Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
16970 replies to this topic

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Sziasztok!

Köpjetek le ha gondoljátok, de nem olvastam végig a topic-ot, mert tetû a net a cégnél :(. Ennek ellenére boldog :-* lennék ha segítenétek dönteni abban, hogy 30-35 (40)e HUF keret mellett melyik az a teló amit 80-90 kg-os testsúly mellett, keményebb terepre a leginkább érdemes megvenni ???. Amit eddig tudok az az, hogy nem árt ha Mg a külsõ szára és ha sok benne az Al, meg hogy az elasztomer és az MCU érzékeny a hõm. változására. MoZo? RST? Suntour?

mount

mount

vendég

• fórumtag
  • 27 posts
Igen, igen, de azert a sima rugos is eleg jo (Comp), nem?, raadasul, meg igy is konnyebb mint a Duke. Ami szinten valami levego-rugo kombinacio.
Az RS van annyival jobb a Manitou-nal, hogy inkabb Duke-ot vegyek? Azt hiszem mind a ketto eleg neves nem? Es az hogy a Skareb Comp a "legbutabb" Skaeb azert meg nem jelenti azt, hogy az nem tul jo, ugye?

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 posts

Hallott mar valaki a Manitou Skareb Comp-rol? A Velotrate oldalan 85e-be kerul, <1.5kg, rugos, meg ilyenek. Tobbet nem tudok. Mivel jobb egy Elite (116), vagy Super(139)?
Es jobb-e a RS Duke SL?

Az Elite és Super rugó+levegõsek

SKAREB COMP COIL:
80 MM TRAVEL / COIL SPRING / FLUID FLOW DAMPING / SOLID CROWN / RA CASTING

SKAREB ELITE:
80 MM TRAVEL/ AIR-COIL SPRING / TPC DAMPING / HOLLOW CROWN / RA CASTING

SKAREB SUPER:
Mint Elite + Lockout

mount

mount

vendég

• fórumtag
  • 27 posts
Hallott mar valaki a Manitou Skareb Comp-rol? A Velotrate oldalan 85e-be kerul, <1.5kg, rugos, meg ilyenek. Tobbet nem tudok. Mivel jobb egy Elite (116), vagy Super(139)?
Es jobb-e a RS Duke SL?

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,570 posts
igen .. mostmar mindenki tud mindent.. :)

Ranger

Ranger

törzsvendég

• fórumtag
  • 748 posts
Khmm. Ott a pont. ;D Régen égtem már be... ;)

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
Khmm....

Lajos BombrideR telója után érdeklõdik, rob meg az Öccse talójáról mesél....

Egyébként BombrideR telója is sima tengelyes.

Ranger

Ranger

törzsvendég

• fórumtag
  • 748 posts
Lajos: "sima tengelyes" -by Rob...
Vagy ez poén volt? Akkor bocs. ;D

lajos

lajos

törzsvendég

• fórumtag
  • 244 posts
Bombrider

De az a Z1 nem átütõs úgye?

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,147 posts
Már nem kell segítség, kösz!...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
Az én öcsém a tamaskaa vagy nem tudom, most hogy írja a nevét. Szóval még egy kék. :)
'01-es Z1 MCR-je van, polír/fekete, sima tengelyes.

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,570 posts
rob ki neked az ocsed..?
es z1 milye van ..?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
lajos

BombrideR Z1-esét én is ajánlom, olyan mint az öcsémé. És egy olyan fendert is kapsz hozzá, mint az enyém, ha szépen megkéred... :)

magellana

Keményebb rugó kb 5 ezer forint, és a Nellánál kell lennie. Elõfeszítve is lekoppantod? Akkor rugócsere kell. Ha egyszer-kétszer lekoppan egy picit, az nem probléma. Ennyi benne van a tûréshatárban. Amúgy a Psylok könnybben végigszaladják a 125 mm-t, de a végefelé kifejezetten progressziv. Ha nem találsz keményebb rugót, akkor alulra a rugóba vágj bele egy elasztomert úgy, mint a U-Turn. (már ha Tied nem U-Turn-ös)
Attól egy lehellettel késõbb koppan fel, és a csillapítása is jobb lesz, a gyors lejtõzést jobban kultiválja.

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,147 posts
Feltöltött kép

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,147 posts
Tudna segíteni vki Marzocchi tulaj?
Lenne egy "apró" gondom a villa összeszerelésével... van becsúszószárban az a fekete mûanyag biszbasz, amin van a rugó is, meg aminek az alján van a csavar (amivel be lehet csavarozni a lábhoz), meg amiben van az a kis átfolyószelep. Na annak a lenti végénél a csavarban van egy kis lyuk, amibe belepasszol egy kis dugószerõ valami amin van két gumigyûrû. Na azt sajna sikerült belevarázsolnom abba a lyukba...és a kérdés lényege az, hogy hogyan lehet kivarázsolni? Nekem az az ötletem támadt, hogy azt a kis átfolyószelepet kicsavarom. Viszont van ott egy kis gyûrû, ami meggátolja hogy ki tudjam szedni... azt hogy a rákban lehet kiszedni? Vagy a másik megoldás hogy leszedni azt a polírozott sz*rt a végérõl, de azt nemtom hogyan kell...

Na ha ezt kigobozza vki... a segítséget köszi elõre!

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,570 posts
lajos ajanlom az en z1 esemet olcson 85E ert a tied..!!

magellana

magellana

vendég

• fórumtag
  • 38 posts
lécci adjaotok tanácsot hogy a psylot hogy kell keményebbre csinálni. új rugót esetleg? az mennyi? nincs v.kinek? ha egy picit kikoppan a psylo az mennyire gáz abban is kell olyan teflongyûrût mind a marzocchikban cserélni.
amúgy nagyon király most az a villa. még le sem koppant de félek hogy ha ugrálok vele akkor lefog!

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts

lexikonfejû

:-)))

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Asszem úgy 25e környékén lehet a tied,de jön majd egy lexikonfejû,és õ megmondja pontosan.Meg idecsatolja azt is,h hol lehet kapni,mert elég kevés boltban láttam eddig.Bár a Csekénél tuti lesz:)

lajos

lajos

törzsvendég

• fórumtag
  • 244 posts
Köszi de egy árat is mellé tüzhetel ha gondolod! ;)