Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
16970 hozzászólás a témában

...Dzsony...

...Dzsony...

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás

:tam link=board=5;threadid=2338;start=8520#msg208969 date=1096525882]
Sztem nem igen fogsz találni. A Magura villákat (elvileg) lehet kapni mindkét féle nyakkal, de akkor már inkább vázat is cserélj. Ha nem a-heades a váz, akkor (most ez nem sértésnek szánom), nem lehet az a fullextrás modell, abba meg jó egy RST is, nem?

Ez tény és való hogy nem egy csucskategóriás gép de gondoltam azért lessz választásom hogy milyen telót vegyek bele....Vázat nem akarok cserélni mert teljesem megvagyok vele elégedve.

koga

koga

törzsvendég

• fórumtag
  • 584 hozzászólás

Hi! Nem tudjátko hogy az RST-ken kivül melyik telónak cserélhetö a nyaka? Csak azért lenne érdekes mert az én vázam nem a-head es és kéne bele vennem új telót, csak nem igazán találok semmit az RST-n kivül! A segitséget elöre köszi....

A váznak nemigen kell aheadesnek lennie.
Esetleg nem arra gondolsz,hogy nem oversize/1 1/8"-os(28,6mm) a villanyak?Mert ha mégis ekkora,akkor bármilyen villát vehetsz(meg kormánycsapágyat,meg stucnit)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
Sztem nem igen fogsz találni. A Magura villákat (elvileg) lehet kapni mindkét féle nyakkal, de akkor már inkább vázat is cserélj. Ha nem a-heades a váz, akkor (most ez nem sértésnek szánom), nem lehet az a fullextrás modell, abba meg jó egy RST is, nem?

...Dzsony...

...Dzsony...

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
Hi! Nem tudjátko hogy az RST-ken kivül melyik telónak cserélhetö a nyaka? Csak azért lenne érdekes mert az én vázam nem a-head es és kéne bele vennem új telót, csak nem igazán találok semmit az RST-n kivül! A segitséget elöre köszi....

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
dyo: Duke-ot minek akarod húzni? ??? ::)

vendég_SenkiaLfonz_*

vendég_SenkiaLfonz_*
  • vendég
húúú hát köszi szépen mindenkinek a segítséget, nem gondoltam volna, hogy ennyien bombáznak majd lehetõségekkel... :)a teló egyébként okt 1-jén lesz 3 hónapos, kb 2500 km van benne, eddig nem nagyon volt karbantartás, ezt a manitou zsírt kipróbálom, aztán meglátjuk...köszi szépen még egyszer! :)

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás

helló!

az a helyzet, hogy van egy RS Judy TT-m(a legalapabb RS)...sokat járok terepre, és csak 60 kiló vagyok, borzalmasan kemény alattam, és szétszedi a csuklómat(a 80mmes útból maximum 50et mozog ki, marha nagy erõ kell a megindításához és kurva lassan is mozog).az lenne a kérdésem, hogy tudnátok-e ajánlani egy viszonylag olcsó(40 rongyig kb) telót, ami nagyon finoman, könnyen mozog, és viszonylag kevés a szervízigénye?mx 80 mm rugóútig...ha lockoutos, az mondjuk 50ig mozoghat!kösz elõre is!SenkiAlfonz

Talán leginkább ez de ha kevesebb a zsé akkor ez vagy ha tényleg nagyon kevés akkor ez.

A Judy TT-t meg valszeg szét kellene kapni, kitörölni belõle a zsírt és utána motorex/manitou zsírral (ami lényegesen hígabb) szépen megkenni. 60 kiló alatt azért kellene mozognia, mert 90 alatt simán összeült. 8)

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
sorry lehet én voltam félreérthetõ most....
vagy félrenézõ

:-X

dyo

dyo

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
Lord_Leslie: Pontosan ezért szabadkoztam kb 4 soron át elõre is, nehogy sértõ legyek. De részemrõl a téma lezárva.

