Ha kiveszek a manitou x vert dc villámbol egy gumibakot és hosszabb rugót teszek bele akkor jobban fog mozogni?Az a bajom hogy nem mozog többet 9 centinél de valszeg csak a hideg miatt.Ha esetleg mégis tuningolni kellene hol találok rugót bele?
Üdv.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Teleszkópok - általános eszmecsere
Indította
Bikemag
, 2001. június 02. 02:46
Írta 2003. február 27. - 12:23
Írta 2003. február 27. - 09:58
Acor Frankestem headlock 1200 HUF, Conix dió kb 1500 HUF, Ritchey rózsa kb 500 HUF-tól felfelé.
Írta 2003. február 26. - 22:24
vendég__*
Írta 2003. február 26. - 22:11
Köszi a segítséget. Hasonlóan gondoltam én is de jobb kérdezni mint elbaltázni. Lehet külön kapni olyan csavart amivel összehúzom vagy csak a csapágykészlettel együtt kapható?
Írta 2003. február 26. - 22:01
Írta 2003. február 26. - 22:00
Dehogy leszel lehurrogva!
Figyelj.
Ráteszed a stucnit a villanyak végére úgy alátétezve,hogy magasabban legyen a teteje,mint a nyak vége,tehát ne lógjon ki a nyak.
Aztán ráteszed a kupakot és jól meghúzod úgy,hogy ne kotyogjon,de azért ne szakítsd meg )
És ezután pontosan beállítva a kormányt,meghúzod a kormányszár csavarjait állat módon szorosra.
A légfontosabb,hogy a kormányszár teteje fentebb legyen a villanyak végénél,mert így tudod belehúzni a villát a csavarral a fejcsõbe.Stimm?
Ha valami hülyeséget írtam,akkor bocsi és az okosak javítsanak ki!
Figyelj.
Ráteszed a stucnit a villanyak végére úgy alátétezve,hogy magasabban legyen a teteje,mint a nyak vége,tehát ne lógjon ki a nyak.
Aztán ráteszed a kupakot és jól meghúzod úgy,hogy ne kotyogjon,de azért ne szakítsd meg )
És ezután pontosan beállítva a kormányt,meghúzod a kormányszár csavarjait állat módon szorosra.
A légfontosabb,hogy a kormányszár teteje fentebb legyen a villanyak végénél,mert így tudod belehúzni a villát a csavarral a fejcsõbe.Stimm?
Ha valami hülyeséget írtam,akkor bocsi és az okosak javítsanak ki!
Írta 2003. február 26. - 21:59
Üdv!
Stucni (kormányszár) csavarokat lazán hagyod, a villa tetején lévõ csavart annyira húzod meg, hogy ne kottyanjon és ne is szoruljon a csapágy (ergo beállítod)! Utánna stucni csavarjait jól meghúzod, az fogja a helyén tartani tulajdonképpen!
Stucni (kormányszár) csavarokat lazán hagyod, a villa tetején lévõ csavart annyira húzod meg, hogy ne kottyanjon és ne is szoruljon a csapágy (ergo beállítod)! Utánna stucni csavarjait jól meghúzod, az fogja a helyén tartani tulajdonképpen!
vendég__*
Írta 2003. február 26. - 21:47
Üdv. Lehet hogy eltévedtem de segítségre lenne szükségem. Kezdõ bütykölõ vagyok és még nem igazán volt dolgom ahead fejcsapágyhoz. Ezzel a csapággyal hogyan kell meghúzni ugy hogy ne lötyögjön? Köszi (lehurrogók kíméljenek õk sem születtek tökéletesen)
Írta 2003. február 26. - 12:46
Lor: Valszeg a teloban lévõ müanyag betét ment szét mert a távolság 22 tehát a perselyek nem nyomodtak össze ;D.Ja ezeket miért alubol csinálják?????
Pénteken derül ki tudnak -e hozzá müanyag betétet
üdv.
Pénteken derül ki tudnak -e hozzá müanyag betétet
üdv.
Írta 2003. február 26. - 11:06
a szabvanyos szelesseg 22mm. a csavar atmerojeben ket szabvany terjedt le 6mm es a 8mm atmeroju.
gondolom neked a szelesseggel van gond, alatetezd ki vmi vekony alatettel! vagy csinaltass eszterganyoloval uj perselyt.
gondolom neked a szelesseggel van gond, alatetezd ki vmi vekony alatettel! vagy csinaltass eszterganyoloval uj perselyt.
Írta 2003. február 26. - 10:25
Lenne egy kis gondoma bicómmal
A hátsó rugóstag rögzitésénél( a hátsó háromszögön) kicsit kottyanik amikor megemelem a bicót meg mintha befelé görbölne egy kicsit ahogy felülröl ránézek a vázra ahol belerögzítem a rugóstagot .Lehet az gond hogy rövid egy kicsit a csavar és nagyon meghúztam és összezömült az alu távtartó?
Huhh de bonyolultan írtam remélem azért érthetõ valamennyire.
Üdv.
A hátsó rugóstag rögzitésénél( a hátsó háromszögön) kicsit kottyanik amikor megemelem a bicót meg mintha befelé görbölne egy kicsit ahogy felülröl ránézek a vázra ahol belerögzítem a rugóstagot .Lehet az gond hogy rövid egy kicsit a csavar és nagyon meghúztam és összezömült az alu távtartó?
Huhh de bonyolultan írtam remélem azért érthetõ valamennyire.
Üdv.
Írta 2003. február 25. - 12:28
Írta 2003. február 24. - 19:02
Írta 2003. február 24. - 17:59
rob!
no problemo amigo !
