www.rockshox.com
ott a tech support/quick starts vagy service guides..
valamelyik pdfben benne vagyon tutira
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Teleszkópok - általános eszmecsere
Indította
Bikemag
, 2001. június 02. 02:46
Írta 2003. május 14. - 11:04
Írta 2003. május 14. - 10:56
Segíccsséég!
Lécci írja meg valaki (bocs, ha már elõbb volt szó róla) 2001es Rock Shox SID dual air 63mmesben az alsó és felsõ nyomás nacccságát!
Kössz! Tyito
Lécci írja meg valaki (bocs, ha már elõbb volt szó róla) 2001es Rock Shox SID dual air 63mmesben az alsó és felsõ nyomás nacccságát!
Kössz! Tyito
Írta 2003. május 14. - 00:51
Írta 2003. május 13. - 21:03
ha psylo akkor rögtön vásárlásnál egy keményebb rugó mert különben pogózik mint az állat
Írta 2003. május 13. - 18:14
Szerintem a Psylo XC is jó lenne neked. Ha cc-zel akkor U-turn =>80mm ha dúrvítasz egy kicsit akkor fölcsavarod 125mm-re. Ez szerintem tökéletes. Esetleg Marzo MX Comp ETA v. MX PRO, ez 105mm-t mozog. ETA-val, ha jól tudom, le lehet rövidíteni a rugóutat.
Írta 2003. május 13. - 16:21
Világnyelveken van elérhetõ leírás, az egyiket csak érted olyan szinten, ami a szereléshez szükséges (nem egy Shakepeare-i nyelvezet)
A digitcameráknál megcsinálták a magyar nyelvû leírást, hátterert (szervíz, support stb), talán az elektronikai cikkekre jobban odafigyelnek, kényesebb a garancia.
Eredmény: kisebb példányszámban eladott kamerák árai 30-100 e !!! Ftal drágábbak magyar forrásból, mint szintén idehaza de külföldi nagykertõl beszerzõ boltból, magyar leírás stb nélkül.
Hirtelen nem lett olyan fontos a magyar nyelvû leírás...
Grof: ha 2002es Black Compot veszel, alapban puha rugó van benne (<75kg-ig), de lehet kapni keményebbet (nekem is van éppen egy eladó keményrugóm :).
A digitcameráknál megcsinálták a magyar nyelvû leírást, hátterert (szervíz, support stb), talán az elektronikai cikkekre jobban odafigyelnek, kényesebb a garancia.
Eredmény: kisebb példányszámban eladott kamerák árai 30-100 e !!! Ftal drágábbak magyar forrásból, mint szintén idehaza de külföldi nagykertõl beszerzõ boltból, magyar leírás stb nélkül.
Hirtelen nem lett olyan fontos a magyar nyelvû leírás...
Grof: ha 2002es Black Compot veszel, alapban puha rugó van benne (<75kg-ig), de lehet kapni keményebbet (nekem is van éppen egy eladó keményrugóm :).
Írta 2003. május 13. - 15:11
Írta 2003. május 13. - 15:09
ppüsi,kicsit Lszálltál a gondolattól
Beperelni a velotrade-et?Aztán meg "bojkott"?
Mégis,mit akarsz csinálni a Shimano váltók nélkül?
Meg aztán kit zavar a Manual hiánya?Ha hozzáértõ vagy,akkor úgyis tudod fejbõl,h mi van benne,ha meg nem,akkor meg bele sem olvasnál,még akkor sem,ha van útmutató.És ha vmi oylan kell,ami csak az adott villára jellemzõ,pl. a levegõsöknél az elõírt nyomás,akkor is több variáció van;
-megkérdezed az eladót (ha peched van,nem tudja )
-megkérdezed vmi bicós fórumon (ha peched van,vmi okostojás válaszol,h "de hüje vagy",de a választ õ sem tudja )
-megnézed a gyártó honlapján (és Lkezdesz azon filózni,h miért nem ezzel kezdted ;D )
Beperelni a velotrade-et?Aztán meg "bojkott"?
Mégis,mit akarsz csinálni a Shimano váltók nélkül?
