Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Teleszkópok - általános eszmecsere
Started by
Bikemag
, 2001. June 02. 02:46
Posted 2003. March 13. - 15:23
Hi,
Ha nagy értékû cumot rendeltek külföldrõl mint ahogy azt én is tettem , tuti lesz rá vám kérdés, hogy mennyi. Ennek az az egyszerû oka, hogy a küldõ cég biztosítani fogja a csomagot. (Nyilván senki nem szeretné, hogy a 800$-os váza, villája, stb. soha ne érkezzen meg.
) Az insured amount pedig fel van tüntetve a csomagon! Plussz asszem nekik is ki kell tölteni egy kiviteli nyilatkozatot az USA vámhivatalának, az is rajta van. SZvsz a vám is azt figyeli, hogy hol van ez az összeg elvileg 22$ fölött (gyakorlatilag ennyire azért nem pitiánerek) tehát 100$ fölött és ekkor kerül a postavámra a cuccod.
De szerintem még így is lehet okoskodni valamit. Mivel mikor odaérsz megkérdezik, hogy van e számlád. Ha mondjuk a csomagod 800$ ra volt biztosítva de neked számlád 200$ ról van akkor az alapján vámolnak. Senki nem foglalkozik vele miért van többre biztosítva..
Nekem pl. hatalmas mákom volt. A speedgoat egyszer rossz számlát küldött ami a tényleges érték fele sem volt mivel lemaradt róla a villám értéke.. Így a 700$ kb. 300-ért tudtam vámoltatni. Nekem szerencsém volt, de szerintem mindekinek lehet... ;D
Ha nagy értékû cumot rendeltek külföldrõl mint ahogy azt én is tettem , tuti lesz rá vám kérdés, hogy mennyi. Ennek az az egyszerû oka, hogy a küldõ cég biztosítani fogja a csomagot. (Nyilván senki nem szeretné, hogy a 800$-os váza, villája, stb. soha ne érkezzen meg.
) Az insured amount pedig fel van tüntetve a csomagon! Plussz asszem nekik is ki kell tölteni egy kiviteli nyilatkozatot az USA vámhivatalának, az is rajta van. SZvsz a vám is azt figyeli, hogy hol van ez az összeg elvileg 22$ fölött (gyakorlatilag ennyire azért nem pitiánerek) tehát 100$ fölött és ekkor kerül a postavámra a cuccod.
De szerintem még így is lehet okoskodni valamit. Mivel mikor odaérsz megkérdezik, hogy van e számlád. Ha mondjuk a csomagod 800$ ra volt biztosítva de neked számlád 200$ ról van akkor az alapján vámolnak. Senki nem foglalkozik vele miért van többre biztosítva..
Nekem pl. hatalmas mákom volt. A speedgoat egyszer rossz számlát küldött ami a tényleges érték fele sem volt mivel lemaradt róla a villám értéke.. Így a 700$ kb. 300-ért tudtam vámoltatni. Nekem szerencsém volt, de szerintem mindekinek lehet... ;D
Posted 2003. March 13. - 15:14
vinnie: nem vagy rokona anyámnak ? Ennyi pénzért még lámpa sincs rajta ? És hol a kitámasztó ?
Rokon az nem vagyok, de nekem is vannak szüleim
Posted 2003. March 13. - 14:52
vinnie: nem vagy rokona anyámnak ? Ennyi pénzért még lámpa sincs rajta ? És hol a kitámasztó ?
Akik olyan nagyon jól tudják, hogy mennyibe kerül a FusionX, az mondja már meg azt is, hogy ennyiért hol lehet kapni ?
Akik olyan nagyon jól tudják, hogy mennyibe kerül a FusionX, az mondja már meg azt is, hogy ennyiért hol lehet kapni ?
Posted 2003. March 13. - 14:29
Az emberek nagy többségének fogalma sincs, hogy egy épkézláb bringa mibe kerülhet. A múltkor is azt mondták a Stinkyre, hogy maximum 100 zer volt. Mondtam neki, hogy aha
Biztos azért mert koszos és piszkos volt !!! Ha lemosod és szépen kifényezed, simán adott volna akár ... 120-at is érte ;D ;D ;D
Ja meg ... "nincs rajta még sárhányó se" ;D
Posted 2003. March 13. - 14:15
Az emberek nagy többségének fogalma sincs, hogy egy épkézláb bringa mibe kerülhet. A múltkor is azt mondták a Stinkyre, hogy maximum 100 zer volt. Mondtam neki, hogy aha
Posted 2003. March 13. - 14:04
Posted 2003. March 13. - 13:30
Posted 2003. March 13. - 13:26
Üdv. Ki tud mondani nekem olyan helyeket bp-n ahol Mozo x-5.5 cimû telót lehet kapni. Amint olvastam osszvissz 5 van belõle, de hol??? köfike
Posted 2003. March 13. - 13:12
a levegos csucs ~42eft.