CD-málna

CD-málna

törzsvendég

• fórumtag
  • 902 hozzászólás
a judy alap villa, de ~szépen mozog elvileg. néha takarítás és zsír 2 havonta kb és elég. persze belülröl.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
persze
csak nekem az jött le az elözõ postodból, hogy alfonz ménem gondozod? azé nem mozog
szal napi ápolással sem érsz el csodát
de természetesen szükséges a karbantartás ezt nem kérdõjelezem meg

dyo

dyo

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
Ok igazad van, de jobb vassal jobb eredmény érhetõ el, viszont az ápolás csak javíthat.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
a Judy TT kicsit alacsonyabb kategória mint a Duke ::)
meg nemis olajos/levegõs szal nem csoda hogy nem úgy mozog

dyo

dyo

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
Senkialfonz: Nem ismerem pontosan, hogy hogy mûködik a telód, mert lusta voltam utána nézni, meg nem tudok részleteket, hogy hány km van benne, meg bunkó se akarok lenni, de ha nehezen mozdul a telód, meg azt is csak lasan, akkor valamiféle karbantartást lehet hogy igényelne. Mivel az én duke-omra azt írták, hogy 1000 km-enként olajcsere, meg azért egy egy nagyobb tekerés után nem árt egy kis tisztogatás-kenegetés a becsúszószárnak, esetleg teflon sprés ápolás. Másrészt bátran bele lehet nyúlni a szerkezetbe egy kis mûszaki érzékkel, meg bátorsággal.
Másrészt ha érdekel a telóm (80 mm rugóút, levegõs elõfeszítés, nyílt olajfürdõ, állítható csillapítás, kis súly, nincs lezúzva..., bár nincs lockout) 50000-ért megválnék tõle.

CD-málna

CD-málna

törzsvendég

• fórumtag
  • 902 hozzászólás
rs judy sl? nem a csúcs, de ennyiért, újonan nem rossz. asszem felülröl döngeti a 40et.
axelek vanak még, de az olyan kitudja....
talán az új tpc+os jó, csak az drága.
marzóban mz comp, de az felejtõs szvsz.
így elsõre rs judy xc/sl jó lenne neked.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
megtudom érteni.. énis új párti vagyok

vendég_SenkiaLfonz_*

vendég_SenkiaLfonz_*
  • vendég

alfonz: talán valami suntour? nameg használtban találhat "csodákat" az ember...

ahha...bár én ilyen totál-anti-technokrata vagyok(de gyönyörû õsmagyar kifejezés... ::) :)), és nemtom mit veszek...szal ha lehet valami új kéne...azért köszi! :)

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
dyo: a telóút nagymértékû növeléssel csökken a villa merevsége, meg efféle... millimétereket, kevés centit lehet nyerni olyan dolgokkal, hogy pl a lekoppanás gátló gumibakot félbevágod..

alfonz: talán valami suntour? nameg használtban találhat "csodákat" az ember...

vendég_SenkiaLfonz_*

vendég_SenkiaLfonz_*
  • vendég
helló!

az a helyzet, hogy van egy RS Judy TT-m(a legalapabb RS)...sokat járok terepre, és csak 60 kiló vagyok, borzalmasan kemény alattam, és szétszedi a csuklómat(a 80mmes útból maximum 50et mozog ki, marha nagy erõ kell a megindításához és kurva lassan is mozog).az lenne a kérdésem, hogy tudnátok-e ajánlani egy viszonylag olcsó(40 rongyig kb) telót, ami nagyon finoman, könnyen mozog, és viszonylag kevés a szervízigénye?mx 80 mm rugóútig...ha lockoutos, az mondjuk 50ig mozoghat!kösz elõre is!SenkiAlfonz

dyo

dyo

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
Ennyi okos ember egy helyen, és még sincs se kép, se hang telóút tuningra? Valami megoldás csak létezik, nem lehet ilyen reménytelen a helyzet. ???