Sziasztok!
Köpjetek le ha gondoljátok, de nem olvastam végig a topic-ot, mert tetû a net a cégnél . Ennek ellenére boldog :-* lennék ha segítenétek dönteni abban, hogy 30-35 (40)e HUF keret mellett melyik az a teló amit 80-90 kg-os testsúly mellett, keményebb terepre a leginkább érdemes megvenni ???. Amit eddig tudok az az, hogy nem árt ha Mg a külsõ szára és ha sok benne az Al, meg hogy az elasztomer és az MCU érzékeny a hõm. változására. MoZo? RST? Suntour?
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Teleszkópok - általános eszmecsere
Indította
Bikemag
, 2001. június 02. 02:46
Írta 2003. február 20. - 12:38
Írta 2003. február 20. - 11:05
Igen, igen, de azert a sima rugos is eleg jo (Comp), nem?, raadasul, meg igy is konnyebb mint a Duke. Ami szinten valami levego-rugo kombinacio.
Az RS van annyival jobb a Manitou-nal, hogy inkabb Duke-ot vegyek? Azt hiszem mind a ketto eleg neves nem? Es az hogy a Skareb Comp a "legbutabb" Skaeb azert meg nem jelenti azt, hogy az nem tul jo, ugye?
Az RS van annyival jobb a Manitou-nal, hogy inkabb Duke-ot vegyek? Azt hiszem mind a ketto eleg neves nem? Es az hogy a Skareb Comp a "legbutabb" Skaeb azert meg nem jelenti azt, hogy az nem tul jo, ugye?
Írta 2003. február 20. - 10:25
Hallott mar valaki a Manitou Skareb Comp-rol? A Velotrate oldalan 85e-be kerul, <1.5kg, rugos, meg ilyenek. Tobbet nem tudok. Mivel jobb egy Elite (116), vagy Super(139)?
Es jobb-e a RS Duke SL?
Az Elite és Super rugó+levegõsek
SKAREB COMP COIL:
80 MM TRAVEL / COIL SPRING / FLUID FLOW DAMPING / SOLID CROWN / RA CASTING
SKAREB ELITE:
80 MM TRAVEL/ AIR-COIL SPRING / TPC DAMPING / HOLLOW CROWN / RA CASTING
SKAREB SUPER:
Mint Elite + Lockout
Írta 2003. február 20. - 10:13
Hallott mar valaki a Manitou Skareb Comp-rol? A Velotrate oldalan 85e-be kerul, <1.5kg, rugos, meg ilyenek. Tobbet nem tudok. Mivel jobb egy Elite (116), vagy Super(139)?
Es jobb-e a RS Duke SL?
Es jobb-e a RS Duke SL?
Írta 2003. február 20. - 03:06
Írta 2003. február 19. - 22:15
Írta 2003. február 19. - 22:07
Khmm....
Lajos BombrideR telója után érdeklõdik, rob meg az Öccse talójáról mesél....
Egyébként BombrideR telója is sima tengelyes.
Lajos BombrideR telója után érdeklõdik, rob meg az Öccse talójáról mesél....
Egyébként BombrideR telója is sima tengelyes.
Írta 2003. február 19. - 20:52
Írta 2003. február 19. - 20:23
Írta 2003. február 19. - 19:59
Írta 2003. február 19. - 14:16
Az én öcsém a tamaskaa vagy nem tudom, most hogy írja a nevét. Szóval még egy kék.
'01-es Z1 MCR-je van, polír/fekete, sima tengelyes.
'01-es Z1 MCR-je van, polír/fekete, sima tengelyes.
Írta 2003. február 19. - 14:09
Írta 2003. február 19. - 12:45
lajos
BombrideR Z1-esét én is ajánlom, olyan mint az öcsémé. És egy olyan fendert is kapsz hozzá, mint az enyém, ha szépen megkéred...
magellana
Keményebb rugó kb 5 ezer forint, és a Nellánál kell lennie. Elõfeszítve is lekoppantod? Akkor rugócsere kell. Ha egyszer-kétszer lekoppan egy picit, az nem probléma. Ennyi benne van a tûréshatárban. Amúgy a Psylok könnybben végigszaladják a 125 mm-t, de a végefelé kifejezetten progressziv. Ha nem találsz keményebb rugót, akkor alulra a rugóba vágj bele egy elasztomert úgy, mint a U-Turn. (már ha Tied nem U-Turn-ös)
Attól egy lehellettel késõbb koppan fel, és a csillapítása is jobb lesz, a gyors lejtõzést jobban kultiválja.
