Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
16970 hozzászólás a témában

compressor

compressor

vendég

• fórumtag
  • 173 hozzászólás
Lungo Drom:clap: ....
Most akkó mi van?Világosítsatok mán fel...

Spock

Spock

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás
Márpedig ha én mondom, akkor az :argue: !. Nézd meg ezt a linket:

http://www.answerpro...tid=1&itemid=22

Már a 2003-as Axel Elite-emben is FF csillapítás van. A 2005-öst pedig a fenti linken mutatják be.

Sem a 2004-es sem a 2005-ös axel super nem fluid flow rendszerû:no:

compressor

compressor

vendég

• fórumtag
  • 173 hozzászólás
Kösz az infót,Lungo Drom.
Elhoztad a Velóéktól az elsö agyamat.lesz ma elsö kerekem,Tom?

vendég_luongo_*

vendég_luongo_*
  • vendég

Az új Axel tényleg fluid flow-s,de amit én vettem az még nem volt az.
.

compressor

compressor

vendég

• fórumtag
  • 173 hozzászólás
Az új Axel tényleg fluid flow-s,de amit én vettem az még nem volt az.
Viszont a 185-ös tárcsát tuti hogy utálni fogja...én szívem szerint az Axelre nem is tennék tárcsaféket szerintem még a 160 as tárcsa is eltekeri mint a kolbászt...Nálam V fékkel is gyenge volt.
Szerintem vegyél egy Black-et.Kb ugyanannyi a súlya mint az Axel-é,de sokkal jobb annál.

Amúgy az Axel Elite is Fluid Flow csillapításos, a szimmeringjével semmi gond nincs, se alul, se felül nem szivárog, nagyon aktívan mozog. Ámde valóban gyenge a torziális merevsége, u.i. nagyobb terhelés alatt (pl.: durvulós kanyarban, kemény mászáskor) a tárcsa néha beleér a fékpofába. Valószínûleg ebben a gyorszár gyengesége is ludas... Álltható a rugó-elõfeszítés és a visszaút csillapítás ((a korábbi kérdésemben felvetett, amúgy 20 rókáért utólag beszerezhetõ TPC opcióval lehetne állítani a bemozgás csillapítását, ill. aktiválni a lockout-ot))
Merida XC-Mission vázam van (LRS), ehhez jó lenne valami komolyabb teló:minimum lockout-os, mert nem szeretem a himbálódzást mászáskor. Most akarok 185-ös elsõ tárcsát, ezt se biztos, hogy jó néven vennék a 28.6 mm-es CroMo becsúszók :air:

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
http://www.answerpro...id=1&familyid=2
Flick Plus és Firefly Plus: 492/532mm
Breakout Plus: 512/552mm
Slider Plus : 540mm

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
sherman+octane mien páros jó nem!?
nem lesz pici a villa beléje?!
most amarzó kimegy és valami kéne,szal a 150+os shermanok jók lennének,mármint szögekre,geometriára.
egy beépítési hoszot tudna valaki mondani!?

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

[pIFtA]

[pIFtA]

törzsvendég

• fórumtag
  • 825 hozzászólás
úgy láccik összejön a pénz egy suntour xcp-pro dta-ra. nagyon teccik az a teló és azt írják, hogy nagyobb súly minta többi ilyen széria de jobban is bírja. ti tudtok vmit róla?

fuckbkv

fuckbkv

törzsvendég

• fórumtag
  • 278 hozzászólás

nekem erõs volt:-)
a dj3 is hasonló, csak az icipicit jobban mozog:-)

Ahogy a mozoisták mondanák: Az R500 brutálabb és jobb!! :))) tizen-huszonezeré inkább r500 mint egy zoom. Szerintem.
http://kep.tar.hu/fuckbkv <frissítve: márc. 5> <Sportkiállítás képek is vannak>

Spock

Spock

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás
Amúgy az Axel Elite is Fluid Flow csillapításos, a szimmeringjével semmi gond nincs, se alul, se felül nem szivárog, nagyon aktívan mozog. Ámde valóban gyenge a torziális merevsége, u.i. nagyobb terhelés alatt (pl.: durvulós kanyarban, kemény mászáskor) a tárcsa néha beleér a fékpofába. Valószínûleg ebben a gyorszár gyengesége is ludas... Álltható a rugó-elõfeszítés és a visszaút csillapítás ((a korábbi kérdésemben felvetett, amúgy 20 rókáért utólag beszerezhetõ TPC opcióval lehetne állítani a bemozgás csillapítását, ill. aktiválni a lockout-ot))
Merida XC-Mission vázam van (LRS), ehhez jó lenne valami komolyabb teló:minimum lockout-os, mert nem szeretem a himbálódzást mászáskor. Most akarok 185-ös elsõ tárcsát, ezt se biztos, hogy jó néven vennék a 28.6 mm-es CroMo becsúszók :air:

Hali Spock,
Háát,ezt neked kell eldönteni.
Mindkettö SOKKAL jobb az Axel-nél.De adok egy tippet:Én tavaly vettem egy Black Comp-ot(ez már a fluid flow-s cucc,nem zsír keni),amin semmi sem állítható(kivéve a rúgó elöfeszítést),gyárilag be van löve rajta a csili és max 100 útja van.KIRÁLY!!!Most egy 2002-es 16" os Merida Matts Pro Spec Edition-ban van beépítve és egyáltalán nem chopperes a vas.
De ha mindenképpen lock-out-os villát akarsz,akkor a Black Elit is jó 90-100mm-re rövidítve.Nézd azért meg sztem a két villa súlyát is...Csak azt nem tudom hogy a rövidítéssel keményedik-e a teló...mármint a Black...
Télleg,tudja ezt valaki?

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás

off:
te is láttad a blöfföt? :) "a súly a megbizhatóság jele"
on

off:
ütni is lehet vele;)

on:
szerintem 30 rugó körül már elég jó használt darabokat lehet kifogni. És fényévekkel jobbakat mint egy Mozo. Én egy tökéletes állapotú 2001-es Xvert Super-t vettem 25e-ért kb 1 éve. Igaz nem itthon...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
nekem erõs volt:-)
mozogni nyáron mozgott is, de a csuklómat védte is.
tehát ha 2x ezred van, és nem lesz több, akkor nyugodt szívvel vedd meg!
a dj3 is hasonló, csak az icipicit jobban mozog:-)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
off:
te is láttad a blöfföt? :) "a súly a megbizhatóság jele"
on

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás
Hiszen tudod rob! Ami nehéz az jó is!:)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
ha azért akarsz kiadni pénzt, hogy legyen alattad valami, ami kõnehéz, és néha mozog is, akkor oké. ha nem, akkor inkább keress egy black-et használtban. mert 3 kilós merev villát én sem szivesen vennék. erõsnek biztos erõs, nem sajnálták belõle az anyagot....

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás
Szerintem olvass vissza, utoljára úgy 1 hete volt róla szó.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
hááááát jól mozog?
ezt gondold át mégegyszer.

vendég_nhunor_*

vendég_nhunor_*
  • vendég
Üdv!

Sztetek érdemes MOZO r500-at venni? Tudom, h 3 kb, de azt kibírom!!!
Nekem a súly nem számít!!!

Azt mondják, hogy jól mozog, és erõs. DE NEHéz.
Mások meg azt, hogy rohadt gyenge és xar.
Nekem nem egy felsõkategóriás teló kell, esetleg egy ilyen is megtenné. Sztetek azé jó? Vagy nagyo gyenge???

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
Sherob Holmes :D

tAmS

tAmS

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.796 hozzászólás
a kis sunyi:) ...tényleg