Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
16970 hozzászólás a témában

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
mindegy, már eladtam, vettem egy Duke SL'05-öt. papírokkal, pumpával, matricával. csak anno nagyon idegesített a dolog. tanulság: csak úgy szabad vásárolni, ha elõtte kipróbálod a cuccot...
ON.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.333 hozzászólás

azért szerintem itt a bolt tudott volna a legtöbbet tenni.
be sem kellett volna avatnia a nagykert hogy a vevõ vette észre a dolgot.
bemegy és:
"figyeljetek mán, elhoztam ezt a telót, beszereltem, és észrevettem hogy nem százas...cseréljük mán ki..."

pusztán hozzáállás kérdése lett volna.
persze, mint mondtam lehet hogy

-nem hitt nekem
-nem akart bajt
-mindkettõ

ez nemígy mûködik!
ha átvetted a nagykertõl, aszállítót aláírtad azzal elismered hogy hibátlanul megérkezett a cucc és jó is. ha nem próbálod ki akkor ennyi. szerzõdése válogatja.
mindenki a sját balagát védi. szerintem tudták hogy mit adtak el neked.
sajana evan.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
hátja. most látam garis napok vannak:)
legyünk on!
:Dmellesleg ha kellöen a nyakára jársz valakinek, elöbbutóbb megunja és megteszi amit akarsz. (kivéve ha az õ sara, és tud róla, és még direkt is adta el, pl fillérekért kapta, mert hibás de javítható/nemjavítható)
ehhez vagy sokat kell beszélned, vagy nagynak kell lenned. választható.
de On télleg.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
egyébként bárki bármit is állít az eBike pl. (annak ellenére hogy online bolt) nem hiszem hogy ennyiben hagyta volna.
nekem intéztek el már cserét NEM NÁLUK VÁSÁROLT alaktrészre is. csak ki kellett járni a dolgot a Caprine-nál.
ahol vettem ott pedig...tudjátok

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
de a bolt nemteszi. pontosan ezt mondom. nem akar a nagykerrel kapcoslatot létesíteni. fél. gyáva. lusta.
mittomén. vagy csak leszarja, egy vevõ ezexerint nem vevõ.
na de lassan.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
azért szerintem itt a bolt tudott volna a legtöbbet tenni.
be sem kellett volna avatnia a nagykert hogy a vevõ vette észre a dolgot.
bemegy és:
"figyeljetek mán, elhoztam ezt a telót, beszereltem, és észrevettem hogy nem százas...cseréljük mán ki..."

pusztán hozzáállás kérdése lett volna.
persze, mint mondtam lehet hogy

-nem hitt nekem
-nem akart bajt
-mindkettõ

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
azért.. boltja válogatja.
pár ember nemgond. negatív kampány(van itt is elég ilyen sajna) már annyira nemjó, de annak is max a borjak hisznek.

2003as boxxival meg amugy semmi gond:D legjobb villa:D
legalábbis a wc

garis ügyintézésrõl pedig.. csomószor ül rajta a bolt 2 hetet, nagyker nem is látja, majd visszaadják hogy "a nagyker nem cseréli"

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
sarkítottam, de pl a westel nem fogja megérezni, ha az egész melóhelyem elpártol tõle, de egy kerékpárbolt általában nem úszik a komoly "ügyfelekben", így ha úgy vesszük, nem engedheti meg magának akár 1 vásárló elvesztését sem..fõleg a negatív reklám miatt..
Van állásom...:bananadan

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.333 hozzászólás
a lényeg hogy legyen egy törzshelyed, sörözgessél a bolt vezetõvel tulajával, bujj vele ágyba és megvan az új telód. :)

de tényleg a kapcsolatok sokat segíthetnek. ha jóbavagy boltossal nyert ügyed van. ha vannak ukrán v. kínai ismerõseid akkor is.....

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.333 hozzászólás

azért a kerékpárüzletek másképp mûködnek..kissé más a piac, vevõkör, stb..

elég egy elégedetlen ügyfél, aki elmondja 5 másiknak, és máris bukó a boltnak...

hát azért hat ügyfél nem vág tacsra egy boltot.
negatav reklám meg keményebb téma.

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
azért a kerékpárüzletek másképp mûködnek..kissé más a piac, vevõkör, stb..

elég egy elégedetlen ügyfél, aki elmondja 5 másiknak, és máris bukó a boltnak...

