Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
16970 hozzászólás a témában

micike

micike

törzsvendég

• fórumtag
  • 405 hozzászólás

én villáskulcsal a kezemben születtem :)

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
Na azé sztem ti sem úgy kezdtétek hogy tudtátok mit hova és hogyan kell ;)

David007

David007

törzsvendég

• fórumtag
  • 970 hozzászólás
eric: mindenképp vidd el egy noormális szerelöhöz és tudasd vele a problémád... ha nem tudja megoldani, az vagy lusta vagy nem ér rá, vagy a nem nooormális kategoriába tartozik

micike

micike

törzsvendég

• fórumtag
  • 405 hozzászólás

igen de ahhoz hogy egy teleszkopot leszintereztess szét kell teljesen szedni és eric... még az olajat sem tudja hol kell beletölteni. én azt javaslom vidd el valakihez aki ért hozzá.
és akkor sem hidraulikaolaj kell bele hanem teleszkópolaj.
ha motorosboltba veszel akkor meg lengéscsillapito olaj.

David007

David007

törzsvendég

• fórumtag
  • 970 hozzászólás
ha nem lesz jo a festésed , akkor vidd el homokfuvatni, aztán szintereztetni, 5-6 rugobol kijön a moka, de az tartos lesz! a régi vázamat le homokfuvattam, leszintereztettem, és még le is zománcoztattam . ja és füstölve is volt! ( fekete hullámos csikok lesznek belöle, de ez már piszok drága,de régebben halál olcso volt)

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
Köszönöm szépen az eligazítást!
A 2500Ft nem olyan vészes érte... fél liter olaj? Azt nem használom el mind egy cserénél, igaz? Egyáltalán mennyit kell beletölteni? Olyat olvastam a marzo oldalán hogy a bringás súlyához képest mennyit kell. Én úgy 80-90kg között vagyok.
És csak azt az alsó két csavart kell kiengednem, és már folyik is az olaj? Vagy hogy van ez?

Egyébként mik azok a szimmeringek? A gumitömítések? Bakker néztem egy helyi bolt árlistáját, Marzo szimmeringkészlet 5e Ft. Nem semmi.

CURTISPAPI

CURTISPAPI

vendég

• fórumtag
  • 197 hozzászólás
Sokan azt mondják, hogy olajcseréhez nem érdemes szétszedni teljesen. Részben igazuk is van, mert az olajat egyszerûen leereszted aztán újra feltöltöd. Viszont, ha már a láb alján kicsavartad a kis csavart, akkor már semmibõl sem áll teljesen szétszedni. Szétszedve meg már pofon egyszerû kitakarítani az egész cuccost, ami nem árt, ha új olajat teszel bele. Az olajat valami szar befõttes üvegbe ereszd le és nézd meg pár óra múlva, mennyi dzsuva ülepszik le benne. Ha nem takarítod ki a villát, akkor az olajcsere csak félmunka, mert a kosz egy része benne marad.
Fél liter Marzó olaj 2500 forint.
Simán meg tudod csinálni otthon is, ha van rá idõd.
Mivel elõször fogod csinálni, szerintem szereld le a tárcsféket, ha az van rajta.

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
Mennyibe kerül ez a Marzo olaj?

Egyébként hogy ajánljátok az olajcserét? Én csináljam meg itthon, vagy inkább vigyem el szervízbe? Meg egyáltalán az MXC-n hol kell? Én láttam a marzo oldaláról származó leíráson hogy a tetejénél kéne belelöttyinteni a cuccot. Nem kell szétszedni fullra a telót?

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.570 hozzászólás
aki nem tudna gyarilag a Marzocchi Golden Spectro olajat hasznal , a Manitou pedig Maxima

lenyegeben sok kulombseg nincs ,de van elteres ..bar a mai jobb olajak mar mind szeles homerseglet skalan mukodnek .. szal +50,vagy -20 kb... hasonlo teljesitmenyt adnak le...

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
Ja de a sprayt letöröltem!

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
Kipróbáltam a sprayt, hááát, kicsit világosab piros mint ami eredetileg. De most a modellfestékemet próbálgatom ki. :D Fényes, jól felvihetõ, a tartósságát meg majd megnézem este amikor full megszáradt.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
okés... ;)

Begbie

Begbie

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.228 hozzászólás

marzocski teleszkóp olaj kell bele. ezen aztán nem érdemes sporolni.

Tam, fõleg erre reagáltam! Aztán valahogy belekevertem Gyapit is! ;)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ami ugye nem motorolaj. És_ez_a_lényeg. Nem? ::)

Begbie

Begbie

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.228 hozzászólás
Aztán azt ne gondoljátok, hogy Gyapi gyári marzocchi olajat tesz bele! :)
Szvsz felesleges, és nem is lehet kapni! 7.5-ös hidraulikaolaj kell bele...
Õ is azt használ, és pöpec lesz!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
de, gyó. ha betonfalat akarsz firkálni a keletinél, vagy vasúti kocsit. (fuck cops!) Villával én nem hoznám szorosabb összefügésbe, ha nem muszáj. De persze még mindig a Te döntésed.

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
Már vettem sprayt! :D Valami motor/autóra való festék. Az nem gyó?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
motorolaj! :o a villába bele? gratulálok! valami ufótól vetted? Vidd be azt a villát Gyapihoz, amíg teljesen szét nem lesz barmolva, majd õ olajat cserél benne, meg le is festi. Nem ecsettel. Pénzbe fog kerülni, de talán így van esélyed, hogy egy hónap múlva is lesz mivel biciklizned. motorolaj... Istenem

micike

micike

törzsvendég

• fórumtag
  • 405 hozzászólás

marzocski teleszkóp olaj kell bele. ezen aztán nem érdemes sporolni.

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
Az olajos telóba milyen olaj kell? Én megkérdeztem a srácot akitõl vettem, elkezdi motorolaj, ami autóba kell, meg ilyenek. Mondja hogy nem jók a speckós olajok. Szerintetek ebbõl mi igaz?

UI: tök jól szürcsöl a kicsike ;D