A Shock Works lapján már csak az NDH van fenn, de példul a Gyapinak van SW katalógusa. Faktorban meg bizti van, merhogy õk a forglmazók. Vagy voltak. Vagymi.
Tudomásom szerint:
185: 53mm
190,200: 58mm
216: 63mm
230: 65mm
240: 68mm
260: 71mm
A 230-as és 240-esek nem fixek, és a DH szériára vonatkoznak. Az NDH-t megtalálod itt.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Teleszkópok - általános eszmecsere
Started by
Bikemag
, 2001. June 02. 02:46
Posted 2003. March 06. - 13:30
Posted 2003. March 06. - 13:24
rob: a 185-ös SW DH 53 mm-t mozog. Onnan tom, hogy nekem is ilyen vót valamikó. Az, hogy a rugóra mi van írva, az a rugóra vonatkozik, nem a tagra. A mostani tagom pédául 63-at mozog, a rugó meg 68-at. A 200-as SW DH mozog 58 mm-t. A tag, amirõl lexebb írt valszeg nem DH, hanem vmelyik másik SW, talán egy BR. (Márpedig az kisebb úttal rendelkezik, mint a DH.) Már azért is, mert tudomásom szerint Faktorban jelenleg nincs is SW DH.
Posted 2003. March 06. - 13:21
[rob]:
Az én villámat, egy majdnem 5cm-es negatív rugóval fojtották le!
(nem is koppant ki soha ;D, monjuk most sem)
Az én villámat, egy majdnem 5cm-es negatív rugóval fojtották le!
(nem is koppant ki soha ;D, monjuk most sem)
Posted 2003. March 06. - 12:49
lensver
Nekem nem megoldás, ha mindenki a saját kárán tanul. Én is a saját káromon tanultam meg nagyon sok mindent, és ha lehetõségem van rá, akkor megóvok másokat az anyázástól, a bosszankodástól és a fölösleges pénz- ill. idõpazarlástól. Legyen az akár dani...
lyeti
A Bomberekben 19 mm magas a visszakoppanásgátló rugó (mert rugó, nem gumibak) és nincsen belõle rövidebb. Csak ez kapható. Szóval itt bukott minden Marzo tuning. (kivéve ugye az, ami gyárilag állítható, és egy mûanyag kütyüvel folytják le, mint Begbie DJ1-esét.)
l.cs.
Jól jönne nekem egy táblázat, melyik SW DH mennyit mozog. A 185-ös rugójára pl: az van írva, hogy 58 mm úthoz van. Te meg közlöd, hogy a 190-es (amekkoráról még nem is hallottam) 53-mat mozog.
Nekem nem megoldás, ha mindenki a saját kárán tanul. Én is a saját káromon tanultam meg nagyon sok mindent, és ha lehetõségem van rá, akkor megóvok másokat az anyázástól, a bosszankodástól és a fölösleges pénz- ill. idõpazarlástól. Legyen az akár dani...
lyeti
A Bomberekben 19 mm magas a visszakoppanásgátló rugó (mert rugó, nem gumibak) és nincsen belõle rövidebb. Csak ez kapható. Szóval itt bukott minden Marzo tuning. (kivéve ugye az, ami gyárilag állítható, és egy mûanyag kütyüvel folytják le, mint Begbie DJ1-esét.)
l.cs.
Jól jönne nekem egy táblázat, melyik SW DH mennyit mozog. A 185-ös rugójára pl: az van írva, hogy 58 mm úthoz van. Te meg közlöd, hogy a 190-es (amekkoráról még nem is hallottam) 53-mat mozog.
Posted 2003. March 06. - 01:06
tamaska:
Kissé megkésve, de itt az én véleményem is az RST56-ról:
volt ilyenem is és 2 hónap alatt elfolyt, lehet O gyûrût cserélni, de azért a 42mm útért nem érdemes, inkább menj be pénteken robbal az X-factorba és alkudjatok valami Shockworks-re, az 53-at mozog (190es). Van egy pár náluk ami már 2 éve ott áll, biztos odaadják olcsón.
ki
ma raktam össze, pucoltam le és zsíroztam át a Denebet....hmmm gyönyörû
be
Kissé megkésve, de itt az én véleményem is az RST56-ról:
volt ilyenem is és 2 hónap alatt elfolyt, lehet O gyûrût cserélni, de azért a 42mm útért nem érdemes, inkább menj be pénteken robbal az X-factorba és alkudjatok valami Shockworks-re, az 53-at mozog (190es). Van egy pár náluk ami már 2 éve ott áll, biztos odaadják olcsón.
ki
ma raktam össze, pucoltam le és zsíroztam át a Denebet....hmmm gyönyörû
be
Posted 2003. March 05. - 23:12
Itt Fehérváron mûkszik a dolog. Mert ugye én bevállaltam, bejött és most szívesen segítek, akinek csak tudok ilyen téren..
Ja, és 1500-ból jött ki nekem 2 rugó ÁFA-nélkül...
