Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
16970 replies to this topic

mge

mge

vendég

• fórumtag
  • 16 posts
InSync 728-at láttam még egy bolt honlapján:
http://bike.nemethok...product_id=1188 Itt nem írtak árat.

A paraméterei tetszenek, fõleg ezzel az árfekvéssel. De szívesen olvasnék egy-két véleményt olyanoktól akiknek már volt alkalmuk használni. Én tavaly hallottam róla elõször, de senkivel sem találkoztam akinek ilyenje lenne.

victory

victory

újonc

• fórumtag
  • 8 posts
ericcartmen:
A camponában van egy bringabolt,ott van a kirakatban
egy insync echo 728-as "52900HUF"
Nekem is erre fáj a fogam. ???

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
Nos én a Pilot-tal szemben a Marzo-t részesíteném elönyben.

Ami meg a MozoPro-t illeti: a 3.5 és a 4.5 az út hosszára utal inchben. (*25.4 mm) ergo: 89 és 114 mm. A 89-es volt gyakoribb kishazánkban. Az RST-k azért lassulnak be télen, mert az elasztomer nem szereti a hideget, és a zsír sem. Megoldás: Simsonrugó és olaj. Az olajból meg sok, és ha lehet, kicsit sürqüb.

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,147 posts
Azt nemtudjátok hogy az InSync 7-es szériája mennyibe kerül? Jah és hogy lehet-e egyáltalán venni...? :)

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,021 posts
alloy: ezt általában az aluötvözetekre írják (mert hogy a cromo is ötvözet, csak az acélötvözet...)
tehát ha azt látod alloy, az nagy valószínûséggel alu...

nickjames

nickjames

vendég

• fórumtag
  • 75 posts
Marzocchi MX comp ETA vs RS Pilot SL. Most a merevségre gondolok, tárcsafékes használat miatt. Az RS becsúszója ugye cromo. 28mm. Az MX 30mm, alloy. De mi is pontosan az alloy? A szótáram szerint ötvözet. Pontosabban mit jelent ez?

nickjames

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Nah, nekem volt Mozo Pro -m. Es egy nagyon tuti villa.
RST Mozo -bol 3 fele volt:
Mozo Comp: 2,5" ut.
Mozo Pro: - 3,5 " ut
- 4,5" ut

A belseje a ket pro -nak tuti ugyanaz, a comp -is elvileg ua.
A lenyeg, hogy rugo+MCU es a telo lababan van egy levegokamra ami a visszautat csillapitja nagyon jol. Ez nem allithato, de ha megtomod zsirral a telot, akkor elegge belassul, viszont olajjal kiraly. Telen valoban lassabb volt, de igazabol csak a zsirtol, aki olajjal hasznalta, annak azert mukodott, bar nem ugy mint nyaron, de azert jo volt.
A becsuszoszarak atmeroje kozott nem volt kulonbseg, csak hosszban, a nagyobb ut miatt.
De a 3,5 -ost is ki lehet huzni nagyobbra.
Igazabol csak annyi valtozott az evek soran, hogy a fekhidrol lehagytak idovel a kantikonzolt, a lab pedig kapott tarcsafekszemet. Ennyi.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
csak belso, hogy allithati-e azt nem tom.
szetszedve talan!

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,725 posts
Köszi LOR, akkor a kisebb. A csillapítás csak belsõ, és nem állítható, Igy van?

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
volt regen olyan mozo pro ami 3.5 es 4.5 zoll uttal rendelkezett levegos csillapitassal. kb'97

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,725 posts
Az RST Mozo pro nak két változata volt, az egyik ha jól tudom, egy kisebb és egy nagyobb átmérõjû(?) becsúszószárral. Ez a nagyobb. A 3,5 csak egy méretadat a pontosabb azonosítás végett.
Tehát jól hallottad.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
huhh... most kifogtál rajtam. Melyik ez az RST mozo pro 3,5? Eddig RST Mozo pro-ról hallottam, meg MoZo 3.5 SC-rõl, de így a kettõ együtt kicsit bezavart. És ennek a két villának nics sok köze egymáshoz.

Az RST Mozo pro-ról nem tudok nyilatkozni, az akkoriban ment ki a forgalomból, mikor én elkezdtem tekerni, ergo nem sokat (egyáltalán nem) láttam használni. A MoZo 3.5 SC-t viszont egy ismerõsöm használja, az az aminek 30-as a becsúszója, és az elõfeszítés állító gombját körülbelül 43szor körbe lehet tekerni, mire teljesen megfeszíti a rugót. Amikor ezt kipróbáltam, még tartott az októberi kánikula, mégse volt hajlandó 5-6 centinél többet mozogni. :-\ lehet, hogy egy kicsit kenetlen volt, de akkoris. Meg én is használtam RST-t, egy Delta TL-em volt, hááááát, az se nagyon komálta a telet... 8)

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,725 posts

Az RST télire átalakul merevvillává, a Six meg egyszerüen nem tetszik... ;D

Tamaskaa!

Ezzel azért vitatkoznék!
Az RST MOZO pro 3,5-öm vígan dolgozik még ilyen idõben is. Igaz, kicsit rövidebb úttal,,de nem merevvvilla!
Ez egy elég jó teló, igaz, hogy nem mai konstrukció, és nem súlymániásoknak való.

Keresek RST MOZO pro 3,5-höz cserélhetõ hidat, ami nem kanti konzolos

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,147 posts
Köszi az útbaigazítást és a sok jótanácsot! :D

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,725 posts
Köszi Tamáskaa!
Már minden tiszta.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
A DNM gyártja. DyNaMount Suspension asszem, de nem bizti. Csekáut:

honlap

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,725 posts
Mindenki!
Ki gyártja a DNM AO-33 RC rúgóstagot? Esetleg egy honlapcímet megköszönnék!

Köff...

szlatmik

szlatmik

vendég

• fórumtag
  • 134 posts
Én az Omega TL-t semmiképen nem ajánlom, mert ilyen van az egyik barátomnak és Õ már rég kidobta volna legszívesebben. Elõször is:101mm helyett kb.75mm volt a max. útja, nekünk kellett fölküldeni 100mm-re! Másodszor: nem mozog rendesen, akadozva mozog, a kisebb rezgéseket egyáltalán nem veszi föl, nem is túl merev a súlyához képest. Akár mennyit zsírozzuk mindegy, mert úgy is kihordja a gyenge tömítések miatt!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
ha ilyen opciók vannak, mint Manitou meg Rock Shox, akkor én el se kezdenék gondolkodni az RST-n. :-X Leginkább a Judy C mellé tenném a voksom, kiforrott konstrukció, nem a legkönnyebb, de szVsz az a legtartósabb darab közülük. Az RST télire átalakul merevvillává, a Six meg egyszerüen nem tetszik... ;D

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
RST-k törnek tervezési / anyaghiba miatt. RS Judy C. Most valami 27.9e akciósan, annyit nagyon megér.