Meg aztán kit zavar a Manual hiánya?Ha hozzáértõ vagy,akkor úgyis tudod fejbõl,h mi van benne,ha meg nem,akkor meg bele sem olvasnál,még akkor sem,ha van útmutató.És ha vmi oylan kell,ami csak az adott villára jellemzõ,pl. a levegõsöknél az elõírt nyomás,akkor is több variáció van;
-megkérdezed az eladót (ha peched van,nem tudja )
-megkérdezed vmi bicós fórumon (ha peched van,vmi okostojás válaszol,h "de hüje vagy",de a választ õ sem tudja )
-megnézed a gyártó honlapján (és Lkezdesz azon filózni,h miért nem ezzel kezdted ;D )
Írta 2003. május 13. - 14:57
Nem tenné meg, hogy megemeli az árakat a büntetés miatt!! Lehet, hogy naívan hangzik, de ez szinte 100%!!
Ugyanis mire ebbõl bármi lenne, itt az EU és remélem, hogy végre az igazi piaci verseny!!!
Vagy ha megemeli, bojkottáljuk az általuk forgalmazott cuccokat!! Bár ha belegondolok, sose merne ilyet megtenni a magyar fogyasztó!! Sajna!!
Ugyanis mire ebbõl bármi lenne, itt az EU és remélem, hogy végre az igazi piaci verseny!!!
Vagy ha megemeli, bojkottáljuk az általuk forgalmazott cuccokat!! Bár ha belegondolok, sose merne ilyet megtenni a magyar fogyasztó!! Sajna!!
Írta 2003. május 13. - 14:46
És ha mondjuk feljelentenénk a Velotrade-et??
Nagyon jó lenne. A forgalmazó rárakná a cikkek árára az esetleges büntetését, meg a használati utasítás költségeit.
Mondjuk a használati utasítást még el-el viselem valahogy.
Írta 2003. május 13. - 13:51
Segítsetek!! :
Szeretnék venni egy teleszkópot 90eFt környékén amit fõleg CC stílusú bicajozásra használnék de azért ütve is lenne néha. 95kg vagyok.
Én a Manitou BLACK comp-ra gondoltam. Ez jó választás?
Szeretnék venni egy teleszkópot 90eFt környékén amit fõleg CC stílusú bicajozásra használnék de azért ütve is lenne néha. 95kg vagyok.
Én a Manitou BLACK comp-ra gondoltam. Ez jó választás?
Írta 2003. május 13. - 13:39
És ha mondjuk feljelentenénk a Velotrade-et?? De komolyan!
Fél évig tanultam felsõoktatási intézményemben fogyasztóvédelmet és elméletileg minden bejelentést megvizsgálnak... Elméletileg! De szerintem próba szerencse!!
Meg kéne már szivatni a magyar kereskedõket!!!
Fél évig tanultam felsõoktatási intézményemben fogyasztóvédelmet és elméletileg minden bejelentést megvizsgálnak... Elméletileg! De szerintem próba szerencse!!
Meg kéne már szivatni a magyar kereskedõket!!!
Írta 2003. május 13. - 13:23
bombrideR-nek igaza van, de mint tudjuk kishazánk elég speciális ország, mégpedig:
1) elég sokan vesznek használt villát, ahhoz az esetek 90%-ában nem jár Owner's Manual. Azért mert:
2) a forgalmazó és a kereskedõ is sz*rik rá, hogy kapsz-e vagy nem. Öcsém Marzo villájához (a Wedge-hez) pl: nem volt, pedig a Bergussonban vette. Az enyémhez volt, el is olvastam. De nem csak tekeszkóphoz nem kapsz, semmihez sem. A Shimano cuccokhoz még csomagolást sem kapsz! A Velotrade OEM veszi, és cuki kis nejlonzacsiba csomagolja nulla felirattal. No Comment.
3) a magyar felhasználók nagy része nem is ért angolul, minek olvasná.... Ahhoz meg nem vagyunk elég nagy piac, hogy a használati utasítást magyarul is kinyomtassák.
