam eddig szerezni, mert minden boltban ahol kérdeztem, vagy bután néztek, hogy milyen betegséget kapott el az agyam, hogy ilyet kérek vagy arra hivatkoztak, hogy mivel már nem gyárt a SW bike telókat így nem tudnak szerezni.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
ja ;D az elkopott gumi igen jo indok lévén a telo korara tekintettel... es a levego valoban osszenyomhato, csakhogy inkabb az tortenik, ami a legkonnyebb neki. szal nem az osszenyomodas, hanem hogy megszokik.... at azokon a lyukakon. es ha uj gumit raknal bele/kicsit betomned vhogy a lyukakat, megoldodna... hosz pont azon alapszik a levegos csillapitas, hogy a levego csak kicsit megy ossze, es igy a lyukakon kell atvonulni...

a levego meg nem fog csak igy hip-hop osszenyomodni csettintesre... spec van egy szar mozo villam tartalekba, abban is levegos csili van, es olcso a villa, kicsit szar is, megis popecul mukodik.... (ez az egyresze, semmi mas.. de a csili, az IGEN...)

rebelis

rebelis

vendég

• fórumtag
  • 20 hozzászólás
"vécé papírral tömködd be, aztán ojan csillapítás lesz hogy csak na!és ,eg is tisztissa a becsúszót!"???

Mit tömködjek tele????

A levegõs csillapitásért egy Szelepnek titulált gumi darab a felelõs ami az egyik irányba engedi a levegõt, a másik irányba nem.Így a teló befele könnyen mozog, de kifele nem mert csak a nyomorudon lévõ lukakon megy át a levegõ. Ezek a lukak mindig telemennek zsirral, igy ott sem megy levegõ.
A baj az szerintem hogy a gumi(szelep) már elkopott.
De ha még jó lenne akkor sem mûködne rendesen szerintem, mert a levegõt össze lehet nyomni, ezért ahelyett, hogy a szelepen átáramlana, inkább összenyomodik a kirugózásoknál.
Ez utobbi az én véleményem, mert nem volt még jól mûködõ levegõs csill. villám.Olajos már volt(van) és azzal meg voltam elégedve.

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás

csak ugy eltuntek egyszercsak.
nemreg meg lattam egy ceget aki iylet csinal, de nem jellemzo.

nagy utat nem lehet kihoznni belole...

Ebböl a rendszerbõl manapság a Parafork gyártja a legismertebbeket, a lagnagyobb telójuk útja 120 és 150 mili között állítható:
http://www.parafork....ges/fr_si_l.JPG

ott figyel a SW NR rugóstag az orrában.

De a German:A, a Hurrycat és a Look is csinál himbás rendszerû villákat.

Look: http://www.grofa.com...k-fournales.gif

hurrycat: http://www.hurrycat..../animation3.gif

G:A : http://www.german-a....aforcekilo5.jpg
http://www.german-a....aforcekilo7.jpg

Ja és még1 German:A csemege:
http://www.german-a....forceflame2.jpg

RemerX

RemerX

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
Sziasztok!
Nem tudna-e valaki segíteni,hogy hogyan, v. hol lehet csillapítást tetetni az R500-ba?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
kb ;D