Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
16970 hozzászólás a témában

-=[B@ndee]=-

-=[B@ndee]=-

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Hy! Egy hete láttam az egyik lánchálózatos üzletben egy RST Gila Plus T6 -ot. Állítólag 120mm-t mozog, és van benne csillapítás, és 25E-be kerül. Lehetséges ez? Én úgy tudom, hogy ez 2006-os teló, de akkor hogyhogy már lehet kapni? És miért ilyen olcsó?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
nkarcsi: vedd ki a gyári csavart, mert kicsit rövidke, és tegyél bele hosszabbat. még a gyári csavar mögött van pár menet, az tartani fogja egy ideig. duplaajkak meg látszanak :) (ja, tied KAK, az enyém meg FOS. jól eltalált nevek...)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Neo76

Neo76

vendég

• fórumtag
  • 34 hozzászólás

egy 20cm-re elvágott villanyak sztem elég hosszú minden vázba. ennél rövidebbre én nem vágnám. átlagos fejcsõhossz 16-17" vázaknál olyan 11 és 13 cm között van.

fejcsapágyat én se cserélnék. minek? amig müxik maradjon. ha elromlik majd akkor ráér költeni rá.

Szia!

Kicsit szétnéztem, hogy a 18''-os méretben mekkora a fejcsõ hossz.
Olyan 130-135mm, de inkább az utóbbi, így a 200mm körüli villanyak ok! :)

Köszi,
Laci

Neo76

Neo76

vendég

• fórumtag
  • 34 hozzászólás

Szia Neo!

Egyrészt, ha cserélsz egy teleszkópot komolyabbra, akkor érdemes a fejcsapágyat is komolyabbra cserélni. Ha nincs rá sok lé, akkor a WTB Momentum C vagy ugyanennek a Grease-guardos változatát ajánlom, ez olyan 3000-5000 ft, vagy ha van több is, akkor valami komolyabb fsa.

A szervizek 2-3000 körül rakják be a teleszkópot, általában a csapágycserés verzió egy ezressel drágább, de nézz szét, mert árak és árak között óriási különbségek vannak. Viszont mivel a fejcspágy elég kényes pont, olyan helyre vigyed, ahol a szerelõkben megbízol, mert nem kell ahhoz sokat hibázni, hogy kotyogjon.

A nyakat meg inkább hosszabbra vágasd, ha még új vázban is gondolkozol, és max nem a stücni alá, hanem fölé rakatod a távtartó gyûrûket (így lejjebb lesz a kormány, viszont a villanyak szép hosszú marad.

X.

Köszi szépen az infót!

Bocs, a kicsi off-ért, de kapcsoldódó dolog!

Nos, a kereket a Moab-nál fûzettem, így oda vinném a teleszkópot is. Errõl az üzletrõl/szervízrõl mit gondoltok?

Kösz,
Laci

nkarcsi

nkarcsi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.380 hozzászólás
Rob : már megvan a szimering (ha jól értelmeztem akkor ez az alsó és efölött van a porlehúzó). Azt honnan tudom, hogy duplaajkas? Az van ráírva, hogy 32x42x7 KAK a márkája és van egy 2es szám is rajta. Eddig azért nem tudtam elvégezni a cserét, mert csak a héten fog megérkezni a 15wt-s olaj. Meg az a fránya adapter is csak szerdán lesz meg. Ja és mi a teendõ akkor, ha el van nyalva a lábban az egyik csavar menete?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
egy 20cm-re elvágott villanyak sztem elég hosszú minden vázba. ennél rövidebbre én nem vágnám. átlagos fejcsõhossz 16-17" vázaknál olyan 11 és 13 cm között van.

fejcsapágyat én se cserélnék. minek? amig müxik maradjon. ha elromlik majd akkor ráér költeni rá.

YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás
Szia Neo!

Egyrészt, ha cserélsz egy teleszkópot komolyabbra, akkor érdemes a fejcsapágyat is komolyabbra cserélni. Ha nincs rá sok lé, akkor a WTB Momentum C vagy ugyanennek a Grease-guardos változatát ajánlom, ez olyan 3000-5000 ft, vagy ha van több is, akkor valami komolyabb fsa.