Amúgy puhább lesz mindenképpen nagy rugóúttal, csak a csillapítással nem tudok mit kezdeni! Ha agyonkenem zsírral akkor ideig óráig O.K., aztán meg kidolgozza magából. Így nagyobb rugóúttal már kicsit kisebbet üt, de...
A 13 cm úthoz meg vedd ki a nyomórúdról azt a kis rugót és szerezz be helyette egy (3 cm -rel) kisebb GUMI felütõbakot.
Ha a rugó alatt még van felütõbak, akkor azzal együtt legyen -3cm! A lényeg, hogy kemény amyagból legyen (szerintem fogj egy flex-et és vágd ki egy Merci gumijából, "a tulaj biztos érti a tréfát" alapon ;D)
A gyári rugóval is mûkszik, csak kb 0.5 cm-t lötyög(Úgy nem rúg ki).
<<<lyeti>>>
Ja, és 1500-ból jött ki nekem 2 rugó ÁFA-nélkül...
Amúgy puhább lesz mindenképpen nagy rugóúttal, csak a csillapítással nem tudok mit kezdeni! Ha agyonkenem zsírral akkor ideig óráig O.K., aztán meg kidolgozza magából. Így nagyobb rugóúttal már kicsit kisebbet üt, de...
A 13 cm úthoz meg vedd ki a nyomórúdról azt a kis rugót és szerezz be helyette egy (3 cm -rel) kisebb GUMI felütõbakot.
Ha a rugó alatt még van felütõbak, akkor azzal együtt legyen -3cm! A lényeg, hogy kemény amyagból legyen (szerintem fogj egy flex-et és vágd ki egy Merci gumijából, "a tulaj biztos érti a tréfát" alapon ;D)
A gyári rugóval is mûkszik, csak kb 0.5 cm-t lötyög(Úgy nem rúg ki).
<<<lyeti>>>
Posted 2003. March 05. - 23:01
Srácok, mit erôltetitek az ujjatokat a sok bepötyögéssel!? Hagyjátok. Beteszi a srác, és majd a saját hibájából tanul.
Bringás-ellenes kijelentés? Nos, aki nem hall, az majd tapasztal!
Bringás-ellenes kijelentés? Nos, aki nem hall, az majd tapasztal!
vendég_vdani_*
Posted 2003. March 05. - 22:16
Sziasztok!
Nekem tökéletesen megfelel a teleszkópom. Le is beszéltetek a +3 centirõl. Nekem nagyon jó a 10 is de tudjátok.
Szerintem Vullióz is gondolkodik, hogy mit tuningolhatna.
Nekem nagyon jó így is. 10 centi puha rugóút. Régi álom...
Olyan szinten nem bántam meg ezt a biciklit sõõt. Még jobb mint gondoltam.
VDaNi
Nekem tökéletesen megfelel a teleszkópom. Le is beszéltetek a +3 centirõl. Nekem nagyon jó a 10 is de tudjátok.
Szerintem Vullióz is gondolkodik, hogy mit tuningolhatna.
Nekem nagyon jó így is. 10 centi puha rugóút. Régi álom...
Olyan szinten nem bántam meg ezt a biciklit sõõt. Még jobb mint gondoltam.
VDaNi
Posted 2003. March 05. - 22:09
amugy streetre, 4x-re, dualra, enyhe DH ra elég a 10
én már csak tudom, 6 cm-t mozgo (mert elromlott) RST felfele koppano teloval és egy woodland vázzal ugráltam/sajnos most is, bicaj ill. váz hiányában/ letöréseket, ugratokat és még nem törött le a kezem. ja és a régi xlc-m is 10-t mozgott és megvoltam vele elégedve.
ja és Dani, szerintem hagyd a fenébe, vagy add el a telot és vegyél egy black-et ami 100-120-t mozog. kis gyüjtés sokra képes! (nekem nem ártana egy nagy a vegához)
én már csak tudom, 6 cm-t mozgo (mert elromlott) RST felfele koppano teloval és egy woodland vázzal ugráltam/sajnos most is, bicaj ill. váz hiányában/ letöréseket, ugratokat és még nem törött le a kezem. ja és a régi xlc-m is 10-t mozgott és megvoltam vele elégedve.
ja és Dani, szerintem hagyd a fenébe, vagy add el a telot és vegyél egy black-et ami 100-120-t mozog. kis gyüjtés sokra képes! (nekem nem ártana egy nagy a vegához)
Posted 2003. March 05. - 21:49
Az hagyján, hogy megcibálja a fejcsõvet!
