Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
16970 replies to this topic

GerMan

GerMan

törzsvendég

• fórumtag
  • 445 posts
lehet, hogy erõsebb a cromo szár, de sokkal jobban hajladozik. tárcsaféket szerintem nem is érdemes rárakni, mert komolyabb fékezésnél elcsavarodik az egész, meg sivit. ezt a szerény 60 kilómmal mondom, egy judy xc volt tulajdonosaként ::)

Xdaw

Xdaw

vendég

• fórumtag
  • 49 posts
Hi Tsabi!
Te komolyan ajánánlod egy 100 kg-os embernek hogy egy üregesvállú cc-villával "fél méternél nem nagyobbakat" ugorjon?

koga

koga

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 posts
Ma láttam a Bergusonban egy Pilot C-t,és az alsószára ua,mint a 2000-es Jucikámé!
+üreges a válla,valszeg megbirkózik Veled.

Mellesleg melyik árlistában láttál Pilotot?

Xdaw

Xdaw

vendég

• fórumtag
  • 49 posts
Egy kis adalék, ha a Pilotra kacsingatnál:Nagy vonalakban megegyezik a régifajta SID -ekkel.A Cromo becsúszószáraktól eltekintve persze(az is hozzátartozik a dologhoz hogy én eddig két db törött SID-et láttam ,mindkettõnek a válla törött el...).
No de nem is ezt akartam írni , hanem: A gyártó max 2.1 -es
gumiméretig javasolja, ami szabadfordításban annyit jelent,hogy a 2.1-es koppra elfér. Vagyis terephasználat esetén ezt a gumiméretet elfelejtheted, igazából max.1.9-es megy hozzá.
....hopi most néztem a súlyadataidat....hát inkább az összes általad felsorolt villát nagyívben felejtsd el. Neked Black való vagy Psylo ,mert ha visszamész a boltba egy törött könnyû cc villával és meglátnak Téged, már megbocsáss ,de a garanciális feltételek azonnal megszünnek.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Részemrõl az elsõ, vagy uccsó lenne ajánlva... valahogy a Black-szerû villák olyan bizalmat keltenek... 8)

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
Véleményem szerint egyáltalán nem gond a 28-as csõ, ami crmo, sõt..... a marzo 30-asánál tuti erõsebb, az acél egy jó kis anyag.
Na összeszedtem minden lényegeset, hogy könnyebb legyen dönteni.
Én a PILOT-ot venném a HC2 és a súlya miatt, meg mert nehéz vagy és a crmo erõs, küllemre az MX COMP-ot, de csak pirosban, az AXEL meg ha jól láttam csak OEM.

Pilot XC:
STANCHIONS: 28mm crmo
TRAVEL: 80/100 mm
WEIGHT: 4.06 lb. (1.84 kg)
DAMPING: NEW! HC2

Feltöltött kép

MX Comp:
STANCHIONS:30mm alu
TRAVEL: 85/105 mm
WEIGHT: 4,46 lb (2.02 kg)
DAMPING: Dual SSV

Feltöltött kép

MANITOU Axel Elite (OEM Only) :
STANCHIONS: 28.6 mm crmo
TRAVEL: 80/100 mm
WEIGHT: 4.2 lbs (1.90 kg)
DAMPING: Fluid Flow

Feltöltött kép

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,021 posts
hát 80kg felettieknek már nem igazán készítik, de azért vannak a könnyítésben ilyesmiben különbségek... de a többek majd jól lefikáznak ha nincs igazam :D

mge

mge

vendég

• fórumtag
  • 16 posts
Köszi RAS!

Erre voltam kiváncsi! A honlapokon közölt tecnikai adatokból nem igazán derül ki, hogy milyen súlycsoportnak készítik az adott cuccot.

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,021 posts
hát talán a marzo, tekintve hogy kicsit súlyosabb vagy az átlagnál és ha minden igaz ebben több anyag van kicsit mint a többiben...
hát nem tudom hogy 30mm alu becsúszó vagy 28,6mm cromo becsúszó... ezt majd az okosabbak megmondják...

mge

mge

vendég

• fórumtag
  • 16 posts
Én is nagyon szeretnék egy telót a gépembe, ami egy TREK 4000-es. 19,5"-os, ez már korlátozza a használatot. Késõbb szeretnék valami olyat amivel picit ugrálni is lehet, de mászásnál sem õszülök meg.
0,5m-nél magasabról/ra nem ugrálok, többnyire könnyû CC-re használnám.
A gond az, hogy kb. 100 kg vagyok.
Nézegettem 2003-as szerkezeteket:
Marzocchi MX comp, Manitou AXEL Elite, Rock Shox Pilot XC, ezek mind 60000 Ft alatt szerepelnek az árlistákon.
melyiket érdmes?
miért?
(esetleg valami mást?)
utóbbi kettõ esetében a 28mm-es becsúszó szár gáz?
???