A szervizek 2-3000 körül rakják be a teleszkópot, általában a csapágycserés verzió egy ezressel drágább, de nézz szét, mert árak és árak között óriási különbségek vannak. Viszont mivel a fejcspágy elég kényes pont, olyan helyre vigyed, ahol a szerelõkben megbízol, mert nem kell ahhoz sokat hibázni, hogy kotyogjon.

A nyakat meg inkább hosszabbra vágasd, ha még új vázban is gondolkozol, és max nem a stücni alá, hanem fölé rakatod a távtartó gyûrûket (így lejjebb lesz a kormány, viszont a villanyak szép hosszú marad.

X.

Neo76

Neo76

vendég

• fórumtag
  • 34 hozzászólás
Nos, még egy dolog eszembe jutott! Ha le van "szabva" egy telcsi egy vázra és cserére kerül sor, akkor a teló a másik vázban is "belefér"? Azaz, mekkora a vázak között a különbség e téren? A mostani váznak az a része, ahova a teleszkóp beilleszkedik ~140mm.

Köszi,
Laci

Neo76

Neo76

vendég

• fórumtag
  • 34 hozzászólás

a Meridába nem túlzás kicsit a pike? (értsd: majd megérdemel egy jobb vázat ;))
szervízbe nemtudom mi pénzér csinálják én, anno ahogy új villát mentem mondtam nekik, hogy ugyan tegyék is bele és szónélkül belerakták, hamár ugye kiadtam rá xxezret.
fejcsapágycsere, ha a mostani bírja még, akkor ráérsz.

Szia!

Kicsit vissza lesz fojtva, egyelõre, aztán majd meglátjuk azt a vázcsere dolgot is. :) Ezt a témát már beszéltem itt a srácokkal. A fejlesztésre, fejlesztésekre gondolva választottam a Pike-ot, hisz késõbb, ha komolyabb dolgokra is használnám a gépet, a bringa eleje már fel van rá készítva. Hosszú távban gondolkodom.

Köszi srácok a segítséget! Most már nem lesz gond, remélem! :)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
a fejcsapágyat nem kell kicserélni, ha nincs semmi baja....

nkarcsi: 42*32*7 mm szabvány duplaajkas szimmeringet kell vegyél, egy párat. olcsón kijössz, még márkásakból is. ez az alsó a(z összesen) 4-bõl. mert a felsõ száranként egy porlehuzón segít, ha a rugót szétszeded (szétjön, egy helyen össze van hajtva egymásba) és kicsit levágsz belõle, majd ujra összehajtod. (feszesebb lesz, nekem bejött) - meg amugy is, nem az a lényeg, hogy por ne menjen be, [mert ha felül nem, hát alul az imbuszos állításnál biztosan nme elég jó a gyári tömítés (sem) igy tuti dzsuva lesz az olaj hamar] hanem az olaj ne jöjjön kifelé.
mikor elõször összerakod, a két szimmering közé érdemes kis zsirt tenni, hogy legyen ott is valami kenés, bár hamar kinyomja magából a nagyrészét, azért mégis marad valami, és jobb mint a semmi.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

Köszi! Én is ilyesmire gondoltam! :) Nos, ezt szervízbe kb. milyen árban végzik el, ill. ha fejcsapágy csere lenne, milyet érdemes venni? Ez az új teló sokkal többet bír, mint a korábbi, ezért is gondoltam, hogy a fejcsapágynak is kell "bírnia" vele a tempót. Különben Merida Matts Sport 300 '04 Suntour villa csere lenne.

Köszi,
Laci

a Meridába nem túlzás kicsit a pike? (értsd: majd megérdemel egy jobb vázat ;))
szervízbe nemtudom mi pénzér csinálják én, anno ahogy új villát mentem mondtam nekik, hogy ugyan tegyék is bele és szónélkül belerakták, hamár ugye kiadtam rá xxezret.
fejcsapágycsere, ha a mostani bírja még, akkor ráérsz.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
nem néztem az ebike-on, de szerintem nagyjából megéri. jó kis villa az. (bár a jövõ évi rs belépõ villák lesznek _nagyon_ komolyak!)

srev

srev

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
Üdv!

