Jutik eszembe, lehet hogy hülye a kérdés, de honnan veszem észre egy telón hogy hajlékony ???
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Teleszkópok - általános eszmecsere
Indította
Bikemag
, 2001. június 02. 02:46
Írta 2003. április 28. - 15:24
Írta 2003. április 28. - 15:19
Az MXC-t még mindig lehet kapni, van ECC-s és sima verziója. Az ECC-s az ~80e Ft, a sima pedig ~50e Ft körül van.
Írta 2003. április 28. - 15:18
a Bigbike árlistájában szerepel egy Judy XC 72 ezerért. Kicsit soknak tûnik, de úgy látszik ennyi az ára...
Írta 2003. április 28. - 15:13
Szava endre!
Nekem 2002-es MXC-m van.2 hónapja vettem már belenyomtam párszáz kilométert, ami hibája van az, hogy észrevehetõen rugalmas, de ezt is meg lehet szokni.A levegõt nem ereszti, pedig jól fel van nyomva, mert 95 kiló vagyok.Szépen simán mozog, ja amúgy a Judyknak is van egy kis hibája:kinyomja a levegõs oldali külsõszárból a szimeringet(már többrõl is hallottam).Szerintem ennyi pénzért(kb 50e) a Marzo nem rossz vétel.No ennyi...
Nekem 2002-es MXC-m van.2 hónapja vettem már belenyomtam párszáz kilométert, ami hibája van az, hogy észrevehetõen rugalmas, de ezt is meg lehet szokni.A levegõt nem ereszti, pedig jól fel van nyomva, mert 95 kiló vagyok.Szépen simán mozog, ja amúgy a Judyknak is van egy kis hibája:kinyomja a levegõs oldali külsõszárból a szimeringet(már többrõl is hallottam).Szerintem ennyi pénzért(kb 50e) a Marzo nem rossz vétel.No ennyi...
Írta 2003. április 28. - 15:04
Írta 2003. április 28. - 15:02
A tavalyi marzocchik közül az EXR-t asszem nem hozták be, de még volt sima (nem ECC-s) MXC. Annak barátibb volt az ára. Az is MXR csak 54ezer volt asszem. Az nem rossz. Csak az a kérdés, hogy fellelhetõek ezek még valahol újonnan.
Írta 2003. április 28. - 14:59
Nekem egy MXC-m van, igaz használatban még nem volt. : Kívülrõl f@sza, mozgásra jó sztem. Csak egy telópumpa kell hozzá a pontos beállításhoz.
Most vannak akcióban mindenütt szinte, ~55e Ft-ról kb 45-50e közé le vannak árazva! Szal abból a 70e-bõl amit rászánsz bõven kitellik egy ilyen!
Most vannak akcióban mindenütt szinte, ~55e Ft-ról kb 45-50e közé le vannak árazva! Szal abból a 70e-bõl amit rászánsz bõven kitellik egy ilyen!
Írta 2003. április 28. - 14:47
Sziasztok Ismet !
Koszonom eddigi hozzaszolasaitokat .....
En is Leginkabb Egy ilyen Manitou Axelben gondolkodom , de nem tudom pl. a 2003-as Rock Shoxok milyen arban vannak , es a Marzok szereintem tuldragak , marmint amit behoz a Mali az orszagba......(MX seria, ) ... de a mult evi Marzokrol ,MXC EXR MXR mit tudtok ?
Ja es en tenyleg nem olyan nagyon zuzok de a merev villa 60-nal elegee kenyelmetlen egy murvas, koves uton .....
endre
Koszonom eddigi hozzaszolasaitokat .....
En is Leginkabb Egy ilyen Manitou Axelben gondolkodom , de nem tudom pl. a 2003-as Rock Shoxok milyen arban vannak , es a Marzok szereintem tuldragak , marmint amit behoz a Mali az orszagba......(MX seria, ) ... de a mult evi Marzokrol ,MXC EXR MXR mit tudtok ?
