Ezúton is :-* mindenkinek aki azt hitte, hogy a polcomon áll kb. 10 millió forintnyi alkatrész !
Storm köszi, hogy lelõtted a poént ! Mindenesetre ennél azért több munka van benne...
Inkább vegyétek õket !!!
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Teleszkópok - általános eszmecsere
Started by
Bikemag
, 2001. June 02. 02:46
Posted 2003. June 11. - 20:23
Posted 2003. June 11. - 19:47
Posted 2003. June 11. - 19:01
Posted 2003. June 11. - 18:41
A titok nyitja az, hogy lát egy hirdetést egy külföldi oldalaon, azt lefordítja, és felrakja ide. Lehet neki írni, hogy többet mondjon, de a telók nem az övéi(ez értelmes volt ám ). Tehát vevõket szerez egy éppen hirdetõ embernek, annak tudta nélkül. Tehát dsegít. Mielõtt bárki belekötne az elméletbe, elõre mondom, hogy TÕLE tudom, mert én is kíváncsi voltam. A rejtély feloldva
Posted 2003. June 11. - 18:36
tamaskaa: hát nehezen tudom elképzelni hogy nekik apu Manitou-gyárba, anyu meg Marzocchi-gyárba dolgozna
meg az is érdekes hogy olyan neves cégeknél csak így lehet hurcolászni kifelé a gyárból a fél milliós telókat...
Ha pl nekem fater audi gyárban dolgozna, akkor vajon hozna-e nekem a8-asokat, vagy a6-ososkat ;D
De mind1, mert csak kiváncsi voltam, hogy 1 emberkének honnan van ennyi drága teleszkópja.
meg az is érdekes hogy olyan neves cégeknél csak így lehet hurcolászni kifelé a gyárból a fél milliós telókat...
Ha pl nekem fater audi gyárban dolgozna, akkor vajon hozna-e nekem a8-asokat, vagy a6-ososkat ;D
De mind1, mert csak kiváncsi voltam, hogy 1 emberkének honnan van ennyi drága teleszkópja.
Posted 2003. June 11. - 11:04
Josti:
Próbáld meg a kis müanyagokat a tetején kitekerni, és elõ fognak kerülni az elbújt rugók!
Jótanács:Vedd a legkissebbre az elõfeszítést, és ne nézd közelrõl mikor tekered kifele!
Próbáld meg a kis müanyagokat a tetején kitekerni, és elõ fognak kerülni az elbújt rugók!
Jótanács:Vedd a legkissebbre az elõfeszítést, és ne nézd közelrõl mikor tekered kifele!
Posted 2003. June 10. - 23:11
én meg mondom,hogy a Manitou jobb telo!
jobb a csillapitása, erösebb,nem fog kopogni fél év után..
1 hátrány: szervizbe nem viheted (általában nem vállalják,mert nem értenek hozzá)... de amugy nem egy bonyolult villa
jobb a csillapitása, erösebb,nem fog kopogni fél év után..
1 hátrány: szervizbe nem viheted (általában nem vállalják,mert nem értenek hozzá)... de amugy nem egy bonyolult villa
Posted 2003. June 10. - 23:01
waczak99: biztosan bele lehet eszkábálni, bár azzal nem ér véget a dolog, hogy belerakod a becsúszókat, és kész. Attól még nem fog 13centit mozogni, ha ezt akarod. Amúgy külön becsúszókat nem nagyon lehet itthon kapni, csak vállal és nyakkal együtt, és elég húzós az ára, ha jól tévedek, tavaly ez így cuzámmen 22 ezer Ft volt.
ata99: szerintem a manitou jobb választás (nem mondtam, hogy jobb teló!), de olyat nem igen lehet már újonnan kapni. Két használt teló között pedig az állapotuk dönt, nem a márkájuk. Többet mozog a DC, ez tuti, de tulajdonképpen egyiket sem használtam még, szal csak hallomások alapján beszélek. (akkormeg minek, igaz? :-X )
Iljics meg az Legszebbcsávó szüleinek a telógyárában dolgozik, és onnan van a sok villa. ;D
ata99: szerintem a manitou jobb választás (nem mondtam, hogy jobb teló!), de olyat nem igen lehet már újonnan kapni. Két használt teló között pedig az állapotuk dönt, nem a márkájuk. Többet mozog a DC, ez tuti, de tulajdonképpen egyiket sem használtam még, szal csak hallomások alapján beszélek. (akkormeg minek, igaz? :-X )
Iljics meg az Legszebbcsávó szüleinek a telógyárában dolgozik, és onnan van a sok villa. ;D
Posted 2003. June 10. - 22:31
Hy
Azt kérdezném hogy melyik a jobb teló:
Manitou Xvert DC, vagy a Judy XLC??
és ezeknek mi az új ára??
iljicS:nézegettem a hirdetéseket, és leesett az állam:neked honnan van ilyen sok telód mint dorado, shiver, monster, juniorT?? :)Csak kiváncsiság
Azt kérdezném hogy melyik a jobb teló:
Manitou Xvert DC, vagy a Judy XLC??