BombrideR Z1-esét én is ajánlom, olyan mint az öcsémé. És egy olyan fendert is kapsz hozzá, mint az enyém, ha szépen megkéred...
magellana
Keményebb rugó kb 5 ezer forint, és a Nellánál kell lennie. Elõfeszítve is lekoppantod? Akkor rugócsere kell. Ha egyszer-kétszer lekoppan egy picit, az nem probléma. Ennyi benne van a tûréshatárban. Amúgy a Psylok könnybben végigszaladják a 125 mm-t, de a végefelé kifejezetten progressziv. Ha nem találsz keményebb rugót, akkor alulra a rugóba vágj bele egy elasztomert úgy, mint a U-Turn. (már ha Tied nem U-Turn-ös)
Attól egy lehellettel késõbb koppan fel, és a csillapítása is jobb lesz, a gyors lejtõzést jobban kultiválja.
Írta 2003. február 18. - 22:39
Írta 2003. február 18. - 22:32
Tudna segíteni vki Marzocchi tulaj?
Lenne egy "apró" gondom a villa összeszerelésével... van becsúszószárban az a fekete mûanyag biszbasz, amin van a rugó is, meg aminek az alján van a csavar (amivel be lehet csavarozni a lábhoz), meg amiben van az a kis átfolyószelep. Na annak a lenti végénél a csavarban van egy kis lyuk, amibe belepasszol egy kis dugószerõ valami amin van két gumigyûrû. Na azt sajna sikerült belevarázsolnom abba a lyukba...és a kérdés lényege az, hogy hogyan lehet kivarázsolni? Nekem az az ötletem támadt, hogy azt a kis átfolyószelepet kicsavarom. Viszont van ott egy kis gyûrû, ami meggátolja hogy ki tudjam szedni... azt hogy a rákban lehet kiszedni? Vagy a másik megoldás hogy leszedni azt a polírozott sz*rt a végérõl, de azt nemtom hogyan kell...
Na ha ezt kigobozza vki... a segítséget köszi elõre!
Lenne egy "apró" gondom a villa összeszerelésével... van becsúszószárban az a fekete mûanyag biszbasz, amin van a rugó is, meg aminek az alján van a csavar (amivel be lehet csavarozni a lábhoz), meg amiben van az a kis átfolyószelep. Na annak a lenti végénél a csavarban van egy kis lyuk, amibe belepasszol egy kis dugószerõ valami amin van két gumigyûrû. Na azt sajna sikerült belevarázsolnom abba a lyukba...és a kérdés lényege az, hogy hogyan lehet kivarázsolni? Nekem az az ötletem támadt, hogy azt a kis átfolyószelepet kicsavarom. Viszont van ott egy kis gyûrû, ami meggátolja hogy ki tudjam szedni... azt hogy a rákban lehet kiszedni? Vagy a másik megoldás hogy leszedni azt a polírozott sz*rt a végérõl, de azt nemtom hogyan kell...
Na ha ezt kigobozza vki... a segítséget köszi elõre!
Írta 2003. február 18. - 21:59
Írta 2003. február 18. - 21:53
lécci adjaotok tanácsot hogy a psylot hogy kell keményebbre csinálni. új rugót esetleg? az mennyi? nincs v.kinek? ha egy picit kikoppan a psylo az mennyire gáz abban is kell olyan teflongyûrût mind a marzocchikban cserélni.
amúgy nagyon király most az a villa. még le sem koppant de félek hogy ha ugrálok vele akkor lefog!
amúgy nagyon király most az a villa. még le sem koppant de félek hogy ha ugrálok vele akkor lefog!
Írta 2003. február 18. - 18:39
Írta 2003. február 18. - 17:56
Asszem úgy 25e környékén lehet a tied,de jön majd egy lexikonfejû,és õ megmondja pontosan.Meg idecsatolja azt is,h hol lehet kapni,mert elég kevés boltban láttam eddig.Bár a Csekénél tuti lesz:)