Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
16970 replies to this topic

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
Mondtam, hogy nem tudok magyar árat, ez a bike-side.de-rõl lett levéve. Ha csak 53 az XC, akkor lehet, hogy az SL is befér a 70be. Vagy csak kicsit szalad felé. A 2002-es villákról azért nem tudtam konkrétat mondani, csak véleményt, mert ez teljesen boltfüggõ, és ugye én csak a netet figyelem, az összes Mo.-i bolt kínálatával nem lehetek tisztában. ;)

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
Na, az árat már én is terveztem korrigálni... ;)

szlatmik

szlatmik

vendég

• fórumtag
  • 134 posts
A Pilot XC-t olyan 53.000 körül láttam már több boltban is, pl:X-Faktor. A tavalyi Judy XC, SL helyére jött az idei palettán mivel 2003-ban Judyból csak TT és C lesz. Egyébként ha jól láttam üreges váll, 28.6-os becsúszók 63-80-100mm út, régi SID alsószár, nyílt olaj egyik szár, rugó+levegõ rásegítés másik szár. SL-nél kívülrõl állítható a csili.

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,147 posts

A tavalyi marzocchikkal az lehet a gond, hogy nem biztos, hogy találsz.

Attól függ... ha MXC mellett van a döntés (amit kétlek), akkor egy rakás boltban megtalálod.

MXC/MXC ECC: Probike, Ridebike, Vitál Club Székesfehérvár,
EXR: Ridebike
...
Egyébként van olyan is ám, hogy rendelés!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

Na már megint kötekednem kell, elnézést, csak a Marzo törésérõl lenne szó.Én nem olvastam azokat a teszteket, de ha szakértõk azt irják , hogy törik, akkor biztos így is van.Én nyár elején igencsak csõrre ugrottam a biciklivel, és még csak meg sem kottyant neki.Ezt onnan gondolom, hogy azóta már lépcsõztem és ugrattam is vele, de nem tört el.Remélem nem is fog.na de ettõl még lehet, hogy úgy van, ahogy Kala mondja.

Jaa, szerintetek az Oroszok miért nem csinálnak telót? :) az biztos birná

8)

most ebbe megint ne menjünk bele, ezt a csontot már kb 150szer lerágtuk.

Sly

Sly

vendég

• fórumtag
  • 73 posts

Na már megint kötekednem kell, elnézést, csak a Marzo törésérõl lenne szó.Én nem olvastam azokat a teszteket, de ha szakértõk azt irják , hogy törik, akkor biztos így is van.Én nyár elején igencsak csõrre ugrottam a biciklivel, és még csak meg sem kottyant neki.Ezt onnan gondolom, hogy azóta már lépcsõztem és ugrattam is vele, de nem tört el.Remélem nem is fog.na de ettõl még lehet, hogy úgy van, ahogy Kala mondja.

Jaa, szerintetek az Oroszok miért nem csinálnak telót? :) az biztos birná

8)

Dagobert_bacsi

Dagobert_bacsi

vendég

• fórumtag
  • 84 posts
Tamaskaa koszi az infokat megint ....

Szoval most bejatszik a Pilot , az Axel meg a 2k2es marzo aggro csalad ... :-\
mukodesben szerinte(d)tek melyik lenne a nyero mert van egy TPC-s normal rugos (Manitou), egy Hidra2-os rugos +levego rasegites(RS) es vannak nyilt olajfurdos levego vagy rugos villak(Marzo) ???

(ja a Judy 2003 meg a Maniotu Six csalad egy olcsobb csillapitas nelkuli , nehezzebb villakat fed, mint az Marzo EXR comp , neem ?)

endre

mar megint fagatozzom .... ::)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
Megnéztem, a németeknél a Pilot XC 280 Euro, ami kerek 70000HUF. Amit tud: Hidracoil2 csilli, acélrugókkal és Air Assist rásegítéssel, 80/100mm út, egybeöntött magnézium külsõszár (régi SID-é) alu váll, acél nyak, 28.6-os cromo becsúszók, 1850g.

Feltöltött kép

Más. Ezt csak úgy találtam. Z1 wedge QR20. 8) Érdekes összeállítás a 2001-es design az alsószáron, és a 2003as váll. Most akkor hogyis van ez? ???

Feltöltött kép

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
Endre: Én az Axelt ajánlanám így az adatok alapján. A tavalyi marzocchikkal az lehet a gond, hogy nem biztos, hogy találsz. Rock Shox-okról azért nem írtam, mármint az újakról, mert nem tudok magyar árakat. A Duke az biztosan nem 70ezres kategória, asszem valahol 100e körül van a legolcsóbb, a Pilotnak meg nem tudom az árát. Suntourokról szinte semmi infóm nincs, RST-bõl meg (tudomásom szerint) kb. 50ezer a legdrágább, ha több pénzt szánsz rá, akkor vegyél is drágábbat.