De nem hinném, hogy 130mm-es úthoz tervezték a vázat, úgyhogy az irányításra is komoly hatása lehet! (csopper)
De nem hinném, hogy 130mm-es úthoz tervezték a vázat, úgyhogy az irányításra is komoly hatása lehet! (csopper)
Posted 2003. March 05. - 21:39
ja!
egyszeruen mondva kifordul a helyerol a becsuszo!
a vazta azert kell felteni mert nincs halara merevitve elol. es ha meg adsz neki egy 30mm emelest meg nagyobb nyomatekkal fogja pofozni a homlokcsovet!!
ja ebben az evben egyszer voltal bringazni es mar keves a 100mm. en majdnem naponta megyek brinyozni es azert eleg az a 100mm.
sot merev hatsohoz egy kicsit meg sok is a 100mm.
egyszeruen mondva kifordul a helyerol a becsuszo!
a vazta azert kell felteni mert nincs halara merevitve elol. es ha meg adsz neki egy 30mm emelest meg nagyobb nyomatekkal fogja pofozni a homlokcsovet!!
ja ebben az evben egyszer voltal bringazni es mar keves a 100mm. en majdnem naponta megyek brinyozni es azert eleg az a 100mm.
sot merev hatsohoz egy kicsit meg sok is a 100mm.
Posted 2003. March 05. - 21:30
vdani: a nyomorud, másnéven pálca az az ,ami a becsuszo aljábol kilog és a láb aljára van csavarozva kivülröl.
ez vagy müanyag vagy aluminium.
ez határozza meg,hogy mennyit mozog a rugostag. ha ez 5 cmre log ki a lábbol, akkor 5cm-es, ha 10 cm-re, akkor 10
vágod... szoval ha nem tudsz már mit kiszedni a telobol és a visszautrugo is már nagyon kemény és pici, akkor jön az,hogy csináltatsz 2 azaz két db-ot, ez nem egy nagy összeg végülis, de mindenképp alubol csináltasd. ha meg tulságosan nagy lesz a villád, a megengedetnél nagyobb, akkor a villa kitörhet esetleg vagy elgörbülhet,
ugye jol mondom lor?
ez vagy müanyag vagy aluminium.
ez határozza meg,hogy mennyit mozog a rugostag. ha ez 5 cmre log ki a lábbol, akkor 5cm-es, ha 10 cm-re, akkor 10
vágod... szoval ha nem tudsz már mit kiszedni a telobol és a visszautrugo is már nagyon kemény és pici, akkor jön az,hogy csináltatsz 2 azaz két db-ot, ez nem egy nagy összeg végülis, de mindenképp alubol csináltasd. ha meg tulságosan nagy lesz a villád, a megengedetnél nagyobb, akkor a villa kitörhet esetleg vagy elgörbülhet,
ugye jol mondom lor?
Posted 2003. March 05. - 21:26
40 centihez ugye még hozzáadjuk a rugóutat meg a fél kerékátmérõt és kapunk egy fotelbiciklit ;D ;D
Posted 2003. March 05. - 21:12
Tudod mi az a becsúszószár? Mert, hogy az nem 40 centis az tuti! : max 25 de sztem annyi se!
Ne akarj mindent egybõl tunningolni (fék, teló), inkább használd! Írtad, hogy még csak 1* voltál hosszabban bringázni idén. Ebbõl még nem lehet messzemenõ következtetéseket levonni!
Ne akarj mindent egybõl tunningolni (fék, teló), inkább használd! Írtad, hogy még csak 1* voltál hosszabban bringázni idén. Ebbõl még nem lehet messzemenõ következtetéseket levonni!
Posted 2003. March 05. - 21:12
Dani: a nyomorud az a rud ami megakadályozza hogy a telo becsuszószárai felfelé kijöjjenek a telóból, aminek az imbuszcsavarjai vannak a szárak alján.Ez határozza meg a telód magasságát és útját.
A 3 centis emelésrõl annyit hogy lehetetlen mert kilyönne e becsuszó a perselybõl.
Különben meg mi az istennek 13 centi????
A 3 centis emelésrõl annyit hogy lehetetlen mert kilyönne e becsuszó a perselybõl.
Különben meg mi az istennek 13 centi????
vendég_vdani_*
Posted 2003. March 05. - 21:06
Annyira nem értek, hozzá de mi az a nyomórúd? :-[
A becsúszószár kb. 25-30 centis annyira nem fontos, hogy 20 vagy 17 centi van benn. Vázat miért kell félteni?
VDaNi
A becsúszószár kb. 25-30 centis annyira nem fontos, hogy 20 vagy 17 centi van benn. Vázat miért kell félteni?
VDaNi
Posted 2003. March 05. - 20:43
Rave-nél az igazság. Ha a becsúszószár ki is tudna jönni a külsõ szárból annyira, merevségveszteség nélkül, a nyomórúd biztosan nem engedné a több utat akkor se. Sajna
Posted 2003. March 05. - 20:04
Posted 2003. March 05. - 19:26
vendég_vdani_*
Posted 2003. March 05. - 19:11
Ezt nem értem. Berakom a 13 centis rugót akkor az egész feljebb jön 3 centivel és 13 centi lesz a rugóút.
Nem? Akkor ugyan alapból 3 cm-rel magasabban lesz a kormány. Nem ???
Akkor magasabb rugó kell és többet rugózik vagy neeeem?
VDaNi
Nem? Akkor ugyan alapból 3 cm-rel magasabban lesz a kormány. Nem ???
Akkor magasabb rugó kell és többet rugózik vagy neeeem?
VDaNi