Sniper:
Két haverom is Aerosa TL-t vett, egy héten belül mindkettõben eltört valami mûanyag bizbasz az útállító kütyüben. A teló 30 körül van+CrMo v. alu nyak. Ehhez képest a Suntour 2003-as XCP-D is 30, hidraulikus csillapítással, de az XC-Pro NS is csak 35 a maga 130 mm-es útjával, hidraulikus csillapítással, 32-es CrMo becsúszókkal. Talán ez is egy alternatíva...
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Teleszkópok - általános eszmecsere
Started by
Bikemag
, 2001. June 02. 02:46
Posted 2003. April 22. - 09:48
Posted 2003. April 21. - 07:59
annyit nekem is mozog hidegben a six sport, de csak azert mert kb 5cm rugo, 3cm elasztomer
Posted 2003. April 21. - 07:30
2. az MCU az egy olyan elasztomer, amit elvileg ugy fejlesztettek ki, hogy hidegben nem ridegedik meg annyira. Tudtommal ma minden normalis elasztomeres teloban ilyen van, de en meg nem lattam olyat ami hidegben ne ridegedne meg.
RST MOZO-pro 3,5!
Ez nekem -16-ban is mozgott kb 60 mm-t.
Viszont idõnként valóban zsírozni kell.
A fogó pedíg lehet egy hajlított száró Zeger-gyûrû fogó. Kis reszelgetéssel méretre igazítható.
Posted 2003. April 21. - 01:59
a SW joy-hoz:
a bikkmakban benne volt, hogy olyan kulcs kell hozzá, amibõl kilógnak a pöckök, amiket beledugsz a lukakba. gondolom aztán el kell csavarni valamelyik irályba. Van olyan fogó, aminek van tüske a végén, szerintem azzal meg lehet próbálni.
a bikkmakban benne volt, hogy olyan kulcs kell hozzá, amibõl kilógnak a pöckök, amiket beledugsz a lukakba. gondolom aztán el kell csavarni valamelyik irályba. Van olyan fogó, aminek van tüske a végén, szerintem azzal meg lehet próbálni.
Posted 2003. April 20. - 22:45
1. 1.59kg nyak nelkul, ne felejtsd el hozzaadni.
Lehet kerni cromo/alu nyakkal (mind2 +penz).
2. az MCU az egy olyan elasztomer, amit elvileg ugy fejlesztettek ki, hogy hidegben nem ridegedik meg annyira. Tudtommal ma minden normalis elasztomeres teloban ilyen van, de en meg nem lattam olyat ami hidegben ne ridegedne meg. Az elonye talan a sulya, de parezer km-kent cserelni kell. Szerintem egy full rugos telo jobb, hiaba nehezebb (nem sokkal).
3. nyilt olajfurdoshoz kepest hatrany: idokozonkent zsirozni kell.
sajna a telot konkretan nem ismerem, bar az RST-rol nemsok jot hallottam ujabban.
Zak
Lehet kerni cromo/alu nyakkal (mind2 +penz).
2. az MCU az egy olyan elasztomer, amit elvileg ugy fejlesztettek ki, hogy hidegben nem ridegedik meg annyira. Tudtommal ma minden normalis elasztomeres teloban ilyen van, de en meg nem lattam olyat ami hidegben ne ridegedne meg. Az elonye talan a sulya, de parezer km-kent cserelni kell. Szerintem egy full rugos telo jobb, hiaba nehezebb (nem sokkal).
3. nyilt olajfurdoshoz kepest hatrany: idokozonkent zsirozni kell.
sajna a telot konkretan nem ismerem, bar az RST-rol nemsok jot hallottam ujabban.
Zak
Posted 2003. April 20. - 22:16
Sziasztok !
Mit szóltok az RST Aerosa TL-hez ? CC-hez kellene.
Amit tudok róla: 76-101mm fok.ment. állítható, 1.59 kg, CroMo becsúszó, Mg külsõszár, acélrugó + MCU, elõfeszítés: állítható,
Mennyivel jobb ez az MCU egy sima rugóstagnál ?
Mi a hátrány egy nyílt olajfürdõshöz képest ?