és ezeknek mi az új ára??
iljicS:nézegettem a hirdetéseket, és leesett az állam:neked honnan van ilyen sok telód mint dorado, shiver, monster, juniorT?? :)Csak kiváncsiság
Posted 2003. June 10. - 18:50
Hi. Nem tudja vki hogy Marzocchi EXR be lehet-e régi 2002-es Dirt jumper becsúszóit rakni és ha igen mennyi. Vagy esetleg z1 wedge becsúszokat ugyanis ezek mind 30 mm-esek
Posted 2003. June 10. - 17:07
van 1 rst gila tl-em 2002-es évjárat,s nem tudom szétszedni sehogy sem,a becsúszók kijönnek,de a rugóhoz nem tudok hozzáférni, ha valaki találkozott már hasonló szerkezettel,vagy esetleg rendelkezik robbantott rajzzal,legyenszives nekem felvilágosítást adni.Sajna még nem csináltam ilyen szétszedegetést,csak hobbista féle vagyok!nagyon köszönöm elõre is! ;D
Posted 2003. June 10. - 10:02
A 185 mm szemtávolságú Shock Works tagok típusonként:
- SW HR 46 mm;
- SW NH 47 mm;
- SW NB és a DB 50mm;
- SW NDH pedig 53 mm.
Tehát a rugóstag típusától függ, hogy mennyit mozog.
- SW HR 46 mm;
- SW NH 47 mm;
- SW NB és a DB 50mm;
- SW NDH pedig 53 mm.
Tehát a rugóstag típusától függ, hogy mennyit mozog.
Posted 2003. June 09. - 23:27
skacok! van egy Scott FX3 jokis bicom, es azon gondolkodok, hogy kicserelenm a hatso rugos tagomat, valami tobbet mozgóra...
hogy megy ez? ua szemtavolsagosok kozott is van kulonbozo "utas", vagy a nagyobb mozgas kenyszeru velejaroja a nagyobb szemtavolsag?
hogy megy ez? ua szemtavolsagosok kozott is van kulonbozo "utas", vagy a nagyobb mozgas kenyszeru velejaroja a nagyobb szemtavolsag?
Posted 2003. June 09. - 20:24
Most rögötn odaadok Neked egy Judy SL-t kb. 40e-ért !!!
Ha érdekel írj e-mailt / privit !! Köszi...
PS.: Tudom ez nem az apró... :-X
Ha érdekel írj e-mailt / privit !! Köszi...
PS.: Tudom ez nem az apró... :-X
vendég_mag_*
Posted 2003. June 09. - 19:38
Szükségem lenne a segítségetekre!
Szerintetek egy acél vázú cangába milyen telót érdemes betenni, hogy ne legyen tõle kõ nehéz a canga és +még ne is legyen drága. kb. 30-40ezer Ft legyen. Melyik érné meg? ??? ???
Szerintetek egy acél vázú cangába milyen telót érdemes betenni, hogy ne legyen tõle kõ nehéz a canga és +még ne is legyen drága. kb. 30-40ezer Ft legyen. Melyik érné meg? ??? ???
Posted 2003. June 08. - 15:01
Posted 2003. June 08. - 14:38
Kezdõ telós vagyok...
Mit jelent az, hogy a visszaút csillapítás kemény ill. lágy? (talán azt, hogy a visszaút gyors ill. lassú?)
A segítséget elõre is köszönöm!
Mit jelent az, hogy a visszaút csillapítás kemény ill. lágy? (talán azt, hogy a visszaút gyors ill. lassú?)
A segítséget elõre is köszönöm!
Posted 2003. June 07. - 22:20
Ugyan már!
Egy 200mm-t mozgó is jó lenne bele! Az a jó Urban gép!
Iljics nem ért hozzá! ;D
Egy 200mm-t mozgó is jó lenne bele! Az a jó Urban gép!
Iljics nem ért hozzá! ;D
Posted 2003. June 07. - 17:45
Relatív kis rugóúttal bíró duplavállasok /X-Vert, Judy XLC/ mehetnek bele szvsz -hiszen ezek se mozognak többet mint egy szimplavállas-, de Big One, Alfalfa, Shiver stb. nagyon nem !
Célszerû a vállakat úgy beállítani, hogy ne emeljék az égbe a vázat !
Célszerû a vállakat úgy beállítani, hogy ne emeljék az égbe a vázat !
Posted 2003. June 07. - 17:20
és ha mondjuk 1 manitou x-vert dc duplavállas (130mm) az már meredek lenne??
vagy arra is gondoltam hogy shiver vastagságú anyagból legyártok magamnak 1 jó kis telkát..ezért érdekelne a max rugóút...Meg hát jól feldobná a bringát (csak nehogy aztán ne essen vissza )
vagy arra is gondoltam hogy shiver vastagságú anyagból legyártok magamnak 1 jó kis telkát..ezért érdekelne a max rugóút...Meg hát jól feldobná a bringát (csak nehogy aztán ne essen vissza )