Az már egy másik kérdés, hogy a Fogyasztóvédelmi törvényben benne van, hogy nem lehet eladni terméket úgy, hogy nincs magyar nyelvû használati utasítás, de a kerékpáriparban itthon ez nem sok mindenkit érdekel....
1) elég sokan vesznek használt villát, ahhoz az esetek 90%-ában nem jár Owner's Manual. Azért mert:
2) a forgalmazó és a kereskedõ is sz*rik rá, hogy kapsz-e vagy nem. Öcsém Marzo villájához (a Wedge-hez) pl: nem volt, pedig a Bergussonban vette. Az enyémhez volt, el is olvastam. De nem csak tekeszkóphoz nem kapsz, semmihez sem. A Shimano cuccokhoz még csomagolást sem kapsz! A Velotrade OEM veszi, és cuki kis nejlonzacsiba csomagolja nulla felirattal. No Comment.
3) a magyar felhasználók nagy része nem is ért angolul, minek olvasná.... Ahhoz meg nem vagyunk elég nagy piac, hogy a használati utasítást magyarul is kinyomtassák.
Az már egy másik kérdés, hogy a Fogyasztóvédelmi törvényben benne van, hogy nem lehet eladni terméket úgy, hogy nincs magyar nyelvû használati utasítás, de a kerékpáriparban itthon ez nem sok mindenkit érdekel....
Írta 2003. május 12. - 19:56
BombrideR igazad van kössz, de én ezt a villát elég jól feltérképeztem, mielõtt megvettem volna, csak a levegõ mennyiségével nem voltam tisztába! Szerencsére most már helyretették az agyamat! Kössz mégegyszer!
Sziasztok!
Sziasztok!
Írta 2003. május 12. - 18:25
akkor jo ha megfricskazva a gumi a pengo hangot ad!
cserebe magatol megy!! :-))
cserebe magatol megy!! :-))
Írta 2003. május 12. - 17:24
És akkor is ilyen jót vidultál rajta, vagy megkérdezted tõle, hogy lett-e valami baja? :-\
Amúgy tudtommal (bár ehhez aztán tényleg nem értek) a legtöbb országútis 9-10 bar-t enged a kerekébe. Mindegyik hülye? :
Amúgy tudtommal (bár ehhez aztán tényleg nem értek) a legtöbb országútis 9-10 bar-t enged a kerekébe. Mindegyik hülye? :
Írta 2003. május 12. - 14:55
ma jöttem bicajjal haza fele és egy országutis elhuzott mellettem, a Megyeri ut elején .... kicsit késöbb egy bazi nagy durranást hallottam és egy kis idö mulva a pali ott ült az ut szélén , szentségelt, hogy sipol a füle,meg minden... a gumija kb 30 centi hisszan szét volt szakadva, de rojtosra...(gondolom 10 báron használja ;D)
Írta 2003. május 12. - 10:06
A Magura telóról egy kis info:
-German brake-experts from Magura annonunced a new freeride fork last week. The OnepointFive-only fork will be named "Thor" and will be available in a thru axle version only. Suspension will be adjustable from 110-150 mm
-Estimated start of delivery is around november. The German engineers say the fork will only weigh around 2.4 kg (5.3 lb), due to a carbon-fibre/aluminium construction. Unusual: the fork has an double-arch, which is supposed to improve stiffness. Rebound damping wil be adjustable sepearte for high and lowspeed ("Albert Plus") which may provide better climbing abilities. There was nothing said about Thor's pricing yet.
HeGe
-German brake-experts from Magura annonunced a new freeride fork last week. The OnepointFive-only fork will be named "Thor" and will be available in a thru axle version only. Suspension will be adjustable from 110-150 mm
-Estimated start of delivery is around november. The German engineers say the fork will only weigh around 2.4 kg (5.3 lb), due to a carbon-fibre/aluminium construction. Unusual: the fork has an double-arch, which is supposed to improve stiffness. Rebound damping wil be adjustable sepearte for high and lowspeed ("Albert Plus") which may provide better climbing abilities. There was nothing said about Thor's pricing yet.
HeGe