Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
16970 hozzászólás a témában

Mac

Mac

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
Kösz Rob!

Kicsit el vagyok bizonytalanodva mert ez nem olyan alkatrész amirõl elsõ látásra meg lehet mondani, hogy milyen állapotban van, vagy hogy le van használva (nem a festésre gondolok).
Meg ugye nem 2 fillér.. :-\
-Fellelhetõ valami kezelési utmutató a telóról (RS SID XC)?
-a sid race világoskék az melyik évjárat? (amirõl beszéltem az nem az. az fekete sid xc.

köszi a segítséget!
itt van a szóban forgó tel: (remélem sikerül a beilesztés)
Feltöltött kép

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
nos igy monitor elõl igen nehéz megmondani valamirõl, ami használt, hogy jó-e vagy sem.
és attól, hogy megnyomkodod, sem leszel kifejezetten elõbbre, mert ha a sidben 0.5 bar levegõ van, akkor kifejezetten gyönyörûen mozog... ;)
szóval: átnézni, hogy nincs-e repedve/törve valahol. (érdemes kifejezetten nézni: becsúszószár-váll kapcsolat és a fékhid minden része)
azért természetesen megnyomkodni, nem nyomja-e valahol az olajat/zsirt a szimmering.
persze beépíteni lenne igazi, akkor azt is tudod vizsgálni, lóg-e.
mást kintrõl nehéz, a többihez szét kellene szedni.

és a sid-ek 130-140 ezernél kezdõdnek, ha jól tévedek, de majd thommey megmondja.

Mac

Mac

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
hali!

én is érintett vagyok a témában mivel kilátásban van egy 1.5 évet használt RS Sid XC 59 bagóért.
Mit és hogyan tudom megvizsgálni az állapotát.
Arra gondoltam, hogy beszerelem gyorsan és így normálisan le tudom nyomkodni..
vagy inkább egy bike-boltban találkozzak a sráccal és ott vizsgáltassam be?
amúgy mennyibe kerülnek az új sid-ek?

köszi az építõ tanácsokat/válaszokat!
üdv
Mac

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.931 hozzászólás
Nyugodtan sértõdjél meg. Kérdezgetsz egyfolytában minden féle teleszkóprol hónapokon keresztül. Elõbb-utóbb valaki rájon, hogy nem egy nagy megeröltetés beírni mit is gondol valójában.

Egyébkéntmeg:

csodát ne várjál. Alig mondasz valamit a teleszkópokról. Abból, hogy "hát nem is tudom, lehet streetre volt használva, de nem biztos, meg azt sem írom ide, hogy hol és mekkora ember használta" hát ennyibõl nem lehet eldönteni, hogy megéri-e megvenni egy ilyen teleszkópot.

kérdezzél kevesebbet meg bõvebben és akkor lehet, hogy valaki tud is segíteni, mert így képtelenség. Egyébkéntis akármit írhatsz róla, anélkül, hogy látná a teleszkópot senki nem tudja biztosan megállapítani, hogy érdemes-e megvenni.

még:

ugye már te is érezted, hogy ez a kérdés úgy sz*r ahogy van? azért is írtad oda, hogy ne hurrogjanak le?
Tedd fel úgy a kérdést, hogy ne kelljen ilyeneket kérdezni! Az ugye nem lehet, hogy mindenki g*c*...

És mégegyszer: ennyibõl nem lehet megmondani, hogy vedd meg vagy senem.

...... kérdesre h*lye válasz

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás

Megmondta a frankót.

;D ;D

Juhi

Juhi

törzsvendég

• fórumtag
  • 735 hozzászólás
kössz!Hagyátok akkor mindegy

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.931 hozzászólás
Láthatod, hogy akar. Már november óta csinálja.
Egész jól megy neki. Csak beszél és beszél és beszél és beszél...

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Te gyerek... február 17-e van. Elõször tavaly november 6-án kérdezted meg, hogy mien villát is kéne venned. Az azóta eltelt bõ negyed év nem adott lehetõséget neked arra, hogy a rendkívül széles és sokrétû hazai kínálatból kiválassz egy számodra megfelelõ tudású és árú villát? Valami lelki oka van? Akarsz róla beszélni?

Juhi

Juhi

törzsvendég

• fórumtag
  • 735 hozzászólás
10 FT külömbség a kettõ közt!Nemtom mire volt használva!Asszem streetre

Litespeed

Litespeed

törzsvendég

• fórumtag
  • 343 hozzászólás
  • LocationBudapest
Ezzel még semmit nem mondtál el. Mi az árkül.? Milyen állapotú a használt?

Juhi

Juhi

törzsvendég

• fórumtag
  • 735 hozzászólás
Szerintetek vegyek ujjonan 04-es psylo xc-t vagy 02-es psylo sl-t használtan?Ne hurrogjatok fontos lenne

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
a parafork-nak van 4 villája, egy 150 mm-rel és titánrugóval, meg bolt-on tengellyel. de nem dirt villa.

ha nincs pénzed, akkor vegyél egy r500-at.
ha meg van, akkor egy dj3-mat.
nem éri meg sz*rakodni vele.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Amennyire én tudom, bár az nem biztos,hogy jól...
Volt az AMP, meg a German:A-nak is van egy One Kilo fork nevû villája.Ezek könnyûek ugyan, de nem túl merevek, és az AMP-n pl szinte semmit sem lehetett állítani.Nincs kompressziócsillapítás, sem lockout, de még csak csillapítás sem.A Pro Flex elsõtelójában a rugózó elem egy szál elastomer volt. A G:A villájában, egy hátsó rugóstag dolgozik, de azt nem tudom, hogy mennyire lehet érzékeny:)
Dirt-re, és vadulni abszolút nem ajánlanám ezeket, bár a Parafork cégnek, mintha lenne valami durvább villája...

Mac

Mac

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
Hali!

Az RS Sid XC (2002) -es rol mi jot lehet tudni?
koszi!

vBalu

vBalu

törzsvendég

• fórumtag
  • 251 hozzászólás
Hi,
Had kérdjem meg, mi a véleményetek a paralelogramma telokról? Hétvégi dirt-ölgetéshez akarok csinálni egyet (no nem vagyok nagy ász, igazából outizom, csak kell az adrenalin :))
Ahogy nézegettem egyszerûbb kivitelezni, de vajon mit bir a konstrukció? Miért nem terjedt el?

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
ggx: szétkapnám, de a becsúszokba nemtudok bejutni, speckó kulcs hiányoltatik, ha jól tudom :-[

Juhi

Juhi

törzsvendég

• fórumtag
  • 735 hozzászólás
Ok kösz rob!Majd amikor meglesz linkelek képeket!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
juhi: ez tényleg nem igaz..... és majd ezt a villát is hirtelen eladod, mikor arra kerül sor, hogy meg kellene mutatni valakinek? :-X
amúgy a psylo sl-ben pure damping a csillapítás, az xc-ben meg hc2
és 118.000 gyapinál a full fekete sl tullio.

Juhi

Juhi

törzsvendég

• fórumtag
  • 735 hozzászólás
thx ;)

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
a súlyok 160milis nyakkal értendõek és kicsit eltérhetnek vagy mi.a rugóút is eltérhet 3milivel. ezek az adatok csak tájékoztatú jellegûek és a változtatás jogát fenntartják.