Új Pilot teló megéri 38k HUF-ért?

Neo76

Neo76

vendég

• fórumtag
  • 34 hozzászólás

a jelenlegi villádról le kell szedni az alsó csészéjét a fejcsapágynak és átrakni a Pike-ra.
aztán méretre kell vágni a Pike nyakát és szerintem lényegében ennyi.

Köszi! Én is ilyesmire gondoltam! :) Nos, ezt szervízbe kb. milyen árban végzik el, ill. ha fejcsapágy csere lenne, milyet érdemes venni? Ez az új teló sokkal többet bír, mint a korábbi, ezért is gondoltam, hogy a fejcsapágynak is kell "bírnia" vele a tempót. Különben Merida Matts Sport 300 '04 Suntour villa csere lenne.

Köszi,
Laci

Mester14

Mester14

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.353 hozzászólás
ez nem nagy dolog...jó persze mondom én aki már többedik bicaját rakja össze...
amugy tényleg nem nagy dolog...(ha valakiben van annyi vállalkozó szellem hogy önmaga nekikezdjen):csavarhuzó+kis kalapács és lejön aztán rá a másikra és vagy 1 megfelelõ méretû csõvel ráütni vagy csavarhuzóval is rálehet.. a nyakat méretre vágni meg ugyhogy:összerakni,aztán rátenni annyiközölö gyürüt amenyi kell+a stucni majd lehet vágni.(saját tipp:én elõször a stucnit tettem rá összenyomtam az egészet,majd rá a gyürüt és a gyürü felett keztem vágni...aztán tettem alá 1 vékony gyürüt,és belevertem a rózsát,majd összehuztam az egészet...)
A rózsa beleverése(saját tipp:1 ugyan olyan átmérõjü és menetû hosszabb csavart bele csavartam a rózsába majd óvatosan elkeztem bele verni a nyakba a csavarral<figyelni kell hogy egyenesen menjen> ez a legnezebb része az egésznek)ha kész ráhuzni a stucni csavart és lehet menni...

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
a jelenlegi villádról le kell szedni az alsó csészéjét a fejcsapágynak és átrakni a Pike-ra.
aztán méretre kell vágni a Pike nyakát és szerintem lényegében ennyi.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Neo76

Neo76

vendég

• fórumtag
  • 34 hozzászólás
Szia Xabi!

Fejcsapágy csere? Hmm. ez esetben ez feltétlenül szükséges? Kicsit kifejtenéd ezt bõvebben, ha megkérlek, mert még nem vagyok eléggé járatos e téren?

Köszi,
Laci

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
az enyém semennyi olajat nem enged ki. ha a tied igen, akkor ajánlom a szimmeringcserét. tesóm 270ft-ért vette. Annyit megér. kicserélni meg egy csavarhúzó + 15perc meló.

essél neki

YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

nkarcsi

nkarcsi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.380 hozzászólás
Hello!

Az mitõl, lehet, hogy a boxxi, amikor keményebben odaütöm a földhöz (kirántom a kormányt majd lecsapom), akkor egy kis koppanásszerû hangot ad kb az út 2/3adánál. Olyasmi mintha a nagy sebesség hatására valami lockolna egy picit. Még nem cseréltem az olajat meg szimeringet, majd cask jövõhéten. Egy szimmeringnek mennyi olajat szabad átengedni a becsúszóra, vagy ez a porlehúzó feladata lenne, mármint meggátolni a túlsok olajszivárgást. Egyébként nagyonfasza a mozgása.

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás

Valószínüleg 100-as, RS villák csak kevesebbet szoktak mozogni, többet nem !

thx :)

Csodálkoztam is... :D No majd meglátom, hogy muzsikál hétvégén a Buda maratonon, bár durvulni nem fogok még egyenlõre, ahhoz még nagyon friss a bicaj, és a régi után szoknom kell... :)

X.