Kinek milyen tapasztalatai vannak ezzel a telóval kapcsolatban ?
Elõre is kösz a segítséget.
Mit szóltok az RST Aerosa TL-hez ? CC-hez kellene.
Amit tudok róla: 76-101mm fok.ment. állítható, 1.59 kg, CroMo becsúszó, Mg külsõszár, acélrugó + MCU, elõfeszítés: állítható,
Mennyivel jobb ez az MCU egy sima rugóstagnál ?
Mi a hátrány egy nyílt olajfürdõshöz képest ?
Kinek milyen tapasztalatai vannak ezzel a telóval kapcsolatban ?
Elõre is kösz a segítséget.
Posted 2003. April 19. - 21:16
Lenne egy kérdésem! Milyen telót ajánlanátok a lehetõ legolcsóbb áron (kb 20 és 35 között), ami birja a kisebb atomtámadást? (a súly nem érdekell) Hallottam már pl a Mozo R500-ról, de azt is hallottam róla, hogy törik a nyaka. Ez mennyire igaz?
Posted 2003. April 19. - 10:09
Nekem MXC-n úgy van hogy a nyomórudat egy kis gyûrûszerûség tartja bent a becsúszóban, és ki kell onnan feszíteni azt a kis gyûrût. A Joyban nem vhogy így van?
Posted 2003. April 19. - 10:06
Van valakine ötlete, hogy hogyan kell szétszedni apró darabokra az SW Joy telót ? Odáig eljutottam, hogy alul kicsavarom az imbuszokat, lehúzom az alsó szárat, kilógnak a nyomórudak és passz, felülrõl meg valami négy pici luk van az állítókák körül (lehet, hogy oda kellene valami speckó kulcs ?). Merthogy a bikmakkban azt írták, hogy ne ijedjünk meg, könnyû szétszedni. ???
Posted 2003. April 19. - 00:25
ha a max belerakható gumiméretnél egy számmal kisebbhez hozzá tudod érinteni a szárat, akkor hajlékony.
Posted 2003. April 18. - 16:32
Posted 2003. April 18. - 16:00
Posted 2003. April 18. - 15:50
Posted 2003. April 18. - 15:42
Mondjuk ez relatív. Jorus olyan combos (a 48.5ös karjával) hogy el tudja csavarni a BoXXert, pedig az nem egy játék teló
Posted 2003. April 18. - 14:41
Hú banyeg... Asszem nekem nem lesz tárcsafékem... :. Pláne a 80-85kg-omhoz. ;D Elég hajlékony ez az MXC, persze nincs mihez viszonyítanom...
Posted 2003. April 18. - 14:37
Fogd meg a kereket a lábad közé, és kezdd el csavarni a kormányt. Rájössz hogy érdemes-e venni tféket. XC gépre ilyen telóhoz elég a vfék, ha jól fog azis...
Posted 2003. April 18. - 13:27
Szisztok !
Égy kis segitségre lenne szükségem:
Van nékem egy SR Suntour " xc " telóm 40 huf-ért vettem.
Érdemes ehhez vennem bármilyen tárcsaféket?? ???
Mert állitólag nem viselné el mert a fék elcsavarná a villa szárakat.
Égy kis segitségre lenne szükségem:
Van nékem egy SR Suntour " xc " telóm 40 huf-ért vettem.
Érdemes ehhez vennem bármilyen tárcsaféket?? ???
Mert állitólag nem viselné el mert a fék elcsavarná a villa szárakat.
vendég_vdani_*
Posted 2003. April 18. - 10:54
Sly, nyugi elég 1xû teleszkóp ez, nem fogod elrontani DE sokkal jobb lesz. Jól zsírozd be a becsúszót mikor kinn van végig mikor kinn van. Meglátod milyen jó lesz.
Ha bármi van akkor privátban írj.
VDaNi
Ha bármi van akkor privátban írj.
VDaNi
Posted 2003. April 18. - 09:24
Posted 2003. April 18. - 07:01
Én talán a hõtágulási együtthatókra szavaznék, mint titok.
bingó
vagy az osszenyomhatosag!
de leoferdulhet, hogy egy egyszeru parasztvakitas!
jahh, simán, mint a kúpgörgõs FSA :