Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
16970 hozzászólás a témában

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
Gee: manitou six - egyértelmû.

yalaman

yalaman

törzsvendég

• fórumtag
  • 509 hozzászólás
kérdés!
a manitou black -ból '03-ban van sport??
ki mit tud errõl?

Gee

Gee

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Udv!

Uj vagyok meg itt a forumon, bar mar reg olvasgatom, de most lenne egy kerdesem.
Foleg varosban tekerek, es egy kicsit elegem van mar a "jominosegu" magyar utakbol. Egy olyan telora lenne szuksegem max.20-25e-ig, ami valamelyest tudna csillapitani a kisebb utegyenletlensegeket.
Egy Gepidaba lenne belerakva, acelvazas. Amiket eddig kineztem: Mozo RM200A, Suntour XCP-75, Suntour M7700, Manitou Six

Kb.: ezek lennenek azok. Mivel en nem nagyon ertek ehhez, csak a kenyelem iranti igenyem van meg, szivesen vennem ha segitenetek.

Elore is koszi:

Gee

bulesz

bulesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás
adott egy 2000-es Rock Shox Judy duplavállas teló. Vszinu, nincs már benne egy gramm olaj sem, mert nem csillapit semmit + az egyik szára elhajlott egy kicsit (télleg csak kicsit!) egy vasarnapi bukastol...

kerdesem:

hol es milyen esélyekkel, valamint kb milyen nagyságrendû áron tudják ezt a telót megjavítani??

a válaszokat elõre is köszönöm!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
az új Rock Shox 2004 Psylo, Duke és Judy mind U-Turn-nel, a Judy cro-mo becsúszóval 70-115 mm-rel, SL változatban 2000 grammal. (balról jobbra)
Úgy túnik, a Pilot név nem jött be. Vagy az is lesz, meg Judy is megint.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
Dude

Igen, az öcsém jól mondja, az elõfeszitést nem csavargatásssal, hanem levegõ ráfújással állitod. Amugy meg QR20 Pro, nyilt fürdõ, acélrugó, 110/130 mm, stb. Király kis villa, bár ha az MCR-ben használtad az ECC-t, itt hiányozni fog. ;)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
kullok?
eleg feszesek?!

komjati

komjati

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Milyen kereked van es hany kg vagy?

A kerek csak 1,9 -es Schwalbe land CRUISER én meg 62 kg vagyok. Szerintem valahogy megnyaklik a telo, de nem tudom hogyan. A telo uj, nem kotyog megis berugozáskor a felni eléri fékpofát, mintha fékeznék olyan hangot ad.

Dude

Dude

vendég

• fórumtag
  • 150 hozzászólás
Gyorsan gyorsan vigyétek a telómat, mert tamaskaa, nagyon felizgatott! ;D :D ;)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
Hát én mitgondolsz honnan vagyok okos? A csillapítást egy karral állítod. Ez az olaj. Az elõfeszítést meg egy levegõrásegítéssel állítod. Asszem. :)

Dude

Dude

vendég

• fórumtag
  • 150 hozzászólás
ÁÁÁÁ...ezt a marzo oldaon is el tom olvasni! ;) ::)
Na most en ugy tom, hogy :
Rugo + Olaj + levego van benne!
Akkor elõfeszkóval állitom a rugot! És a levegot meg az olajat hogy??

Bocsi hogy ilyen huyle vagyok, de olyan telom meg sohasem volt amin levego és olaj egyszerre csill!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
DJ I:PL/ R
Single external rebound adjuster located at (Bottom)
External air preload (Both Legs)

Tehát elõfeszítést, meg csillapítást is lehet állítani.

Dude

Dude

vendég

• fórumtag
  • 150 hozzászólás
Amugy nem tudja valaki hogy miket lehet állítani a 2003-as DJ I-esen?!

Ákos!
Ha más suntour-t veszel, akkor gyujts egy picit
, és vegyél XC-PRO-NS-t!
130mm út, olaj csill., 32-es becsuszó...eleg jó! És csak 34E!

Bár ki tudja ha valami lazább vonalon akarod használni, akkor lehet hogy a suly lenyegesebb!

Na mind1, csak egy ötlet! A 2003. májusi bikemag-ban irnak rola a friss rovatban! Nezd meg ha erdekel!

Üdv.:Lewi

lajos

lajos

törzsvendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás
Dude!

Meg! Nagyon meg! ;)

akosvaradi

akosvaradi

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás
Sziasztok!
Itt a fórumon többen ajánlottátok, hogy kb. 25.000 forintomból legjobban tenném, ha egy régebbi Judy XC, vagy Z5-öst vennék. Csak hát az a baj, hogy nincs valami nagy kínálat ezekbõl. Viszont az új Suntour XCP-D is csak 30.000, ami azért talán még bele is férne. 100mm, nyílt olajfürdõ, kívül magnézium, belül 28-as cro-mo. Akinek van errõl véleménye, vagy tapasztalata, az használja ki a fórum adta lehetõségeket, és ossza meg velem!
Köszi

Buki

Buki

törzsvendég

• fórumtag
  • 870 hozzászólás
komjati!

Ugyanez volt a balhé a Marzo MXR-emmel! A fékpillangón engedd lejjebb a fékpofát, de vigyázz hogy megmaradjon továbbra is a derékszög közöttük.
Így már nem fogja súrolni a külsõd.

Dude

Dude

vendég

• fórumtag
  • 150 hozzászólás
hy!

Érdeklõdnék a tapasztaltaktól ujra!
Érdekelne, hogy egy 2001es Z1 MCR-t megéri-e lecserélni egy 2003-as Dirj Jumper I-esre?!

Vélemény?!

Köszi!

TOM

TOM

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
Milyen kereked van es hany kg vagy?

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
nem lehet hogy a fékpillangók formája a gáz?...vagy nem állnak kellõen szét ???

komjati

komjati

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Hello!

Vettem egy manitou six telot, de az a baj vele, hogy berugozáskor vagy a bicikli döntésekor a felni vagy a gumi besurol a V fékbe. Döntéskor jellemzöen csak a rugostag felé döntve surol be. A fékpofákat, már elég messze állítottam, a kerék tengelyét meg a gyorszárat jó szorosra vettem, a gumi jó kemény. Hallot valaki ilyenröl, mit lehet vele csináni?