Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
16970 hozzászólás a témában

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Ja, meg láttam valami Duke-ot is.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

clio

clio

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.281 hozzászólás

:

Psylo XC (gondolom '04,

Amúgy bár neten nincs fent, de van 2005 is (bikerben legalábbis benne van). Persze lehet, hogy a 04-eseket adják el idén is :)

Vigyázat! Nagyfeszültség! :D
evvagyokén

ParadicsomHáz & TermeszetesTanya
TÉGY!

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás
Ezek szerint fölösleges plusz pénzt kiadni a Race verzióért. Egyszer belövöm a súlyomhoz a floodgate-et és annyi.

AZ U-Turn már nem a hagyományos U-Turn,, hanem a U-Turn Air. Ebben már egyáltalán nincs tekercsrugó.

http://www.sram.com/...ps/tech_uta.php

Tehát csak arra jó, hogy nem kell szétszedni a villát a rugóút változtatásához. Ellenben majdnem +100g + 5-7e Ft.

Asszem SL+poplock lesz itt is.

Honk!

Honk!

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
az u-turn gondolom csak, hogy szebben mozog, mert a dual air csak levegõs, az u-turn, meg tekercsrugó + levegõ, és az szinte mindig finomabb

Honk!

Honk!

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
motion control tehát mozog az zárva is

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Jah,végül is a U-turn helyett már inkább a LockOut, nem?
Ahogy én tudom lezárva is mozognak 2-3 cm-t a lockout-os telók...
Vagy csak a Marzo-k?

edit: Miért is mozog szebben a U-turn változat???

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Honk!

Honk!

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
mondjuk reba keménységét tudod állítani, psyloban csak rugócserével, gondolom reba sl u-turn meg nem teccik, pedig én leginkább akkor már azt javasolnám. biztos sokkal jobban is mozog mint a dual air sima sl

Honk!

Honk!

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
sztem szubjektív Talán inkább Reba, de 85 kilóhoz meg talán inkább psylo, nem csodálom, hogy nehezen döntesz. Az azért nem rossz dolog, hogy amikor csak kedved tartja állíthatsz a rugóúton, pl psilyval egy szilvás maraton elsõ fele mászás: letekered 80-ra aztán sok lefele a frissítõ után, nesze neki jó kis száguldozás hosszú rugóval, viszont nincs lock, a rebában meg az a jó

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
A fentiek fényében nekem egy SL is tökéletes lenne. U-turn nincs, de van LockOut (+belülrõl állítható út), a floodgate is állítható belülrõl (ezt gondolom egyszer kell jól belõni a páciens súlyához), az üreges váll meg le van sz@rva.:-)

Hangosan gondolkodtam...

Egyébként szerintetek melyiket szeressem és miért:

Psylo XC (gondolom '04, tán idõvel megkotyogósodik, de állítólag mesésen mozog)
Duke XC U-turn
Reba SL v. Race

Felhasználás: túra, XC, maratonok
Súlyom: 80-85 kg

Honk!

Honk!

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
floodgate: lockolható a teló, viszont be tudod állítani (SL-nél imbusszal, race,team-nél kívülrõl, hogy mennyire kis, illetve nagy erõhatásra engedjen a lock, vagyis, ha zárva van a villa és elindulsz lefelé, bizonyos erõhatások után már mozog a villa. Azért állítható, hogy mindenki saját súlyához tudja állítani a villát, mert ugye egy 100 kilós rider alatt folyamatosan mocorogna, ami a 60 kilós csávónak meg megrendíthetetlenül lock maradna.
okos dolog a zárt villát be tudod vele nagyon jól hangolni magadhoz: símán tekersz himbi-limbi nélkül, viszont rugózgatik ha kell, vagy ha az elsõ buckáig elfelejted kinyitni a lockot. (Pike alapján)
Minden hepe után jön egy hupppa !!!
Honk!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
SL - alap
RACE - kívülrõl állítható floodgate
TEAM - kívülrõl állítható floodgate, 7050 (vagy 7075?)-s aluból készült üreges villanyak

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
lockout, de bizonyos erõ hatására old, tehát mozog valamennyit. a floodgat-el állíthatod, hogy mekkora erõ kelljen ehhez.

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás
lehet, hogy neked van igazad, igazából én is az ebike-ról vettem, hogy a race a nyílt fürdcsis......hmm mit is jelent a floodgate pontosan?

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Jajj, nem az a lényeg.
hanem hogy a nyílt olaj a Race-ben baromság, mivel minden Reba M.controll-os. Vagy nem?

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
akkor legyen neked igazad :krol:

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Forged: kovácsolt
Hollow: üreges
Szerintem

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
a hollow az kovácsoltat jelent elméletileg, pl a hollowtech is kovácsolt hajtókar de egyébként neked is igazad van, mert üreges
a marzo az nyílt olajfürdõs, az rs meg olajfürdõt használ a csillapított lábban a másik oldalon meg csak félig fürdõset, a manitou meg félig fürdõset mindkét lábban

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Nem üreges vállal?
Egyébként az elõzõ oldalon (de talán az ebike-on is) írják hogy a Race és az SL jözt a különbség a nyíiltolajhókuszpókusz...

edit: 2 oldallal ezelõtt írta Mohus; az ebike-on is hülyeség van???

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás

Upgrade: Over SL: External Floodgate

bigzero: az external floodgate az hogy kívülrõl tudod állítani a lockout keménységét, a team meg kovácsolt? vállal jön

clio

clio

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.281 hozzászólás

bááár: nem mutatna rosszul egy zoom usd a gépedben!:-)

EHH. Már az rosszul mutatna, hogy Zoom van ráírva :D. Mozóról is egybõl leugrott minden matrica.

Amúgy mostanság láttam egy megbuherált Mozo b vagy r 200-ast, aminek valahogy kijjebb operálták a becsúszóit. Magához képest szépen mozgott és úgy már bizti megvan a 100mm, vagy több. Fõleg 70+ kg-s ridernél. Meg sûrûn kell zsírzani. Mint a Lada, lehet buherálgatni, azt a végén azt hiszed autód van :) (amúgy szerettem nagyon Ladát vezetni, lehet inkább Suzukit kellett volna írni :) ).

Vigyázat! Nagyfeszültség! :D
evvagyokén

ParadicsomHáz & TermeszetesTanya
TÉGY!