Ranger

Ranger

törzsvendég

• fórumtag
  • 748 posts
Na hát nem ezt magyaráztam énis ?! >:(
Köszi Tsabi! ;)

TrollEmber

TrollEmber

törzsvendég

• fórumtag
  • 905 posts
bocsika, siettemben félreolvastam :(
akkor a Juditon butítottak és nem a TTn okosítottak :P :P :P
túl optimista voltam

koga

koga

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 posts
SPRING: NEW! Dual Stage coil/elastomer spring
Adj: Preload

* Judy C (80 mm option) is availabe only on a complete bike

AGGRESSIVE ENTRY LEVEL MOUNTAIN SUSPENSION

PRELOAD ADJUSTMENT: With an external preload knob

NEW! DUAL STAGE SPRING SYSTEM: Offers improved performance for aggressive riders with a coil/elastomer system that provides a plush, progressive spring rate

ONE-PIECE MAGNESIUM LOWERS: All the stiffness for less weight

LONG TRAVEL OPTION: All the stiffness for less weight

OTHER FEATURES:
One-piece magnesium lowers // Forged aluminum, silver finish crown // Steel steerer tube // Chromed steel 25mm upper tubes with boots // Max. Tire: 2.4" // Available colors: Black (Red, Silver, Yellow available only on a complete bike)

[ weights are based on 160 mm steerer tube pre-production models and may vary. Actual fork travel may vary +/- 3 mm. Specifications and call-outs are preliminary and are subject to change. ]

Na,a 03-as Judy-kban nincs csillapítás! :P
A coil az acélrugó! :(
De a 2001-es,vagy az elõtti Judy C-k csillapítottak! ;D
A 02-es már nem!
SZVSZ 25000-ért megéri a Judy C,inkább mint a RST!

TrollEmber

TrollEmber

törzsvendég

• fórumtag
  • 905 posts
de most tényleg: nem mindegy, hogy a honlapon mi van?
azt nézd, amit veszel, mert változott a modell
2003-as Judit meg létezik, és ne Hydracoilt keress a leírásban, mert nem így van ott, hanem meg van fogalmazva szépen (a mondatban szerepel, hogy 'coil' meg mittudomén, mind1, a lényeg, hogy fürdetve van.
az állíthatóság meg nem mindig olyan fontos sztem. felhasználástól függ

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
Az OEM cuccoknál sohasem tudhassa az ember, mik vannak. Ha egyszer nem kerülnek kereskedelmi forgalomba.... 2000-ben volt full fekete Judy XC is! (a feliratok is feketék voltak, a váll is, minden!)
De az olajcsillapítás az fix!

Kérdezdd Andix-ot.

A Hydracoil amúgy a Rock Shox elnevezése a nyílt olajfürdõre.

Ranger

Ranger

törzsvendég

• fórumtag
  • 748 posts
De így se,úgy sem értem,mert se a 2002-esnél,se a 2003-asnál nincsen hidracoil csillapítás a Judy C esetében,ellenben a Judy SL és XC-vel,ahol viszont van...
Legalábbis a honlap szerint.
A másik,amiben nem értek egyet,hogy csak 80 mm és csak OEM,mert igaz,hogy a 80-as az csak OEM,de van 100-as,ami nem OEM...
Legalábbis a honlap szerint.
???

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
Nincs 2003-mas Judy széria.

mount

XC=CC=cross country. Ugyanazt jelöli mind: könnyû bicikli, kevés rugóút (80-100 mm) vékony kerekek. A tulaj szereti a mászásokat, a versenyeket, de nem egycsillióval tép lefelé.
FR= freeride: véleményem szerint 130/150 mm elöl-hátul, (vagy több) egy lánckerék elöl, tárcsafékek, acélrugós csillapítás. A tulaj már nem annyira elkötelezett híve a mászásnak, inkább lefelé zörget, vagy városban állatkodik. Tipikus János hegyre járó arc.

Ranger

Ranger

törzsvendég

• fórumtag
  • 748 posts
Rob,Te most a '02-esrõl,vagy '03-asról beszélsz?

mount

mount

vendég

• fórumtag
  • 27 posts
Mi az hogy hydracoil?
Hidraulikus csillapitas? Azaz olaj mint csillapitofolyadek.
Ha mar itt tartunk az XC, CC, cross-counrty, free-ride, stb kozott mi a kulonbseg, illetve mit jelent teleszkopok vonatkozasaban. (Az, hogy DH-downhill meg sejtem, jonni le a hegyrol ezerrel, es a felmenetel nem lenyeges, mondjuk felvono, vagy auto. Ha jol gondolom.)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
No akkor Judy C: csak OEM, csak 80 mm, és NEM állítható, de meglévõ Hydracoil olajcsillapítás!
Csak a TT nem csillapított.
Azt hiszem Andixnak C-je van. Jó kis villa az! Szvsz jobb, mint az RST. Azoknak egyrészt túl nagy a belsõ súrlódása, nem elég jó a tömítése, és a Judy alsószára masszívabbnak is hat. Meg hát a nyílt olajfürcsi mindent überel, még ha nem is állítható.