A Skareb XC versenyzésre van, ennek megfelelõen pille könnyû. És mivel Õ a "legkisebb" Skareb lehetne belépõszintünek is hívni. Ahogy lehetne a Boxxer Race-t és a Junior T-t is, mert õk az adott gyártó adott kategóriájának alapmodellei.
Szvsz ha megveszed nem fogsz csalódni benne, egy Pilot jóval nehezebb, bármelyik adatot is nézzük. ÉS a Pilot valóban egy olcsó belépõ villa, hobbi / XC kategóriában !
no problemo amigo !
A Skareb XC versenyzésre van, ennek megfelelõen pille könnyû. És mivel Õ a "legkisebb" Skareb lehetne belépõszintünek is hívni. Ahogy lehetne a Boxxer Race-t és a Junior T-t is, mert õk az adott gyártó adott kategóriájának alapmodellei.
Szvsz ha megveszed nem fogsz csalódni benne, egy Pilot jóval nehezebb, bármelyik adatot is nézzük. ÉS a Pilot valóban egy olcsó belépõ villa, hobbi / XC kategóriában !
Írta 2003. február 24. - 17:45
mount:
Ha jól tudom, az RockShox-nak a Nella a márkakereskedõje. Az oldaluk már kicsit rég volt frissítve, de telefonon is tudsz náluk érdeklõdni.
http://www.nella.hu/
Ha jól tudom, az RockShox-nak a Nella a márkakereskedõje. Az oldaluk már kicsit rég volt frissítve, de telefonon is tudsz náluk érdeklõdni.
http://www.nella.hu/
Írta 2003. február 24. - 16:37
Na jo, en tenyleg nem ertek ehhez.
Akkor most a Skareb Comp az egy "belépõ XC versenyvilla"?
En nem akarok versenyezni, nincs tarcsafekem sem, de nem baj, ha konnyu a teleszkop.
Amugy egy olyan Race, vagy mi mennyibe kerul, es menyi egy SL?
A Manitou-rol van hozzavetoleges arlista a Velotrade oldalan, de a RS-rol nem talaltam semmit, a Marzocchirol szinten. Tud valaki segiteni?
Akkor most a Skareb Comp az egy "belépõ XC versenyvilla"?
En nem akarok versenyezni, nincs tarcsafekem sem, de nem baj, ha konnyu a teleszkop.
Amugy egy olyan Race, vagy mi mennyibe kerul, es menyi egy SL?
A Manitou-rol van hozzavetoleges arlista a Velotrade oldalan, de a RS-rol nem talaltam semmit, a Marzocchirol szinten. Tud valaki segiteni?
Írta 2003. február 24. - 16:11
A MOZO R500-nak tényleg 37mm-es becsúszója van?Csak azért kérdem mert a súlyhoz sem a valós adat van írva.
Írta 2003. február 24. - 14:50
A márciusi német Mountain Bike-ban van egy kis teló tesz, és a Skareb Supert nem sokkal mérték merevebbre laborkörülmények között, mint a SID Race-t, RA ide vagy oda
Írta 2003. február 24. - 13:52
iljics
Én a Workshopban levõ, forgalmazó által megadott súlyokat mondtam, nem tudom, mi van a honlapon. (nem is néztem)
De: mivel nincs lehetõségünk lemérni minden villlát, ezért szerintem fogadjuk el a gyártó adatait viszonyítási alapnak. Ha valamelyik azt mondja, X gramm (amitõl lehet még 2X), a másik meg azt, hogy X+50 gramm, (amitõl ez is lehet 2X+50) akkor tudod KB, hogy hova helyezdd. Ennyi.
De kedvedért megnézem, valamelyik idei Bike a cc villákkal foglakozott, és én az Õ mérésüket (ami a súlyt illeti) mértékadónak tartom.
De remélem nincs most harag?
mount
Az, hogy fölöte már csak az Elite és a Super van, az PONT azt jelenti, hogy ez a belépõ XC versenyvilla. Ugyanis alatta nincs semmi, ami Skareb.... Az Axel belépõ szintû, de nem XC versenyvilla, hanem általános/hobbi villa.
Én a Workshopban levõ, forgalmazó által megadott súlyokat mondtam, nem tudom, mi van a honlapon. (nem is néztem)
De: mivel nincs lehetõségünk lemérni minden villlát, ezért szerintem fogadjuk el a gyártó adatait viszonyítási alapnak. Ha valamelyik azt mondja, X gramm (amitõl lehet még 2X), a másik meg azt, hogy X+50 gramm, (amitõl ez is lehet 2X+50) akkor tudod KB, hogy hova helyezdd. Ennyi.
De kedvedért megnézem, valamelyik idei Bike a cc villákkal foglakozott, és én az Õ mérésüket (ami a súlyt illeti) mértékadónak tartom.
De remélem nincs most harag?
mount
Az, hogy fölöte már csak az Elite és a Super van, az PONT azt jelenti, hogy ez a belépõ XC versenyvilla. Ugyanis alatta nincs semmi, ami Skareb.... Az Axel belépõ szintû, de nem XC versenyvilla, hanem általános/hobbi villa.
Írta 2003. február 24. - 10:22
Azt hiszem Pilot Race nincs(legalabbis az RS oldalan). Nem a Duke-ra gondoltal? Szerintem a Skareb nem igazan belepo XC villa, mert a Skareb Comp folott csak Elite, meg Super van (a Manitounal), alatta meg az Axel.
Szerintem a Skareb nagyon szep! :-)
Szerintem a Skareb nagyon szep! :-)