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.333 hozzászólás

ha boltos vagyok, talán én is a VEVÕ-t teszem az elsõ helyre.
mer ugye belõle élek.
mindegy.

a országos fredsájz hálózatban melóztam egy ideig számtech irányzatban kell gondolkodni.

nálunk is elfogadható veszteség volt egy két vevõ havonta aki besz-ta a garanciát.
elveszítettünk egy ügyfelet, és akkor? vannak még több ezren.
egy ember nem ember, csak annak a rossz.
másrészt, amit nem lehet érvényesíteni a nagyker v. gyártó felé az az üzlet szo_ja be, ami nem móka a boltoknak.
emberileg elitélendõ dolog, de az üzlet az üzlet.

evan.
xian helyzete például nálunk sima ügy lett volna. nem szakszerû üzembehelyezésre hivatkozva vihetnéd a számtechalkatrészedet a messzibe.

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
igen, meg nemárt, ha a vevõ visszamegy, hovatovább, szól az ismerõseinek, hogy õk is ott vásároljanak, mert jó tapasztalatai vannak a bolttal kapcs.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
ha boltos vagyok, talán én is a VEVÕ-t teszem az elsõ helyre.
mer ugye belõle élek.
mindegy.

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
szomorú eset, balkánon vagyunk..

mondjuk kerülném az ta boltot a jövõben..egyszerûen nem tudom elképzelni, hogy ott, ahová most járok, ilyesmi megtörtént volna...

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
használd nyugodtan, akkor legalább majd azt tudják mondani,hogy nem rendeltetésszerû használat volt.
csak azt nem értem,hogy a tõlünk nyugatabbra (nem feltétlenül földrajzilag) lévõ boltok miért tudják mégis érvényesíteni a garanciát a gyártók felé.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
tényleg érdekes ez a garancia-dolog.

nemrég vettem valahol egy villát. a boltban megcsodáltam, méretre vágattam a nyakát, hazavittem, beszereltem. aztán észrevettem, hogy a visszaút-csillapítás állítókája nem funkcionál.
-hívtam a boltot. vagy nem hitte el, hogy nem én csesztem el, vagy nem akart balhét a nagykerben, mindenesetre semmit sem tett.
-a Biker ezt írta: "A villáddal két dolgot lehet tenni. Egyszer ki lehet cserélni a csillapítás dugattyúját, ez a költséges megoldás. A másik pedig az, hogy, használód így ahogy van, addig amíg szét nem megy. Ettõl még használhatód, fõleg ha tudod állítani. Felhasználóként mondóm, hogy a csillapítást tulajdonképpen egyszer kell beállítani. Kb akkor jó, amiikor össze nyomod és felrántod, és pont nem koppan."
-én írtam: "Kicsit tartottam tõle, hogy hasonló választ fogok kapni.

A SRAM önökhöz irányított a problémával, és a boltnak is hiába jeleztem (sajnos utólag), hogy a villának ez a funkciója már beszereléskor sem mûködött.

Soha nem fogom tudni bebizonyítani, hogy nem én rontottam el a villát, így ugyanannyit fizettem egy gyárilag hibás darabért, mint más egy hibátlanért.

Ez azért kicsit kellemetlen.

Kíváncsi vagyok, hogy ha visszavinnék egy gyakorlatilag null-kilométeres olyan autót a szalonba, melyen pl. a kormánymagasság-állítás nem mûködik, vajon azt mondaná-e a forgalmazó hogy amennyiben csak én vezetem az autót akkor a kormány magasságát gyakorlatilag egyszer kell beállítani...

Valahol bíztam benne, hogy ha valaki megpróbálja az én szemszögembõl megközelíteni a dolgot megért, és segít majd.
"
-biker: "Kormány magasság meg a csillapítás, és az autó meg a kerékpár, nem ugyan az. Hozzá teszem, hogy én csak egy felhasználási tapasztalatot, osztottam meg veled. Egyébként teljesen megértjük a problémádat, mi pont ugyanebben sétálunk, amikor érvényesíteni kell ezeket, a gyártokkal szemben. Sajnos ez egy ilyen vitatató probléma, amit egyikünk sem tud százszázalékosan bizonyítani. Egyébként továbbítóm a problémát a fõnökséghez, hátha mondanak valami kedvezõt. Addig is használd nyugodtan a villádat. "

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
inkább Zoom
abba több a Zanyag..

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
vole te nem értheted ezt, a nagyhaver boltos mondta ezt ... éééérted ;) helyette tudom ajánlani a mozo 5.5-öt :rolleyes:

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Ez hulyeseg. A garanciavesztes max. a SID tipusu villakra vonatkozhat ha tarcsafekkel hasznalod, de szeritnem meg azokra sem.
Mutassatok egy olyan garanciapapirt az RS -tol amiben ez le van irva.
Foleg Boxxernel... LOL
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!