Ja es en tenyleg nem olyan nagyon zuzok de a merev villa 60-nal elegee kenyelmetlen egy murvas, koves uton .....
endre
Írta 2003. április 28. - 14:29
Sly,természetesen nem úgy értettem,hogy Monstert kell belerakni a cc gépbe,hanem hogy a Marzo "alsó" kategóriás villái (tehát a DH - FR szériák kivételével,a 100 e alattiak) nem valami jók,mert nem túl merevek,és törnek.A második megállapításon lehet vitakozni,az elsõ nem,mert a szaklapok is ezt írják,nem csak az én vakkerom ez.Ráadásul olyan sok pénzért,mint amit egy Marzoért Lkérnek,találni sokkal jobb telókat is,amik minden szempontból jobban produkálnak.(azt nem írom,h a Marzo sz@r,mert már volt 1x ilyen téma,és az lett a vége,h "gyerekiahóra"- inkább mindenki alkosson maga véleményt a cégrõl)
Jelenleg egy Judy SL-t nyüstölök,néha meg egy noname cromo villa van a gépben.Régen Mozom volt,most majd szeretnék venni egy Suntour NS-t.
Nem állítom,h a Judy egy "ûberf@sza-megakúl" teleszkóp,de az árához képest (50e) egész szép,h 100 mm-t mozog,van kisegítõ légrugója a pontos beállítás érdekében,és szintén állítható olajos csillapítása.Ráadásul elég merev ,még tfékkel is,no meg XXX seals + gumiharmonika + cromo becsúszók + nagyon kicsi súly + stb.(a végén kiderül,h nem is annyira szar )
Jelenleg egy Judy SL-t nyüstölök,néha meg egy noname cromo villa van a gépben.Régen Mozom volt,most majd szeretnék venni egy Suntour NS-t.
Nem állítom,h a Judy egy "ûberf@sza-megakúl" teleszkóp,de az árához képest (50e) egész szép,h 100 mm-t mozog,van kisegítõ légrugója a pontos beállítás érdekében,és szintén állítható olajos csillapítása.Ráadásul elég merev ,még tfékkel is,no meg XXX seals + gumiharmonika + cromo becsúszók + nagyon kicsi súly + stb.(a végén kiderül,h nem is annyira szar )
Írta 2003. április 28. - 13:36
Írta 2003. április 28. - 13:15
Szerintem a lényeg csak annyi, hogy a csillapított villa jobb, mint a nem csillapított. Az olcsó marzo esetében erre gondolhatunk. Ami szerintem ennyi pénzért jó: Manitou Axel Super
SÚLY: 1905g, TELESZKÓPÚT: 80/100 mm, CSILLAPÍTÁS: TPC, ÁLLÍTHATÓSÁG: csillapítás, rugóelõfeszítés RUGÓ: spirálrugó, LÁBAK: magnézium, BECSÚSZÓSZÁRAK: 28,6 mm-es cro-mo, VILLANYAK: alu, SZÍN: fekete, KENÉS: zsírzógomb
66.900 Ft.
SÚLY: 1905g, TELESZKÓPÚT: 80/100 mm, CSILLAPÍTÁS: TPC, ÁLLÍTHATÓSÁG: csillapítás, rugóelõfeszítés RUGÓ: spirálrugó, LÁBAK: magnézium, BECSÚSZÓSZÁRAK: 28,6 mm-es cro-mo, VILLANYAK: alu, SZÍN: fekete, KENÉS: zsírzógomb
66.900 Ft.
Írta 2003. április 28. - 13:08
Írta 2003. április 28. - 13:08
Írta 2003. április 28. - 13:04
Kala
Az "olcsó" marzó miért is nem jó?Ezt magyarázd már el légyszi!
Különben is egy cc-bringán elég hülyén nézne ki egy Shiver+nem lehetne vele cc-zni.Ja és 70E-re van Endrének , nem 300E. De ezen kívül minden stimmel.
Üdv 8)
Az "olcsó" marzó miért is nem jó?Ezt magyarázd már el légyszi!
