Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
16970 replies to this topic

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
Ha kiveszek a manitou x vert dc villámbol egy gumibakot és hosszabb rugót teszek bele akkor jobban fog mozogni?Az a bajom hogy nem mozog többet 9 centinél de valszeg csak a hideg miatt.Ha esetleg mégis tuningolni kellene hol találok rugót bele?
Üdv.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
Acor Frankestem headlock 1200 HUF, Conix dió kb 1500 HUF, Ritchey rózsa kb 500 HUF-tól felfelé.

Ranger

Ranger

törzsvendég

• fórumtag
  • 748 posts
Lehet,persze.

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Köszi a segítséget. Hasonlóan gondoltam én is de jobb kérdezni mint elbaltázni. Lehet külön kapni olyan csavart amivel összehúzom vagy csak a csapágykészlettel együtt kapható?

Ranger

Ranger

törzsvendég

• fórumtag
  • 748 posts
Franc! Elkéstem... ;)

Ranger

Ranger

törzsvendég

• fórumtag
  • 748 posts
Dehogy leszel lehurrogva!

Figyelj.
Ráteszed a stucnit a villanyak végére úgy alátétezve,hogy magasabban legyen a teteje,mint a nyak vége,tehát ne lógjon ki a nyak.
Aztán ráteszed a kupakot és jól meghúzod úgy,hogy ne kotyogjon,de azért ne szakítsd meg :))
És ezután pontosan beállítva a kormányt,meghúzod a kormányszár csavarjait állat módon szorosra.
A légfontosabb,hogy a kormányszár teteje fentebb legyen a villanyak végénél,mert így tudod belehúzni a villát a csavarral a fejcsõbe.Stimm?

Ha valami hülyeséget írtam,akkor bocsi és az okosak javítsanak ki!

Begbie

Begbie

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,228 posts
Üdv!

Stucni (kormányszár) csavarokat lazán hagyod, a villa tetején lévõ csavart annyira húzod meg, hogy ne kottyanjon és ne is szoruljon a csapágy (ergo beállítod)! Utánna stucni csavarjait jól meghúzod, az fogja a helyén tartani tulajdonképpen!

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Üdv. Lehet hogy eltévedtem de segítségre lenne szükségem. Kezdõ bütykölõ vagyok és még nem igazán volt dolgom ahead fejcsapágyhoz. Ezzel a csapággyal hogyan kell meghúzni ugy hogy ne lötyögjön? Köszi (lehurrogók kíméljenek õk sem születtek tökéletesen)

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
Lor: Valszeg a teloban lévõ müanyag betét ment szét mert a távolság 22 tehát a perselyek nem nyomodtak össze ;D.Ja ezeket miért alubol csinálják?????
Pénteken derül ki tudnak -e hozzá müanyag betétet
üdv.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
a szabvanyos szelesseg 22mm. a csavar atmerojeben ket szabvany terjedt le 6mm es a 8mm atmeroju.
gondolom neked a szelesseggel van gond, alatetezd ki vmi vekony alatettel! vagy csinaltass eszterganyoloval uj perselyt.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
Lenne egy kis gondoma bicómmal :(

A hátsó rugóstag rögzitésénél( a hátsó háromszögön) kicsit kottyanik amikor megemelem a bicót meg mintha befelé görbölne egy kicsit ahogy felülröl ránézek a vázra ahol belerögzítem a rugóstagot .Lehet az gond hogy rövid egy kicsit a csavar és nagyon meghúztam és összezömült az alu távtartó?

Huhh de bonyolultan írtam remélem azért érthetõ valamennyire.
Üdv.

Ranger

Ranger

törzsvendég

• fórumtag
  • 748 posts
Winethoo: tényleg...

David007

David007

törzsvendég

• fórumtag
  • 970 posts
hát igen...Junior T-t csak a kezdöknek ;D ;D

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
rob!

no problemo amigo !

A Skareb XC versenyzésre van, ennek megfelelõen pille könnyû. És mivel Õ a "legkisebb" Skareb lehetne belépõszintünek is hívni. Ahogy lehetne a Boxxer Race-t és a Junior T-t is, mert õk az adott gyártó adott kategóriájának alapmodellei.
Szvsz ha megveszed nem fogsz csalódni benne, egy Pilot jóval nehezebb, bármelyik adatot is nézzük. ÉS a Pilot valóban egy olcsó belépõ villa, hobbi / XC kategóriában !

Gabo

Gabo

törzsvendég

• fórumtag
  • 255 posts
mount:
Ha jól tudom, az RockShox-nak a Nella a márkakereskedõje. Az oldaluk már kicsit rég volt frissítve, de telefonon is tudsz náluk érdeklõdni.
http://www.nella.hu/

mount

mount

vendég

• fórumtag
  • 27 posts
Na jo, en tenyleg nem ertek ehhez.
Akkor most a Skareb Comp az egy "belépõ XC versenyvilla"?
En nem akarok versenyezni, nincs tarcsafekem sem, de nem baj, ha konnyu a teleszkop.
Amugy egy olyan Race, vagy mi mennyibe kerul, es menyi egy SL?
A Manitou-rol van hozzavetoleges arlista a Velotrade oldalan, de a RS-rol nem talaltam semmit, a Marzocchirol szinten. Tud valaki segiteni?

Winethoo

Winethoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 482 posts
A MOZO R500-nak tényleg 37mm-es becsúszója van?Csak azért kérdem mert a súlyhoz sem a valós adat van írva.

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,218 posts
A márciusi német Mountain Bike-ban van egy kis teló tesz, és a Skareb Supert nem sokkal mérték merevebbre laborkörülmények között, mint a SID Race-t, RA ide vagy oda

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
iljics

Én a Workshopban levõ, forgalmazó által megadott súlyokat mondtam, nem tudom, mi van a honlapon. (nem is néztem)
De: mivel nincs lehetõségünk lemérni minden villlát, ezért szerintem fogadjuk el a gyártó adatait viszonyítási alapnak. Ha valamelyik azt mondja, X gramm (amitõl lehet még 2X), a másik meg azt, hogy X+50 gramm, (amitõl ez is lehet 2X+50) akkor tudod KB, hogy hova helyezdd. Ennyi.
De kedvedért megnézem, valamelyik idei Bike a cc villákkal foglakozott, és én az Õ mérésüket (ami a súlyt illeti) mértékadónak tartom.
De remélem nincs most harag? :)

mount

Az, hogy fölöte már csak az Elite és a Super van, az PONT azt jelenti, hogy ez a belépõ XC versenyvilla. Ugyanis alatta nincs semmi, ami Skareb.... Az Axel belépõ szintû, de nem XC versenyvilla, hanem általános/hobbi villa.

mount

mount

vendég

• fórumtag
  • 27 posts
Azt hiszem Pilot Race nincs(legalabbis az RS oldalan). Nem a Duke-ra gondoltal? Szerintem a Skareb nem igazan belepo XC villa, mert a Skareb Comp folott csak Elite, meg Super van (a Manitounal), alatta meg az Axel.
Szerintem a Skareb nagyon szep! :-)