Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
16970 hozzászólás a témában

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
mi kolbászol? pontosabban miért? ezt még nem halottam senkitöl... szertem inkább a ride, de csak mert felfelé is kell menni. a marzo imho szebben mozog, de ízlések és pofonok. probálj ki egy racet, elvileg a ride is hasonlóan mozoghat.

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Boxxer ride!A junior kolbászol erõsen és inkább a race mozgása mint a Junior T mozgása.
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

hulp01

hulp01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.667 hozzászólás
Üdv!

RS Boxxer Ride és Marzo JuniorT közül melyiket ajánlanátok? 2005-ös Stinkybe lenne beépítve, és sajna muszály felfelé is menni, mert itt nincs felvonó, vagy fogas. Elsõsorban az a fontos, hogy jól mozogjon a villa. Eddig Marzo Dirt Jumper telóm volt. Szóval a Marzo mozgását tudom milyen, ahhoz képest a Ride milyen lehet? Súly pl. nem különösebben érdekel. Megnéztem a Boxxer Ride felépítését, és az asszimetrikus. Ez mennyiben befolyásolja a villa mozgását, mondjuk a Marzo féle szimetrikus felépítéshez képest? Meg azt nem tudtam egyértelmûen megállapítani, de a Boxxer Ride-nak is mindkét szárában nyílt olajfürdõ van? Mármint a kenésre gondolok, mert csillapítás csak az egyik szárban van.

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
valami jó olcsó vila duplavállsra tipp!?
sajna most nem junior/boxxer közt köll dönteni :(

szóval lényeg hogy duplaválla legyen,átütõs és olcsó legyen,jah meg 150+mozogjon
ha használt az jó,szal nem gáz

vendég_nhunor_*

vendég_nhunor_*
  • vendég
Köszönöm válaszotokat. Én egy ilyet használtam szeretnék venni; 30-40e körül. SZóval a 2002-es szériát ne vegyem, mert az xar. OK!
Nem vagyok egy nagy profi, eddig egy RST GILA-m volt, s most akarok komolyabbat!!! NEm durvulok meg semmi, csak tekerek az erdõben. Esetleg ugrálok, de csak KICSIT!!!! UGyhogy nem kell nekem vmi profi, átütõs villa...:D

Ugyhogy még gyûjtök azt asszem tavasszal veszek vmit.

Mindenkinek köszi!

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6.961 hozzászólás
Mertha megvan mennyit mozog a tag, meg mennyit a váz, azzal hozzávetõleges áttételt tudsz számolni, ugye?
Namost, leméred, hogy a testsúlyod mekkora része esik a hátsókerékre, ha ráülsz. Ez kb. 70%, azaz nemtom, mondjuk 60 kg, de ez nem biztos. Könnyen le lehet mérni egy szobamérleggel.
Oké adatok megvannak, számoljunk:
A hátsókerékre esõ súlyodnak az áttétellel felszorzott értéke kell, hogy 25-30%-ot összenyomja a tagot, ugye? Na, ha még azt is tudod, hogy a 650lbs azt jelenti, hogy 650 font, azaz * 0.45 kg kell ahhoz, hogy koppanásig nyomjuk a tagot, ööö pontosabban, ha pl. 650 x 2" akkor csak 1 "-t. Akkor ha... Ehh, innentõl már Te is ki tudod számolni a 2 tyúk 3 nap alatt 5 tojást tojik, akkor hány nap alatt tojik 10 tehén 3 focilabdát példa alapján mekkora rugó kell köbö. Késõ van már az ilyenekhez.

Aktuális civil

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
vonattal egy óra, a déliböl meg ráadásul közel is van a faktor...

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Hmm
Ennyit megér az hogy idegyere nem?

Pull

Pull

vendég

• fórumtag
  • 198 hozzászólás
Kár, hogy nem mindenki pesti. :)
Én pl Tatabányán lakom...
De ez a 750-es tipp már többekben felmerült, megér egy misét.
"...kis rutin, nagy bátorság..."

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
a faktorban általában van mód arra, hogy próbálgass. szerintem is 750.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Pull

Pull

vendég

• fórumtag
  • 198 hozzászólás
Hí ismét.
Tag nincs a vázban még.
A boltosnál igen "jó vagyok", mégsem várhatom el tõle hogy berendeljen mindenféle rugót, hogy Én próbálgassak...
Szóval kell egy 200-as tag, de olyan rugóval ami az Én súlyomra jó.
Gyárilag meg állítólag nem szállítanak 200-as X-Fusiont 650-esnél erõsebb rugóval.
Ez van.
Kép lesz ha kész a bike.

Pull

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13.478 hozzászólás

De a lényeg hogy el kell menni egy boltba és próbálgatni..a boltos úgyis vissza tudja vinni a nagykerbe ha nem jó a cucc..

Akkor rátapintottam... :D:D:D

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt. :D

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás

Köszi Dig, de ilyet én is tudtam volna válaszolni magamnak... :)
Meg nem igazán van a fiókban 700-as, 800-as rugó, hogy belepróbálgassam. (akkor fel sem tettem volna a kérdést)
Ilyesmikre gondoltam: "...Én 76kg vagyok 750-es rugót használok... blablabla"
De azér köszi.

Ja 1 CaprineDHról van szó.

Pull

az a baj hogy nem mindegy hogy milyen a váz..
caprine-ba simán jó lenne a 750-es ha gyártanak ilyen rugót
De pl egy Vegába nem lenne jó..
Milyen tag van benne?
De a lényeg hogy el kell menni egy boltba és próbálgatni..a boltos úgyis vissza tudja vinni a nagykerbe ha nem jó a cucc..

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13.478 hozzászólás
Van róla képed? Linked be! Meg bemész a boltba, ami nagy és ha sokat jópofizol, sztem még be is próbálgathatod... :)

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt. :D

Pull

Pull

vendég

• fórumtag
  • 198 hozzászólás
Köszi Dig, de ilyet én is tudtam volna válaszolni magamnak... :)
Meg nem igazán van a fiókban 700-as, 800-as rugó, hogy belepróbálgassam. (akkor fel sem tettem volna a kérdést)
Ilyesmikre gondoltam: "...Én 76kg vagyok 750-es rugót használok... blablabla"
De azér köszi.

Ja 1 CaprineDHról van szó.

Pull

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6.961 hozzászólás
Mennyit mozog a tag?

Aktuális civil

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Milyen váz?
próbált meg a 700-as rugót vagy a 800-as rugót..

Pull

Pull

vendég

• fórumtag
  • 198 hozzászólás
Üdv All!

200mm mozgázú vázhoz ami 200mm-es tagot fogad mien rugóerõket szoktatok használni?
Én 85kg vagyok.
Próbáltam bele 1 650-est de a SAG>50% alakult ki. Az meg ugye egy "kicsit" nem jó (25% optimális).
Szóval mik a tapasztalatok.
Ja meg ugye levegõráfújós (5.elem, 4way, 6way) tagoknál sokkal kissebb rugó kell. (amit próbáltam hagyományos volt)

Elõre is köszi.

Pull

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
de jó :D

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6.961 hozzászólás
Rob: Vakok között félszemû a király. (nem rád értettem)

Aktuális civil