Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
16970 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Az U-Turnt lefele sem erdemes menet kozben tekerni. Egesz egyszeruen a mukodesi elv miatt, hisz a rugo spiralja a menet, a nyomorud feje pedig a masik es ha a bringan ulsz, akkor a rugo megfeszul ( osszenyomodik ) ezaltal a spiral mar surubb menet lesz es az nem tesz jot a nyomorud fejen kikepzett resznek. Sajnos U-turn -nel arra a par masodpercre meg kell allni amig tekered. Maraton kozben nem veszes, de XC versenyen durva lenne :D

Vole, a rebában sztem nincs rugó....air u-turn, amúgy nyilván túra-maraton felhasználásra jó a dolog, ott belefér az állítgatás...cc race arcok + úgyis a 60-80 mm lefelé kézenállós-orraesõs geót szeretik...:)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Az U-Turnt lefele sem erdemes menet kozben tekerni. Egesz egyszeruen a mukodesi elv miatt, hisz a rugo spiralja a menet, a nyomorud feje pedig a masik es ha a bringan ulsz, akkor a rugo megfeszul ( osszenyomodik ) ezaltal a spiral mar surubb menet lesz es az nem tesz jot a nyomorud fejen kikepzett resznek. Sajnos U-turn -nel arra a par masodpercre meg kell allni amig tekered. Maraton kozben nem veszes, de XC versenyen durva lenne :D
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Igen, ezt a két dolgot kihagytam... Deore hidraulikus tárcsafék van egy Merida Mission Race bringán, ebben szeretném cserélni a telót. A U-Turn-re azt mondták nekem, hogy menet közben úgyis csak lefelé tudom tekerni, ha vissza akarom állítani akkor vagy megállok, vagy egykerekezek 10 métert közben (ez utóbitól olyan messze vagyok, mint ide Denver). Szóval érdemes a U-Turn-re mennem? Mert ha jól látom, vagy ez, vagy a kormányról állítható lock-out. Vagy nem?

a kettõ nem zárja ki 1mást....én mindenképp uturnös (illetve egyéb állítható utas) villát vennék....mondjuk a mission race-be egy idei uturnos rebát.....mert mászáshoz igen jó az a 85 mm, lefelé meg jól jön a 115 és elég is....szal a missionba sztem jobb egy 85-115 mint egy 100-130....persze a legjobb mondjuk egy 80-130 lenne :) (pl egy marzo maraton xc...csak az nem 100K árban)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Feri-

Feri-

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás

jövõ évi rebát akkor várd meg, ha szeretnél v-féket használni
...
revelationon meg sztem csak akkor gondolkodj ha egy kb 5"-t mozgó fulli vázad van, egyébként felesleges

Igen, ezt a két dolgot kihagytam... Deore hidraulikus tárcsafék van egy Merida Mission Race bringán, ebben szeretném cserélni a telót. A U-Turn-re azt mondták nekem, hogy menet közben úgyis csak lefelé tudom tekerni, ha vissza akarom állítani akkor vagy megállok, vagy egykerekezek 10 métert közben (ez utóbitól olyan messze vagyok, mint ide Denver). Szóval érdemes a U-Turn-re mennem? Mert ha jól látom, vagy ez, vagy a kormányról állítható lock-out. Vagy nem?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Sziasztok. Teleszkópot szeretnék venni, max. 100E Ft-ot tudnék rászánni. A Rockshoxok közül szeretnék választani, most egy Manitou Skareb Comp-om van lockout nélkül. Mivel 89 kiló vagyok, sok teló nem jöhet szóba. A Rebákat nézegettem, a felhasználás XC lenne, évente egy-két maratonon is elindulok.

Kérdéseim:
1. Jó ötletnek tartjátok a Rebát?
2. Több fajtája van, Team, Race stb. Nem tudom eldönteni, hogy melyiket érdemes az én esetemben választani. (Talán a Race?)
3. Meg szabad venni egy 2005-ös modellt, vagy a 2006-osba érdemes beruházni?
4. Ezt a Revelation-t ismeri valaki?
5. Van valahol olyan leírás a neten, ami összefoglalja a teleszkópok tulajdonságait, esetleg segít a választásban?

Kösz.

jövõ évi rebát akkor várd meg, ha szeretnél v-féket használni, (bár a biker nem biztos hogy fog hozni vfék opcióst) bár én 89 kilóval nem erõltetném...+ a jövõ évibõl már nem lesz u-turnos, csak fix rugóutasak....
változatok közt még a lényegi különbség hogy a teamre és a race-re tudsz tenni "távszabályzót" (kormányról kapcsolható lockout) az sl-re úgy emléxem nem...
szal ebben az árkategóriában szvsz a legjobb választás a reba mondjuk egy u-turn-ös race....

revelationon meg sztem csak akkor gondolkodj ha egy kb 5"-t mozgó fulli vázad van, egyébként felesleges

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Rock Shox Duke XC U-turn

Kiváló CC/maraton teló... Az ugrálást (kicsi íves dirt) valamint streetet mennyire bírja? Van valakinek tapasztalata hogy mire számíthatok? (70mmen használva)