a masik meg elmondod neki mi van benne bringa telo, ok.
ha azt mondod 150eft nem fogja elhinni, azt fogja hinni at akarod b@szni!
egy haver kassarol hozott be egy giant team vazat. az autoban a hatso ulesen ablaktol ablakik ert a cucc.
a vamos meg se kerdezte mi az. de ugy se hitte volna el, hogy
100eft!
a masik meg elmondod neki mi van benne bringa telo, ok.
ha azt mondod 150eft nem fogja elhinni, azt fogja hinni at akarod b@szni!
egy haver kassarol hozott be egy giant team vazat. az autoban a hatso ulesen ablaktol ablakik ert a cucc.
a vamos meg se kerdezte mi az. de ugy se hitte volna el, hogy
100eft!
Posted 2003. March 13. - 13:06
Ha BombrideR azt mondja, 157, akkor ne vitázzunk ezen kérem többet! Annyi, és kész. Õ tudja, hogy mit hogy csinál, nem mi. És ha olcsóbban megkapod, akkor miért kérdezel? Halgass és fizess. Majd örülj a villádnak/vázadnak, stb.
Ne legyen már ez téma.
Ne legyen már ez téma.
Posted 2003. March 13. - 13:01
Posted 2003. March 13. - 12:59
A Vector Pro tényleg 33.000 lesz, a Glyde Prime meg 23.000, a levegõs árakat nem néztem.
Posted 2003. March 13. - 08:59
és mi van ha mindkettõ hazudik? ;D ;D ;D
komolyan szólva: ha azt írod rá hogy értéke 30.000HUF, ami asszem még nem vámköteles akkor meg vagyon oldva a dolog..
de nem adok itt tippeket :-X, még a végén valaki megfogadja
komolyan szólva: ha azt írod rá hogy értéke 30.000HUF, ami asszem még nem vámköteles akkor meg vagyon oldva a dolog..
de nem adok itt tippeket :-X, még a végén valaki megfogadja
Posted 2003. March 13. - 07:13
ez van. miért? ;D
amugy én is a nagybátyámtol rendelek cuccokat és a vámhivatalba elmentünk és kifaggattunk 2 vámügyist (hátha az egyik hazudik ;D) és ök azt mondták, hogy .... amit már leirtam..
amugy én is a nagybátyámtol rendelek cuccokat és a vámhivatalba elmentünk és kifaggattunk 2 vámügyist (hátha az egyik hazudik ;D) és ök azt mondták, hogy .... amit már leirtam..
Posted 2003. March 13. - 00:11
Posted 2003. March 13. - 00:05
afa-t es vamot csak akkor kell fizetni ha olyan aru a cucc!!!
azt pedig honnan tudjak, hat ra van irva!!! :-)
a biztositas miatt.
de ha mar biztositva van mar nem szivesen 'hagyjak' el a postasok sem!
remelem nem tevedtem sokat!?
azt pedig honnan tudjak, hat ra van irva!!! :-)
a biztositas miatt.
de ha mar biztositva van mar nem szivesen 'hagyjak' el a postasok sem!
remelem nem tevedtem sokat!?
Posted 2003. March 12. - 23:37
Posted 2003. March 12. - 23:33
Bombrider: hogy jön ki, akkor ha 120 a telo és 20 a váll, akkor az 140, mondjuk ha 10-es a posta költség( ugy gondolom több, de amugy milyen postán??,mennyi idö amig ide ér?)
akkor is jön rá a vám+áfa , de ha olyan posta is létezik, amire nem kell vám (nem tudok ilyenröl, de ez nem jelent semmit) akkor is ott az áfa különbség, amit ki kell bizony fizetni. nem???
akkor is jön rá a vám+áfa , de ha olyan posta is létezik, amire nem kell vám (nem tudok ilyenröl, de ez nem jelent semmit) akkor is ott az áfa különbség, amit ki kell bizony fizetni. nem???
Posted 2003. March 12. - 23:24
Hi
lehet, hogy hülye kérdés, de melyik momentán a legolcsóbb lock-outos teló kis hazánkban?
lehet, hogy hülye kérdés, de melyik momentán a legolcsóbb lock-outos teló kis hazánkban?
Posted 2003. March 12. - 23:13
Zap: X factor a forgalmazoja
amugy ha Bombi beküldi ,akkor arra jön egy rohadt drága posta költség + vám, + felsö váll , ami külön van és 20 rugo ja és azon nem lesz V-fék konzol ( az enyémen sincs)
csak ugy érdemes, ha valaki a repcsin a kezében elhozza és ugy 140 böl kijön és ez tuti! nagy tapasztalatot szereztem az utobbi fél évben (na jo .. nem olyan nagyot)
157E postaval ! .. mindenki eldonti mi a rohadt draga .. a repcsijegy , vagy a postakoltseg !