Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
16970 replies to this topic

mastiff

mastiff

vendég

• fórumtag
  • 148 posts
Hi,

Ha nagy értékû cumot rendeltek külföldrõl mint ahogy azt én is tettem , tuti lesz rá vám kérdés, hogy mennyi. Ennek az az egyszerû oka, hogy a küldõ cég biztosítani fogja a csomagot. (Nyilván senki nem szeretné, hogy a 800$-os váza, villája, stb. soha ne érkezzen meg.
) Az insured amount pedig fel van tüntetve a csomagon! Plussz asszem nekik is ki kell tölteni egy kiviteli nyilatkozatot az USA vámhivatalának, az is rajta van. SZvsz a vám is azt figyeli, hogy hol van ez az összeg elvileg 22$ fölött (gyakorlatilag ennyire azért nem pitiánerek) tehát 100$ fölött és ekkor kerül a postavámra a cuccod.

De szerintem még így is lehet okoskodni valamit. Mivel mikor odaérsz megkérdezik, hogy van e számlád. Ha mondjuk a csomagod 800$ ra volt biztosítva de neked számlád 200$ ról van akkor az alapján vámolnak. Senki nem foglalkozik vele miért van többre biztosítva..

Nekem pl. hatalmas mákom volt. A speedgoat egyszer rossz számlát küldött ami a tényleges érték fele sem volt mivel lemaradt róla a villám értéke.. Így a 700$ kb. 300-ért tudtam vámoltatni. Nekem szerencsém volt, de szerintem mindekinek lehet... ;D

vinnie

vinnie

törzsvendég

• fórumtag
  • 424 posts

vinnie: nem vagy rokona anyámnak ? Ennyi pénzért még lámpa sincs rajta ? És hol a kitámasztó ? :D

Rokon az nem vagyok, de nekem is vannak szüleim ;)

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
vinnie: nem vagy rokona anyámnak ? Ennyi pénzért még lámpa sincs rajta ? És hol a kitámasztó ? :D

Akik olyan nagyon jól tudják, hogy mennyibe kerül a FusionX, az mondja már meg azt is, hogy ennyiért hol lehet kapni ?

vinnie

vinnie

törzsvendég

• fórumtag
  • 424 posts

Az emberek nagy többségének fogalma sincs, hogy egy épkézláb bringa mibe kerülhet. A múltkor is azt mondták a Stinkyre, hogy maximum 100 zer volt. Mondtam neki, hogy aha :D

Biztos azért mert koszos és piszkos volt !!! Ha lemosod és szépen kifényezed, simán adott volna akár ... 120-at is érte ;D ;D ;D

Ja meg ... "nincs rajta még sárhányó se" ;D

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
Az emberek nagy többségének fogalma sincs, hogy egy épkézláb bringa mibe kerülhet. A múltkor is azt mondták a Stinkyre, hogy maximum 100 zer volt. Mondtam neki, hogy aha :D

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Múlt héten Lurdyban is volt. X-Faktor.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
Egy van a Bergussonban, és egy az X Factorban a MOM-ban. ;)

Predog

Predog

vendég

• fórumtag
  • 35 posts
Üdv. Ki tud mondani nekem olyan helyeket bp-n ahol Mozo x-5.5 cimû telót lehet kapni. Amint olvastam osszvissz 5 van belõle, de hol??? köfike

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
a levegos csucs ~42eft.

a masik meg elmondod neki mi van benne bringa telo, ok.
ha azt mondod 150eft nem fogja elhinni, azt fogja hinni at akarod b@szni!

egy haver kassarol hozott be egy giant team vazat. az autoban a hatso ulesen ablaktol ablakik ert a cucc.
a vamos meg se kerdezte mi az. de ugy se hitte volna el, hogy
100eft!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
Ha BombrideR azt mondja, 157, akkor ne vitázzunk ezen kérem többet! Annyi, és kész. Õ tudja, hogy mit hogy csinál, nem mi. És ha olcsóbban megkapod, akkor miért kérdezel? Halgass és fizess. Majd örülj a villádnak/vázadnak, stb.
Ne legyen már ez téma.

David007

David007

törzsvendég

• fórumtag
  • 970 posts
ezaz! de a boltos neked külföldön nem fog mást ráirni,mert ö baszarintják meg

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
A Vector Pro tényleg 33.000 lesz, a Glyde Prime meg 23.000, a levegõs árakat nem néztem.

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,021 posts
és mi van ha mindkettõ hazudik? ;D ;D ;D

komolyan szólva: ha azt írod rá hogy értéke 30.000HUF, ami asszem még nem vámköteles akkor meg vagyon oldva a dolog..
de nem adok itt tippeket :-X, még a végén valaki megfogadja ;)

David007

David007

törzsvendég

• fórumtag
  • 970 posts
ez van. miért? ;D
amugy én is a nagybátyámtol rendelek cuccokat és a vámhivatalba elmentünk és kifaggattunk 2 vámügyist (hátha az egyik hazudik ;D) és ök azt mondták, hogy .... amit már leirtam..

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,570 posts
david sokat kerdezel .. ;)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
afa-t es vamot csak akkor kell fizetni ha olyan aru a cucc!!!
azt pedig honnan tudjak, hat ra van irva!!! :-)
a biztositas miatt.
de ha mar biztositva van mar nem szivesen 'hagyjak' el a postasok sem!

remelem nem tevedtem sokat!?

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,021 posts
david: szerintem Bomb tudja mit beszél..
a 10e postaköltség szvsz reális...

David007

David007

törzsvendég

• fórumtag
  • 970 posts
Bombrider: hogy jön ki, akkor ha 120 a telo és 20 a váll, akkor az 140, mondjuk ha 10-es a posta költség( ugy gondolom több, de amugy milyen postán??,mennyi idö amig ide ér?)
akkor is jön rá a vám+áfa , de ha olyan posta is létezik, amire nem kell vám (nem tudok ilyenröl, de ez nem jelent semmit) akkor is ott az áfa különbség, amit ki kell bizony fizetni. nem???

lcs

lcs

vendég

• fórumtag
  • 160 posts
Hi

lehet, hogy hülye kérdés, de melyik momentán a legolcsóbb lock-outos teló kis hazánkban?

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,570 posts

Zap: X factor a forgalmazoja
amugy ha Bombi ;) beküldi ,akkor arra jön egy rohadt drága posta költség + vám, + felsö váll , ami külön van és 20 rugo ja és azon nem lesz V-fék konzol ( az enyémen sincs)
csak ugy érdemes, ha valaki a repcsin a kezében elhozza és ugy 140 böl kijön ;) és ez tuti! nagy tapasztalatot szereztem az utobbi fél évben (na jo .. nem olyan nagyot)

157E postaval ! .. mindenki eldonti mi a rohadt draga .. a repcsijegy , vagy a postakoltseg !