NEM. nem arra való. egyáltalán nem arra való! felejtsd el.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
A Reba jo valasztas. Azon belul csak nyak meg allithatosag meg ilyesmi kulobsegek vannak, semmi extra egy atlagembernek.
Tarcsafeket radobod, es mehet a jo kis saros maratonra :)
05-osokrol nem hallottam roszatt, nem szeriahibasak ha erre gondolsz.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

Feri-

Feri-

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
Sziasztok. Teleszkópot szeretnék venni, max. 100E Ft-ot tudnék rászánni. A Rockshoxok közül szeretnék választani, most egy Manitou Skareb Comp-om van lockout nélkül. Mivel 89 kiló vagyok, sok teló nem jöhet szóba. A Rebákat nézegettem, a felhasználás XC lenne, évente egy-két maratonon is elindulok.

Kérdéseim:
1. Jó ötletnek tartjátok a Rebát?
2. Több fajtája van, Team, Race stb. Nem tudom eldönteni, hogy melyiket érdemes az én esetemben választani. (Talán a Race?)
3. Meg szabad venni egy 2005-ös modellt, vagy a 2006-osba érdemes beruházni?
4. Ezt a Revelation-t ismeri valaki?
5. Van valahol olyan leírás a neten, ami összefoglalja a teleszkópok tulajdonságait, esetleg segít a választásban?

Kösz.

Mike-rider

Mike-rider

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Rock Shox Duke XC U-turn

Kiváló CC/maraton teló... Az ugrálást (kicsi íves dirt) valamint streetet mennyire bírja? Van valakinek tapasztalata hogy mire számíthatok? (70mmen használva)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nem kell majd nagyon uritgetni a postaladadat hogy beferjen a soksok privi, azt boritekolhatom.

Splice Elite mennyire jo/rossz?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

07aszp

07aszp

törzsvendég

• fórumtag
  • 638 hozzászólás

szerintem ez hehe :)

Pedig mivel egy én egy kicsit többet tudok róla, ez nem hehe.
Ha valakit érdekel, hogy kihez kell fordulni, meg hasonlók az írjon privit!
Hull York Medical School
1st Year (Hull Campus)
Anaesthetist wannabe

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.931 hozzászólás
36mm acél becsúszók?

jólhangzik
Too many times your body can't take
Too many times you've made a mistake
Too many times you haven't realized
Too many times your mind became paralyzed

A biciklim. Saját konstrukció.

vmi állást én is keresnék. esetleg ha vki tudna vmi testhezállót, egészen nyugodtan ne fogja vissza magát...

krokodilus

krokodilus

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 hozzászólás
RST RAPIDE HILL

Ki mit halott róla,próbálta már valaki, mennyit kérnek érte?
Kinézetre és adatokat nézve brutkónak tünik, de mi a valóság?

Marzocchi Bomber 66 RC2 ETA
Avid Code-ot mindenkinek!:dance2:
:chomik:BIKELAND:chomik:

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.931 hozzászólás

azaz:) aztán leesõ papucsok:D

az sauh volt. :)

egyesek szerint köves volt az akkori pálya.
azóta kivettek néhány tényleg köves részt.
pedig le lehetett menni merevvel is.

vmi állást én is keresnék. esetleg ha vki tudna vmi testhezállót, egészen nyugodtan ne fogja vissza magát...

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

tényleg kéne vmi rendes dirt pálya a Jani hegy környékére(LEHET RÁ KAPNI EU TÁMOGATÁST!!!).

szerintem ez hehe :)

07aszp

07aszp

törzsvendég

• fórumtag
  • 638 hozzászólás
tényleg kéne vmi rendes dirt pálya a Jani hegy környékére(LEHET RÁ KAPNI EU TÁMOGATÁST!!!). Mert eddig kettõrõl tudok Bp-n. a nagykovácsi, meg a campona.
Hull York Medical School
1st Year (Hull Campus)
Anaesthetist wannabe

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
azaz:) aztán leesõ papucsok:D

meg dolog
továbbra is azt bírom hogy..:) ami a hegyen folyik az nem dirt, nem dh és nem is fr, csak olyan kicsit ezt is kicsit azt is, erre tökjó minden teló....
ha komolyan tolja vki (itt senki kb és a kérdezõk sem tuti) a dirtet az úgyis tudja mivel akarja, és mivel jó neki, és nem fog tanácsot sem kérni...

no mind1.

én mozóval meg suntourral toltam minta Zállat...:) és tökjó volt.
4.5 kg körül, jaja.
vegába zsír!

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.931 hozzászólás
ja, judy xc 80mm mátra dh.

deszépisvolt...

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Merevvillaval jobb megtanulni ugralni, mert akkor odafigyel az ember az erkezesre is es jobban megtanulja kezelni a gepet.
Pont emiatt latni sok hulyegyereket aki ugyan nagyokat ugrik, de ugy odaveri a gepet hogy rossz nezni. Nah, ok biztos hogy teloval tanultak meg dirtelni.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
daci: tévedsz

aszp: 4,3 ha jól emlékszem