Különben is egy cc-bringán elég hülyén nézne ki egy Shiver+nem lehetne vele cc-zni.Ja és 70E-re van Endrének , nem 300E. De ezen kívül minden stimmel.
Üdv 8)
Írta 2003. április 28. - 12:27
nem vagyok en rossz kedvemben ,mibol vetted..?
van sajat anyanyelvunk , es 30000 szo ,amibol MA az atlag ember hasznal kb.kettoezret , koszonheto az ilyen es hasono megnyilvanulasnak
... probaljuk mar sajatmagunkat ezekbol megertetni ..
vagy lehet huzni egy angol forumra ..
ott a pont...
Írta 2003. április 28. - 12:26
ami neked kell az vagy egy olcsobb rokk shokk vagy marzo.
gondolom a suly nem mindegy!
de azert egy olaj csillapitast meg bevalallhatsz!
gondolom a suly nem mindegy!
de azert egy olaj csillapitast meg bevalallhatsz!
Írta 2003. április 28. - 12:16
Írta 2003. április 28. - 12:12
Én a helyedben vmi olcsó variációt hoznék ki a pízbõl,pl. RS Judy SL v. XC,de a mostani bikmakkban van Suntour is hihetetlen árakon a tudásukhoz képest,persze,azokat a villákat még nem próbálták sokan.És talán játszik még pl. a Manitou SIX.
Szvsz az olcsó Marzo nem jó Marzo,Monsteren és Shiveren kívül másba nem bíznék
Szvsz az olcsó Marzo nem jó Marzo,Monsteren és Shiveren kívül másba nem bíznék
Írta 2003. április 28. - 11:38
Helo Endre
Nekem egy Kona cc járgányom van, van benne egy bomber exr comb 3.0 -s teló.Az ára újonnan kb 50E Ft. Rugós és elasztomeres, 80mm -t mozog.Én is kb 74 kg vagyok és szerintem kicsit kemény, de ez néha nem is gond, hogy nem mozog minden kavicsnál.És a súlya kb 1,5kg.
De ha van rá 70E-ed, akkor lehet hogy már a bomber olajos változatát is megkapnád, de az már nemigazán cc villa.
Nekem ezekrõl van tapasztalatom, ugyhogy csak ennyit tudok mondani.
Szeva 8)
Nekem egy Kona cc járgányom van, van benne egy bomber exr comb 3.0 -s teló.Az ára újonnan kb 50E Ft. Rugós és elasztomeres, 80mm -t mozog.Én is kb 74 kg vagyok és szerintem kicsit kemény, de ez néha nem is gond, hogy nem mozog minden kavicsnál.És a súlya kb 1,5kg.
De ha van rá 70E-ed, akkor lehet hogy már a bomber olajos változatát is megkapnád, de az már nemigazán cc villa.
Nekem ezekrõl van tapasztalatom, ugyhogy csak ennyit tudok mondani.
Szeva 8)
Írta 2003. április 28. - 11:19
Szervusztok !!!
Arrol lenne szo , hogy en is egy kis segitseget szeretnek kerni telovasarlas teren ....
Egy 2002-es Caprine Boomerbe szeretnem a telot CC, maraton, tura felhasznalasra , tehat max 80-100 mm uttal.
Max 70.000 ft lenne a telora de muszaly boltbol veheto legyen mert az AFAT visszakerem
Barmi erdekel , kerek mindenkit segitsen .
U.I. (kb 74 kg vagyok .... )
mindent elore koszonok ,
endre
Arrol lenne szo , hogy en is egy kis segitseget szeretnek kerni telovasarlas teren ....
Egy 2002-es Caprine Boomerbe szeretnem a telot CC, maraton, tura felhasznalasra , tehat max 80-100 mm uttal.
Max 70.000 ft lenne a telora de muszaly boltbol veheto legyen mert az AFAT visszakerem
Barmi erdekel , kerek mindenkit segitsen .
U.I. (kb 74 kg vagyok .... )
mindent elore koszonok ,
endre