David007

David007

törzsvendég

• fórumtag
  • 970 posts
szétszedtünk egy SCHIVER DC-t !!!! most már kezdem érteni,hogy miért kerül ennyibe ;D
olyan precizen vannak belevágva a cuccok,hogy az valami hihetetlen... és viszonylag egyszerü is az egész rendszer és a legjobb az egészben,hogy már azzal is tudod állitani a visszaut csillapitását, hogy hogyan rakod össze(benyomott/kihuzott lábakkal).
---> vákumos csillapitás

Dagobert_bacsi

Dagobert_bacsi

vendég

• fórumtag
  • 84 posts
itt vagyok , mar megint ....

szoval koszonom velemenyeiteket/tapasztalaitotokat ....
most nagyabbol a Manitou Axel Elite/Super es a Mult evi Marzo Mxc Mxr Exr es hasonlok kozott kell dontsek ... ki melyiket es milyert ajanja , mi erdekeset tud meg ezen modelekrol ?!
Ja es rock Shox & stb teren nem erdemes korul neznem ?

Endre

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Deathrider:
www.srsuntour-cycling.com
Hidraulikus (open bath, nyílt olajfürdõ) villával (mtb) eddig kettõvel találkoztam itthon: XCP-D (30e huf), XC-PRO NS (35e huf).
Nekem az utóbbi van, az elõnyeit lsd. föntebb, hátrányként talán azt tudnám mondani hogy kemény (ez lehet elõny is ;)), ill. hogy nekem csak 100-105mm-t mozog. Szerintem merev, szépen csillapít.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts

Szerintem a Marzo EXR sokkal jobban megéri az árát mint a Manitou Six. Eleve nyílt olajfürdõ, tamaskaa adatai szerint 15e-rel olcsóbb...és ráadásul gyönyörû! :)

Azt viszont tudnod kell, hogy SOKKAL nehezebb is, majd 2 kiló a bébi. Vlami gubanc kell, hogy legyen, mert szerintem tamaska a 2002-es SIX árához a 2003-as SIX képét linkelte be...az idei SIX egy alap villa, 30e körüli áron, a tavalyi meg egy X-Vert és SX keresztezése.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

kala:
Mi a ráció a Judy SL > NS cserében?

1szerû;kell vmi brutálisabb teló is.Szinte mindne bringás haverom nagy dirtös,1edül Lorka az,akivel nem a fogas felé indulunk azonnal 1 tekerés alkalmával :) És bár a Judy bírja,meg minden,de azért érzõdik,h nem erre tervezték.1x egy nagy buktánál két vállra fektettem,és azt hittem,h akkor-ott vége.Szóval Lhatároztam,h kéne vmi izmosabb teló 20-30e környékén,ami felépítés alapján bírja az ilyen strapát.Idáig a Mozora gondoltam,az van 1 oszttársamnak is,de a csillapítása elég gyengus,no meg az eddigi 1.5 kg-hez képest kicsit nehéz lenne.Aztán láttam a Suntour hirdetést,ami +gyõzõ volt,fõleg ilyen áron.130 mm,olajos csill,cromo becsúszók,stb.Marzoban az ilyen tudás 70e körül van....

lajos

lajos

törzsvendég

• fórumtag
  • 244 posts

nem vagyok en rossz kedvemben ,mibol vetted..?

van sajat anyanyelvunk , es 30000 szo ,amibol MA az atlag ember hasznal kb.kettoezret , koszonheto az ilyen es hasono megnyilvanulasnak

... probaljuk mar sajatmagunkat ezekbol megertetni ..

vagy lehet huzni egy angol forumra ..

ott a pont... :P

Szõrnyû kimondani és leírni is de igazatok van! :-X
Bocs és csak Magyarúl hiszen ez a legszebb nyelv a világon! ;)

lajos

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,147 posts
Szerintem a Marzo EXR sokkal jobban megéri az árát mint a Manitou Six. Eleve nyílt olajfürdõ, tamaskaa adatai szerint 15e-rel olcsóbb...és ráadásul gyönyörû! :)

Deathrider

Deathrider

vendég

• fórumtag
  • 47 posts
Mi a vélemény az új Suntour olajos villáról? Ha vki tudja a pontos típusát leírhatná, mert az nem tudom.

gorgo

gorgo

törzsvendég

• fórumtag
  • 649 posts
Az air assistos judyk azért nyomják ki a levegõt, mert tudtommal csak max 2 barig lehet õket felpumpálni ::)

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Csak azért kérdeztem, mert mondta valaki, hogy hajlékony villa esetében hegymenetben (gondolom kiállva) a felni meg a fékpofa néha összesúrlódik, de én ilyet még nem tapasztaltam...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
Bigzero: nem hülye kérdés, ez egy olyan dolog, hogy vagy észreveszed, vagy nem. Mondjuk, ha mennél egy átütõtengelyes villával (pl psylo tullio) 20 km-t, és utánna ráülnél egy SID-es gépre, biztos észrevennéd a különbséget. Ha nem, akkor abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy mindegy mit veszel, ez nem vásárlási szempont. Örülj neki. :D

Más: Nézelõdök, és rájöttem, hogy hazudtam, mivel lehet kapni itthon 2002es EXR-t, 55ezer a Ridebike-ban. Meg van még Six Super is 70ezerért, de az szerintem csúnya. :) Ilyesmi: (mellette az EXR)

Feltöltött kép Feltöltött kép